AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

VITA - Silhouette Paine cu secara

Nota 10 / 10 din 541 voturi
VITA - Silhouette Paine cu secara
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: VITA

 

Descriere VITA - Silhouette Paine cu secara

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 400 gr.

Alte informatii:
Acest produs contine 18 ingrediente considerate a fi sigure.

 

 

Informatii VITA - Silhouette Paine cu secara


- Calorii (100g): 215 kcal
- Grasimi saturate (100g): 0.2 g
- Sodiu (100g): 1 g
- Carbohidrati (100g): 33.8 g
- Fibre (100g): 15.6 g
- Proteine (100g): 6.1 g

 

Ingrediente VITA - Silhouette Paine cu secara

FAINA INTEGRALA DE SECARA, FAINA INTEGRALA DE GRAU, Apa, FAINA DE GRAU PREGELATINIZATA, ACID CITRIC, FAINA DE GRAU MALT TRATATA TERMIC, CALCIU ACETAT, Drojdie, SARE IODATA, PLAMADA USCATA DIN SECARA, ACID ACETIC/ E260, ACID LACTIC/E270, Extract de malt din orz, ACID ASCORBIC\ VITAMINA C, STEAROIL LACTAT DE SODIU, PROPIONAT DE CALCIU (E282), ENZIME, FAINA DE MALT PRAJITA

Data analizei: 2023-03-08


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

  • faina integrala este facuta din bobul de secara complet.

Secara (Secale cereale) apartine grupei cerealelor, existand doua varietati de secara: de vara si de iarna.

Painea de secara este mai densa decat cea facuta din faina de grau.

Faina de secara contine:
  • Vitamine: niacina, vitamina E, tiamina si piridoxina, alfa tocoferol
  • Minerale: fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, sodiu
100 g de faina de secara contin:
  • Calorii: 354
  • Grasimi: 1.8 g
  • Carbohidrati: 77.5 g
  • Proteine:9.4 g


Beneficii:
  • Stimuleaza secretia de insulina
  • Reduce nivelul colesterolului.
  • Ajuta in dietele de slabire.
  • Scade sansele femeilor de a face pietre la fiere.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este recomandat consumul moderat deoarece acest ingredient este hipercaloric.


Citeste mai mult

Sinonime: FAINA GRAHAM

 

Descriere:

  • Faina integrala contine toate componentele bobului de grau.
     
Comparativ cu faina alba, faina integrala contine:
  • cu 400 % mai multe vitamine ( B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, E ) si minerale ( Fe si Zn )
  • cu 500 % mai multe fibre. 
Faina integrala are un aport nutritiv complex: minerale (magneziu, fosfor, potasiu), fibre, aminoacizi si vitamine (gama B, vitamina E) si prezinta un raport echilibrat intre elementele plastice: proteine, glucide si lipide.
  • Faina integrala reduce riscul de boli cardiace prin scaderea nivelului de colesterol, a tensiunii arteriale si a vitezei de coagulare a sangelui.
  • Produsele din faina integrala au un continut mai scazut in calorii decat produsele din faina alba si ajuta la reglarea zaharului din sange la persoanele cu diabet zaharat.
  • Faina integrala are in componenta fibre alimentare care joaca un rol important in prevenirea cancerului, in special a cancerului de colon si a hemoroizilor. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumul de faina de grau integral nu este restrictionat in acest moment. Se recomanda consumul moderat.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • tip de faina care a suferit un tratament termic care antreneaza o pregelatinizare a amidonului. Mai este numita si faina care creste. 
Pregelatinizarea consta in uscarea si fierberea fainii inainte de a fi utilizate in produse alimentare la care se cere o capacitate de ingrosare sau de retinere a apei.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de faina de grau pregelatinizata nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Atentie, acest ingredient contine gluten. 


Citeste mai mult

Sinonime: TRICITRAT DE SODIU

 

Descriere:


Acidul citric se regaseste in numeroase fructe, dar este folosit cu roluri de agent de aroma, acidifiant sau conservant in produsele alimentare. 
Cu toate ca acidul citric pe care il produce organismul este esential, parerile privind consumul de acid citric sunt impartite.
 
Acidul citric este o celula formata din carbon, oxigen si hidrogen, avand aproximativ 2,5 calorii/g.Faptul ca este acid ii confera aroma si proprietatile de conservant -previne dezvoltarea bacteriilor. 
 
Acidul citric este confundat deseori cu acidul ascorbic (vitamina C) deoarece se regasesc in aceleasi produse alimentare. Prin comparatie, acidul citric nu este esential pentru mentinerea functiei celulelor, precum este acidul ascorbic.

Mai poate fi confundat si cu “sarea de lamaie” (acidul tartric E 334) care are un anumit grad de toxicitate.
 
