Nota 8.2 / 10 din 750 voturi 1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Apa plata ce contine peste 100mg/l de calciu este contraindicata persoanelor care au afectiuni ale rinichilor sau bilei.
Apa plata Izvorul Minunilor contine 15.51mg/l.
pH neutru.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: NATRIU
Descriere:
-
Element chimic alcalin, metal moale, alb-argintiu, maleabil si ductil, foarte reactiv; natriu
Present din abundenta in lichidele extracelulare ale organismului, dar putin abundent in celule. Nivelul sodiului in plasma reflecta starea de hidratare a celulelor.
Sodiul este eliminat din organism in timpul exercitiilor fizice.
Sodiul se regaseste in: alune sarate, muraturi, masline, sosuri pentru salate, biscuitii din grau integral, produse din carne (mai ales jambonul si sunca), legume, peste si carnea conservata.
Cantitatea zilnica recomandata: 2.4 g.
Actiuni:
-
regleaza volumul de lichide;
-
asigura permeabilitatea membranei celulare si permite circulatia normala a tuturor agentilor indispensabili organismului;
-
amelioreaza transmiterea impulsului nervos si muscular.
-
mentine presiunea sangelui
-
contribuie la forta musculara
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Excesul de sodiu duce la hipertensiunea arteriala.
Deficienta de sodiu se observa datorita simptomelor initiale: oboseala si confuzia. Poate duce apoi la conditii mai grave de apoplexie sau chiar coma si moarte.
Citeste mai mult
Descriere:
oligoelement indispensabil organismului, care intervine in numeroase si importante reactii fiziologice (metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor, in excitabilitatea neuromusculara, in activitatile enzimatice, in permeabilitatea celulara, in coagularea sangvina etc.)
Magneziul este necesar pentru metabolizarea vitaminei C, a calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Este esential pentru buna functionare a muschilor si nervilor.
Contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos si previne atacurile de inima.
Magneziul se gaseste in cereale (griu, orz, porumb), legume de culoare verde inchis, cartofi, sfecla rosie, polen, precum si fructe: banane, smochine, curmale, migdale, nuci, verdeturi.
Organismul uman are nevoie de circa 250 pina la 350 mg de magneziu pe zi (5-6 mg/kg).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Este intotdeauna important sa urmati corect dozele prescrise de magneziu; supradozajul de magneziu poate duce la complicatii grave, cum ar fi incetinirea batailor inimii, scaderea tensiunii arteriale, greata, somnolenta, etc.
-
Consumul de magneziu poate avea efect laxativ.
Citeste mai mult
Descriere:
-
Element chimic prezent in natura si in corpul uman.
Calciul este necesar organismului pentru o buna soliditate osoasa cat si pentru functionarea muschilor.
Acest mineral se regaseste in oase si dinti (contin aproximativ 1 kg de calciu) si asigura soliditatea lor.
Corpul uman nu produce calciu. Cel mai bun mod de a obtine mai mult calciu este de a introduce in dieta alimente care il contin. In mare parte, calciul este gasit in lactate – 60-80% din calciul total consumat. Alte alimente care sunt bogate in calciu:
-
spanac
-
nap
-
boabe de soia
-
fasole alba
-
unii pesti, cum ar fi sardine, somonul, bibanul si pastravul
-
suc ​​de portocale
-
fulgi de ovaz
-
cereale pentru micul dejun
Studiile au aratat: calciul ajuta nu doar la prevenirea osteoporozei dar si la piederea in greutate. De asemenea, este implicat in reglarea fluxului de sange si eliberarea hormonilor in corp.
Doza zilnica recomanda:
Sugari: 0-5 luni: 210 mg/zi
6-11 luni: 270 mg/zi
Copii: 1-3 ani: 500 mg/zi
4-8 ani: 800 mg/zi
9-18 ani: 1300 mg/zi
Adulti: 19-25 de ani: 1000 mg/zi
51-70 de ani:1200 mg/zi.
Femeile au un necesar de calciu particular:
- cele insarcinate: 1300 mg/zi
- peste 50 de ani: 1500 mg/zi.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Este interzis consumul de calciu persoanelor care sufera de o supraincarcare cu acest mineral (hipercalcemie, calcul urinar) si pacientilor tratati cu digitalice (medicamente utilizate in cardiologie).
Citeste mai mult
Descriere:
Acest element chimic a fost izolat prima data din potasa.
In natura este intalnit numai sub forma de sare ionica.
Deficitul de potasiu la animale, inclusiv omul, conduce la numeroase disfunctii neurologice.
Cationii de potasiu sunt importanti in functionarea neuronilor (creier si nervi) si influentarea echilibrului osmotic dintre celule si lichidul interstitial.
Potasiul este important in prevenirea contractiilor musculare si trimiterea tuturor semnalelor nervoase in organismele animale prin potentialul de actiune.
Un aport adecvat de potasiu pentru a sustine viata este garantat prin consumarea unor alimente variate, in special legume. Cazurile clare de deficienta de potasiu sunt rare la indivizii care au o dieta echilibrata. Alimentele cu un continut ridicat de potasiu includ sucul de portocale, cartofii, bananele, rosiile, broccoli, soia, orezul brun, usturoiul, caisele si avocado, desi este intalnit des in majoritatea fructelor, legumelor si carnurilor.
Ionul de potasiu este un nutriment necesar pentru viata si sanatatea umana. Clorura de potasiu este utilizat ca un substitut pentru sarea de masa de catre cei care vor sa reduca aportul de sodiu pentru a putea controla hipertensiunea. Listele Departamentului de Agricultura al Statelor Unite au considerat ca pasta de tomate, sucul de portocale, sfecla, bananele, cartofii si multe alte alimente ca fiind alimente cu un continut de potasiu optim.
Tartratul de potasiu si sodiu, sau sarea Rochell (KNaC4H4O6) este principalul constituent al prafului de copt. Bromura de potasiu (KBr) este un oxidant puternic, folosit ca imbunatatitor al fainii (E924) pentru a imbunatati aluatul si a-i imbunatati cresterea; a fost interzis in 1989 ca si consecinta a posibilului sau caracter carcinogen.
Bisulfitul de potasiu ( K22(SO3) ) este folosit ca un conservant alimentar, de exemplu in vinuri si in fabricarea berii (insa nu si in carnuri). Este folosit si in inalbirea textilelor si in tabacirea pieilor.
(sursa: Wikipedia)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Corpul se protejeaza in mod natural de intoxicatia cu potasiu prin dizolvarea si excretia mineralului.
In cazuri severe, o persoana va vomita, pentru a pastra limitele biologice ale sangelui in parametri optimi.
Daca excesul de potasiu nu poate fi inlaturat, se instaleaza problemele cardiace.
Citeste mai mult
Sinonime: HCO3; BICARBONAT
Descriere:
Sare a acidului carbonic, in care un atom de hidrogen a fost inlocuit printr-un metal. Exista mai multe tipuri de bicarbonat: de sodiu, amoniu, calciu.
Duritatea temporara a apei se indeparteaza prin fierberea apei, cand bicarbonatii se descompun si depun carbonatii respectivi.
Aceste saruri genereaza fenomenul de alcalinitate a apei. Bicarbonatii si carbonatii din apele naturale insotesc de obicei ionii de calciu si magneziu.
Reactii adverse:
Citeste mai mult