AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cris-Tim - Sunca de curcan Obrajori

Cris-Tim - Sunca de curcan Obrajori
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Cris-Tim

 

Descriere Cris-Tim - Sunca de curcan Obrajori

Sunca de curcan Obrajori 

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Ambalate intr-un pachet optim de consum si respectand normele de siguranta alimentare, produsele Obrajori starnesc imaginatia si sunt pe gustul celor mai pofticiosi copii.

Continut de carne de 80% pe reteta, transformat in produs finit dupa pierderi tehnologice de 96%.
Continut redus de grasime intre 1-2 %.
Continut redus de sare, max 1.5% si implicit de sodiu.
Continut redus de aditivi alimentari (contin decat 2 aditivi cu indicativ E - din care unul provine din amestecul de sarare

Cantitate: 30 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 11 ingrediente dintre care 6 ingrediente sunt considerate sigure, 5 ingrediente prezinta risc de dauna mediu.
 

 

Informatii Cris-Tim - Sunca de curcan Obrajori


- Calorii (100g): 95 kcal
- Grasimi saturate (100g): 0.29 g
- Sodiu (100g): 1.5 g
- Carbohidrati (100g): 0.66 g
- Zaharuri (100g): 0.62 g
- Proteine (100g): 20.52 g

 

Ingrediente Cris-Tim - Sunca de curcan Obrajori

PIEPT DE CURCAN, Apa, PROTEINA ANIMALA, Sirop de glucoza, DEXTROZA (GLUCOZA), EXTRACT VEGETAL DE ACEROLA, FIBRE, EXTRACT DE CONDIMENTE, TELINA, Sare, AROME NATURALE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Dextroza sau glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de indulcitor. Este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa. Are un gust dulce si este principala sursa de energie a organismului. Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor. De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic). Consumul frecvent de glucoza poate cauza: reactii alergice, crestere in greutate (obezitate), diabet, boli cardiovasculare, probleme la nivelul dintilor (carii).

Proteina animala, ingredient cu risc mediu de dauna. Printre sursele animale de proteine se numara: pestele, carnea, ouale si lactatele. Toate sunt proteine complete. Doar proteinele animale asigura organismului vitamina B12. Pe de alta parte, nu contin fibre si au putine vitamine si minerale. Conform nutritionistilor, proteina animla accelereaza imbatranirea. Este recomandat consumul moderat de proteina animala deoarece o dieta bogata in aceasta poate creste riscul de dezvoltare a bolilor cardio-vasculare, poate fi cauza unor anumite tipuri de cancer etc.

Sirop de glucoza, ingredient cu risc mediu de dauna, este un indulcitor obtinut din amidonul din cereale, grau sau malai, un indulcitor mult mai puternic decat zaharul.  Poate creste valorile trigliceridelor din sange ceea ce duce la sporirea riscului de afectiuni cardiovasculare. De asemenea, stimuleaza productia de acid uric, astfel marind riscul de aparitie a gutei.
 

Extract de condimente, ingredient cu risc mediu de dauna, se obtine prin macerarea unui grup de condimente in alcool etilic timp de o anumita perioada de timp.  Consumul de extract de condimente poate cauza: reactii alergice, probleme la nivel digestiv, intreruperi de sarcina (in cazul cantitatilor mari, in concentratie mare), cancer gastric (in cazul unui consum continuu, in cantitati foarte mari), interferente asupra efectului anumitor medicamente.

Data analizei: 2021-01-28


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Pieptul din carne de curcan are aproape jumatate dintre caloriile celui de pui (doar a noua parte dintre aceste calorii este reprezentata de grasime). Cea mai mare parte din grasime se afla in pielea de curcan.
 
Contine:
  • proteine
  • selenium
  • vitamina B6 
  • aminoacizi.
 
100 de g de piept de curcan contine:
  • Piept curcan fara piele - 110 calorii
  • Piept curcan cu piele - 179 calorii
Carnea de curcan contine aminoacidul triptofan care joaca un rol important in stimularea sistemului imunitar. 
 
