Traieste sanatos Traieste sanatos
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton
Liderul informatiilor specializate din Romania
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Chio - Popcorn

Nota 5.4 / 10 din 308 voturi
Chio - Popcorn
Ai folosit acest produs?
Ce nota ii oferi?
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Intersnack

 

Descriere Chio - Popcorn

Chio Popcorn

Floricele de porumb cu gust de cascaval. 

Gramaj: 125 g.

Valori nutritionale per 100g

Valoare energetica
490
Grasimi/Lipide
26
Carbohidrati/Glucide
54
din care Zaharuri
3.3
Proteine
8.8
Sare
0.7
Fibre
2.5

 

Ingrediente Chio - Popcorn

PORUMB, ULEI VEGETAL, SARE IODATA, Arome, ZAHAR, CASCAVAL PUDRA, ACID CITRIC, ULEI DE CEAPA, ALPHA-TOCOFEROL, EXTRACT DE BOIA DE ARDEI, EXTRACT DE DROJDIE, SMANTANA PUDRA, Pudra de zer dulce

Data analizei: 2013-01-12


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: POPUSOI, CUCURUZ

 

Descriere:

Planta alimentara, industriala si furajera, apartine familiei Poaceae.
 
Este a treia cea mai importanta dintre grane, dupa grau si orez.
Carbohidratii cuprinsi in porumb dau energie si nu permit depunerea grasimii.
 
Contine:
  • hidrocarburi
  • amidon
  • albumin
  • vitamine din grupa B
  • vitamina E
  • fie
  • fosfor
  • magneziu
  • zinc
  • potasiu.
Boabele de porumb sunt utilizate in industriile:
  • amidonului
  • spirtului
  • glucozei
  • dextrinei 
Germenii sunt utilizati pentru extragerea uleiului, utilizat in alimentatia dietetica.
Introducerea porumbului in meniul zilnic micsoreaza  riscul aparitiei bolilor de inima si a cancerului. 
 
100 g de porumb – 97 kcal
 
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Sinonime: ULEIURI DE PLANTE

 

Descriere:

 
Cele mai des folosite uleiuri vegetale sunt:
  • Uleiul de floarea-soarelui
  • Uleiul de porumb
  • Uleiul de soia
  • Uleiul de arahide
  • Uleiul de masline
  • Uleiul de rapita (canola)
  • Uleiul de sofranel
  • Uleiul din seminte de bumbac
  • Uleiul de nuca de cocos
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul vegetal se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).
 
Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
     
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat in tocoferol (E 306)
  • Alfa-tocoferol (E 307)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei vegetal poate cauza:

  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
Consumul de ulei vegetal nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

 
Sare obisnuita la care s-a adaugat iod, microelement nutritiv implicat in cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului.

Iodul este un oligoelement esential pentru organismul uman, fiind indispensabil pentru sinteza hormonilor tiroidieni. 
 
Sarea iodata lupta impotriva:
  • tulburarilor de memorie 
  • scaderii capacitatii de concentrare
  • stimuleaza producerea hormonilor tiroidieni
Cantitatea de iod in sare in Romania, stipulata prin HG nr 1904/2006, este de 30 mg/kg sare sub forma de iodat sau de iodura de potasiu.


Se recomanda consumul a:
  • 100 mcg de sare iodata pe zi in cazul copiilor
  • 150 mcg/zi in cazul adultilor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Studiile au aratat ca dupa 4 ani de functionare a Hotararii de Guvern nr 1904/2006, numarul cancerelor tiroidiene s-a dublat, de la 235 la 431 de cazuri in 2006. Si numarul hipertiroidiilor s-a dublat: de la 3127 cazuri in 2001 la 6387 cazuri in 2006.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • “care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.”
Substanta aromatizanta – “substanta chimica definita cu proprietati aromatizante”.

Preparatele aromatizante - “arome, altele decât substantele chimice definite, obtinute din materii de origine vegetala, animala sau microbiologica, prin procese fizice, enzimatice sau microbiologice corespunzatoare, fie in stare bruta, fie dupa procesarea pentru consumul uman”.

Aroma obtinuta prin tratament termic – “produs obtinut dupa tratamentul termic al unui amestec de ingrediente care nu au in mod obligatoriu proprietati aromatizante, dintre care cel putin unul contine azot (gruparea amino) si altul este un zahar reducator”.

