AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lizis - Granola cu ciocolata belgiana

Nota 10 / 10 din 541 voturi
Lizis - Granola cu ciocolata belgiana
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Pioneer Foods UK Ltd

 

Descriere Lizis - Granola cu ciocolata belgiana

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 400 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 19 ingrediente dintre care 17 sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Informatii Lizis - Granola cu ciocolata belgiana


- Calorii (100g): 487 kcal
- Grasimi saturate (100g): 8.1 g
- Grasimi polinesaturate (100g): 8 g
- Sodiu (100g): 0.017 g
- Carbohidrati (100g): 45 g
- Fibre (100g): 13 g
- Zaharuri (100g): 11.2 g
- Proteine (100g): 10.7 g

 

Ingrediente Lizis - Granola cu ciocolata belgiana

FULGI DE OVAZ INTEGRAL, Ulei de rapita, Caju, Migdale, Alune, MIEZ DE NUCA, SEMINTE DE DOVLEAC, SEMINTE DE IN, SEMINTE DE FLOAREA SOARELUI (MIEZ), Fructoza, FULGI DE COCOS, MASA DE CACAO, Zahar, CACAO DEGRESATA PUDRA, LECITINA, AROME NATURALE, FIBRE DE CICOARE, Pudra de cacao, EXTRACT DE CACAO

Contine seminte de in auriu.
Contine ciocolata neagra belgiana
Contine lecitina din soia

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zahar, ingredient cu risc mediu de dauna, carbohidrat prezent in plante, caracterizat printr-un gust mai mult sau mai putin dulce. Zaharul principal se considera a fi glucoza. World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

Consumul de Fructoza, ingrediente cu risc mediu de dauna poate cauza reactii alergice (inclusiv intoleranta), crestere in greutate (obezitate)
si diabet. Se recomanda consumul moderat.

Data analizei: 2023-04-12


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:

Fulgii de ovaz integral sunt produsi din boabele de ovaz intregi, reprezentand un produs dietetic, cu mare valoare nutritiva. 

Beneficiile cerealelor integrale:
  • reduc riscul declansarii accidentului vascular cerebral
  • scad posibilitatea dezvoltarii bolilor cardiovasculare
  • mentin o greutate corporala normala
  • reduc numarul de boli ale gingiilor si dintilor
  • scad probabilitatea dezvoltarii diverselor tipuri de cancer 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ovazul este o cereala care nu contine in mod natural gluten, dar multe firme producatoare mai ambaleaza si cereale care au gluten, spre urmare unele produse din ovaz ajung inevitabil sa aiba si urme de gluten.

Consumul de fulgi de ovaz integral nu este restrictionat in acest moment. Se recomanda consumul moderat.


Citeste mai mult

Sinonime: ULEI DE CANOLA

 

Descriere:


Rapita este o planta ce face parte din familia varzei si a mustarului, uleiul de rapita fiind cunoscut si sub denumirea de ulei de canola. Trebuie insa mentionat faptul ca uleiul de canola este un tip de ulei de rapita, fiind derivat din acesta.

Astfel, uleiul de canola este compus 100% din grasimi (7% saturate, 63% mononesaturate, 28% polinesaturate), avand 884 de calorii pe 100 g. Acesta nu contine carbohidrati, proteine, fibre sau zaharuri, ci doar vitaminele K si E.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul vegetal se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esterii glicerici ai acidului diacetiltartric cu acizi grasi - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esterii propilenglicolului cu acizii grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat in tocoferol (E 306)
  • Alfa-tocoferol (E 307)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de rapita poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
  • Deficiente nutritionale
  • Toxicitate datorata acidului euricic
Consumul de ulei de rapita nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: NUCI CAJU

 

Descriere:


Caju (neprelucrat) prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (28,35 g):
  • 160 de calorii
  • 4 g de proteine
  • 13 g de grasimi (dintre care 8 g mononesaturate si 2 g polinesaturate)

Conform Codex Alimentarius, caju se regaseste in categoria 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2.1 Legume proaspete (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.1.1 Legume proaspete netratate (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase – inclusiv boabe de soia - si aloe vera), alge, nuci si seminte: legume proaspete prezentate dupa recoltare.