Acidul citric produs de celulele umane nu este daunator. Este esential in procesul de productie a energiei din nutrientii ce o contin - proteine, carbohidrtati si grasimi. Asa se produce citratul, efectele lui neputand fi inlocuite cu cele ale unui citrat consumat.
 
Consumul de citrice duce direct si la consum de acid citric. Acesta patrunde in sange, iar majoritatea acidului ajunge in urina si, spre urmare, este eliminat din organism.
 
O mica parte din acidul citric ajunge si in celule, in mare parte cele ale ficatului. Atunci cand citratul ajunge in celule, acesta este convertit in grasime. In concluzie, doar o mica parte de citrat ajunge in celule, efectele fiind minime.
 
Consumul scazut de acid citric nu este daunator. In acelasi timp, nu a fost stabilita o doza zilnica recomandata, de aceeea producatorii sunt cei care decid ce cantitate sa foloseasca in produse. 

Conform Codex Alimentarius, acidul citric poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de chelare.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.6.6 Proteine din branza de zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei de unt, grasime din lapte, unt clarificat - gmp
  • 14.1.2.1 Suc de fruncte - 3000 mg/kg
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe - 3000 mg/kg
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe - 5000 mg/kg
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe - 5000 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar.

Surse: livestrong.com, alive.com.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de acid citric poate fi daunator pentru anumite persoane care au diverse sensibilitati. De asemenea, consumul excesiv este si el daunator, acest lucru fiind valabil in cazul oricarui aliment.
 
Un studiu al cercetatorilor germani au demonstrat ca un consum mare de acid citric poate duce la eroziune dentara (aparitia cariilor), mai ales printre copii si adolescenti. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca a crescut consumul de sucuri, dulciuri si sosuri printre aceste doua categorii, iar aceste produse contin acid citric.
Copiii si adolescentii mai sunt expusi si la urmatoarele efecte advserse ale consumului excesiv de acid citric:
  • iritarea sistemului digestiv
  • iritarea sistemului respirator (de la inhalarea acidului din bauturile carbogazoase)

Consumul excesiv de acid citric poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivel digestiv (arsuri, dureri, senzatie de voma)
  • Probleme la nivelul dintilor (afecteaza smaltul)
Consumul de acid citric nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

 
  • maltul de grau este obtinut din boabele de grau cu continut ridicat de proteine.
Tratamentul termic stabilizeaza faina si ii confera proprietati de legare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Consumul de faina de grau tratata termic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Atentie, acest produs contine gluten. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: ACETAT DE CALCIU, E263

Functii: conservant

 

Descriere:

  • conservant natural, obtinut din acidul acetic, prin fermentatie bacteriana.
Este utilizat mai ales in produsele de panificatie, pentru a le proteja de organismele producatoare de spori.
Mai poate fi folosit si ca regulator de aciditate.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Doza zilnica admisa nu este limitata.
Acest ingredient nu are contraindicatii. 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Exista 2 tipuri de drojdie – cea folosita in fabricarea berii si cea folosita in industria alimentara. Drojdia de bere este bogata in:
  • Acid folic
  • Complexul de vitamina B (fara B12)
  • Potasiu
  • Tiamina
  • Niacina (vitamin B3)
  • Crom
  • Seleniu
  • Zinc
Alte valori nutritionale (per 2 linguri):
  • 116 calorii
  • 70 mg de sodiu
  • 13 g de carbohidrati
  • 6 g de fibre
  • 16 g de proteine
  • 0 grasimi
Conform Codex Alimentarius, drojdia se regaseste in grupa 12.8 Drojdie si produse din drojdie: inclusiv drojdia folosita in brutarii si produsele orientale folosite in productia bauturilor alcoolice.

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • hidroxianisol butilat - 200 mg/kg 15
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), drojdia poate contine:
  • Esteri de sorbitan (E 491-495) - numai drojdie uscata și drojdie pentru panificatie
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de drojdie poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, balonari, gaze)
  • Candida
Consumul de drojdie nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

 
Sare obisnuita la care s-a adaugat iod, microelement nutritiv implicat in cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. 
 
Sarea iodata lupta impotriva:
  • tulburarilor de memorie 
  • scaderii capacitatii de concentrare
  • stimuleaza producerea hormonilor tiroidieni
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006, este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu.


Se recomanda consumul a:
  • 100 mcg de sare iodata pe zi in cazul copiilor
  • 150 mcg/zi in cazul adultilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Studiile au aratat ca dupa 4 ani de functionare a Hotararii de Guvern nr 1904/2006, numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, de la 235 la 431 de cazuri in 2006. Si numarul hipertiroidiilor s-a dublat: de la 3127 cazuri in 2001 la 6387 cazuri in 2006.
 