Aroma de fum – “produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate”.

Precursorii de arome (carbohidratii, oligopeptidele si aminoacizii) – “confera aroma alimentelor prin reactiile chimice care au loc in timpul procesarii alimentelor”.

Aromele pot de asemenea contine aditivi alimentari (conform Regulamentului (UE) nr. 1130/2011):
  • Sorbitol, Manitol, Isomalt, Maltitol, Lactitol, Xilitol, Eritritol
  • Acid sorbic si sorbati, Acid benzoic, Benzoat de sodiu, Benzoat de potasiu, Benzoat de calciu
  • Galat de propil, Galat de octil, Galat de dodecil, Butilhidrochinona tertiara (TBHQ), Butilhidroxianisol butilat (BHA)
  • Acid fosforic – fosfati – di-, tri- si polifosfati
  • Extracte de rozmarin
  • Guma Karaya
  • Konjac
  • Polisorbati
  • Beta-ciclodextrina
  • Dioxid de siliciu
  • Dimetil polisiloxan
  • Ceara de albine
  • Trietil citrat
  • Diacetat de gliceril (diacetina)
  • Triacetat de glicerina (triacetina)
  • Propan-1, 2-diol (propilenglicol)
  • Alcool benzilic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de arome poate cauza:
  • Inrautatirea astmului
  • Reactii alergice
  • Cancer
  • Ameteli
Consumul de arome nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Functii: indulcitor, conservant

 

Descriere:


Zaharul este un ingredient folosit pe scara larga in alimentatie si in diverse industrii pentru a indulci alimentele si bauturile
 
Cel mai utilizat tip de zahar este zaharul alb rafinat (sucroza), obtinut din trestia de zahar sau din sfecla de zahar.

Tipuri de zahar:
-
  1. zahar alb rafinat (sucroza): este cel mai comun tip de zahar, utilizat in majoritatea produselor de patiserie, bauturi si deserturi
  2. zahar brun: contine melasa, care ii confera culoarea mai inchisa si un gust mai intens, usor caramelizat.
  3. zahar pudra: este un un zahar fin, adesea folosit in glazuri si prajituri
  4. zahar de cocos: obtinut din seva florilor de cocos, este considerat mai putin procesat, avand un indice glicemic mai scazut
  5. zahar din fructe (fructoza): natural prezent in fructe si utilizat si sub forma concentrata in diverse produse.

Desi nu sunt tehnic "zaharuri" pure, mierea, siropul de artar si siropul de agave sunt alternative mai naturale la zaharul rafinat.

Utilizarile zaharului in alimentatie:
-
  • indulcire: zaharul este folosit pentru a indulci alimentele si bauturile, de la cafea si ceai la deserturi, prajituri si bomboane.
  • conservare: ajuta la conservarea fructelor si legumelor in gemuri, dulceata si compoturi, prin reducerea activitatii apei, ceea ce impiedica dezvoltarea bacteriilor.
  • textura si volum: in patiserie, zaharul contribuie la obtinerea texturii corecte, ajuta la formarea crustei si la inaltarea aluatului.

Zaharul este o sursa rapida de glucoza, care este utilizata de organism ca energie rapida. Este important pentru functionarea creierului si a muschilor, in special in activitati intense.
 
Organizatiile de sanatate, cum ar fi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), recomanda limitarea consumului de zahar adaugat la mai putin de 10% din totalul caloriilor zilnice, ideal pana la 5% pentru beneficii suplimentare de sanatate. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune aproximativ 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri, ideal 25 de grame. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul excesiv de zahar este asociat cu o serie de probleme de sanatate, inclusiv obezitatea, diabetul de tip 2, boli de inima, si probleme dentare (carii). De asemenea, poate contribui la cresterea inflamatiei in organism.

De asemenea, zaharul rafinat si alte forme de zahar procesate au un indice glicemic ridicat, ceea ce inseamna ca pot creste rapid nivelul de zahar din sange, avand un impact negativ asupra insulinei si metabolismului.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PUDRA DE BRANZA

 

Descriere:


Pudra din cascaval sau alte tipuri de branza este folosita in general drept ingredinet ce aduce savoare biscuitilor, produselor de patiserie, sosurilor, snacks-urilor si altor tipuri de alimente.

