AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Miradent - Guma de mestecat pentru copii, cu Xylitol si aroma de capsuni

Miradent - Guma de mestecat pentru copii, cu Xylitol si aroma de capsuni
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Hager & Werken

 

Descriere Miradent - Guma de mestecat pentru copii, cu Xylitol si aroma de capsuni

Guma de mestecat pentru copii, cu Xylitol si aroma de capsuni 

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Miradent Xylitol KIDS Capsuni - Guma de mestecat cu indulcitor: 100% xilitol. Pentru ingrijirea dentara a copiilor
Produs pentru ingrijirea dentara
Fara aspartam. Fara gluten. Fara OMG. Fara lactoza. Fara fructoza

Cantitate: 30 bucati.

Alte informatii:
Acest produs contine 6 ingrediente dintre care 9 ingrediente sunt considerate sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Miradent - Guma de mestecat pentru copii, cu Xylitol si aroma de capsuni

XYLITOL, BAZA DE GUMA, Arome, ACID MALIC, GUMA ARABICA (GUMA DE ACACIA), DIOXID DE TITAN, Glicerina, LECITINA, CEARA CARNAUBA\ E903

Contine lecitina de soia.

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:

Arome, ingredient cu risc mediu de dauna. Consumul de arome poate cauza: inrautatirea astmului, reactii alergice.
 

Baza de guma, ingredient cu risc mediu de dauna. Reprezinta un amestec de elastomeri, plastifianti, materiale de umplutura si rasina. Nu este nutritiv si nici digerabil. Mestecarea gumei pacaleste creierul, acesta primind semnale ca stomacul primeste mancare. El trimite semnale catre pancreas si alte organe implicate in digestie care elimina enzime, necesare pentru digerarea mancarii. Aceste enzime sunt epuizabile si, si astfel in timp se va ajunge la imbolnavire.


E171 sau Dioxid de titan, ingredient cu risc mediu de dauna, este un colorant alimentar de suprafata, utilizat pentru separarea straturilor in produse, este responsabil de culoare alba a alimentelor. Face parte din categoria E-urilor suspecte. Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului  a clasificat Dioxidul de titan sau E171 ca posibil cancerigen pentru oameni.Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv de culoare in produse alimentare (in concentratii de maxim 1% din greutatea alimentelor), medicamente si cosmetice.


Data analizei: 2020-06-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WOOD SUGAR ALCOHOL; XYLITE; EUTRIT; KANNIT; KLINIT; NEWTOL; XYLITE; XYLITE (SUGAR) ; XYLITON

Functii: agent de aroma, umectant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • alcool folosit pe post de inlocuitor de zahar in multe produse de igiena orala
  • aproape la fel de dulce precum sucroza
  • ajuta la imbunatatirea barierei naturale a pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia European, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 967 - Xylitol.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • amestec de elastomeri, plastifianti, materiale de umplutura si rasina.
Nu este nutritiva, digerabila si este insolubila in apa.
 
Bazele pentru gumele de mestecat sunt diferite de cele pentru guma care “face baloane”. O baza de guma care “face baloane” este formulata cu capacitatea de a sufla bule, ea contine niveluri mai ridicate de elastomeri sau de polimeri cu greutate moleculara mai pentru acest scop. 
 
Guma care “face baloane” contine, de obicei, 15-20% baza de guma, in timp ce guma de mestecat contine 20-25% baza de guma si guma de mestecat fara zahar contine 25-30% baza de guma.
 
Compozitia exacta a bazelor de mestecat este, de obicei, un secret comercial, dar in general este format din ingrediente din urmatoarele categorii:
  • Elastomeri
  • Rasine
  • Ceara
  • Grasimi
  • Emulsifianti
  • Antioxidanti
  • Materiale de umplutura (carbonat de calciu si talc)
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Mestecarea gumei pacaleste creierul, acesta primind semnale ca stomacul primeste mancare. El trimite semnale catre pancreas si alte organe implicate in digestie care elimina enzime, necesare pentru digerarea mancarii. Aceste enzime sunt epuizabile si, si astfel in timp se va ajunge la imbolnavire (sursa: financiarul.ro).


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: L-MALIC ACID D-MALIC ACID (–)-MALIC ACID (+)-MALIC ACID (S)-HYDROXYBUTANEDIOIC ACID (R)-HYDROXYBUTANEDIOIC ACID

Functii: agent de aroma, acidulant, agent de ajustarea a pH-ului

 

Descriere:

Acid organic slab care se gaseste din abundenta in sucurile multor plante, dar in mod special in fructe de padure, in mar si in strugure.
In scopuri comerciale este obtinut prin sinteza. 
 
Este parte din metabolismul fiecarei celule vii si participa ca ion la ciclul Krebs (acidului citric).
 
Utilizari:
1. este un acidulant care se adauga produselor alimentare si bauturilor cu scopul de a:
  • scadea pH-ul
  • oferi un gust acrisor
2. in produse cosmetice pentru ajustarea pH-ului si in peelingul facial

3. in producerea medicamentelor, intrucat studii clinice au indicat ca acidul malic
 
  • reduce sechelele ischemice
  • reduce tensiunea arteriala
  • reduce durerilor cauzate de fibromialgie
4. in tratamentele dentare pentru curatarea si pregatirea dintilor pentru plombare.
 
