AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

YoPro - Budinca proteica cu gust de caramel, fara zahar adaugat

YoPro - Budinca proteica cu gust de caramel, fara zahar adaugat
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Danone

 

Descriere YoPro - Budinca proteica cu gust de caramel, fara zahar adaugat

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

YoPro desert lactat cu gust de caramel, cu magneziu si bogat in proteine, cu indulcitor.

Cantitate: 180 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 6 sunt considerate sigure, 8 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Informatii YoPro - Budinca proteica cu gust de caramel, fara zahar adaugat


- Calorii (100g): 312 kcal
- Grasimi saturate (100g): 0.5 g
- Sodiu (100g): 0.33 g
- Carbohidrati (100g): 6.2 g
- Zaharuri (100g): 4.5 g
- Proteine (100g): 10 g

 

Ingrediente YoPro - Budinca proteica cu gust de caramel, fara zahar adaugat

LAPTE DEGRESAT PASTEURIZAT, PROTEINE DIN LAPTE, SMANTANA, AMIDON MODIFICAT/ E1422, MAGNEZIU, FOSFAT DE SODIU/ E339, TRIFOSFATI, Difosfati (E450), Arome, CARAMEL CU SULFIT DE AMONIU, EXTRACT DE BOIA DE ARDEI, CAROTEN, Sare, SUCRALOZA

Contine aroma de caramel.

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

E1422 sau amidon modificat, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de ingrosare. Face parte din categoria E-urilor suspecte. In majoritatea tarilor din UE, amidonul modificat este interzis sa se foloseasca ca agent al  produselor lactate simple (iaurturi), utilizandu-se doar pentru iaurturile cremoase si pentru unele sortimente de iaurturi cu fructe.

E339 sau fosfat de sodiu, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de sare de topire. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice etc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Memorator Gramatica Gimnaziu


Acest memorator este o brosura/carte de buzunar (format 9 x 13 cm), care concentreaza notiuni esentiale de gramatica conform noii programe scolare pentru limba si literatura romana clasele V-VIII.   Este, asadar, un produs tiparit de mici dimensiuni care prezinta informatie scolara sintetizata intr-un mod clar, logic, coerent si, mai...

Oferta Speciala
valabila 48h

E450 sau difosfati, ingrediente cu risc mediu de dauna, care au functiile de regulatori aciditate, emulsifianti, umectanti, agenti de crestere, stabilizatori si agenti de ingrosare. Se recomanda un consum zilnic de pana la 70 mg/kg corp pentru toti fosfatii.

E451 sau trifosfati, ingrediente cu risc mediu de dauna. Au functiile de emulsificatori, sabilizatori, corectori de aciditate. Sunt substante care fac posibila formarea si mentinerea unui amestec omogen intre doua sau mai multe faze nemiscibile. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Acest ingredient nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

E955 sau sucraloza, ingredient cu risc mediu de dauna, indulcitor non-caloric care nu promoveaza cariie dentare si este sigur pentru consumul de diabetici si nu afecteaza nivelurile de insulina. Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decat zaharoza (zahar de masa), de doua ori la fel de dulce ca zaharina si de trei ori mai dulce ca aspartamul. Poate afecta timusul, organul care este responsabil cu sistemul imunitar. Scade fertilitatea si are efecte neurotoxice. Consumul ridicat de sucraloza si de clorin implicit poate creste probabilitatea aparitiei atacurilor de panica.

E150d sau Caramel sulfit de amoniu, ingredient cu risc mediu de dauna, aditiv din categoria colorantilor, de culoare maro. Face parte din categoria "E-uri suspecte". Center for Science in the Public Interest (CSPI) a afirmat, pe baza unor studii recente ale cercetatorilor de la Universitatea Davis din California, ca prezenta acestui tip de colorant poate favoriza aparitia cancerului. Doza maxima zilnica recomandata: 200 mg/kg.
 

