AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sly Nutritia - Sweet&Safe Ciocolata amaruie indulcita cu stevie

Nota 7.8 / 10 din 462 voturi
Sly Nutritia - Sweet&Safe Ciocolata amaruie indulcita cu stevie
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sly Nutritia

 

Descriere Sly Nutritia - Sweet&Safe Ciocolata amaruie indulcita cu stevie

Sweet&Safe Ciocolata amaruie indulcita cu stevie

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Ciocolata amaruie, fara zahar. Indulcita cu extract de stevia. Recomandat pentru diabetici.
Continut de substanta uscata din cacao 75%. Produsul contine soia.

Cantitate: 90 g.


Alte informatii:
Acest produs contine 7 ingrediente considerate a fi sigure.

Contine E968 sau Eritriol, indulcitor natural. Apare in mod natural in unele fructe si alimente fermentate.  La nivel industrial, este produs din glucoza prin fermentare cu o drojdie, Moniliella pollinis. Acesta la fel de dulce ca zaharul de masa in proportie de 60-70%, insa este aproape noncaloric, nu afecteaza nivelul de zahar din sange, nu produce carii dentare si este partial absorbit de catre organism. In Codex Alimentarius are numarul E968 si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Contine E960 sau glucozide din stevie
indulcitor natural al zaharului, non-caloric, derivat din natura. Uniunea Europeana (UE) a adaugat E960 pe lista de indulcitori autorizati incepand cu anul 2012. In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul de E960 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
 

 

Informatii Sly Nutritia - Sweet&Safe Ciocolata amaruie indulcita cu stevie


- Calorii (100g): 440.2 kcal
- Grasimi saturate (100g): 24 g
- Carbohidrati (100g): 31.1 g
- Fibre (100g): 14 g
- Zaharuri (100g): 1.3 g
- Proteine (100g): 10.1 g
- Alte informatii:
Eritriol: 25 g.
Sodiu: 0.02 g

*contine zaharuri aparute in mod natural.
** prezenta sarii este datorita exclusiv prezentei in mod natural a sodiului.

 

Ingrediente Sly Nutritia - Sweet&Safe Ciocolata amaruie indulcita cu stevie

MASA DE CACAO, ERYTHRITOL, GLICOZIDE DIN STEVIE, Unt de cacao, Pudra de cacao, LECITINA, VANILINA

Contine lecitina din soia.
Contine indulcitori (eritriol 25%, glicozide din steviol 0.053%)

 

Grad de risc produs:

Consumul excesiv poate avea efect laxativ.

 
 

Data analizei: 2016-02-11


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: CREMA DE CACAO

 

Descriere:


Masa de cacao reprezinta, in general, 80% dintr-o ciocolata, fiind compusa din unt si pudra de cacao. Aceasta se poate obtine prin macinarea efectiva a boabelor de cacao. 

Elemente nutritionale (100 g):
  • 398 calorii
  • 4 g de grasimi (dintre care aproximativ jumatate sunt saturate)
  • 83,7 g de carbohidrati
  • 3,7 g de fibre
  • 7% din necesarul zilnic de fier
  • 13% din necesarul zilnic de calciu
Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, masa de cacao se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa  05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acesulfam de Potasiu 350 mg/kg
  • Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic 10000 mg/kg
  • Aspartam 3000 mg/kg
  • Esteri de Propylene Glycol din acizi grasi 5000 mg/kg
  • Zaharina 100 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) 580 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de masa de cacao poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de masa de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: E968; MEZOERITRITOL, TETRAHIDROXIBUTAN, ERITRITA

Functii: Indulcitor natural

 

Descriere:

  • Alcool din zahar (sau poliol), care a fost aprobat pentru utilizare ca aditiv alimentar in Statele Unite ale Americii in multe alte tari ale lumii printre care si Romania. Acesta a fost descoperit in 1848 de catre chimistul britanic John Stenhouse.
Apare in mod natural in unele fructe si alimente fermentate.  La nivel industrial, este produs din glucoza prin fermentare cu o drojdie, Moniliella pollinis.

