AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hipp - Organic Cereal Pap Multicereal

Nota 8.3 / 10 din 334 voturi
Hipp - Organic Cereal Pap Multicereal
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: HIPP Germania

 

Descriere Hipp - Organic Cereal Pap Multicereal

Organic Cereal Pap Multicereal

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Cereale fara lapte in compozitie, in forma instanta. Potrivit ca masa pentru copiii care au inceput diversificarea, in completarea alaptarii sau hranirii cu biberonul.

Cantitate: 200 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente considerate a fi sigure.

Faina de ovaz este obtinuta prin macinarea ovazului decorticate. De asemenea, se poate obtine si prin rasnirea fulgilor de ovaz. Este mai bogata caloric  deoarece este facut din bobul intreg spre deosebire de taratele din ovaz care provin din invelisul extern al semintei de ovaz.

Grisul obtinut din grau are cel mai mare continut de gluten si este bogat in amidon si proteine. Grisul este utilizat, in principal, pentru a obtine paste fainoase.

Faina de alac are mai multe fibre, proteine, carbohidrati complecsi si vitamine B decat graul, fiind o sursa buna de riboflavina, niacina, tiamina, fier, seleniu, mangan, fosfor, cupru si triptofan. Se digera usor.


Comparativ cu faina alba, faina integrala de grau contine:
  • cu 400 % mai multe vitamine ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, E ) si minerale ( Fe si Zn )
  • cu 500 % mai multe fibre. 

 

Informatii Hipp - Organic Cereal Pap Multicereal


- Calorii (100g): 378 kcal
- Sodiu (100g): < 0.02 g
- Carbohidrati (100g): 1 g
- Fibre (100g): 7.9 g
- Proteine (100g): 12.1 g

 

Ingrediente Hipp - Organic Cereal Pap Multicereal

FAINA DE OVAZ, FAINA INTEGRALA DE GRAU, FAINA INTEGRALA DE ORZ, GRIS DIN GRAU, TIAMINA (VITAMINA B1), GLUTEN, FAINA INTEGRALA DE OREZ, FAINA INTEGRALA DE ALAC

Data analizei: 2017-07-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Ovazul este o cereala integrala. 

Faina de ovaz este obtinuta prin macinarea ovazului decorticate. De asemenea, se poate obtine si prin rasnirea fulgilor de ovaz.
 
  • Este mai bogata caloric  deoarece este facut din bobul intreg spre deosebire de taratele din ovaz care provin din invelisul extern al semintei de ovaz.
  • Este bogata in fibre solubile – in special beta glucan, recunoscut pentru faptul ca scade nivelul colesterolului, ceea ce ajuta la sanatatea inimii. 
  • Este indicata in dieta fara grasimi.
  • Este de 2 ori mai satioaasa decat muesli sau decat faina alba.
Consumul zilnic de faina de ovaz poate duce la:
  • Scaderea colesterolului
  • Scaderea in greutate (contine un numar mare de glucide care in contact cu lichidele isi dubleaza volumul in stomac)

Faina de ovaz se poate adaga in aluatul prajiturilor, in paine, in alte produse de panificatie, in biscuiti sau supe creme. 
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de faina de ovaz nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: FAINA GRAHAM

 

Descriere:

  • Faina integrala contine toate componentele bobului de grau.
     
Comparativ cu faina alba, faina integrala contine:
  • cu 400 % mai multe vitamine ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, E ) si minerale ( Fe si Zn )
  • cu 500 % mai multe fibre. 
Faina integrala are un aport nutritiv complex: minerale (magneziu, fosfor, potasiu), fibre, aminoacizi si vitamine (gama B, vitamina E) si prezinta un raport echilibrat intre elementele plastice: proteine, glucide si lipide.
  • Faina integrala reduce riscul de boli cardiace prin scaderea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale si a vitezei de coagulare a sangelui.
  • Produsele din faina integrala au un continut mai scazut in calorii decat produsele din faina alba si ajuta la reglarea zaharului din sange la persoanele cu diabet zaharat.
  • Faina integrala are in componenta fibre alimentare care joaca un rol important in prevenirea cancerului, in special a cancerului de colon si a hemoroizilor. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul de faina de grau integral nu este restrictionat in acest moment. Se recomanda consumul moderat.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Faina integrala contine toate componentele bobului de orz si contine:
  • vitamine (vitamina A, complexul de vitamine B si vitamina C)
  • fibre
  • proteine
  • substante minerale (mangan, seleniu, zinc, fosfor, potasiu, calciu, fier, cupru si magneziu)
 