Data analizei: 2023-09-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • Laptele pasteurizat este laptele obtinut prin procesul de pasteurizare in timpul caruia sunt distrusi germenii, dar pot fi distruse si alte bacterii si nutrienti benefici. In cazul laptelui pasteurizat insa se pot pierde pana la 10% din nutrienti (vitamina E, B12, biotina).
  • Laptele degresat  este laptele tratat termic, al carui continut de grasimi a fost redus.
 
Conform Codex Alimentarius, laptele pasteurizat  degresat se regaseste in categoria 01.1 Lapte si produse lactate, grupa  01.1.1 Lapte si lapte batut (simplu), subgrupa 01.1.1.1 Lapte (simplu): lapte fluid de la animale (vaci, oi, capre, bivol).
Laptele este in general tratat termin prin pasteurizare, tratament UHT (temperatura foarte ridicata) sau sterilizare. In aceasta subgrupa intra lapte degresat si semi-degresat, integral si cu continut redus de grasimi.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte degresat pasteurizat poate cauza:

  • Reactii alergice
Consumul de lapte degresat pasteurizat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Laptele contine toti cei 9 aminoacizi esentiali unei alimentatii sanatoase.

Proteinele din lapte se impart in 2 grupe principale:
  • Proteine din zer (care se digera repede) – 18% din totalul proteic; folosite inainte si dupa efort fizic pentru a repara mai repede tesutul muscular si pentru a da energie;
  • Cazeina (se digera mai greu – pana la 7 ore) – se regaseste in cea mai mare cantitate (aproximativ 82%) si contine si fosfor; ajuta la repararea tesutului muscular (folosita cel mai des peste noapte).
Restul proteinelor din lapte se regasesc sub forma de enzime, inclusiv lipaze si fosfataze, cat si proteaze.

Conform Codex Alimentarius, proteina din lapte se regaseste in categoria 12.10 Produse proteice din alte surse decat boabele de soia: proteina din lapte, proteina din cereale si proteina din analogi sau inlocuitori vegetali pentru produsele standard, precum carne, peste sau lapte.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de proteine din lapte poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de proteine din lapte nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Produs lactat, compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat.
 
Smantana se obtine din lapte de vaca sau de bivolita, nefiert, pus intr-un vas la prins intr-un loc racoros si uscat. Urmatoarea etapa a producerii de smantana este smantanirea laptelui prins sau extragerea grasimii prin centrifugare.
 
Componentele standard continute in smantana sunt: 
  • apa (45-68%)
  • grasimi (25-60%)
  • proteine (1,6–2,5%)
  • lactoza (2,4-3,5%).
Exista mai multe tipuri de smantana:
  • smantana sau lapte pentru cafea (10-15% grasimi)
  • smantana pentru gatit (12-30 % grasimi  sau 30-35% grasimi)
  • smantana dulce (lichida) (30-40% grasimi)
  • smantana dubla (minim 55% grasimi)
  • smantana maturata - obtinuta prin pasteurizare si maturare cu adaus de acid lactic. 
  • smantana acra fermentata (maxim 30% grasimi)
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Smantana este contraindicata in cazurile de:
  • ulcer stomacal sau intestinal
  • gastrita cu aciditate ridicata
  • obezitate.
 


Citeste mai mult

Functii: aditiv alimentar, agent de ingrosare

 

Descriere:

Un aditiv alimentar cu simbolul E1420 (amidon modificat acetilat), 1421, E1422 sau E1440 (amidon modificat hidroxipropilic), din grupul agentilor de ingrosare.
 
  • amidon tratat fizic sau chimic (cu acizi, baze, tratamente termice extreme, etc.), solubil si in apa rece, folosit in industria alimentara pentru prepararea iaurturilor cremoase ori ca agent de ingrosare, datorita caracteristicilor tixotrope.
  • un adaos artificial, strain esentei alimentului si fara similitudini in natura.
     
E 1422 este un adipat de diamidon acetilat. Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. 
  • In majoritatea tarilor din UE, amidonul modificat este interzis sa se foloseasca ca agent al  produselor lactate simple (iaurturi), utilizandu-se doar pentru iaurturile cremoase si pentru unele sortimente de iaurturi cu fructe.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

oligoelement indispensabil organismului, care intervine in numeroase si importante reactii fiziologice (metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor, in excitabilitatea neuromusculara, in activitatile enzimatice, in permeabilitatea celulara, in coagularea sangvina etc.) 

Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Este esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor.
 
Contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos si previne atacurile de inima.
 
Magneziul se gaseste in cereale (griu, orz, porumb), legume de culoare verde inchis, cartofi, sfecla rosie, polen, precum si fructe: banane, smochine, curmale, migdale, nuci, verdeturi.
 
Organismul uman are nevoie de circa 250 pina la 350 mg de magneziu pe zi (5-6 mg/kg).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Este intotdeauna important sa urmati corect dozele prescrise de magneziu; supradozajul de magneziu poate duce la complicatii grave, cum ar fi incetinirea batailor inimii, scaderea tensiunii arteriale, greata, somnolenta, etc.
  • Consumul de magneziu poate avea efect laxativ.


Citeste mai mult

Functii: Antioxidant, stabilizator, emulgator, sare de topire

 

Descriere:

Fosfatul de sodiu este un antioxidant natural mineral.
 
Fosfatul este folosit in productia alimentelor pentru ca:
  • determina cresterea capacitatii de retinere a apei de catre carne si alte alimente
  • are actiune emulsionanta
  • are actiune de protectie a grasimilor fata de rancezire si de stabilizare a culorii carnii
  • are actiune protectoare asupra refrigerarii si congelarii
  • reduce pierderea de suc celular
Face parte din categoria E-urilor suspecte.

Fosfatii de sodiu sunt:

E 339(i) - Fosfat monosodic
E 339(ii) - Fosfat disodic
E 339(iii) - Fosfat trisodic.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara: 
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestive
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.
 


Citeste mai mult

Sinonime: E451; TRIFOSFAT PENTASODIC; E451I, TRIPOLIFOSFAT DE SODIU; TRIFOSFAT PENTAPOTASIC; E451II

Functii: Emulsificatori; stabilizator, corector de aciditate.

 

Descriere:

 
Substante care fac posibila formarea si mentinerea unui amestec omogen intre doua sau mai multe faze nemiscibile. 
Se utilizeaza in cantitate de pana la 3-5g/kg in siropuri, glazuri si toppinguri, in preparate dietetice speciale si in membrane comestibile.
 
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E451. Face parte din categoria E-urilor suspecte.
 
Consumul frecvent nu este recomandat.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.  

Consumul unei cantitati mari de fosfati poate avea efecte negative asupra organismului, mai ales in cazul persoanelor care sufera de afectiuni renale sau cardiovasculare.
 


Citeste mai mult

Sinonime: E450

 

Descriere:


Conform Codex Alimentariu difosfatii se impart in:
  • E450(i) Difosfatul disodic
  • E450 (ii) Difosfatul trisodic
  • E450 (iii) Difosfatul tetrasodic
  • E450 (v) Difosfatul tetrapotasic
  • E450 (vi) Difosfatul calcic dihidrogenat

Acestia pot fi folositi pe post de: regulatori aciditate, emulsifianti, umectanti, agenti de crestere, stabilizatori, agenti de ingrosare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 450 - Difosfati.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de difosfati poate cauza:
  • demineralizarea oaselor
  • osteoporoza
  • dezechilibru la nivelul proceselor metabolice
  • probleme la nivel digestiv
Se recomanda un consum zilnic de pana la 70 mg/kg corp pentru toti fosfatii.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: E150D; CARAMEL AMONIACAL

Functii: colorant, aditiv

 

Descriere:

Aditivi alimentari din categoria colorantilor artificiali.
 
E150d sau caramel sulfit de amoniu, este un colorant maro, artificial, care se obtine prin incalzirea glucidelor alimentare, in prezenta compusilor sulfit si amoniu.
Se poate obtine si din glucide provenite din porumb sau sfecla modificate genetic (GMOS).
Este solubil in apa si are gust specific, uneori amar.
 
