Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

The Ginger People - Bottoms UP Bere bio de ghimbir fara alcool

The Ginger People - Bottoms UP Bere bio de ghimbir fara alcool
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: GINGER PEOPLE GROUP

 

Descriere The Ginger People - Bottoms UP Bere bio de ghimbir fara alcool

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

- contine 4% suc concetrat de ghimbir, ceea ce ii confera un gust intens;
- produs vegan, fara gluten.

Cantitate: 330 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente dintre care 2 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Informatii The Ginger People - Bottoms UP Bere bio de ghimbir fara alcool


- Calorii (100g): 47 kcal
- Carbohidrati (100g): 12 g
- Zaharuri (100g): 11.7 g

 

Ingrediente The Ginger People - Bottoms UP Bere bio de ghimbir fara alcool

APA CARBOGAZOASA, Zahar din trestie de zahar, SUC DE GHIMBIR, ACID CITRIC

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

apa carbogazoasa, ingredient cu risc mediu de dauna, care poate cauza aciditate gastrica (perturbari digestive si nervoase). Consumul de apa minerala este restrictionat copiilor.

Zahar din trestie de zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, contine (per lingura) 15 calorii, 4 g de carbohidrati. Varianta bruta, neprelucrata a acestuia contine si calciu, potasiu, vitamina B2. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
20% REDUCERE + Transport GRATUIT - Pachet 5 ex. Agenda Cadrului Didactic 2024-2025


Achizitionati chiar acum Agenda Cadrului Didactic si va garantam ca nu va veti mai dezlipi de ea pe parcursul anului scolar 2024-2025! Veti fi incantat de agenda dvs., o veti arata cu mandrie celor cu care veti intra in contact. Ce este atat de special la aceasta agenda? In primul rand, structura ei. Este conceputa special pentru necesitatile unui...

Oferta Speciala
valabila 48h

 

Data analizei: 2024-12-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: APA MINERALA

 

Descriere:

  • ape provenite dintr-o sursa naturala (izvor), sau forata artificial (sonda) si care prin structural lor fizica si compozitia lor chimica – de obicei complexa – pot exercita efecte terapeutice.
Apa carbogazoasa este repurificata prin metode industriale iar apoi i se adauga dioxid de carbon industrial.
 
Food and Drug Administration (FDA) SUA, considera ca este apa minerala acea apa care contine cel putin 250 de parti per milion solide dizolvate in total (TDS) si care provine de la un izvor (sau o sursa subterana) protejat geologic si fizic. Nici un fel de minerale nu pot fi adaugate la aceasta apa. 
 
Apa carbogazoasa se deosebeste de apa potabila prin felul si cantitatea componentelor, prin proprietatile fizice si prin calitati le terapeutice certificate de o institutie stiintifica.
 
In sensul unui efect terapeutic, o apa minerala trebuie:
- Sa indeplineasca asadar anumite calitati fizice de temperatura ph si osmolaritate
 
- Sa indeplineasca anumite calitati chimice:
  • mineralizare > 1g/l
  • prezenta elementelor chimice cu actiune farmacologica dovedita, in concentratie de minim : 1 kg/l (CO2), 10 mg/l (Fe), 5 mg/l (Br), 1 mg/l(I), 1 mg/l (H2S), 0.7 mg/l (Ag), Fl-Mn-Li-Acid metaboric si salicilic
  • compusii radioactivi sa fie absenti sau prezenti in limite acceptate ca terapeutice (<29 nanocurie)
  • continutul in gaze dizolvate cu efecte biologice sa fie in concentratii stabile : 1 kg/l (CO2), 1 mg/l (H2S)
  • sa aiba actiuni fundamentate stiintific
 
 
Reactii adverse:
Cancer:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de apa carbogazoasa poate cauza aciditate gastrica (perturbari digestive si nervoase).
 
Consumul de apa minerala este restrictionat pentru copii, deoarece  limitele maxime admise pentru diferitele elemente care apar pe eticheta se aplica pe kilogram/corp si sunt raportate la constitutia unui adult. 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Termenul “zahar” se aplica unui numar mare de carbohidrati prezenti in multe plante (caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce). Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
Zaharul din trestie de zahar (granule) contine (per lingura):
  • 15 calorii
  • 4 g de carbohidrati
Varianta bruta, neprelucrata a acestuia contine si calciu, potasiu, vitamina B2.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1. Zahar refinat si brut, subgrup 11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, zahar din trestie de zahar.
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de zahar poate cauza:
  • Diabet
  • Obezitate
  • Probleme la nivelul dintilor
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL si a trigliceridelor)
  • Probleme de memorie
Exista si cazuri in care anumite persoane pot manifesta intoleranta fata de zaharuri.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Ghimbirul este o planta originara din China, face parte din familia Zingiberaceae (turmeric, cardamom si galangal).

Sucul de ghimbir este obtinut prin presarea la rece, ceea ce permite extragerea tuturor proprietatilor sale.
Bautura poate ajuta la digestie, intari sistemul imunitar si reduce nivelul zaharului din sange. 

Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir, responsabil pentru o mare parte din proprietatile sale medicinale. Are efecte anti-inflamatorii si antioxidante.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de suc de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afectiuni renale deoarece poate agrava problemele existente.
Consumul exagerat de suc de ghimbir poare reduce drastic nivelul de zahar din sange cauzand hipoglicemie.
 


Citeste mai mult

Sinonime: TRICITRAT DE SODIU

 

Descriere:


Acidul citric se regaseste in numeroase fructe, dar este folosit cu roluri de agent de aroma, acidifiant sau conservant in produsele alimentare. 
Cu toate ca acidul citric pe care il produce organismul este esential, parerile privind consumul de acid citric sunt impartite.
 
Acidul citric este o celula formata din carbon, oxigen si hidrogen, avand aproximativ 2,5 calorii/g.Faptul ca este acid ii confera aroma si proprietatile de conservant -previne dezvoltarea bacteriilor. 
 
Acidul citric este confundat deseori cu acidul ascorbic (vitamina C) deoarece se regasesc in aceleasi produse alimentare. Prin comparatie, acidul citric nu este esential pentru mentinerea functiei celulelor, precum este acidul ascorbic.

Mai poate fi confundat si cu “sarea de lamaie” (acidul tartric E 334) care are un anumit grad de toxicitate.
 
Acidul citric produs de celulele umane nu este daunator. Este esential in procesul de productie a energiei din nutrientii ce o contin - proteine, carbohidrtati si grasimi. Asa se produce citratul, efectele lui neputand fi inlocuite cu cele ale unui citrat consumat.
 
Consumul de citrice duce direct si la consum de acid citric. Acesta patrunde in sange, iar majoritatea acidului ajunge in urina si, spre urmare, este eliminat din organism.
 
O mica parte din acidul citric ajunge si in celule, in mare parte cele ale ficatului. Atunci cand citratul ajunge in celule, acesta este convertit in grasime. In concluzie, doar o mica parte de citrat ajunge in celule, efectele fiind minime.
 
Consumul scazut de acid citric nu este daunator. In acelasi timp, nu a fost stabilita o doza zilnica recomandata, de aceeea producatorii sunt cei care decid ce cantitate sa foloseasca in produse. 

Conform Codex Alimentarius, acidul citric poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de chelare.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.6.6 Proteine din branza de zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei de unt, grasime din lapte, unt clarificat - gmp
  • 14.1.2.1 Suc de fruncte - 3000 mg/kg
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe - 3000 mg/kg
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe - 5000 mg/kg
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe - 5000 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar.

Surse: livestrong.com, alive.com.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de acid citric poate fi daunator pentru anumite persoane care au diverse sensibilitati. De asemenea, consumul excesiv este si el daunator, acest lucru fiind valabil in cazul oricarui aliment.
 
Un studiu al cercetatorilor germani au demonstrat ca un consum mare de acid citric poate duce la eroziune dentara (aparitia cariilor), mai ales printre copii si adolescenti. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca a crescut consumul de sucuri, dulciuri si sosuri printre aceste doua categorii, iar aceste produse contin acid citric.
Copiii si adolescentii mai sunt expusi si la urmatoarele efecte advserse ale consumului excesiv de acid citric:
  • iritarea sistemului digestiv
  • iritarea sistemului respirator (de la inhalarea acidului din bauturile carbogazoase)

Consumul excesiv de acid citric poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivel digestiv (arsuri, dureri, senzatie de voma)
  • Probleme la nivelul dintilor (afecteaza smaltul)
Consumul de acid citric nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"The Ginger People - Bottoms UP Bere bio de ghimbir fara alcool"

8 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"The Ginger People - Bottoms UP Bere bio de ghimbir fara alcool"

Cum ne afecteaza sanatatea consumul de bauturi carbogazoase

Cum ne afecteaza sanatatea consumul de bauturi carbogazoase

de Alege Sanatos 31 Ian 2017

Consumul pe termen lung de bauturi indulcite cu zahar contribuie la cresterea in greutate, favorizeaza aparitia diabetului, cancerului de pancreas si prostata, slabiciunii musculare, bolilor de inima. [detalii]

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

Dieta frantuzeasca: planul alimentar pentru o silueta armonioasa

de Alege Sanatos 20 Oct 2016

Frantuzoaicele sunt admirate pentru siluetele zvelte si armonioase. Pentru a se mentina in forma, nu consuma alimente procesate sau bogate in grasimi, dulciuri si bauturi carbogazoase. Savureaza mancarea, folosesc intotdeauna ingrediente proaspete cand o prepara, mananca pentru gust, nu pentru senzatia de satietate. [detalii]

4 lucruri care se intampla cand renunti la zahar

4 lucruri care se intampla cand renunti la zahar

de Andreea Pestisan 04 Sep 2015

Cu totii ar trebui sa consumam mai putin zahar. Consumam aproximativ 300 de calorii zilnic provenind din zahar adaugat, de multe ori fara as ne dam macar seama. Zaharul se ascunde in aproape toate produsele disponibile in comert, nu doar in dulciuri si bauturi carbogazoase. Asadar, a renunta la zahar este aproape imposibil. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016