AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

K-Classic - Biscuiti cu unt

Nota 9 / 10 din 452 voturi
K-Classic - Biscuiti cu unt
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Kaufland

 

Descriere K-Classic - Biscuiti cu unt

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 400 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 6 ingrediente dintre care 4 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Informatii K-Classic - Biscuiti cu unt


- Calorii (100g): 531 kcal
- Carbohidrati (100g): 57.8 g
- Fibre (100g): 2.2 g
- Zaharuri (100g): 22.5 g
- Proteine (100g): 5.4 g

 

Ingrediente K-Classic - Biscuiti cu unt

Faina de grau, UNT CLARIFICAT, LAPTE, Zahar, Oua, Sare

Contine unt clarificat 27 % (corespunde cu 35 % unt)

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.
 

Sare, ingredient cu risc mediu de dauna, este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

 

Data analizei: 2021-06-14


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Faina de grau prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (1/4 cana):
  • 100 de calorii
  • 0,5 g de grasimi
  • 21 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 4 g de proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 152-1985, faina de grau se regaseste in grupa 06.2 Fainuri si amidonuri (inclusiv pudra de soia), subgrupa 06.2.1 Fainuri: faina este produsa prin macinarea granelor, cerealelor, tuberculilor si miezul palmierului. In aceasta categorie intra: faina folosita in fabricarea pastelor, a produselor de cofetarie si patiserie, a painii si amestecuri de fainuri.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • azodicarbonamide - 45 mg/kg
  • peroxid de benzoil - 75 mg/kg
  • clor - 2500 mg/kg
  • dioxid de clor - 30 mg/kg
  • proteaze – gmp
  • sulfiti - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), faina poate contine:
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati (E 338-452)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • L-cisteina (E 920)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de faina de grau poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta la gluten)
  • Crestere in greutate
  • Probleme la nivel digestiv
Consumul de faina de grau nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: UNT GHEE

 

Descriere:

Untul clarificat se obtine prin separarea partilor lichide si solide ale untului prin fierbere si eliminarea masei proteice a laptelui, fiind recomandat persoanelor care au intoleranta la lactoza.

Beneficii:
  • ajuta la protejarea vederii, a sistemului nervos, a digestiei
  • imbunatateste memoria
Contine numeroase vitamine, dar si antioxidanti.

Fiind compus 100% din acizi grasi, e nu este stocat de organismul uman, ci este consumat imediat .

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de unt clarificat nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Functii: aduce organismului calciu, reduce absorbtia de grasimi din alte alimente, mentine nivelul zaharului din sange

 

Descriere:

  • lichid alb-galbui cu gust dulceag, foarte hranitor, secretat de glandele mamare ale femelelor mamiferelor (care constituie hrana exclusiva a sugarului și a puiului de animal)
  • laptele de vacă este compus din 3,5% grasime, 9% solide din lapte si 87,5% apa.
  • proteina principala din lapte (80%) este caseina.
  • este benefic pentru sistemul osos, sistemul digestiv si, de asemenea, crest rezistenta la boli; scade riscul de cancer si contribuie la micsorarea tensiunii arteriale
  • laptele anumitor mamifere, printre care vaci, oi, capre, bivoli și cai, este colectat pentru a fi consumat de oameni, fie direct, de obicei dupa pasteurizare, fie procesat in produse lactate precum smantana, unt, iaurt, înghețata sau branza.
  • daca laptele neprocesat este lasat pentru o perioada, devine acru. Este rezultatul fermentarii bacteriilor acidului lactic, care transforma zaharul din lapte in acid lactic. Acest proces de fermentare este folosit in producerea anumitor produse lactate.
  • laptele pasteurizat se va inacri dacă nu este tinut in frigider si este recomandat a fi tinut între 1° și 4° Celsius. Inacrirea laptelui poate fi oprita prin tratarea la temperaturi foarte ridicate (tratament UHT), astfel, laptele putand fi pastrat an cutii pentru mai multe luni fara a se inacri.
  • intoleranta la lactoza se manifesta mai ales in cazul laptelui dulce. Laptele fermentat nu mai da semne la cei cu intoleranta la lactoza. 
  • este singurul produs de origine animala care nu creeaza acidoza, adica nu imbatraneste si nu imbolnaveste
  • reduce hipertensiunea arteriala si scade cu 50% riscul de accidente vasculare cerebrale
  •  in lapte exista bacterii nobile numite PRO-biotice, adică favorabile vietii
  • doza zilnica de calciu pentru o persoana sanatoasa este de 1 g. Calciul din lapte reprezinta standardul de referinta pentru solubilitatea, absorbtia si disponibilitatea acestuia in organismul uman. O portie de calciu inseamna 300 mg indiferent daca provine dintr-un pahar de lapte dulce, doua iaurturi mici, o cutie de branza proaspata, un ”triunghi” de cascaval sau doua linguri de parmezan ras. In fiecare zi trebuie sa consumam trei portii de calciu
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Anticorpii din laptele de vaca pot fi cauza aparitiei colicilor la bebelusii ai caror mame consuma produse lactate (transmiterea prin laptele matern). Intr-un studiu din cadrul Universitatii din Washington, mamele cu bebelusii bolnavi de colici aveau niveluri foarte mari de anticorpi de vaca in laptele lor, fata de mamele bebelusilor fara colici. 

