AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Birra Moretti - Bere blonda

Nota 9.7 / 10 din 783 voturi
Birra Moretti - Bere blonda
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Heineken

 

Descriere Birra Moretti - Bere blonda

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Continut alcool 4,6%.

Cantitate: 0.33 l.

Alte informatii:
Acest produs contine 4  ingrediente considerate a fi sigure.
 


 

 

Ingrediente Birra Moretti - Bere blonda

Apa, MALT DIN ORZ, PORUMB, HAMEI

 

Grad de risc produs:
Atentie!
Alcoolul dauneaza grav sanatatii. Consumati cu moderatie. Este interzisa vanzarea catre persoanele sub 18 ani.

 

Data analizei: 2022-01-31


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).


Citeste mai mult

 

Descriere:

Maltul de orz contine:
  • Vitaminele B2, B3, B6 si B12
  • Fier
  • Zinc
  • Calciu
  • Magneziu
  • Fosfor
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS).


Citeste mai mult

Sinonime: POPUSOI, CUCURUZ

 

Descriere:

Planta alimentara, industriala si furajera, aparține familiei Poaceae.
 
Este a treia cea mai importanta dintre grane, dupa grau si orez.
Carbohidratii cuprinsi in porumb dau energie si nu permit depunerea grasimii.
 
Contine:
  • hidrocarburi
  • amidon
  • albumin
  • vitamine din grupa B
  • vitamina E
  • fie
  • fosfor
  • magneziu
  • zinc
  • potasiu.
Boabele de porumb sunt utilizate in industriile:
  • amidonului
  • spirtului
  • glucozei
  • dextrinei 
Germenii sunt utilizati pentru extragerea uleiului, utilizat in alimentatia dietetica.
Introducerea porumbului in meniul zilnic micsoreaza  riscul aparitiei bolilor de inima si a cancerului. 
 
100 g de porumb – 97 kcal
 
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Sinonime: HUMULUS LUPULUS

 

Descriere:

  • Humulus lupulus (Hameiul) este o specie perena a genului de plante erbacee Humulus care apartine familiei Cannabaceae, care include si genus Cannabis (canepa: planta textila, planta medicinala).
Contine ulei volatil (cca. 1%) cu sescviterpene, esteri valerianici, geraniol, mircen, principii amre (humulona, lupulona), flavonoide, tanin.
 
Conurile de hamei sunt o materie prima importanta la fabricarea berii, fiind un agent de stabilitate in bere. Acizii de hamei au un efect antibiotic slab contra bacteriei gram-pozitive care favorizeaza activitatea exclusiva a drojdiei de bere in fermentarea berii.
 
Conurile de hamei - la maturitatea tehnologica- contin, in medie: 
- 75 -80 % apa
- 25 % substanta uscata, din care:
  • 10 – 20 % compusi azotati (albuminoide, polipeptide, aminoacizi)
  • 20 – 25 % substante extractive neazotate (hidrati de carbon, dextrine, lignine, pectine)
  • 8 -12 % celuloza
  • 5 – 10 % cenusa
  • 2 – 8 % tanin
  • 8 – 25 % substante amare si rasini
  • 0,2 - 2,5 % ulei volatil.
Actiuni:
  • sedativ nervos major
  • tonic-aperitiv si stomachin
  • anafrodisiac
  • diuretic cu eliminare de acid uric
  • calmant al durerilor provocate de menstruatie
  • activeaza circulatia sanguina
  • coleretic-colagog
  • astringent
  • antitrichomonazaic.
Surse: http://www.reteteculinare.ro, wikipedia.org
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Contraindicatii:
Urmatoarele persoane trebuie sa evite hameiul: femeile care alapteaza; persoanele diagnosticate cu depresie; persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala. 
 
Este contraindicat in cazul barbatilor cu puternica tendinta de efeminare, care prezinta acumulari masive de tesut adipos, ginecomastie, celulita etc. 
 
Culegatorii de hamei pot capata intoxicatii care se manifesta prin inrosirea ochilor, iritatii pe maini si fata, varsaturi, respiratie greoaie, iar la femei hemoragii. 
 
Hameiul in doze uzuale nu este toxic. Depasirea dozelor indicate sau a perioadei de tratament, poate produce:
  • reactii alergice
  • dereglaje metabolice sau hormonale
  • tulburari nervoase. 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Birra Moretti - Bere blonda"

3 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Birra Moretti - Bere blonda"

Este Jagermeister o bautura sanatoasa? Iata care este adevarul!

Este Jagermeister o bautura sanatoasa? Iata care este adevarul!

de Elena-Alina Constantinescu 19 Nov 2020

Una dintre cele mai cunoscute bauturi alcoolice nemtesti, Jagermeister contine 56 de ingrediente naturale, printre care cardamom, scortisoara, ghimbir, coaja de portocala si anason. Cu toata acestea, o buna parte din reteta unica necesara pentru obtinerea acestui lichior ramane un mister. [detalii]

De ce ai dureri de cap dupa ce bei vin? Iata si cum poti sa le previi!

De ce ai dureri de cap dupa ce bei vin? Iata si cum poti sa le previi!

de Andreea Pestisan 23 Nov 2017

Te intrebi de ce ai dureri de cap dupa ce te rasfeti cu vin? Multe persoane au crezut pana acum ca de vina sunt anumite substante continute de aceasta bautura alcoolica – sulfitii. Dar studii recente au demonstrat ca altul este motivul in acest caz. Descopera mai jos de ce ai migrene dupa ce bei vin si cum poti sa scapi de aceasta neplacere. [detalii]

STUDIU: un singur pahar de alcool pe zi creste riscul de cancer la san

STUDIU: un singur pahar de alcool pe zi creste riscul de cancer la san

de Alege Sanatos 03 Aug 2017

Studiille de specialitate arata ca exista o legatura stransa intre consumul de alcool si dezvoltarea cancerului la san. Raportul demonstreaza faptul ca este suficient sa consumi un singur pahar de alcool pe zi pentru a te expune riscului de a face cancer mamar. Citeste toate informatiile despre acest studiu si afla cum poti preveni aceasta afectiune nemiloasa! [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016