Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ceva Fin - Cremos cu smantana

Nota 6.4 / 10 din 335 voturi
Ceva Fin - Cremos cu smantana
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Delaco

 

Descriere Ceva Fin - Cremos cu smantana

Ceva Fin Cremos Crema de branza cu smantana

Ceva fin Cremos se întinde pe paine cat ai clipi. O singura felie e de-ajuns sa te faca sa uiti de aproape orice te apasa. Ceva Fin Cremos are un continut mai scazut de grasime si o textura care aduce aminte de smantana. Inlocuieste perfect untul sau margarina si are mai putine grasimi. Are doar ingrediente naturale si nu contin conservanti sau coloranti artificiali. 

Gramaj: 150 g.


Alte informatii:

Acest produs contine 5 ingrediente, dintre care 3 ingrediente au risc scazut de dauna, 1 ingredient are risc mediu de dauna si 1 ingredient are risc ridicat de dauna.

Acest produs contine E412 sau guma de guar, ingredient cu risc de dauna ridicat, care este un agent de ingrosare. Contine dioxina, o substanta foarte daunatoare care poate provoaca malformatii la nou nascuti si despre care se crede ca este si o cauza a cancerului.

Acest produs contine Sare, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un mineral cunoscut sub denumirea tehnica de clorura de sodiu. Tocmai continutul de sodiu al sarii este important pentru organism, deoarece corpul uman are nevoie de o anumita cantitate de sare pentru a functiona corect. Pe de alta parte, consumul excesiv de sare mareste cantitatea de calciu eliminata prin urina, ceea ce poate conduce in timp la aparitia osteoporozei sau la scaderea rezistentei oaselor.

Acest produs contine Branza proaspata de vaci, ingredient cu risc scazut de dauna. Branza de vaci contine calciu, fosfor, proteine si vitamina B. Conform specialistului in nutritie Caroline Le Marchand-Duros, aceasta este mai hranitoare decat iaurtul.  
Proteinele din branza de vaci ajuta la construirea masei musculare, si, respectiv, ajuta la arderea caloriilor. De asemenea, calciul prezent in acest tip de branza nu doar ajuta la intarirea oaselor, ci si contribuie la accelerarea metabolismului. 
Branza de vaci este saraca din punct de vedere caloric. O branza de vaci slaba are intre 0-3% grasime si doar 70 de calorii, in timp ce branza de vaci grasa are in jur de 7% grasime si 110 calorii. 

Acest produs contine E440 sau Pectina, ingredient cu risc scazut de dauna, care este un emulgator si stabilizator. Pectina actioneaza si ca agent de ingrosare, poate provoca probleme intestinale atunci cand este consumat in concentratii mari. Cercetatorii japonezi sustin ca pectina micsoreaza riscul aparitiei cancerului la colon deoarece pectina ajuta la curatirea tractului inestinal. Face parte din categoria E-urilor inofensive.

Acest produs contine Smantanaingredient cu risc scazut de dauna, care este un produs lactat compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat. Contine vitamine (retinol, tocoferol, acid ascorbic, riboflavina) si minerale (potasiu, calciu si fosfor).

Valori nutritionale per 100g

Valoare energetica
159 kcal
Grasimi/Lipide
12.5 g
Carbohidrati/Glucide
4.4 g
Proteine
7.3 g

 

Ingrediente Ceva Fin - Cremos cu smantana

BRANZA, SMANTANA, SARE, PECTIN, GUMA DE GUAR/ E412

Data analizei: 2013-04-15


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Produs lactat obtinut prin coagularea laptelui anumitor animale, mai des vaci, dar si capre, iac, oi si bivoli. Pentru a se obtine inchegarea laptelui, este folosit cheagul, dar unele tipuri de branza sunt inchegate cu acizi precum otet sau suc de lamaie.

Pentru a reduce pH-ul si pentru a dezvolta savoarea, branzei ii sunt adaugate bacterii, iar anumite tipuri de branza au mucegai pe coaja sau in interior.

Culoarea naturala variaza de la alb la galben. La anumite tipuri de branza se adauga plante si mirodenii.

Branza este foarte bogata in calciu, dar si in proteine.
  • 100g  de branza proaspata de vaca - 90 mg calciu
  • 100g  de branza de capra – 100 mg calciu
  • 100 g de telemea – 300 mg calciu
  • 100 g de svaiter – 1.150 mg calciu
 
De asemenea, are un continut variabil de lipide si de sodiu.

Continutul branzaturilor in apa variaza intre 35 si 80%.

Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Din cauza grasimilor, branzeturile sunt contraindicate in cazurile de:

  • Ateroscleroza
  • Hipercolesterolemie
  • Hipertensiune
  • Afectiuni renale.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Produs lactat, compus din grasimea ridicata la suprafata laptelui neomogenizat.
 
Smantana se obtine din lapte de vaca sau de bivolita, nefiert, pus intr-un vas la prins intr-un loc racoros si uscat. Urmatoarea etapa a producerii de smantana este smantanirea laptelui prins sau extragerea grasimii prin centrifugare.
 
Componentele standard continute in smantana sunt: 
  • apa (45-68%)
  • grasimi (25-60%)
  • proteine (1,6–2,5%)
  • lactoza (2,4-3,5%).
Exista mai multe tipuri de smantana:
  • smantana sau lapte pentru cafea (10-15% grasimi)
  • smantana pentru gatit (12-30 % grasimi  sau 30-35% grasimi)
  • smantana dulce (lichida) (30-40% grasimi)
  • smantana dubla (minim 55% grasimi)
  • smantana maturata - obtinuta prin pasteurizare si maturare cu adaus de acid lactic. 
  • smantana acra fermentata (maxim 30% grasimi)
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Smantana este contraindicata in cazurile de:
  • ulcer stomacal sau intestinal
  • gastrita cu aciditate ridicata
  • obezitate.
 