Acesta la fel de dulce ca zaharul de masa in proportie de 60-70%, insa este aproape noncaloric, nu afecteaza nivelul de zahar din sange, nu produce carii dentare si este partial absorbit de catre organism, excretat in urina si fecale.

Poate fi folosit ca un substitut in majoritatea retetelor fara zahar.

In Codex Alimentarius are numarul E968 si face parte din categoria E-urilor inofensive.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este mai putin probabil sa provoace efecte secundare gastrice in comparativ cu alti alcooli din zahar din cauza calii sale unice  in apartul digestiv.

Dozele de peste 50 de grame poate provoca greata si “huruit” in stomac). In rare cazuri Eritritolul poate provoca urticarie.

In general, Eritritolul este lipsit de efecte secundare in utilizarea regulata. Este mai dificil de digerat pentru bacteriile intestinale, de aceea e mai putin probabil sa provoace gaze sau balonari comparativ cu alti indulcitori cum ar fi maltitol, sorbitol, sau Lactitol.


Citeste mai mult

Sinonime: E960

Functii: Indulcitor natural

 

Descriere:

  • indulcitor natural al zaharului, non-caloric, derivat din natura.
Glicozidele sunt extrase din Stevia rebaudiana, planta originara din Paraguay.
 
Acest ingredient poate fi utilizat si numeroase categorii de alimente: produse lactate, de patiserie, gustari si deserturi. Indulcitorul este prezent sub forma de pudra, tablete sau sub forma lichida.

Uniunea Europeana (UE) a adaugat E960 pe lista de indulcitori autorizati incepand cu anul 2012.
 
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul de E960 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu
Cancer:
Nu

Siguranta/Rating ingredient:

EFSA (Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara) a concluzionat ca E960 nu este cancerigen, genotoxic sau asociat cu orice toxicitate reproductiva/de dezvoltare si a stabilit o doza zilnica acceptabila (DZA) de 4 mg/kg greutate corporala/zi. 
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Untul de cacao contine:

- Peste 60% grasime
- 0 proteine sau carbohidrati
- 28.35 g =
  • 248 de calorii, ceea ce acopera 43% din totalul zilnic de grasimi recomandat unui adult
  • 7 micrograme de vitamina K (10% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
  • 0,5 mg de vitamina E (3% din totalul zilnic de grasimi recomandat)
  • 0 fibre sau colesterol
Conform Codex Alimentarius, Standardul 086-1981, untul de cacao se regaseste in grupa 05.1.3 Unt de cacao: produse ce contin cacao amestecata cu alte ingrediente in scopul obtinerii unei paste ce se poate intinde pe paine sau care poate servi pe post de umplutura pentru articolele de panificatie.

Conform  Directivei nr. 2000/36/EC, untul de cacao reprezinta grasimea obtinuta din boabele de cacao sau parti din acestea, avand urmatoarele caracteristici:
  • Continut fara acizi grasi: pana la 1,75% (exprimati ca acid oleic)
  • Substanta nesaponificabila (determinata cu ajutorul eterului de petrol): pana la 0,5%, cu exceptia untului de cacao presat (pana la 0,35%)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de unt de cacao poate cauza:
  • Crestere in greutate
  • Reactii alergice
  • Boli cardiovasculare (datorita cresterii colesterolului LDL)
  • Insomnii si dureri de cap (datorita cofeinei)
Consumul de unt de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Pudra de cacao contine (per lingura – 5 g):
  • 20 de calorii
  • 0,9 g de proteine
  • 1,6 g de fibre
  • 0,5 g de grasimi
  • 3 g de carbohidrati
  • 2 g de fibre
  • 8 mg de cofeina
Aceasta contine, de asemenea, fier, magneziu, fosfor si zinc si este bogata in antioxidanti si steroli.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, pudra de cacao se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa  05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao. Pudra de cacao este produsa prin reducerea cantitatii de grasimi din masa sau lichiorul de cacao prin presarea si modelarea sa.