In Codex Alimentarius, acidul malic are numarul E296 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Comisiei Codex Alimentarius, acidul malic este in lista aditivilor permisi pentru fabricarea: dulciurilor, berii cu arome, branzeturilor, bauturii racoritoare carbogazoase, sucurilor de fructe, vinurilor etc .
 
Potrivit studiilor publicate de FAO (Food and Agriculture Organisation) si OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) „alimentele cu continut de acid malic au fost consumate de om de secole fara efecte adverse”. Cu toate acestea exista elemente ale acidului malic, precum acidul maleic, al caror continut trebuie controlat cu strictete. 
 
De aceea, atat OMS cat si reglementarile UE sunt stricte in ceea ce priveste standardele de calitate ale acidului malic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ACACIA SENEGAL GUM

 

Descriere:


Guma arabica este o fibra solubila (prebiotic) ce provine din copacul Acacia si care nu contine gluten.

Conform Codex Alimentarius, guma arabica (de acacia) poate fi folosita pe post de emulsifiant, stabilizator, agent de ingrosare,  substanta transportatoare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 414 – Guma arabica (guma de acacia).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de guma acacia poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme pe timpul sarcinii
  • Cresterea nivelului colesterolului
  • Probleme la nivelul rinichilor si ficatului (atunci cand se utilizeaza intravenos)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de guma acacia nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: E171; ALB DE TITAN

Functii: Colorant, pigment artificial

 

Descriere:

  • Colorant alimentar de suprafata, utilizat pentru separarea straturilor in produse, este responsabil de culoare alba a alimentelor
  • agent de albire pentru pasta de dinti.
  • Materia prima pentru dioxidul de titan se gaseste in nisipul de pe plaja, in zone ca Africa de Sud, Australia, Canada si China
E171 se gaseste in guma de mestecat (mai ales cea pentru copii), suplimente alimentare naturale, uneori, in lapte degresat (e folosit pentru albirea laptelui de nuanta verzuie dupa degresare), in cafea (in loc de frisca), in sosuri pentru salate etc.
 
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E171 si face parte din categoria E-urilor suspecte.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului  a clasificat Dioxidul de titan sau E171 ca posibil cancerigen pentru oameni.
  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca aditiv de culoare in produse alimentare (in concentratii de maxim 1% din greutatea alimentelor), medicamente si cosmetice.
  • Efectele adverse ale consumului de dioxid de titan sunt: probleme hepato-biliare, alergii, boli ale sistemului digestiv, dereglari hormonale, tulburari nervoase, boli intestinale, cresterea colesterolui etc.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Glicerolul este tratat ca un carbohidrat, indulcind diverse produse in industria alimentara (contine 4 calorii/g); el reprezinta un compus alcoolic ce apare in mod natural (poate fi de origine animala sau vegetala), dar care poate fi produs si sintetic.

Conform Codex Alimentarius, glicerina (sau glicerol) poate  fi folosita pe post de agent de umezire si ingrosare, fiind notatata cu E 422.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 422 - Glicerol.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de glicerina poate cauza:

  • Probleme la nivel digestiv (balonare, flatulenta, diaree)
  • Crestere in greutate
Consumul de glicerina nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.


Citeste mai mult

Functii: agent de glazurare, agent de separare

 

Descriere:

  • Derivat, exudat eliberat prin porii frunzelor palmierului de ceara brazilian (Copernica cerifera). 
 
Utilizare: 
  • agent de finisare pentru drajeuri
  • ceruirea fructelor
  • cerneluri
  • cosmetica (ofera stabilitate rujurilor, creioanelor de contur si rimelului)
  • in retetele pentru ceara de parchet, creme de lustruire, de lacuire si pentru incaltaminte
  • in producerea sapunului si lumanarilor
  • in producerea invelisurilor protectoare pentru medicamente
 
In Codus Alimentarius poarta denumirea de E903. Face parte din categoria "E-uri inofensive".
 
  • Doza maxima zilnica pentru E903 (Ceara Canauba) este nelimitata.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


  • Uneori poate provoca alergii persoanelor sensibile.
  • Poate fi cancerigen.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Miradent - Guma de mestecat pentru copii, cu Xylitol si aroma de capsuni"

3 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Miradent - Guma de mestecat pentru copii, cu Xylitol si aroma de capsuni"

De ce trebuie sa bei ceai de menta

De ce trebuie sa bei ceai de menta

de Elena-Alina Constantinescu 09 Sep 2016

Inca din Antichitate menta a fost folosita pentru proprietatile sale culinare si medicinale. Se regaseste in multe produse: pasta de dinti, apa de gura, guma de mestecat, bomboane mentolate, pastile de tuse si creme. [detalii]

Cum invingi pofta de dulce. Iata 8 trucuri simple!

Cum invingi pofta de dulce. Iata 8 trucuri simple!

de Elena-Alina Constantinescu 22 Ian 2015

Nutritionisti spun ca este bine sa consumam dulciuri cu moderatie, deoarece un nivel ridicat al zaharului in sange poate cauza probleme de memorie si, pe termen lung, declin cognitiv. Va propunem cele mai eficiente metode pentru a uita de dulciuri! [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016