Conform Codex Alimentarius, cascavalul pudra se regaseste in categoria 01.6 Branza si analogi, grupa 01.6.2 Branza maturata, subgrupa 01.6.2.3 Branza pudra: produs deshidratat preparat din diverse soiuri de branza, ce are ca scop folosirea cu lapte sau apa pentru prepararea sosurilor sau folosirea ca ingredient propriu-zis. 

Aditivi pe care ii poate contine:
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Carotenoizi - 100 mg/kg
  • Clorofila si clorofilina, complexi de cupru - 50 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de cascaval pudra poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Deficiente nutritionale
Consumul de cascaval pudra nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: TRICITRAT DE SODIU

 

Descriere:


Acidul citric se regaseste in numeroase fructe, dar este folosit cu roluri de agent de aroma, acidifiant sau conservant in produsele alimentare. 
Cu toate ca acidul citric pe care il produce organismul este esential, parerile privind consumul de acid citric sunt impartite.
 
Acidul citric este o celula formata din carbon, oxigen si hidrogen, avand aproximativ 2,5 calorii/g.Faptul ca este acid ii confera aroma si proprietatile de conservant -previne dezvoltarea bacteriilor. 
 
Acidul citric este confundat deseori cu acidul ascorbic (vitamina C) deoarece se regasesc in aceleasi produse alimentare. Prin comparatie, acidul citric nu este esential pentru mentinerea functiei celulelor, precum este acidul ascorbic.

Mai poate fi confundat si cu “sarea de lamaie” (acidul tartric E 334) care are un anumit grad de toxicitate.
 
Acidul citric produs de celulele umane nu este daunator. Este esential in procesul de productie a energiei din nutrientii ce o contin - proteine, carbohidrtati si grasimi. Asa se produce citratul, efectele lui neputand fi inlocuite cu cele ale unui citrat consumat.
 
Consumul de citrice duce direct si la consum de acid citric. Acesta patrunde in sange, iar majoritatea acidului ajunge in urina si, spre urmare, este eliminat din organism.
 
O mica parte din acidul citric ajunge si in celule, in mare parte cele ale ficatului. Atunci cand citratul ajunge in celule, acesta este convertit in grasime. In concluzie, doar o mica parte de citrat ajunge in celule, efectele fiind minime.
 
Consumul scazut de acid citric nu este daunator. In acelasi timp, nu a fost stabilita o doza zilnica recomandata, de aceeea producatorii sunt cei care decid ce cantitate sa foloseasca in produse. 

Conform Codex Alimentarius, acidul citric poate fi folosit ca regulator de aciditate,  antioxidant si agent de chelare.

Acesta se poate regasi in urmatoarele produse:
  • 01.6.6 Proteine din branza de zer - gmp
  • 02.1.1 Ulei de unt, grasime din lapte, unt clarificat - gmp
  • 14.1.2.1 Suc de fruncte - 3000 mg/kg
  • 14.1.2.3 Concentrat pentru suc de fructe - 3000 mg/kg
  • 14.1.3.1 Nectar de fructe - 5000 mg/kg
  • 14.1.3.3 Concentrat pentru nectar de fructe - 5000 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acidul citric poate fi folosit  ca aditiv alimentar.

Surse: livestrong.com, alive.com.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de acid citric poate fi daunator pentru anumite persoane care au diverse sensibilitati. De asemenea, consumul excesiv este si el daunator, acest lucru fiind valabil in cazul oricarui aliment.
 
Un studiu al cercetatorilor germani au demonstrat ca un consum mare de acid citric poate duce la eroziune dentara (aparitia cariilor), mai ales printre copii si adolescenti. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca a crescut consumul de sucuri, dulciuri si sosuri printre aceste doua categorii, iar aceste produse contin acid citric.
Copiii si adolescentii mai sunt expusi si la urmatoarele efecte advserse ale consumului excesiv de acid citric:
  • iritarea sistemului digestiv
  • iritarea sistemului respirator (de la inhalarea acidului din bauturile carbogazoase)

Consumul excesiv de acid citric poate cauza:
  • Reactii alergice (intoleranta)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Probleme la nivel digestiv (arsuri, dureri, senzatie de voma)
  • Probleme la nivelul dintilor (afecteaza smaltul)
Consumul de acid citric nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

Acidul citric nu este recomandat in alimentatia copiilor.
 