Citeste mai mult

Functii: potentiator de gust, conservant, agent de textura, agent de intarire

 

Descriere:

Sarea (clorura de sodiu, NaCl) este un compus mineral esential pentru viata, utilizat atat in alimentatie, cat si in industrie. Are rol in reglarea echilibrului hidric al organismului, functionarea nervilor si contractia musculara.

Tipuri de sare:
 
  • sare de masa – rafinata, contine aditivi antiaglomeranti.
  • sare de mare – obtinuta prin evaporarea apei de mare, contine minerale suplimentare.
  • sare de Himalaya – roz, bogata in oligoelemente.
  • sare kosher – granulatie mai mare, folosita in bucatarie.
Sarea are mai multe utilizari in alimentatie, printre care mentionam urmatoarele:
 
  • potentiator de gust: intensifica si echilibreaza aromele din mancare.
  • conservant: previne dezvoltarea bacteriilor in alimente precum muraturile, branzeturile si carnea sarata.
  • agent de textura: contribuie la structura painii si a produselor de patiserie, controland activitatea glutenului.
  • controleaza fermentatia:  regleaza cresterea drojdiei in produse de panificatie.
  • agent de intarire: folosit la conservarea legumelor si fructelor pentru a le mentine fermitatea.
Consumul moderat de sare are mai multe beneficii pentru sanatate, deoarece sodiul din compozitia sa este esential pentru functionarea organismului.

Beneficiile consumului moderat de sare:
 
  • regleaza echilibrul hidric
  • ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase.
  • sustine contractia musculara 
  • ajuta la absorbtia nutrientilor: contribuie la transportul glucozei si aminoacizilor in celule.

Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam maxim 5 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 

Recomandari de consum general:
 
  • adulti: 5 g/zi
  • copii (2-15 ani): mai putin decat adultii, in functie de varsta
  • sugari (<2 ani): evitarea adaugarii de sare in alimentatie

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei


Citeste mai mult

Sinonime: CITRUS PECTIN; CITRUS PECTIN; COLYER PECTIN; PECTINATE

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de igiena orala, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • carbohidrat purificat ce se regaseste in citrice si mere
  • in cosmetice, previne separarea emulsiei in uleiuri si alte componente lichide
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Pectin poate fi folosit si drept calmant in medicamentele farmaceutice fara prescriptie medicala destinate igienei orale.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 440 – Pectins.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrosare

 

Descriere:

Guma de guar provine din India, dintr-o planta specifica zonei indiene, fasolea de guar.
 
Este o substanta de adaos in industria alimentara obtinuta din boabele recoltei.
 
In industria alimentara este utilizata pentru:
  • a face mai consistente unele produse
  • gelatinare
  • marirea in volumul
  • stabilizator in prepararea multor produse alimentare.
 
In Codus Alimentarius, guma de guar poarta denumirea de E412.
 
 
Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • E412 este considerat nociv deoarece contine dioxina, o substanta foarte daunatoare care provoaca malformatii la nou nascuti si despre care se crede ca este si o cauza a cancerului.
     
  • Faina boabelor de guar favorizeaza aparitia alergiei si chiar substanta in sine provoaca eruptii alergice, consumul in cantitati mari duce la colica si umflare.
 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ceva Fin - Cremos cu smantana"

10 + 3 =

AlegeSanatos.ro nu garantează ca opiniile publicate pe aceasta pagina provin de la consumatorii care au cumpărat sau utilizat produsul respectiv.

Prepara branza acasa: mai sanatos, mai ieftin, mai gustos

Prepara branza acasa: mai sanatos, mai ieftin, mai gustos

de Alege Sanatos

Adoptarea unui stil de viata sanatos implica alegeri alimentare informate, bazate pe calitatea si provenienta produselor consumate zilnic. Branza si lactatele sunt surse esentiale de nutrienti, dar este important sa optam pentru variante sigure, fara aditivi sau conservanti artificiali. [detalii]

Pairing-uri de vin pentru reteta de quesadilla

Pairing-uri de vin pentru reteta de quesadilla

de Alege Sanatos

Quesadilla, deliciul mexican indragit in intreaga lume, este un adevarat festin culinar pe care merita sa-l incerci daca nu ai facut-o pana acum. Combinatia irezistibila dintre tortilla frageda, branza cremoasa si umplutura plina de arome face din quesadilla o alegere perfecta pentru o cina rapida sau pentru momentele de relaxare in compania prietenilor. Totusi, ce vin sa alegi pentru a transforma aceasta experienta culinara intr-o simfonie de gusturi? Hai sa exploram impreuna diversele tipuri de vin potrivite pentru a completa si imbogati aromele acestui preparat. [detalii]

Cum sa pregatiti cea mai buna salata de branza de vaci si ulei de in

Cum sa pregatiti cea mai buna salata de branza de vaci si ulei de in

de Alege Sanatos

Pentru ca alimentatia sa fie mai sanatoasa, este recomandat sa consumati, in loc de uleiul de floarea-soarelui sau cel de masline, uleiul de in. Acest ulei are foarte multe proprietati curative si merita inclus in meniu de zi cu zi. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016