Grauntele de orz contine:
  • celuloza de 8-15 % (nedecorticat)
  • amidon 60-70 %
  • proteine 11%
  • balast 10 %
  • lipide
  • vitamine (mai ales B)
  • substante minerale
  • gluten.
Potrivit ultimelor cercetari, faina integrala de orz contine cea mai mare cantitate de antioxidanti dintre toate tipurile de faina. 
 
In general, cerealele integrale sunt bogate in nutrienti cu proprietati antioxidante, precum vitamina E si seleniu. Un consum zilnic de cereale integrale, alaturi de o alimentatie echilibrata, ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Persoanele cu intoleranta la gluten nu ar trebui sa consume acest ingredient deoarece contine gluten.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Grisul este produsul care iese din prima faza de macinare a graului, se prezinta in bucatele mici si este fara tarate si fara partea interna moale si farinoasa a bobului de grau.
  • Grisul obtinut din grau are cel mai mare continut de gluten si este bogat in amidon si proteine. Grisul este utilizat, in principal, pentru a obtine paste fainoase.
  • Cu toate ca este fabricat din grau, grisul nu are valoare nutritiva  deoarece nu contine fibre iar vitaminele si mineralele sunt in cantitati foarte mici.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul de gris din grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: VITAMINA B1; MONONITRAT DE TIAMINA

 

Descriere:

 
Tiamina sau vitamina B1 ajuta la producerea energiei, functionarea creierului si a digestiei.
 
Este importanta in:
  • metabolismul proteinelor si al glucidelor
  • functionarea normala a sistemului nervos central si, cu precadere, a celui periferic, a aparatului digestiv si a glandelor endocrine
  • procesul de crestere
  • transformarea carbohidratilor din alimente in energie.
  • absorbtia intestinala a grasimilor.

  • Mentine sanatatea nervilor si trateaza unele tipuri de boli de inima
  • Coordoneaza activitatea muschilor
  • Calmeaza indigestia
     
Doza recomandata de vitamina B1(in miligrame pe zi):
 
Sugari - 0,2
Copii intre 1 si 3 ani - 0,4
Copii intre 4 si 6 ani - 0,6
Copii intre 7 si 9 ani - 0,8
Copii intre 10 si 12 ani - 1
Adolescenti intre 13 si 15 ani: 
  - baieti - 1,3
  - fete - 1,1
 
Adolescenti intre 15 si 19 ani: 
  - baieti - 1,3
  - fete - 1,1
 
Adulti: 
  - barbati - 1,3
  - femei - 1,1
 
Varstnici (peste 75 ani):
barbati - 1,2
femei - 1,2
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Toxicitatea nu apare nici chiar la administrarea unor doze de 500 miligrame pe zi. Institutul de Medicina din cadrul Academiei Nationale de Stiinte SUA nu a recomandat nici o limita pentru aportul de vitamina B1.
 
Singurele cazuri cunoscute de supradoza de tiamina sunt cele prin injectarea de tiamina.
Injectarea tiaminei poate duce la reactii anafilactice.


Citeste mai mult

Functii: liant in produsele din grau, confera elasticitate si porozitate aluatului framantat din faina cerealelor

 

Descriere:

  • substanta proteica densa, vascoasa, moale si elastica, prezenta in boabele si in faina cerealelor, mai ales in cea de grau, formată in principal dintr-un amestec de gliadina si glutenina
  • este obtinuta din faina cerealelor dupa indepartarea amidonului
  • este o denumire generica folosita pentru proteinele tuturor cerealelor, care se impart in prolamina, glutelina, albumina si globulina
  • faina cu continut mai mare de gluten este de mai buna calitate si este folosita pentru produse de panificatie superioara
  • continutul redus de gluten confera produselor de panificatie un volum mai mic, forma aplatizata si o durata scazuta de mentinere a prospetimii
  • glutenul suficient de elastic si extensibil asigura obtinerea produselor bine dezvoltate, cu porozitate fina si uniforma, cu peretii porilor uniformi
  • glutenul excesiv de rezistent conduce la obtinerea de produse nedezvoltate si cu miezul dens