Citeste mai mult

Functii: agent de aroma

 

Descriere:

 
  • Lichid de culoare galbena, cu miros brusc
  • obtinut din bulbul de ceapa Allium cepa
  • solubil in eter si cloroform
  • componenta principala este disulfura de alil propil
  • este utilizat pentru a da aroma produselor.
 
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Sinonime: A-TOCOFEROL, VITAMINA E

 

Descriere:

  • Extract din uleiuri vegetale bogate in tocoferoli (vitamina E), in special floarea soarelui.
  • Poate fi obtinut si prin sinteza chimica.
  • Antioxidant in produsele grase, previne rancezirea grasimilor de origine animala. 
  • Antioxidantii protejeaza celulele de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, care sunt molecule care contin un electron neimpartasit.
 
 
In Codex Alimentarius, alpha-tocoferolul are denumirea de E307.
 
  • Doza maxima zilnica pentru E307 (Alfa-tocoferol) este de 2 mg/kg.
Alfa-tocoferol este una dintre formele chimice sub care se gaseste vitamina E.
 
Vitamina E  in stare naturala exista sub opt forme chimice opt (alfa-, beta-, gamma-, si delta-tocoferol si alfa-, beta-, gamma-, si delta-tocotrienol), care au diferite niveluri de activitate biologica . 
 
Alfa-(sau α-) tocoferol este singura forma care rapunde cerintelor fiziologice umane.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Vitamina E poate avea anumite efecte secundare in concentratii mai mari.
  • Acestea nu sunt asociate cu folosirea tocoferolilor ca aditivi ci ca suplimente vitaminice.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAPSANTINA, CAPSORUBINA, EXTRACT DE PAPRICA, EXTRACT DE ARDEI ROSU

Functii: colorant

 

Descriere:

 
Colorant, rosu-portocaliu natural obtinut prin extractie cu solventi din ardeiul rosu, Capsicum anum L.
 
  • In Codex Alimentarius, extractul de boia de ardei are denumirea de E160c. 
     
  • Doza maxima zilnica pentru E160c (Extract de ardei rosu, capsantina) este nelimitata.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • E160c este considerat sigur, inofensiv.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Extractul de drojdie este numele comun pentru diferite forme de produse de drojdie prelucrate, obtinute prin extragerea partilor celulei (indepartarea peretilor celulari).
 
  • Sunt utilizate ca aditivi alimentari, arome, nutrienti pentru mediile culturilor de bacterii. 
  • Sunt adesea folosite pentru a crea arome sarate sau gust de umami.
  • Pot fi gasite intr-o mare varietate de alimente ambalate, inclusiv mancaruri congelate, biscuiti, junk food, sosuri si multe altele.
  • Extractul de drojdie, in forma lichida, poate fi uscat pana la o pasta deschisa la culoare sau o pulbere uscata. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Ecotoxicologie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Se considera ca extractul de drojdie contine acid glutamic sau glutamatul de sodiu (E621).
 
Acesta este produs printr-un ciclu de fermentatie acido-bazic si se gaseste doar in unele tipuri de drojdii, de obicei, in cele crescute in scopul utilizarii in copturi. Se foloseste cel mai mult in alimentele fabricate artificial si in semipreparate: supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, inghetata, budinci, etc. 
 
Rolul lui este de a da impresia creierului ca acel aliment este foarte gustos.
 
Acidul glutamic poate fi foarte nociv pentru organismul uman. Acesta poate duce la:
  • Pierderi de memorie
  • Aritmie 
  • Fibrilatie arteriala
  • Tahicardie (palpitatii) 
  • Incetinirea inimii 
  • Angina pectorala
  • Diaree 
  • Greata/ voma
  • Depresie 
  • Hiperactivitate
  • Reactii de furie 
  • Migrene
  • Vedere incetosata
  • Focalizare greoaie
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Conform legislatiei comunitare din domeniul politicii agricole comune, “smantana praf’ este lapte praf cu continut de grasime lactata de minimum 42 % din greutatea produsului.
 