Citeste mai mult

Sinonime: MAIA; MAIA USCATA DIN SECARA

 

Descriere:

 Maiaua este un agent de fermentare si dospire, care se foloseste in aluaturile cu faina. Maiaua care se foloseste la painea cu maia este crescuta doar din faina si apa.

Maiaua de secara este foarte nutritiva.

In maia se gasesc 2 tipuri de drojdie salbatica Saccharomyces exiguus si Candida milleri, care apar spontan pe boabele de cereale. 

Maiaua sau plamadeala e un tip de drojdie formata din bacteriile ce mananca zaharul din faina. Este facuta doar din faina de secara si apa, trecand printr-un proces care dureaza mai multe zile.

Actiuni:
  • Imbunatateste toleranta la glucoza/scade insulina
  • Protejeaza vitamina B1 de distrugere
  • Descompune glutenul, astfel ca persoanele cu sensibilitate la gluten pot consuma paine
  • Contine probiotice (lactobacillus) importante pentru digestive
Sursa: biolandia.ro
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de plamada de secara nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: ACID ETANOIC

Functii: conservant

 

Descriere:

  • Acidul acetic este un acid slab, din clasa acizilor carboxilici.
  • Este un lichid incolor cu miros patrunzator si iritant.
  • Acid natural, prezent in majoritatea fructelor.
  • Este produs prin fermentarea zaharului, a melasei sau a alcoolului de catre bacterii sau prin sinteza chimica, din aldehida acetica.
     
Este utilizat atat ca:
  • solvent, desi este puternic coroziv
  • la prepararea unui numar mare de compusi importanți (acetanimida, anhidrida acetica, cetena, acetatul de vinil si acidul acetilsalicilic, acetatul de celuloza, esteri utilizati in parfumerie, coloranti).
In industria alimentara, este utilizat sub codul E260 ca aditiv alimentar cu scopul ajustarii aciditatii.
 
  • Acidul acetic este folosit ca si conservant impotriva bacteriilor si fungilor.
  • Cea mai mare activitate o are la pH scazut. 
  • Poate fi folosit ca si component de aroma.
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Ar trebui evitat de catre persoanele (foarte rar) care prezinta intoleranta la otet.


Citeste mai mult

Sinonime: E270

Functii: conservant, acidifiant

 

Descriere:

Acidul lactic si lactatii sunt folositi ca si conservanti, mai ales, impotriva drojdiilor si fungilor.

Acidul lactic si lactatii sunt utilizati drept conservanti, in special impotriva drojdiilor si fungilor.

Ca aditiv alimentar, aceasta creste proprietatile antioxidante ale altor substante si poate fi folosit pentru a da un gust amar produselor. De exemplu, se utilizeaza in fabricarea berii pentru a reduce pierderile de carbohidrati din orz germinat.
  • In Codex Alimenatarius, acest ingredient are numarul E270 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • D- sau DL- lactatii (stereoizomeri) nu trebuie dati sugarilor si copiilor mici, deoarece acestia nu si-au dezvoltat inca enzimele corespunzatoare in ficat care sa metabolizeze aceste forme de lactati.


Citeste mai mult

 

Descriere:


U.S. Food and Drug Administration (FDA) defineste extractul de malt drept o infuzie concentrata de malt (pe baza de apa), cu sau fara conservanti. Acesta poate fi lichid sau uscat (sub forma de pudra) si este foarte des folosit pe post de indulcitor.

Extractul din malt de orz contine:
  • Vitaminele B2, B3, B6 si B12
  • Fier
  • Zinc
  • Calciu
  • Magneziu
  • Fosfor
Conform Codex Alimentarius, Standardul 289-1995, maltul se regaseste in grupa 14.2 Bauturi alcoolice, inclusiv omologii fara alcool sau cu continut scazut de alcool, subgrupa 14.2.1 Bere si bauturi din malt

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Caramel amoniacal - 50000 mg/kg
  • Caramel sulfit de amoniu - 50000 mg/kg
  • Carmin - 100 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 600 mg/kg
  • Etilen-diamina tetraacetat de calciu disodiu - 25 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polivinilpirolidona - 10 mg/kg
  • Sulfiti - 50 mg/kg
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS).


Citeste mai mult

 

Descriere:


Acidul ascorbic sau vitamina C are rol de antioxidant, neutralizand efectele nocive ale radicalilor liberi.

Conform Codex Alimentarius, acidul ascorbic  poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de tratare a fainii.