Alimentatia pe baza de produse lactate poate fi factorul cel mai important in dezvoltarea cancerului de san. Rezultatul unui studiu, la care au participat 250 de femei din Italia atinse de maladia cancerului de san, a aratat ca acestea au consumat considerabil mai mult lapte, branza grasa si unt, decat alte 499 de femei sanatoase, de aceeasi varsta, atat din Italia cat si Franta.

Cercetatorii au descoperit la copiii bolnavi de diabet, hraniti cu lapte de vaca, faptul ca acestia au produs cantitati mari de anticorpi impotriva acestui tip de lapte, ceea ce a afectat celulele pancreatice care fabrica insulina.  

Potrivit oamenilor de stiinta din cadrul Universitatii Harvard, consumul de produse lactate este strans legat de cancerul de ovare. Cercetatorii au remarcat ca femeile care sufereau de cancer ovarian aveau niveluri scazute de transferaza in sange, o enzima implicata in metabolismul produselor lactate.
Oamenii de stiinta au emis teoria potrivit careia in cazul femeilor cu un nivel scazut de transferaza si care consumau produse lactate, in special iaurt si branza alba, riscul de cancer de ovare creste de trei ori.
Specialistii au declarat ca in intreaga lume, riscul de cancer ovarian se afla in stransa legatura cu consumul de lapte si existenta lactozei. Astfel, este recomandat sa se evite alimentatia bogata in lactoza, pentru ca poate fi o masura importanta de a preveni cancerul ovarian.
 
 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Ouale contin urmatoarele valori nutritionale (per 2 oua) – acestea putand insa varia in functie de modul de pregatire:
  • 150 calorii
  • 12 g de proteine
  • 2 g de carbohidrati
  • 10 g de grasimi (dintre care 3 g – grasimi saturate)
  • 426 mg de colesterol
  • Vitamina B12 (16% din doza zilnica recomandata)
  • Vitamina A (15% din doza zilnica recomandata)
  • Minerale: seleniu, sodiu, calciu, fosfor
Conform Codex Alimentarius, ouale se regasesc in categoria 10.0 Oua si produse din oua, grupa 10.1 Oua proaspete.

Desi in mod normal ouale nu ar trebui sa contina aditivi, exista insa o serie de coloranti ce pot fi folositi pentru a decora, vopsi sau stampila suprafata exterioara a coajei de ou.
  • Rosu Allura AG - 100 mg/kg
  • Albastru briliant FCF - GMP
  • Cantaxantina - GMP
  • Caramel amoniacal - 20000 mg/kg
  • Caramel sulfit de amoniu - 20000 mg/kg
  • Carmin - GMP
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Carotenoizi - 1000 mg/kg
  • Verde fast FCF - GMP
  • Extract din coaja de strugure - 1500 mg/kg
  • Indigotina (carmin indigo) - 300 mg/kg
  • Oxizi de fier - GMP
  • Ponceau 4R (Rosu de cosenila A) - 500 mg/kg
  • Riboflavine - 300 mg/kg
  • Galben sunset FCF - GMP
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013),  ouale se regasesc in categoria 10.0  Oua si produse din oua, grupa 10.1. Oua neprelucrate:

