AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ibons - Dropsuri fara zahar cu aroma de ghimbir si fructul pasiunii

Nota 10 / 10 din 391 voturi
Ibons - Dropsuri fara zahar cu aroma de ghimbir si fructul pasiunii
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: IBONS

 

Descriere Ibons - Dropsuri fara zahar cu aroma de ghimbir si fructul pasiunii

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 75 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 4 ingrediente dintre care 3 sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Informatii Ibons - Dropsuri fara zahar cu aroma de ghimbir si fructul pasiunii


- Calorii (100g): 397 kcal
- Carbohidrati (100g): 99 g
- Proteine (100g): 0.2 g

 

Ingrediente Ibons - Dropsuri fara zahar cu aroma de ghimbir si fructul pasiunii

Sirop de maltitol, GHIMBIR, ACID CITRIC, AROME NATURALE DIN FRUCTE

Fara zahar, cu indulcitori, ingrediente proaspete, 100% naturale, fara gluten, fara lactoza, vegane 100% si fara conservanti.
proprietati energizante, remediu impotriva racelii, al starii de greata si fortifiant al imunitatii, ghimbirul este ingredientul minune pentru sanatate si o viata activa.

 

Grad de risc produs:

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Gramatica - Fise de lucru rezolvate pentru clasa a VIII-a


Ghid complet de pregatire la limba romana - gramatica - pentru promovarea cu 10 a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Noua culegere 'Gramatica - Fise de lucru pentru clasa a VIII-a' - editie revizuita si actualizata conform noii programe scolare este instrumentul practic de lucru care:  tinteste si rezolva acum toate...

Oferta Speciala
valabila 48h

Atentie la urmatorul ingredient:

Sirop de maltitol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de indulcitor. Siropul de maltitol este un indulcitor care, comparativ cu zaharul (care are 4 calorii/g), contine 2,1 calorii/g. Considerat un carbohidrat, maltitolul se absoarbe, de asemenea, mai repede decat zaharul, dar are un index glicemic apropiat - de 52 (in timp ce zaharul se incadreaza la 60). Consumul de sirop de maltitol poate cauza: reactii alergice, probleme gastrointestinale (balonare, flatulenta, durere abdominala, diaree), pierderea poftei de mancare.
 

Data analizei: 2022-10-17


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Siropul de maltitol este un indulcitor care, comparativ cu zaharul (care are 4 calorii/g), contine 2,1 calorii/g. Considerat un carbohidrat, maltitolul se absoarbe, de asemenea, mai repede decat zaharul, dar are un index glicemic apropiat - de 52 (in timp ce zaharul se incadreaza la 60).

Conform Codex Alimentarius, siropul de maltitol - E 965(ii) - poate fi folosit pe post de emulgator, umectant, agent de crestere, stabilizator, indulcitor.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, siropul de maltitol poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 965 - Maltitol.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de sirop de maltitol poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme gastrointestinale (balonare, flatulenta, durere abdominala, diaree)
  • Pierderea poftei de mancare
  • Greturi 
  • Crestere in greutate (inclusiv obezitate)
Consumul de sirop de maltitol nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • planta originara din China, din familia Zingiberaceae (turmeric, cardamom si galangal).
Rizomul sau radacina este partea frecvent folosit ca un condiment. Acesta este adesea numit radacina de ghimbir, sau pur si simplu ghimbir.
 
Ghimbirul poate fi folosit proaspat, uscat, sub forma de praf sau sub forma unui ulei sau suc, si poate fi adaugat in produsele alimentare si cosmetice procesate.
 
Parfumul sau unic si aroma de ghimbir provin din uleiuri sale naturale, dintre care cel mai important este gingerolul.
 
Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir, responsabil pentru o mare parte din proprietatile sale medicinale. Are efecte anti-inflamatorii si antioxidante.
 
Actiunile ghimbirului:
  • lupta impotriva diverselor forme de greata.
  • reduce durerile musculare 
  • are efecte anti-inflamatorii, calmeaza osteoartrita
  • trateaza indigestia cronica 
  • reduce semnificativ durerile menstruale
  • scade nivelul de colesterol 
  • previne cancerul
  • imbunatateste functiile creierului si protejeaza impotriva bolii Alzheimer
  • lupta impotriva infectiilor
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de ceai de ghimbir este contraindicat bolnavilor cu afecţiuni renale deoarece poate agrava problemele existente.
Consumul exagerat de ghimbir poare reduce drastic nivelul de zahar din sange cauzand hipoglicemie.


Citeste mai mult

Sinonime: TRICITRAT DE SODIU

 

Descriere:


Acidul citric se regaseste in numeroase fructe, dar este folosit cu roluri de agent de aroma, acidifiant sau conservant in produsele alimentare. 
Cu toate ca acidul citric pe care il produce organismul este esential, parerile privind consumul de acid citric sunt impartite.
 