Laptele praf poate fi:
Lapte praf simplu, nedegresat (26-40% grasime)
Lapte praf degresat (<1,5% grasime)
Zara praf (>4,5% grasime)
Lapte praf prezinta urmatoarele caracteristici (per portie, 1/3 cana):
80 calorii
8 g de proteine
12 g de carbohidrati
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de lapte praf poate cauza:
Reactii alergice
Probleme la nivel digestiv
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Pudra de zer comerciala (proteica) contine in general (30 g, care reprezinta si doza zilnica recomandata):
  • 110 calorii
  • 1,5 g de grasimi
  • 2 g carbohidrati
  • 22 g de proteine
Pudra de zer dulce, cel mai comun tip, se obtine prin uscarea pudrei de zer proaspete si prezinta urmatoarele valori nutritionale (per lingura – 7,5 g):
  • 26 calorii
  • 5,5 g de carbohidrati
  • 1 g de proteine
  • Sub 0,1 g de grasimi
  • 70 mg de fosfor
  • 60 mg de calciu
  • 13 mg de magneziu
  • 156 mg de potasiu
Alte tipuri de pudra de zer: amara sau acida, demineralizata si fara lactoza.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 289-1995, zerul praf se regaseste in grupa 01.8 Zer si produse din zer, excluzand branzeturile din zer, subgrupa 01.8.2 Zer uscat si produse din zer, excluzand branzeturile din zer. Pudra de zer este preparata prin pulverizarea sau trecerea zerului sau zerului acid (din care a fost indepartat in mare parte laptele) prin intermediul rolelor de uscare.  Aditivi pe care ii poate contine:
  • Silicat de aluminiu - 10000 mg/kg
  • Peroxid de benzoil - 100 mg/kg
  • Siliat de calciu si aluminiu - 10000 mg/kg
  • Carbonat de calciu - 10000 mg/kg
  • Clorura de calciu – gmp
  • Hidroxid de calciu – gmp
  • Silicat de calciu - 10000 mg/kg
  • Fosfat de diamidon hidroxipropilat - 10000 mg/kg
  • Carbonat de magneziu - 10000 mg/kg
  • Oxid de magneziu - 10000 mg/kg
  • Silicat sintetic de magneziu - 10000 mg/kg
  • Celuloza microcristalina (gel de celuloza) - 10000 mg/kg
  • fosfati - 4400 mg/kg
  • carbonat de potasiu – gmp
  • clorura de potasiu – gmp
  • citrat de potasiu dihidrogenat – gmp
  • carbonat de potasiu hidrogenat – gmp
  • hidroxid de potasiu – gmp
  • celuloza pudra - 10000 mg/kg
  • dioxid de silicon amorf - 10000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu - 10000 mg/kg
  • carbonat de sodiu – gmp
  • citrat de sodiu dihidrogenat – gmp
  • carbonat de sodiu hidrogenat  – gmp
  • hidroxid de sodiu – gmp
  • carbonat de sodiu Sesqui – gmp
  • talc - 10000 mg/kg
  • citrat de tripotasiu – gmp
  • citrat de trisodiu - gmp
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de pudra de zer dulce poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Osteoporoza
  • Probleme la nivelul rinichilor (in cazul unui consum continuu, in cantitati mari)
  • Probleme la nivel digestiv (balonare, flatulenta, crampe)
Consumul de pudra de zer dulce nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Chio - Popcorn"

5 + 3 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Chio - Popcorn"

Dan Grigore @ 21 Oct 2017
"Extract de drojdie = Monoglutamat de sodiu, adica chestia aia detestata sin salamuri."

AlegeSanatos.ro nu garantează ca opiniile publicate pe aceasta pagina provin de la consumatorii care au cumpărat sau utilizat produsul respectiv.

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

de Alege Sanatos

Anumite alimente pe care le consumam ocazional sau chiar zilnic cresc riscul dezvoltarii celulelor canceroase. Alimentele procesate, snacks-urile, alimentele de tip fast-food, dulciurile si bauturile carbogazoase sunt doar cateva din alimentele care ar trebui evitate sau chiar eliminate din dieta pentru o viata sanatoasa. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016