Acidul ascorbic administrat in mod sustinut ajuta la: 
  • functionarea normala a sistemului imunitar, inhiband cresterea tumorilor si asigurand rezistenta organismului impotriva infectiilor 
  • participa la sinteza hormonilor glandelor suprarenale 
  • previne uzura celulara, incetinind procesul de imbatranire, are rol de echilibrare a organismului fiind necesar in metabolismul calciului si al altor minerale 
  • are rol de echilibrare a sistemului imunitar

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 14.1.2.1  Suc de fructe - gmp
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe – gmp
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe – gmp
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe – gmp
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Acid Ascorbic.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul ascorbic poate fi folosit  ca aditiv alimentar.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de acid ascorbic poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, diaree)
  • Probleme la nivelul rinichilor (pietre la rinichi)
  • Ameteli
  • Oboseala
  • Modificari la nivelul ADN-ului, ce pot rezulta in cancer
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivelul dintilor (eroziune dentara)
Consumul de acid ascorbic nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Food and Drug Administration recomanda un consum zilnic de vitamina C de:
  • > 90 mg - barbati
  • > 75 mg – femei


Citeste mai mult

Sinonime: E481

Functii: Emulgator si stabilizator.

 

Descriere:

  • Este obinut prin combinarea acidul stearic si acidul lactic.
Doza zilnica acceptata: pana la 20 mg/kg corp.

In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E481. Face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu se cunosc efecte secundare deoarece atat acidul lactic cat si acidul stearic sunt produsi normali ai metabolismului uman.


Citeste mai mult

Sinonime: E282

Functii: Conservant

 

Descriere:

  • Sarea de calciu a acidului propionic, un acid natural prezent in cantitati mici in multe produse alimentare.
  • Conservant artifcial sau natural, este utilizat impotriva mucegaiurilor.
  • Poate fi produs si de catre bacteriile din intestine.
 
In Codex Alimentarius are denumirea de E282.
Doza zilnica este nelimitata.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Poate induce simptome asemanatoare crizei de vezica biliara.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • molecule de proteine sau proteide fara de care celule vii nu pot infaptui reactii complexe intr-un timp scurt, la temperatura mediului inconjurator.
Au functia de a digera hrana, descompunand-o in fragmente atat de mici incat sa poata trece in sange prin porii minusculi ai intestinelor. De asemenea, au rol important in absorbtia nutrientilor din alimente si eliminarea reziduurilor nefolositoare din organism.

Este intalnit la toate organismele animale, vegetale si in microorganism sub denumirea de biocatalizatori.

Enzimele din organismal uman se impart in 2 categorii:
  • Enzime metabolice - Sunt enzimele din interiorul celulelor
  • Enzime digestive - sunt elementele-cheie in:
Enzimele se gasesc in:
  • fructele si legumele crude
  • laptele proaspat - nefiert, nepasteurizat
  • cerealele si semintele germinate
  • alte alimente vii: oua crude, miere de albine proaspata
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de enzime nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Functii: potentator

 

Descriere:

  • produs obtinut din boabe de cereale (orz, secara, grau) incoltite, uscate si macinate.
De regula, este folosit la fabricarea berii si a bauturilor spirtoase sau, in forma prajita, la prepararea alternativelor pentru cafea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de faina de malt nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"VITA - Silhouette Paine cu secara"

1 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"VITA - Silhouette Paine cu secara"

Mic dejun atipic. 3 sugestii delicioase

Mic dejun atipic. 3 sugestii delicioase

de Alege Sanatos 22 Ian 2024

Sendvisurile cu salam si cascaval, bolurile cu cereale si lapte sau avocado pe paine sunt cateva dintre cele mai populare preparate pe care le aleg oamenii la micul dejun. Daca si tu te-ai saturat de acestea si simti nevoia de o schimbare in alimentatie, iti propunem cateva idei atipice: [detalii]

4 optiuni sanatoase cu care sa inlocuiesti painea

4 optiuni sanatoase cu care sa inlocuiesti painea

de Alege Sanatos 17 Oct 2023

Painea este un aliment de baza la romani, pentru ca il mancam aproximativ la fiecare masa. Desi foarte multi ne-am obisnuit sa il consumam foarte des, acesta ne poate aduce, daca nu suntem atenti, multe kilograme in plus. [detalii]

Cum sa reduci consumul de paine si sa adopti o dieta mai sanatoasa

Cum sa reduci consumul de paine si sa adopti o dieta mai sanatoasa

de Alege Sanatos 13 Oct 2023

Pentru romani painea este esentiala la masa, pentru ca poate fi combinata cu foarte multe preparate traditionale, insa din pacate ingrasa daca este consumata in exces. Daca si tu vrei sa ai o dieta mai sanatoasa si sa reduci carbohidratii, iti oferim cateva sfaturi simple ca sa reduci consumul de paine. [detalii]

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016