Beneficii:
  • Reduce colesterolul “rau”
  • Previne cancerul
  • Stimuleaza sistemul imunitar
  • Creste cantitatea de testosterone
  • Combate insomnia
Contine, de asemenea, leucina (aminoacid ce se gaseste si in alte tipuri de carne slaba precum cea de pui). Aceasta stimuleaza nivelul zaharului din sange si nivelul insulinei, trimitand creierului semnale ca organismul nu mai are nevoie de mancare. Acest lucru ajuta la pierderea de greutate.

Leucina creste si cantitatea de glucoza folosita de muschi, care altfel s-ar transforma sub forma de grasime.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Carnea de curcan contine purina. Cei ce sufera de guta trebuie sa limiteze consumul de piept de curcan deoarece contine proteine animale. 
  • Carnea de curcan contine mici urme de oxalat. Persoanele care au tendinta sa faca pietre la rinichi trebuie sa fie atenti la cantitatea de carne de curcan consumata.
 
 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).


Citeste mai mult

 

Descriere:

Printre sursele animale de proteine se numara: pestele, carnea, ouale si lactatele. Toate sunt proteine complete. 
 
Proteinele animale sunt surse bune de minerale precum fier si zinc. 
 
Doar proteinele animale asigura organismului vitamina B12.
 
Pe de alta parte, nu contin fibre si au putine vitamine si minerale. 
 
Carnea alba contine mai multe proteine si mai putine grasimi decat carnea rosii si este una dintre cele mai bune surse de aminoacizi esentiali.
 
Cantitatea de proteine animala din diverse produse alimentare:
  • O portie de ton la gratar (45 g) - 10 g 
  • 85 g pui la rotisor - 19 g 
  • 85 g curcan la gratar – 25 g 
  • 100 g carne de rata – 25 g
  • 250 ml lapte semidegresat (o cana)  - 9 g 
  • 150 ml iaurt – 7 g. 
Cantitatea de proteine in 100 g de:
  • Carne de curcan - 24,5 
  • Macrou - 22 
  • Carne de vaca slaba - 20,4 
  • Carne de pui - 20,1 
  • Salau - 19,4 
  • Telemea de vaca -19,4 
  • Cod - 19 
  • Crap - 18,9 
  • Lapte de vaca - 3,5 
  • Iaurt - 3,2 
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este recomandat consumul moderat de proteina animala deoarece o dieta bogata in aceasta poate:
  • creste riscul de dezvoltare a bolilor cardio-vasculare
  • fi cauza unor anumite tipuri de cancer
  • duce la crestere in greutate si boli autoimune. 
Conform nutritionistilor, proteina animla accelereaza imbatranirea. Acest fapt este datorat aciditatii proteinei animale. Odata cu cresterea aciditatii din organism, se accelereaza si imbatranirea.
 
Proteina animala are mari sanse sa ramana pe peretii colonului, in proces de putrefactie, deoarece organismul nu reuseste sa asimileze o cantitate prea mare de proteine.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Siropul de glucoza contine urmatoarele valori nutritionale (per lingura):
  • 81 calorii
  • 0 grasimi
  • 22 de carbohidrati (dintre care 7g provin din zaharuri)
  • 0 proteine
  • 0 minerale sau vitamine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, siropul de glucoza se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1 Zaharuri ranifate si neprelucrate, subgrupa 11.1.3 Zahar alb si brun, sirop de glucoza, sirop de glucoza deshidratat, zahar neprelucrat din trestie de zahar – 11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in produsele de cofetarie.  Siropul de glucoza reprezinta o solutie apoasa, purificata si concentrata din zaharide nutritive derivate din amidon si/sau inulina.

