AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solaris - Biscuiti cu fulgi de ovaz si cacao

Nota 8.1 / 10 din 550 voturi
Solaris - Biscuiti cu fulgi de ovaz si cacao
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Solaris Plant

 

Descriere Solaris - Biscuiti cu fulgi de ovaz si cacao

Biscuiti cu fulgi de ovaz si cacao

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:

Biscuiti preparati cu multa migala din faina integrala de grau, in care am adaugat fulgi de ovaz (10%) si cacao (7%), peste care am revarsat arome imbelsugate de mirodenii (anason stelat, cardamom, cuisoare, scortisoara, ghimbir, coaja de portocala). Potolesc rapid pofta de dulce, fiind o gustare satioasa si sanatoasa.

Cantitate: 110g.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 9 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc de dauna mediu.
 

 

Ingrediente Solaris - Biscuiti cu fulgi de ovaz si cacao

FAINA INTEGRALA DE GRAU, ZAHAR BRUN DIN TRESTIE DE ZAHAR, Ulei de floarea soarelui, Fulgi de ovaz, Cacao, ANASON STELAT, CARDAMOM, SCORTISOARA, GHIMBIR, Coaja de portocala

 

Grad de risc produs:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghidul practic al invatatorului clasele 0-II


Solutia ingenioasa pentru educarea distractiva a elevilor din clasele 0-II - Fise, teste, proiecte inedite - Ghidul practic ale invatatorului clasele 0-II este un adevarat instrument eficient care il ajuta pe invatator sa recapituleze materia intr-o forma jucausa, deloc plictisitoare pentru copii. Lucrarea contine fise, teste si proiecte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Atentie la urmatorul ingredient:

Zahar din trestie de zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, contine (per lingura) 15 calorii, 4 g de carbohidrati. Varianta bruta, neprelucrata a acestuia contine si calciu, potasiu, vitamina B2. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

Data analizei: 2016-08-02


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: FAINA GRAHAM

 

Descriere:

  • Faina integrala contine toate componentele bobului de grau.
     
Comparativ cu faina alba, faina integrala contine:
  • cu 400 % mai multe vitamine ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, E ) si minerale ( Fe si Zn )
  • cu 500 % mai multe fibre. 
Faina integrala are un aport nutritiv complex: minerale (magneziu, fosfor, potasiu), fibre, aminoacizi si vitamine (gama B, vitamina E) si prezinta un raport echilibrat intre elementele plastice: proteine, glucide si lipide.
  • Faina integrala reduce riscul de boli cardiace prin scaderea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale si a vitezei de coagulare a sangelui.
  • Produsele din faina integrala au un continut mai scazut in calorii decat produsele din faina alba si ajuta la reglarea zaharului din sange la persoanele cu diabet zaharat.
  • Faina integrala are in componenta fibre alimentare care joaca un rol important in prevenirea cancerului, in special a cancerului de colon si a hemoroizilor. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul de faina de grau integral nu este restrictionat in acest moment. Se recomanda consumul moderat.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Zaharul brun reprezinta zaharul care nu a fost pe deplin rafinat (forma bruta a zaharului alb).

Zaharul brun este produs prin adaugarea de melasa de trestie zahar sau caramel si este mai putin caloric de zaharul alb. In acelasi timp, are un gust mai putin dulce.

Contine 97% zaharoza, 2% apa si 1% alte substante. 100 de grame de zahar brun  contine 377 kcal fata de 100 grame de zahar alb, rafinat (400 kcal).