„Colorantii alimentari enumerati in anexa II partea B 1 pot fi utilizati pentru colorarea decorativa a cojilor de oua sau pentru stampilarea cojilor de oua in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 589/2008.”
  • Curcumina
  • Riboflavine
  • Tartrazina
  • Galben de chinolina
  • Galben Sunset (sunset yellow) FCF/galben portocaliu S
  • Cosenila, acid carminic, carmine
  • Azorubina, carmoizina
  • Amarant
  • Ponceau 4R, Rosu cosenila A
  • Eritrozina
  • Rosu Allura AC
  • Albastru patent V
  • Indigotina, carmin indigo
  • Albastru briliant FCF
  • Clorofile si clorofiline
  • Complecsi de cupru ai clorofilelor si clorofilinelor
  • Verde S
  • Caramel simplu ( 1 )
  • Caramel de sulfit caustic
  • Caramel amoniacal
  • Caramel cu sulfit de amoniu
  • Negru briliant BN, negru PN
  • Carbune vegetal
  • Brun HT
  • Caroteni
  • Annatto, bixina, norbixina
  • Extract de ardei rosu, capsantina, capsorubina
  • Licopen
  • Beta-apo-8′-carotenal (C 30)
  • Luteina
  • Cantaxantina (*)
  • Rosu sfecla, betanina
  • Antocianine
  • Carbonat de calciu
  • Dioxid de titan
  • Oxizi si hidroxizi de fier
  • Aluminiu
  • Argint
  • Aur
  • Litolrubina BK
( 1 ) Termenul caramel se refera la produse de o culoare bruna mai mult sau mai putin intensa, care sunt destinate utilizarii ca si coloranti. Termenul nu corespunde produsului zaharos aromat obtinut prin incalzirea zaharurilor si care este folosit pentru aromatizarea alimentelor (de exemplu, a produselor de cofetarie, patiserie, a bauturilor alcoolice).

(*) Cantaxantina nu este autorizata in categoriile de alimente enumerate in partile D si E. Substanta figureaza in lista B1 pentru ca este utilizata in produsele medicamentoase, in conformitate cu Directiva 2009/35/CE a Parlamentului European si a Consiliului (JO L 109, 30.4.2009, p. 10).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de oua poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Cresterea colesterolului
  • Boli cardiovasculare
  • Contaminare cu Salmonella
  • Probleme la nivel digestiv (balonare, gaze, constipatie)
Consumul de oua nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"K-Classic - Biscuiti cu unt"

5 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"K-Classic - Biscuiti cu unt"

Reteta salata de fructe cu menta

Reteta salata de fructe cu menta

de Andreea Pestisan 31 Aug 2020

Fructele pot inlocui cu usurinta o masa dulce, in special pentru cei mici. De obicei, produsele din comert contin foarte mult zahar procesat care s-ar putea sa aiba efecte negative asupra organismului. De aceea, este indicat sa alegi o salata de fructe in locul biscuitilor si napolitanelor cu ciocolata. [detalii]

Ce poti face cu faina? Iata o reteta simpla de biscuiti

Ce poti face cu faina? Iata o reteta simpla de biscuiti

de Laura Voica 11 Mar 2020

Faina se numara printre ingredientele care ne pot salva in situatii de criza. Este usor de gatit si o poti include in foarte multe feluri de mancare, de la dulciuri, pana la produse de patiserie sau alte preparate. Nu ai nevoie decat de putina imaginatie pentru a crea noi retete pentru familia ta. [detalii]

Biscuiti deliciosi, facuti in casa. Reteta cu iaurt

Biscuiti deliciosi, facuti in casa. Reteta cu iaurt

de Alege Sanatos 29 Iul 2019

Sa recunoastem, biscuitii sunt deliciosi! Daca iti plac, dar te gandesti ca nu contin ingrediente sanatoasa, ii poti face chiar tu. Reteta este simpla, iar biscuitii facuti de tine vor fi apreciati de toti cei dragi. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016