Acidul citric este o celula formata din carbon, oxigen si hidrogen, avand aproximativ 2,5 calorii/g.Faptul ca este acid ii confera aroma si proprietatile de conservant -previne dezvoltarea bacteriilor. 
 
Acidul citric este confundat deseori cu acidul ascorbic (vitamina C) deoarece se regasesc in aceleasi produse alimentare. Prin comparatie, acidul citric nu este esential pentru mentinerea functiei celulelor, precum este acidul ascorbic.

Mai poate fi confundat si cu “sarea de lamaie” (acidul tartric E 334) care are un anumit grad de toxicitate.
 
Acidul citric produs de celulele umane nu este daunator. Este esential in procesul de productie a energiei din nutrientii ce o contin - proteine, carbohidrtati si grasimi. Asa se produce citratul, efectele lui neputand fi inlocuite cu cele ale unui citrat consumat.
 
Consumul de citrice duce direct si la consum de acid citric. Acesta patrunde in sange, iar majoritatea acidului ajunge in urina si, spre urmare, este eliminat din organism.
 
O mica parte din acidul citric ajunge si in celule, in mare parte cele ale ficatului. Atunci cand citratul ajunge in celule, acesta este convertit in grasime. In concluzie, doar o mica parte de citrat ajunge in celule, efectele fiind minime.
 
Consumul scazut de acid citric nu este daunator. In acelasi timp, nu a fost stabilita o doza zilnica recomandata, de aceeea producatorii sunt cei care decid ce cantitate sa foloseasca in produse. 

Conform Codex Alimentarius, acidul citric poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de chelare.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.6.6 Proteine din branza de zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei de unt, grasime din lapte, unt clarificat - gmp
  • 14.1.2.1 Suc de fruncte - 3000 mg/kg
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe - 3000 mg/kg
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe - 5000 mg/kg
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe - 5000 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar.

Surse: livestrong.com, alive.com.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de acid citric poate fi daunator pentru anumite persoane care au diverse sensibilitati. De asemenea, consumul excesiv este si el daunator, acest lucru fiind valabil in cazul oricarui aliment.
 
Un studiu al cercetatorilor germani au demonstrat ca un consum mare de acid citric poate duce la eroziune dentara (aparitia cariilor), mai ales printre copii si adolescenti. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca a crescut consumul de sucuri, dulciuri si sosuri printre aceste doua categorii, iar aceste produse contin acid citric.
Copiii si adolescentii mai sunt expusi si la urmatoarele efecte advserse ale consumului excesiv de acid citric:
  • iritarea sistemului digestiv
  • iritarea sistemului respirator (de la inhalarea acidului din bauturile carbogazoase)

Consumul excesiv de acid citric poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivel digestiv (arsuri, dureri, senzatie de voma)
  • Probleme la nivelul dintilor (afecteaza smaltul)
Consumul de acid citric nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.

Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de arome poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Ameteli
Consumul de arome naturale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ibons - Dropsuri fara zahar cu aroma de ghimbir si fructul pasiunii"

6 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ibons - Dropsuri fara zahar cu aroma de ghimbir si fructul pasiunii"

3 fructe cu care sa inlocuiesti pofta de dulciuri seara

3 fructe cu care sa inlocuiesti pofta de dulciuri seara

de Alege Sanatos 26 Feb 2024

Dupa cina, cele mai multe persoane simt nevoia sa consume ceva dulce. [detalii]

Cum sa scapi de dorinta de a consuma ceva dulce

Cum sa scapi de dorinta de a consuma ceva dulce

de Andreea Pestisan 13 Ian 2022

Dulciurile fac parte din viata noastra, fie ca ne dorim acest lucru, fie ca nu. Organismul are nevoie si de zahar pentru a functiona in mod corespunzator, insa nu trebuie sa exageram din acest punct de vedere. [detalii]

Cum se pastreaza prajiturile pentru sarbatori proaspete mai mult timp

Cum se pastreaza prajiturile pentru sarbatori proaspete mai mult timp

de Alege Sanatos 22 Dec 2021

Dulciurile sunt foarte importante pentru masa de Craciun. Multe gospodine se intrec in deserturi diverse, care mai de care mai aratoase si mai gustoase. Avand in vedere insa ca atat prajiturile cat si torturile sunt alimente perisabile, care trebuie depozitate in anumite conditii pentru a-si pastra proprietatile, aspectul si gustul, este nevoie de cateva recomandari pentru ca oamenii sa se bucure pentru mai mult timp de dulciurile preparate pentru sarbatorile de iarna! [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016