Zaharul din trestie este recomandat din punct de vedere terapeutic in diete fara grasimi, fara sare, vegetariene, fara gluten, in diete regenerante si vitalizante.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de zahar brun poate cauza:
  • Diabet
  • Obezitate
  • Probleme la nivelul dintilor
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL si a trigliceridelor)
  • Probleme de memorie
Exista si cazuri in care anumite persoane pot manifesta intoleranta fata de zaharuri.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Uleiul de floarea soarelui contine (per lingura):
  • 124 calorii
  • 14 g de grasimi (1,38 g saturate, 11,7 g mononesaturate, 0,53 g polinesaturate)
  • 8,9 g de acid linoleic (omega-6)
  • 5,6 mg de alfa-tocoferol (forma a vitaminei E)
  • 0,8 mcg de vitamina K
  • 0 colesterol
  • 0 sodiu
  • 0 proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul de floarea soarelui se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat în tocoferol (E 306)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de floarea soarelui poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Cresterea numarului de celule canceroase
  • Inflamatii
  • Depresie
Consumul de ulei de floarea soarelui nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Fulgii de ovaz contin (per portie/cana):
  • 166 calorii
  • 28 g de carbohidrati
  • <1 g de zaharuri
  • 4 g de fibre
  • 6 g de proteine
  • 3,6 g de grasimi
Conform Codex Alimentarius, fulgii de ovaz se regasesc in grupa 06.3 Cereale pentru micul dejun, inclusiv fulgi de ovaz: toate produsele gata preparate, instant, si cerealele normale pentru un mic dejun cald.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de fulgi de ovaz poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Cresterea in greutate
Consumul de fulgi de ovaz nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Cacaoa (neindulcita) contine (100 g):
  • 398 calorii
  • 4 g de lipide
  • 3,7 g de fibre
  • 83,7 g carbohidrati
Aceasta este bogata si in vitamine si minerale: magneziu, zinc, fier, vitamina B, cupru, potasiu.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, cacaoa se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa  05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acesulfam de Potasiu 350 mg/kg
  • Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic 10000 mg/kg
  • Aspartam 3000 mg/kg
  • Esteri de Propylene Glycol din acizi grasi 5000 mg/kg
  • Zaharina 100 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) - 580 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de cacao poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
Consumul de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Anasonul stelat este fructul unui copac vesnic verde, cunoscut stiintific ca Illicum verum. Originar din sudul Chinei, anasonul stelat are o aroma lemnoasa dulce.
 
Este o sursa principala de acid shikimic, un compus pe baza de plante care este precursorul oseltamivirului, un medicament antiviral.

Cercetatorii sud-coreeni au descoperit ca extractul si uleiul esential de anason stelat are proprietati antifungice puternice si, in acelasi timp, este un bun agent antibacterian, studiile aratand ca extractul protejeaza impotriva a 67 tulpini de bacterii rezistente la medicamente.

Datorita substantelor nutritive pe care le continute, anasonul stelat ajuta la intarirea sistemului imunitar, protejand organismal de daunele radicalilor liberi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul necontrolat de anason stelat poate duce la risc de intoxicatii si efecte secundare nocive


Citeste mai mult

 

Descriere:

Cardamomul este originar din padurile indiene vesnic verzi si este frecvent utilizat in bucataria Indiana.
 
Beneficii:
Ajuta digestia - combate greata, aciditatea, balonarea, gazele, arsurile la stomac, pierderea poftei de mancare, constipatia si multe altele.

Detoxifiaza - ajuta organismul sa elimine toxinele prin rinichi.

Este bun diuretic - ajuta la curatarea tractului urinar, vezicii urinara, rinichilor, astfel eliminand sarea, apa in exces, toxinele.

Sustine igiena orala - improspateaza respiratia, ajuta la tratrarea ulcerelor de la nivelul gurii si a infectiilor ale gurii si gatului.

Previne raceala si gripa 

Anticancerigen – studiile au demonstrate ca acesta inhiba cresterea celulor canceriase si chiar ucide unele tipuri de cancer.

Normalizeaza tensiunea arteriala – fiind bogat de fibre, scade semnificativ tensiunea arteriala.

Previne formarea cheagurilor de sange

Potejeaza impotriva radicalilor liberi

Uleiul esential de cardamom inhiba cresterea virusurilor, bacteriilor, ciupercilor si a mucegaiului.

Antiinflamator – la fel ca si ghimbirul si turmericul, rudele sale, cardamomul are unele proprietati anti-inflamatorii care calmeaza durerilor si umflaturile, in special cele ale membranelor mucoase  (gura si gat).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Persoanele care sufera de ulcer gastric sau duodenal nu vor consuma acest condiment decat cu acordul medicului.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Scortisoara (Cinnamomum verum) este coaja de culoare roscata-cenusie, a scortisorului, un arbore mic, exotic, vesnic verde.

Scoarta este comercializata uscata sub forma de batoane de aproximativ 10 cm lungime, sub forma de bucatele sau gata macinata.