Pudra de cacao poate contine urmatorii aditivi:
  • Acesulfam de potasiu - 350 mg/kg
  • Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic - 10000 mg/kg
  • Aspartam - 3000 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 5000 mg/kg
  • Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu - 100 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucroza) - 580 mg/kg
Conform Normei din 14 mai 2003 cu privire la natura, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman, pudra de cacao cu continut redus de grasime reprezinta „pudra de cacao care contine maximum 20% unt de cacao, raportat la continutul de substanta uscata”.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de pudra de cacao cu continut redus de grasime poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Insomnii
Consumul de pudra de cacao cu continut redus de grasime nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.


Citeste mai mult

Sinonime: 3-METOXI-4-HIDROXIBENZALDEHIDA

Functii: agent de aroma in produse alimentare si cosmetice

 

Descriere:

  • Substanta organica foarte aromata care se extrage din fructul de vanilie sau care se obtine pe cale sintetica, folosita in alimentie si in parfumerie
  • Aparenta: cristale fine albe, uneori usor galbui, nehigroscopice
  • vanilina pura are un miros asemanator vaniliei, dar ii lipseşte aroma subtila a mirodeniei adevarate
  • vanilina si-a demonstrat in vitro eficienta impotriva ciupercii Candida Albicans. De asemenea, s-a constatat ca vanilina este eficienta impotriva unora dintre ciupercile care deterioaza alimentele.
  • este un antioxidant puternic. In dozele pe care in mod normal le adaugam in alimente, ofera o protectie majora impotriva oxidarii proteinelor si peroxidarii lipidelor.
  • poate fi usor produsa din deseuri de lemn din industria hartiei; aceeasi reactie chimica se afla la baza aromei de vanilie a unor vinuri maturate in butoaie de lemn (barrique). Vanilina pura are un miros asemanator vaniliei, dar ii lipseste aroma subtila a mirodeniei adevarate.
  • este folosita in industria cosmeticelor si parfumurilor pentru ca ofera miros placut produselor
Reactii adverse:

Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sly Nutritia - Sweet&Safe Ciocolata amaruie indulcita cu stevie"

7 + 1 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Sly Nutritia - Sweet&Safe Ciocolata amaruie indulcita cu stevie"

alexandrescu olga @ 20 Mar 2019
"VA ROG SA AVETI AMABILITATEA DE A-MI RASPUNDE, CUM POT COMANDA SAU UNDE POT GASI ACEASTA CIOCOLATA ! MULTUMESC ANTICIPAT !"
nan mariana @ 07 Feb 2016
"Foarte buna"

Spune-ne opinia ta despre
"Sly Nutritia - Sweet&Safe Ciocolata amaruie indulcita cu stevie"

5 surse alimentare de calciu si cum sa le introduci in dieta

5 surse alimentare de calciu si cum sa le introduci in dieta

de Alege Sanatos 21 Feb 2024

Este cunoscut faptul ca sanatatea organismului se mentine printr-un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata. Alaturi de sport si odihna, consumul de hrana curata, bogata in nutrienti, sustine buna functionare a corpului si ne protejeaza de factorii de risc. [detalii]

5 alimente pe care NU trebuie sa le consumi daca ai probleme cu inima

5 alimente pe care NU trebuie sa le consumi daca ai probleme cu inima

de Alege Sanatos 23 Oct 2023

Dieta zilnica, dar si stilul de viata de zi cu zi, sunt extrem de importante daca vreti sa va mentineti inima sanatoasa mult timp. Iar daca ati fost diagnosticati recent cu o afectiune cardiovasculara, este recomandat sa renuntati la anumite alimente. [detalii]

Cum sa reduci consumul de paine si sa adopti o dieta mai sanatoasa

Cum sa reduci consumul de paine si sa adopti o dieta mai sanatoasa

de Alege Sanatos 13 Oct 2023

Pentru romani painea este esentiala la masa, pentru ca poate fi combinata cu foarte multe preparate traditionale, insa din pacate ingrasa daca este consumata in exces. Daca si tu vrei sa ai o dieta mai sanatoasa si sa reduci carbohidratii, iti oferim cateva sfaturi simple ca sa reduci consumul de paine. [detalii]

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016