Face parte din categoria "E-uri suspecte".
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol. 
 
Efectele secundare manifestate in cazul utilizarii  E150d:
  • probleme intestinale (pot aparea dupa ingestia unor cantitati mari)
Doza maxima zilnica recomandata: 200 mg/kg.
 
Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Center for Science in the Public Interest (CSPI) a afirmat, pe baza unor studii recente ale cercetatorilor de la Universitatea Davis din California, ca prezenta acestui tip de colorant poate favoriza aparitia cancerului.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPSANTINA, CAPSORUBINA, EXTRACT DE PAPRICA, EXTRACT DE ARDEI ROSU

Functii: colorant

 

Descriere:

 
Colorant, rosu-portocaliu natural obtinut prin extractie cu solventi din ardeiul rosu, Capsicum anum L.
 
  • In Codex Alimentarius, extractul de boia de ardei are denumirea de E160c. 
     
  • Doza maxima zilnica pentru E160c (Extract de ardei rosu, capsantina) este nelimitata.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • E160c este considerat sigur, inofensiv.


Citeste mai mult

Sinonime: CAROTIN; CAROTENOID

Functii: colorant alimentar

 

Descriere:

  • Pigment portocaliu, liposolubil, precursor al vitaminei A, prezent in morcovi, rosii, unele legume verzi, in fructe, in laptele integral si in unt.
  • Este liposolubil (se dizolza in grasimi).
     
  • In organismul uman, carotenul se gaseste in cantitati mici, el fiind dizolvat in lipide. 
     
  • Cel mai cunoscut este β-Carotenul sau pro-vitamina A, vitamina A mai poate fi obținut de organism și din β-Caroten și γ-Caroten.
     
  • Carotenul, dupa noile studii, ar avea un efect anticancerigen si antioxidant.
In Codex Alimentarius are denumirea de E160a.

Doza zilnica: 
  • Pana la 5 mg/kg corp 

 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Un consum excesiv de alimente bogate in beta-caroten provoaca o ingalbenire a pielii.

Carotenul este o sursa de vitamina A (2 parti caroten egal o parte vitamina A), concentratii marite pot provoca simptome ale toxicitatii vitaminei A.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 


Citeste mai mult

Sinonime: 1',4,6'-TRICHLORO-GALACTO-SUCROSE

Functii: agent de aroma, agent de ingrijire

 

Descriere:

  • Sucraloza este un indulcitor artificial.
  • Acesta este un indulcitor nu-caloric si nu promoveaza cariie dentare, este sigur pentru consumul de diabetici si nu afecteaza nivelurile de insulina.
  • Majoritatea sucralozei aspirate nu este defalcata in functie de organism, de aceea este noncalorica.
  • Sucraloza este de aproximativ 600 de ori mai dulce decat zaharoza (zahar de masa), de doua ori la fel de dulce ca zaharina si de trei ori mai dulce ca aspartamul.
  • Aceasta este stabila in caldura si intr-o gama larga de conditii de pH.

In Uniunea Europeana, este, de asemenea, cunoscut sub numarul E955.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) a revizuit siguranta acestui ingredient si a aprobat utilizarea sa ca aditiv alimentar.
  • Poate afecta timusul, organul care este responsabil cu sistemul imunitar.
  • Scade fertilitatea si are efecte neurotoxice.
  • Consumul ridicat de sucraloza si de clorina implicit, duce la atacuri de panica.
  • Se recomanda consumul moderat.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"YoPro - Budinca proteica cu gust de caramel, fara zahar adaugat"

9 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"YoPro - Budinca proteica cu gust de caramel, fara zahar adaugat"

6 sfaturi privind achizitionarea laptelui

6 sfaturi privind achizitionarea laptelui

de Andreea Pestisan 03 Mai 2016

Atunci cand cumparati lapte si produse din lapte trebuie sa fiti foarte atenti asupra modului de prezentare a ambalajului. Acestea trebuie pastrate la temperatura indicata de producator; refuzati sa achizitionati produse care nu sunt depozitate in vitrine frigorifice. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016