 
Nucile caju sunt originare din Brazilia.
 
Sunt bogate in:
  • Vitaminele B, E, K
  • Proteine
  • grasimi de buna calitate
  • acizi grasi omega-3 
  • si sunt o sursa excelenta de minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, seleniu, zinc)

Acestea contin si acid folic.
 
Beneficiile nucilor caju:
  • Impiedica aparitia unor boli de inima
  • Pot preveni cancerul
  • Pastreaza oasele puternice si sanatoase, datorita continutului ridicat de magneziu
  • Previn aparitia pietrelor la vezica biliara
  • Promoveaza o mai buna digestie datorita fibrelor pe care le contin si ajuta la slabit. 
  • Scad riscul de obezitate
 
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de caju poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Migrene si dureri de cap
  • Toxicitate la nivelul organelor
  • Probleme la nivelul rinichilor (pietre la rinichi)
Consumul de caju nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.

  • Nucile caju pot fi consumate in forma cruda si rehidratata sau prajite si nesarate, sub forma laptelui de caju, sau ca ingredient in diverse gustari sau deserturi raw-vegan.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Valori nutritionale (28.34 g):
  • 102 calorii
  • 5 g de carbohidrati
  • 3 g de fibre
  • 6 g de proteine
  • 15 g de grasimi
  • 3 g de acizi grasi omega-6
  • Vitamina E – 10,0 IU
  • 207 mg de potasiu
  • 75 mg de calciu
  • 84 mg de magneziu
  • 147 mg de fosfor
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de migdale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Alunele (prajite) contin (per 28,35 g/32 alune):
  • 166 calorii
  • 7 g de proteine
  • 14 g de grasimi (dintre care 2 g saturate)
  • 6 g de carbohidrati
  • 2 g de fibre
Conform Codex Alimentarius, Standardul 200-1995, alunele se regasesc in categoria 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2.1 Legume proaspete (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.1.1 Legume proaspete netratate (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase – inclusiv boabe de soia - si aloe vera), alge, nuci si seminte: legume proaspete prezentate dupa recoltare.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de alune poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Contaminare cu diverse substante din insecte
Consumul de alune nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Miez obtinut din fructele arborelui Juglans regia.
Miezul de nuca contine grasimi (52,0-77,5%), substante proteice (12-25%) din grupa globulinelor, saruri minerale (cupru si zinc), provitamina A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotina, colina), vitaminele C, E (tocoferol), F, P.

Valoarea energetica: 700 kcal la 100 g.

Datorita substantelor pe care le contine, nuca are urmatoarele beneficii asupra organismului:
  • regleaza nivelul colesterolului in sange si tensiunea arteriale
  • intareste vasele de singe si previne deteriorarea acestora
  • inlatura efectele grasimilor saturate din dieta
  • reduce riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%
  • reduce durerile
  • trateaza constipatia
  • combate infectiile urinare
  • reprezinta un tratament eficient contra psoriazisului sau a eczemelor alergice
  • mentine tonusul al musculaturii netede
  • trateaza sterilitatea si impotenta
  • stimuleaza memoria
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Atentie, poate avea efect laxativ, mai ales prajit.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Semintele de dovleac contin minerale (fosfor, magneziu, mangan, fier si cupru, zinc) si sunt o sursa buna de vitamine (K, E, vitamine din grupul B (tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, vitamina B6 (piridoxina) si acid folic).
 
L-triptofanul din componenta lor duce la un somn linistit si la diminuarea stresului.
 
De asemenea, in semintele de dovleac regasim fitosteroli, compusi ce pot duce la scaderea nivelului de  colesterolul LDL (colesterol rau).
 