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Sulfiti - 20 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sirop de glucoza poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de sirop de glucoza nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: GLUCOZA

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de dextroza (glucoza) poate cauza:

  • Reactii alergice (poate contine urme de gluten)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme la nivelul dintilor (carii)
Consumul de dextroza (glucoza) nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Vitamina C din Acerola este unul dintre antioxidantii benefici care pot oferi protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului.

Vitamina C poate proteja colesterolului LDL de oxidare si poate bloca, de asemenea, formarea de nitrozoamine, care cauzeaza cancer chimic.

Reprezinta o sursa buna de alte elemente nutritive, inclusiv vitamina B, calciu, fier, bioflavonoide, fosfor, acid malic, acid pantotenic, potasiu, magneziu.

De asemenea, Acerola contine saruri minerale, care s-au dovedit ca ajuta la remineralizarea pielii obosite si stresate. Este benefici pentru piele, contribuie la hidratare ei.

Propritati:
  • antioxidant puternic
  • previne imbatranirea cutanata
  • cicatrizant
  • stimuleaza producerea de colagen
  • antipigmentar
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de extract din acerola nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Fibrele dietetice sau alimentare se refera la toate tipurile de vegetale pe care organismul nu le poate digera sau absorbi.

Spre deosebire de alte produse alimentare, cum ar fi grasimile, proteinele sau carbohidratii, pe care organismul le descompune si le absoarbe, fibrele nu sunt digerate de catre organism. 
 
Fibrele sunt de doua tipuri: 
  • care nu se dizolva in apa (insolubile) - faina din grau nerafinata, tarate din grau, oleaginoase si diferite tipuri de legume. 
  • care se dizolva in apa (solubile)  ovaz, mazare, fasole, mere, citrice, morcovi. 
Beneficii:
• ajuta la mentinerea sanatatii colonului prin scaderea riscului de a dezvolta hemoroizi si diverticuli
• reduce nivelul colesterolului din sange - 
• tine sub control nivelul de zahar din sange 
• contribuie la stoparea procesului de pierdere in greutate in cazul pacientilor cu SIDA. 
• se presupune ca ar avea efect pozitiv in cazul cancerului colorectal 
 
Cele mai bune alegeri privind fibrele dietetice sunt:
- cereale si produse din cereale integrale;
- fructe;
- legume: fasole, mazare, etc.;
- nuci si seminte.

 
- consumul ridicat de fibre impune si cresterea consumului de apa. Prin absorbirea apei, fibrele ajuta la detoxifierea organismului si la golirea colonului, prevenind astfel constipatia. 
 
- fibrele vor fi introduse treptat in dieta pentru a oferi timp tractului gastrointestinal sa se adapteze, in caz contrat puteti manifesta: balonare, flatulenta, crampe abdominale;

Sursa: www.sfatulmedicului.ro
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata la mancare.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Extractul de condimente se obtine prin macerarea unui grup de condimente in alcool etilic timp de o anumita perioada de timp.

Extractul de condimente este folosit pentru a da o aroma specifica produselor alimentare (carne, prajituri, copturi etc.)


Condimentele provin din coaja, radacina, fructele si semintele plantelor si copacilor aromatici (piper, cuisoare, nucsoara, scortisoara, ghimbir, sofran, curcuma, paprika).

Conform Codex Alimentarius, condimentele se regasesc in grupa 12.2 Ierburi, condimentearome si produse de asezonare, subgrupa 12.2.1 Ierburi si condimente: ierburile si condimentele sunt in general derivate din surse botanice, putand fi deshidratate, macinate sau intregi.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Polisorbati - 2000 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) - 400 mg/kg
  • Sulfiti - 150 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (care a intrat in vigoare la 1 iunie 2013), condimentele pot contine:
  • Dioxid de sulf – sulfiti (E 220-228)
  • Celuloza (E 460)
  • Saruri de sodiu, potasiu si calciu ale acizilor grasi (E 470a)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de extract de condimente poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv
  • Intreruperi de sarcina (in cazul cantitatilor mari, in concentratie mare)
  • Cancer gastric (in cazul unui consum continuu, in cantitati foarte mari)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de extract de condimente nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: APIUM GRAVEOLENS

 

Descriere:

  • telina este o planta din familia apiaceae
Telina este folosita in intregime ca leguma, fiind consumata atat radacina cat si tulpina.