Beneficii:
  • Stimuleaza memoria
  • Ajuta in lupta cu kilogramele in plus
  • Antioxidantii din scortisoara lupta impotriva imbatranirii si stresului
  • Distruge microbii
 
Unele cercetari au descoperit ca un anumit tip de scortisoara, scortisoara cassia, poate ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange la persoanele cu diabet zaharat.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul in cantitati mari insa, poate irita cavitatea bucala si buzele, provocand rani. La unele persoane poate cauza reactii alergice. Aplicata pe piele, poate determina roseata si iritatie.
  • Cantitatile foarte mari de scortisoara cassia pot fi toxice, in special pentru cei cu probleme hepatice.
  • Sortisoara in doze mari sau sub forma de ulei esential nu este indicata femeilor insarcinate si copiilor.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • planta originara din China, din familia Zingiberaceae (turmeric, cardamom si galangal).
Rizomul sau radacina este partea frecvent folosit ca un condiment. Acesta este adesea numit radacina de ghimbir, sau pur si simplu ghimbir.
 
Ghimbirul poate fi folosit proaspat, uscat, sub forma de praf sau sub forma unui ulei sau suc, si poate fi adaugat in produsele alimentare si cosmetice procesate.
 
Parfumul sau unic si aroma de ghimbir provin din uleiuri sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul.
 
Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir, responsabil pentru o mare parte din proprietatile sale medicinale. Are efecte anti-inflamatorii si antioxidante.
 
Actiunile ghimbirului:
  • lupta impotriva diverselor forme de greata.
  • reduce durerile musculare 
  • are efecte anti-inflamatorii, calmeaza osteoartrita
  • trateaza indigestia cronica 
  • reduce semnificativ durerile menstruale
  • scade nivelul de colesterol 
  • previne cancerul
  • imbunatateste functiile creierului si protejeaza impotriva bolii Alzheimer
  • lupta impotriva infectiilor
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de ceai de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afecţiuni renale deoarece poate agrava problemele existente.
Consumul exagerat de ghimbir poare reduce drastic nivelul de zahar din sange cauzand hipoglicemie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Coaja de portocala este invelisul exterior al fructului. Acesta parte este comestibila, putand fi consumata ca atare, preperata sau poate fi folosita ca mirodenie.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cojile de portocala contin o substanta numita hesperidina, care micsoreaza atat tensiunea arteriala, cat si colesterolul. In lumea medicala, aceasta substanta este recunoscuta pentru capacitatea sa de a scadea riscul aparitiei afectiunilor cardio, a infarctelor sau a accidentelor vasculare.

Cojile de portocale au efect antiinflamator.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Solaris - Biscuiti cu fulgi de ovaz si cacao"

2 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Solaris - Biscuiti cu fulgi de ovaz si cacao"

Reteta salata de fructe cu menta

Reteta salata de fructe cu menta

de Andreea Pestisan 31 Aug 2020

Fructele pot inlocui cu usurinta o masa dulce, in special pentru cei mici. De obicei, produsele din comert contin foarte mult zahar procesat care s-ar putea sa aiba efecte negative asupra organismului. De aceea, este indicat sa alegi o salata de fructe in locul biscuitilor si napolitanelor cu ciocolata. [detalii]

Ce poti face cu faina? Iata o reteta simpla de biscuiti

Ce poti face cu faina? Iata o reteta simpla de biscuiti

de Laura Voica 11 Mar 2020

Faina se numara printre ingredientele care ne pot salva in situatii de criza. Este usor de gatit si o poti include in foarte multe feluri de mancare, de la dulciuri, pana la produse de patiserie sau alte preparate. Nu ai nevoie decat de putina imaginatie pentru a crea noi retete pentru familia ta. [detalii]

Biscuiti deliciosi, facuti in casa. Reteta cu iaurt

Biscuiti deliciosi, facuti in casa. Reteta cu iaurt

de Alege Sanatos 29 Iul 2019

Sa recunoastem, biscuitii sunt deliciosi! Daca iti plac, dar te gandesti ca nu contin ingrediente sanatoasa, ii poti face chiar tu. Reteta este simpla, iar biscuitii facuti de tine vor fi apreciati de toti cei dragi. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016