Reprezinta un tratament natural pentru tenie si alti paraziti, reduc inflamatia in cazul artritelor.
 
Studiile sugereaza faptul ca semintele de dovleac ofera o serie de beneficii pentru sanatate, cum ar fi blocarea sau extinderea prostatei, reducerea riscului de calculi vezicali, si ajuta la prevenirea depresiei. In plus, ele contin niveluri ridicate de fitosteroli, care pot reduce nivelul colesterolul si chiar ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de seminte de dovleac nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • contin aproape de doua ori mai multi acizi grasi esentiali Omega 3 decat pestele
Actiuni:
  • protejeaza sistemul cardiovascular
  • previne formarea cheagurilor de sange in artere, ceea ce ajuta la reducerea riscului de infarct, de atac vascular cerebral si de boala vasculara periferica. 
  • stimuleaza digestia
  • previn osteoporoza
  • fac pielea mai frumoasa
 
Semintele de in sunt bogate in:
  • vitamine si minerale, inclusiv vitaminele din grupul B, magneziu si mangan
  • fibre - solubile si insolubile
  • fitochimicale, inclusiv mai multi antioxidanti puternici, cum ar fi lignanii
  • acizi grasi Omega 3, esentiali pentru combaterea inflamatiilor. Semintele de in sunt o sursa excelenta de acid alfa-linolenic. Uleiul din seminte de in este format in proportie de 50% din acid alfa-linolenic - de cinci ori mai mult decat uleiul de nuca sau canola, alte surse importante de acid alfa-linolenic.
(sursa: www.sfatulmedicului.ro)
 
Reactii adverse:
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • sunt calorice
  • consumate in cantitati mari pot deveni toxice
  • Persoanele care sufera de boli inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn, ar trebui sa evite semintele de in din cauza efectelor lor laxative.
  • Femeile insarcinate si mamele care alapteaza nu ar trebui sa consume seminte de in, ca si femeile care sufera de fibrom, endometrioza sau boala ovarului polichistic.
     


Citeste mai mult

 

Descriere:

Semintele de floarea soarelui sunt foarte bogate in vitamina E care este un antioxidant puternic ce protejeaza celulele impotriva radicalilor liberi. 
 
Acestea contin grasimi mononesaturate si polinesaturate, numite grasimi bune, care contribuie la cresterea colesterolului bun HDL si la scaderea colesterolului rau LDL.

Semintele de floarea soarelui mai contin:
  • cupru
  • zinc
  • fier
  • seleniu
  • fibre
  • acid folic
  • vitamina A
     
Beneficii:
  • controleaza deterioarea celulara
  • intaresc oasele
  • calmeaza nervii
  • aduc stralucire pielii
  • alina afectiunile datorita efectului antiinflamator
  • protejeaza impotriva afectiunilor inimii
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Semintele de floarea-soarelui consumate in exces pot provoca leucoree. 

Este recomandat consumul cu atentie deoarece contin multe calorii: o portie de 30 de grame de seminte contin 165 de calorii.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Fructoza este un zahar ce se regaseste in fructe, miere si suc de fructe, care impreuna cu glucoza formeaza sucroza. Aceasta are cel mai mic indice glicemic dintre toate zaharurile naturale, fiind considerata un monozaharid.

Marul, considerat un fruct bogat in fructoza, contine 10,74 g de fructoza, in timp ce dovleacul contine 1,39 g iar o ceasca de mazare – 0,57 g.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, fructoza se regaseste in categoria 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, grupa 11.1. Zahar refinat si brut, subgrupa 11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza.
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de fructoza poate cauza:
  • Reactii alergice (inclusiv intoleranta)
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Diabet
  • Cresterea nivelului colesterolului si trigliceridelor
  • Boli cardiovasculare
  • Probleme in absorbtia cuprului
  • Probleme la nivelul organelor in cazul copiilor
  • Probleme la nivelul ficatului
American Heart Association recomanda un consum zilnic limitat de carbohidrati din zaharuri: 150 de calorii sau 37,5 g de zaharuri pentru barbati si 100 de calorii sau 25 g de zaharuri pentru femei.