  • intoleranta la gluten, numita si boala celiaca, este o boala transmisa pe cale ereditara, ce se manifesta prin imposibilitatea sistemului digestiv de a digera glutenul din alimente. Cel mai adesea intoleranta la gluten se manifesta prin paloare, diaree, scadere in greutate, crampe abdominale, anemie. Intoleranta la gluten se trateaza prin regim alimentar.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu
Neurotoxicitate:
Nu
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Etichetarea alimentelor de larg consum din comertul alimentar obligă producatorii alimentari sa declare existenta glutenului, normativ inclus în Codex Revised Standard 1999.
Acest normativ a fost preluat de Uniunea Europeana prin decizia 2003/89/EC, declararea glutenului in compozitie indiferent de produs si scopul pe care il îndeplineste este obligatorie deoarece glutenul celor patru cereale sunt declarate a fi alergen.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Faina integrala este facuta din bobul de orez complet.

Orezul contine o serie importanta de minerale : 
  • Calciu
  • Fosfor
  • Fier
  • Potasiu
  • Sodium
  • Sulf
  • Magneziu
  • Mangan
  • Iod
  • Zinc
  • Fluor
 
Sarac in proteine si grasimi, el este bogat in amidon si reprezinta o sursa de vitamine:
  • A
  • B1
  • B6
  • B12
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Practic nu contine gluten, este ideal pentru cei ce sufera de boli abdominale (intoleranta la gluten).


Citeste mai mult

 

Descriere:

Alacul mai, numit si graul cu bob imbracat, este o cereala ce contine mai putin gluten.

Are mai multe fibre, proteine, carbohidrati complecsi si vitamine B decat graul, fiind o sursa buna de riboflavina, niacina, tiamina, fier, seleniu, mangan, fosfor, cupru si triptofan. Se digera usor.

Faina integrala de alac contine toate camponentele boabelor. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

In acest moment, consumul de faina de alac nu este restrictionat. Nu este recomandat consumul in exces.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Hipp - Organic Cereal Pap Multicereal"

7 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Hipp - Organic Cereal Pap Multicereal"

Cele mai importante masuri de precautie in timpul sarcinii

Cele mai importante masuri de precautie in timpul sarcinii

de Alege Sanatos 21 Iun 2024

De la conceptie pana la nastere, corpul tau trece prin numeroase schimbari fizice si emotionale, iar grija pentru sanatatea ta si a bebelusului devine prioritatea principala. Pentru ca tu sa ai o sarcina sanatoasa si fara probleme, este esential sa urmezi cateva masuri de precautie importante. [detalii]

Ce formula sa alegi pentru alimentatia bebelusului?

Ce formula sa alegi pentru alimentatia bebelusului?

de Alege Sanatos 23 Nov 2021

Alimentatia cu lapte matern sau cu lapte praf reprezinta alegeri valide si sanatoase pentru bebelusul tau. Decizia de a adopa un tip de lapte sau altul sau o combinatie dintre cele doua este strict personala si depinde de mai multi factori. Laptele matern ii confera copilului cele mai bune elemente nutritive cu putinta, il protejeaza de infectii si este cel mai adaptat nevoilor nutritionale ale bebelusului. [detalii]

5 criterii pe care trebuie sa le indeplineasca un body bebe

5 criterii pe care trebuie sa le indeplineasca un body bebe

de Alege Sanatos 27 Aug 2020

Orice mamica isi doreste ca puiul ei sa se bucure de tot ce este mai bun. De aceea, achizitionarea hainelor pentru bebelusi trebuie sa fie realizata cu atentie. Calitatea indoielnica a articolelor vestimentare le poate provoca micutilor multe neplaceri, asa ca este necesar sa nu alegi la intamplare piesele vestimentare. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016