Descriere:
Strugurii rosii si verzi (albi) fara samburi contin (per ceasca):
-
110 calorii
-
0,3 g de grasimi
-
29 g de carbohidrati
-
1,2 g de proteine
-
1,4 g de fibre
-
24,8 g de zaharuri
-
29% din valoarea zilnica recomandata de vitamina C
Acestia mai contin si resveratrol, vitamina A, E, K, zinc, calciu, potasiu.
Conform Codex Alimentarius, strugurii se regasesc in categoria 14.0 Fructe si legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge marine, nuci si seminte, grupa 04.1 Fructe:
04.1.1 Fructe proaspete (fara aditivi in general)
04.1.1.1 Fructe proaspete netratate
04.1.1.2 Fructe proaspete tratate la suprafata – pot contine urmatorii aditivi:
-
Ceara de albine – gmp
-
Ceara de candelilla – gmp
-
Carmin - 500 mg/kg
-
Ceara Carnauba - 400 mg/kg
-
Ester de colofoniu si glicerina - 110 mg/kg
-
Oxizi de fier - 1000 mg/kg
-
Ceara microcristalina - 50 mg/kg
-
Ortofenilfenoli - 12 mg/kg
-
Polietilenglicol – gmp
-
Polivinilpirolidona – gmp
-
Riboflavine - 300 mg/kg
-
Shellac – gmp
-
Sucrogliceride – gmp
-
Sulfiti - 30 mg/kg
04.1.2 Fructe procesate
04.1.2.1 Fructe congelate – pot contine urmatorii aditivi:
-
Acesulfam de potasiu - 500 mg/kg
-
Aspartam - 2000 mg/kg
-
Neotam - 100 mg/kg
-
Sucraloza (triclorogalactosucroza) - 400 mg/kg
-
Sulfiti - 500 mg/kg
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de struguri poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Probleme la nivel digestiv
Consumul de struguri nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Citeste mai mult
Sinonime: HIPPOPHAE RHAMNOIDES
Descriere:
Catina este un puternic antioxidant, continul sau de vitamina C il depaseste pe cel din maces si de zece ori pe cel din citrice.
Inafara de vitamina C contine si vitaminele A, B1, B2,E, K, F si P, carotenoizi, flavonoizi, microelemente, acizi grasi esentiali, fitostenoli, acizi organici, pectine, flavonoide, celuloza, proteine, ulei, betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu, fier.
Este supranumit “ginsengul romanesc” si lupta impotriva bolilor de piele si intareste inima. Combate stresul, anemia, hepatita. Uleiul de catina tine sub control nivelul colesterolului.
Proprietati:
-
Antiinflamatoare
-
Cicatrizante
-
Antibiotic
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Daca este administrata in dozele recomandate, catina nu produce efecte adverse.
Catina alba: contraindicata la colicistita acuta, pancreatita, diaree cronica, astm bronsic. La barbati, poate provoaca prostatita adenomatoasa, iar la femei mastopatie.
Citeste mai mult