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


 


Citeste mai mult

Sinonime: NUCA DE COCOS DESHIDRATATA

 

Descriere:

Nuca de cocos este disponibila in urmatoarele variante:
  • Proaspata
  • Uscata
  • Deshidratata
  • crema sau sub forma de fulgi.
 
Nuca de cocos deshidratata este bogata in:
  • potasiu
  • magneziu
  • acid folic
  • vitamina E. 
Acidul lauric din componenta sa ii confera proprietati antimicrobiene. 
 
Este tonica, hranitoare, energizanta si antioxidanta
 
Textura nucii de cocos este buna pentru exfolierea pielii. Combinata cu un ingredient de curatare, cum ar fi sapunul, aceasta curata pielea eficient.
 
Pentru 100 g de nuca de cocos:
  • Calorii - 360
  • Potasiu - 256 mg
  • Apa - 50,9 g
  • Lipide - 35 g
Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Miez de nuca de cocos, uscat (deshidratat), indulcit, fulgi, ambalat pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, acest ingredient nu a fost evaluat de catre comisiile competente.


Citeste mai mult

Sinonime: CREMA DE CACAO

 

Descriere:


Masa de cacao reprezinta, in general, 80% dintr-o ciocolata, fiind compusa din unt si pudra de cacao. Aceasta se poate obtine prin macinarea efectiva a boabelor de cacao. 

Elemente nutritionale (100 g):
  • 398 calorii
  • 4 g de grasimi (dintre care aproximativ jumatate sunt saturate)
  • 83,7 g de carbohidrati
  • 3,7 g de fibre
  • 7% din necesarul zilnic de fier
  • 13% din necesarul zilnic de calciu
Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, masa de cacao se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa  05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao. Aditivi pe care ii poate contine:
  • Acesulfam de Potasiu 350 mg/kg
  • Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic 10000 mg/kg
  • Aspartam 3000 mg/kg
  • Esteri de Propylene Glycol din acizi grasi 5000 mg/kg
  • Zaharina 100 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucrose) 580 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de masa de cacao poate cauza:
  • Reactii alergice
Consumul de masa de cacao nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Termenul “zahar” se aplica la un numar mare de carbohidrati prezenti plantele caracterizate printr-un gust mai mult sau mai putin dulce.

Zaharul principal, glucoza, apare in urma procesului de fotosinteza care are loc in toate plantele verzi, in timp ce alte amestecuri de zahar se regasesc in seva anumitor plante, sub forma de sirop. 

In alimentatie, zaharul poate:
  • Sa apara in mod natural: lactoza din lapte, fructoza din fructe, miere si legume, maltoza din bere
  • Sa fie adaugat din surse precum: porumb, struguri, sfecla, trestie de zahar
In general, pe ambalajul produselor se trece cel de-al doilea tip de zahar (cel comercial).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 212-1999, zaharul se regaseste in grupa 11.0 Indulcitori, inclusiv miere, subgrupa 11.1. Zahar refinat si brut.