Frunzele de telina sunt bogate vitamina A, in timp ce tulpinile sunt o sursa excelenta de vitamina B1, B2, B6 si C la care se adauga potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si aminoacizi esentiali.
  • Consumul telinei contribuie la scaderea tensiunii arteriale.
  • Extractul din seminte  de telina se foloseste mai ales in tratamentul afectiunilor inflamatorii.
  • Semintele de telina ajuta la eliminarea toxinelor din corp, sunt bune in special pentru guta si artite. Sunt folosite si ca stimulent digestiv usor.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Se recomanda evitarea uleiului si consumul de telina in cantitati mari in timpul sarcinii
  • Desi multi oameni consuma cu placere mancarea preparata cu telina, o mica parte pot avea reactii alergice severe. Pentru aceste persoane, contactul cu telina poate fi fatal, intrand in soc anafilactic. In contrast cu alergia provocata de arahide, cea mai raspandita in SUA., alergia provocata de telina este cel mai predominanta in Europa Centrala.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, sarea se regaseste in categoria 12.0 Saruri, condimente, supe, sosuri, salate si produse proteice, grupa 12.1 Sare si inlocuitori de sare, subgrupa 12.1.1. Sare: clorura de sodiu (sare de masa, iodata, iodata fluorizata, dendritica).

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Carbonat de calciu – gmp
  • Silicat de calciu – gmp
  • Ferocianuri - 14 mg/kg
  • Carbonat de magneziu -  gmp
  • Oxid de magneziu – gmp
  • Silicat sintetic de magneziu – gmp
  • Fosfati - 8800 mg/kg
  • Polisorbati - 10 mg/kg
  • Saruri ale acizilor miristic, palmitic si stearic cu amoniac, calciu, potasiu si sodiu - gmp
  • Dioxid de silicon, amorf - gmp
Conform HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara:
  • „Sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;
  • Sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu;
  • Sarea iodata trebuie sa contina 30 mg iod/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiul/ kg de sare sau 39,2 iodura de potasiu/kg de sare. Se admite ca limita minima un continut de 25 mg iod/kg de sare, respectiv 42 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 32,5 mg iodura de potasiu/kg de sare, iar ca limita maxima un continut de 40 mg iod/kg sare, respectiv 67,2 mg iodat de potasiu/kg de sare sau 52 mg iodura de potasiu/kg do sare.”
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), sarea poate contine:
  • Carbonat de calciu (E 170)
  • Acid fosforic – fosfați – di-, tri- și polifosfați (E 338-452)
  • Ferocianuri (E 535-538)
  • Carbonați de sodiu (E 500)
  • Carbonați de magneziu (E 504)
  • Clorură de magneziu (E 511) - numai sare de mare
  • Oxid de magneziu (E 530)
  • Dioxid de siliciu – silicați (E 551-559)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sare poate cauza:
  • Hipertensiune arteriala
  • Pietre la rinichi
  • Boli cardiovasculare
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul tiroidei
Potrivit specialistilor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, este suficient sa consumam 5-6 grame de sare pe zi, adica o lingurita rasa. 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.

Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de arome naturale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Cris-Tim - Sunca de curcan Obrajori"

4 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cris-Tim - Sunca de curcan Obrajori"

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

Ce trebuie sa mananci pentru a evita depresia

de Elena-Alina Constantinescu 13 Sep 2016

Potrivit nutritionistilor, dieta sanatoasa (ce include fructe, legume, cereale integrale, carne de curcan, peste) reduce riscul de a suferi de depresie severa. Pe de alta parte, alimentele care cresc riscul acestei afectiuni sunt alimentele procesate, bauturile carbogazoase, dulciurile si cafeaua consumate in exces. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016