11.1.1 Zahar alb, dextroza anhidra, dextroza monohidrata, fructoza
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (15 mg/kg)
11.1.2 Zahar pudra, dextroza pudra
  • Poate contine urmatorii aditivi:
  • Silicat de calciu 15000 mg/kg
  • silicat de calciu si aluminiu 15000 mg/kg
  • carbonat de magneziu 15000 mg/kg
  • silicat de magneziu sintetic 15000 mg/kg
  • fosfati 6600 mg/kg
  • dioxid de siliciu, amorf 15000 mg/kg
  • aluminosilicat de sodiu 15000 mg/kg
  • sulfiti 15 mg/kg
11.1.3 Zahar alb fin, zahar brun fin, sirop de glucoza, sirop de glucoza uscat, trestie de zahar
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (20 mg/kg)
11.1.3.1 Sirop de glucoza uscat folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.3.2 Sirop de glucoza folosit in productia de produse de cofetarie
11.1.4 Lactoza
11.1.5 Zahar alb provenit din plantatii sau mori
  • Poate contine urmatorii aditivi: sulfiti (70 mg/kg)
Conform  Regulamentului Consiliului European nr. 318/2006, zaharul alb, de calitate standard trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
  • Sa fie intact, autentic si de calitate comerciala; uscat, sub forma de cristale granulate omogene;
  • Sa detina o polarizare minima de  99,7°;
  • Sa aiba o umiditate maxima de 0,06%;
  • Sa aiba un grad de invertire de maximum 0,04%;
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.


Citeste mai mult

Functii: agent de indulcire

 

Descriere:

  • Cacaoa degresata pudra contine intre 10 si 20 de calorii la lingura.
  • In ciuda numelui, cacaoa degresata contine grasimi. Unele tipuri de cacao degresata contin intre 0,75 si 1,0 grame de grasime la lingura. Mai mult de jumatate din greutatea boabelor de cacao este asigurata de grasimi, acestea se gasesc sub forma de unt de cacao. Dupa eliminarea untului de cacao se obtine cacao degresat pudra. Orice urma de grasime din pudra de cacao se poate datora eliminarii incomplete de unt din boabele de cacao.
  • Cacaoa degresata pudra contine foarte putini carbohidrati, aproximativ 2-3 g la lingura. Nici unul dintre carbohidrati nu se datoreaza zaharului, ci fibrelor. O lingura de pudra de cacao contine intre 1 si 2 g de fibre.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Cacaoa este contraindicata in litiaza oxalica.
 
Cacaoa contine acid oxalic, care este o substanta toxica, cu un potential maro de complexare, care afecteaza meolismul tuturor macro- si microelementelor si are ca efect o saracire in catiohi a organismului. Acidul oxalic micsoreaza coeficientul de utilizai e a calciului de catre organism. Daca raportul acid oxalic/calciu este mai mare de 2,25 se insolubilizeaza si se elimina (in special prin fecale) o mare parte din calciul ingerat cu hrana zilnica. De aceea, cacaoa si preparatele pe baza de cacao (ciocolata etc.) trebuie consumate cu masura de catre copii (care, fiind in crestere, au nevoie de calciu), de oamenii in varsta (predispusi la decalcifiere), de persoanele cu tetanie1 latenta, hipocalcemie, de femeile grade sau care alapteaza


Citeste mai mult

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • functie de antioxidant, emulgator
Lecitina folosita in produsele alimentare poate proveni din surse vegetale (soia, floarea-soarelui, rapita, germeni de grau) sau animale. Este compusa din  trigliceride, fosfolipide, glicerol, acizi grasi si colina.

In principal, este folosita cu functia de emulgator - ajuta la amestecarea grasimilor cu apa - si este utilizata in margarina, maioneza si alte tipuri de sosuri. Inmoaie ciocolata. 

Conform Codex Alimentarius, Standardul 150-1985, lecitina poate fi utilizata pe post de aditiv alimentar, sub denumirea 322(i) Lecithins, si face parte din categoria E-urilor inofensive.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de lecitina poate cauza:
  • reactii alergice
  • probleme gastrointestinale
  • dureri de cap
  • ameteli
  • probleme la nivel reproductiv (inclusiv  infertilitate)
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Aroma naturala este aroma compusa numai din substante aromatice naturale si/sau concentrate aromatice naturale care pot fi dizolvate in solventi sau depuse pe suport solid cu/sau adaos de emulgatori naturali.

Conform Regulamentului nr. 1334/2008 privind aromele si anumite ingrediente alimentare cu proprietati aromatizante destinate utilizarii in si pe produsele alimentare, aromele “se utilizeaza pentru a imbunatati sau modifica mirosul si/sau gustul produselor alimentare, in beneficiul consumatorului”. Termenul “arome” se refera la produsele: 
  • care nu sunt destinate consumului sub aceasta forma, care sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau a le modifica mirosul si/sau gustul;
  • compuse sau formate din urmatoarele categorii: substante aromatizante, preparate aromatizante, arome obtinute prin tratament termic, precursori de arome, alte arome sau amestecuri ale acestora.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de arome naturale nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

tip de fibre solubile compuse de fructoza, caracterizate printr-un numar mic de calorii.
  
Radacina de cicoare contine multe minerale si vitamine A, C, K, B si P, si este unul dintre cei mai puternici antioxidanti. 
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Fibrele de cicoare pot determina fenomene de intoleranta sau alergie la persoanele sensibile.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Pudra de cacao contine (per lingura – 5 g):
  • 20 de calorii
  • 0,9 g de proteine
  • 1,6 g de fibre
  • 0,5 g de grasimi
  • 3 g de carbohidrati
  • 2 g de fibre
  • 8 mg de cofeina
Aceasta contine, de asemenea, fier, magneziu, fosfor si zinc si este bogata in antioxidanti si steroli.

Conform Codex Alimentarius, Standardul 141-1983, pudra de cacao se regaseste in grupa 05.1 Produse cu cacao si ciocolata, inclusiv inlocuitorii si imitatiile de ciocolata, subgrupa  05.1.1 Amestecuri de cacao (pudre) si masa de cacao. Pudra de cacao este produsa prin reducerea cantitatii de grasimi din masa sau lichiorul de cacao prin presarea si modelarea sa.

Pudra de cacao poate contine urmatorii aditivi:
  • Acesulfam de potasiu - 350 mg/kg
  • Saruri de Amoniu ale Acidului Fosfatidic - 10000 mg/kg
  • Aspartam - 3000 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 5000 mg/kg
  • Zaharina si sarurile ei de sodiu, potasiu si calciu - 100 mg/kg
  • Sucraloza (Trichlorogalactosucroza) - 580 mg/kg
Conform Normei din 14 mai 2003 cu privire la natura, originea, fabricarea, etichetarea si marcarea unor produse din cacao si ciocolata destinate consumului uman, pudra de cacao cu continut redus de grasime reprezinta „pudra de cacao care contine maximum 20% unt de cacao, raportat la continutul de substanta uscata”.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de pudra de cacao cu continut redus de grasime poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Insomnii
Consumul de pudra de cacao cu continut redus de grasime nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Boabele de cacao contine flavonoide, polifenoli si substante antioxidante care ajuta la prevenirea bolilor de inima.

Consumul de cacao poate sa duca la o scadere a tensiunii, o sanatate mai buna a vaselor de sange, dar si un nivel optim de colesterol.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cacaoa este contraindicata in litiaza oxalica.


Cacaoa si preparatele pe baza de cacao trebuie consumate cu masura de catre copii (care, fiind in crestere, au nevoie de calciu), de oamenii in varsta (predispusi la decalcifiere), de persoanele cu tetanie latenta, hipocalcemie, de femeile grade sau care alapteaza


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Lizis - Granola cu ciocolata belgiana"

2 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Lizis - Granola cu ciocolata belgiana"

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

10 alimente care favorizeaza aparitia cancerului

de Alege Sanatos 07 Iul 2015

Anumite alimente pe care le consumam ocazional sau chiar zilnic cresc riscul dezvoltarii celulelor canceroase. Alimentele procesate, snacks-urile, alimentele de tip fast-food, dulciurile si bauturile carbogazoase sunt doar cateva din alimentele care ar trebui evitate sau chiar eliminate din dieta pentru o viata sanatoasa. [detalii]

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016