AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aivia - Salam vegan afumat cu boia iute

Aivia - Salam vegan afumat cu boia iute
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: AIVIA

 

Descriere Aivia - Salam vegan afumat cu boia iute

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 220 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente considerate a fi sigure.
 

 

Informatii Aivia - Salam vegan afumat cu boia iute


- Calorii (100g): 129 kcal
- Grasimi saturate (100g): 0.6 g
- Sodiu (100g): 1.9 g
- Carbohidrati (100g): 6.8 g
- Zaharuri (100g): 1.1 g
- Proteine (100g): 16.3 g

 

Ingrediente Aivia - Salam vegan afumat cu boia iute

Apa, Izolat proteic din soia, Ulei de floarea soarelui, Amidon din cartofi, BOIA DIN ARDEI IUTE, Usturoi, MUSTAR, CHIMEN, PIPER, CHILI

Data analizei: 2021-07-26


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

 

Descriere:


Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu. 

Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:

„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.

Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:

a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”

De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
  • Bacterii coliforme
  • Escherichia coli (E.coli)
  • Enterococi
  • Pseudomonas aeruginosa
  • Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
  • Stibiu – 0,005 (mg/l)
  • Arsen – 0,01 (mg/l)
  • Bariu – 1,0 (mg/l)
  • Bor (mg/l)
  • Cadmiu – 0,003 (mg/l)
  • Crom – 0,05 (mg/l)
  • Cupru – 1,0 (mg/l)
  • Cianuri – 0,07 (mg/l)
  • Fluoruri – 5,03 (mg/l)
  • Plumb – 0,01 (mg/l)
  • Mangan – 0,5 (mg/l)
  • Mercur – 0,001 (mg/l)
  • Nichel – 0,020 (mg/l)
  •  Nitrati – 50 (mg/l)
  • Nitriti – 0,1 (mg/l)
  • Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de apa contaminata poate cauza:

  • Methemoglobinemia
  • Cancer (gastric, in principal)
  • Intoxicatii si alergii
  • Afectiuni dermatologice
  • Toxicitate la nivelul diverselor organe
  • Hepatita
  • Dizenterie
  • Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).


Citeste mai mult

 

Descriere:


Izolatul proteic din soia contine peste 90% proteina pura, avand o concentratie minima de carbohidrati, grasimi si fibre. Acesta contine 120 de calorii/ 26 g de proteine (o portie).

Conform Codex Alimentarius, Standardul 175-1989, izolatul proteic din soia se regaseste in categoria 06.8 Produse din soia, grupa 06.8.8 Alte produse proteice din soia: alte produse din soia compuse in principal din proteina din soia extrudata, concentrata si izolata. 

Poate contine urmatorii aditivi:
  • Caramel amoniacal - 20000 mg/kg
  • Caramel sulfit de amoniu - 20000 mg/kg
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de izolat proteic din soia poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel endocrin
  • Guta
  • Probleme la nivel digestiv
  • Dezvoltarea celulelor canceroase existente (in cazul unor cantitati mari, pe perioade extinse)
Consumul izolat proteic din soia nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:


Uleiul de floarea soarelui contine (per lingura):
  • 124 calorii
  • 14 g de grasimi (1,38 g saturate, 11,7 g mononesaturate, 0,53 g polinesaturate)
  • 8,9 g de acid linoleic (omega-6)
  • 5,6 mg de alfa-tocoferol (forma a vitaminei E)
  • 0,8 mcg de vitamina K
  • 0 colesterol
  • 0 sodiu
  • 0 proteine
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul de floarea soarelui se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante (produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).

Acesta poate contine urmatorii aditivi:
  • Esteri de ascorbil - 500 mg/kg 10
  • Hidroxianisol butilat - 200 mg/kg
  • Butilhidroxitoluen - 200 mg/kg
  • Beta-, Caroteni, Legume - 1000 mg/kg
  • Esteri ai acidului diacetiltartric si acizi grasi din glicerina - 10000 mg/kg
  • Rasina de guaiac - 1000 mg/kg
  • Citrati de izopropil - 200 mg/kg
  • Polidimetilsiloxan - 10 mg/kg
  • Polisorbati - 5000 mg/kg
  • Galat de propil - 200 mg/kg
  • Esteri propilenglicolici ai acizilor grasi - 10000 mg/kg
  • Citrat de stearil – gmp
  • Butylhydroquinone tertiar - 200 mg/kg
  • Thiodipropionate - 200 mg/kg
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, uleiul vegetal poate contine:
  • Acid lactic (E 270)
  • Acid ascorbic (E 300)
  • Esteri ai acizilor grasi cu acid ascorbic (E 304)
  • Extract bogat în tocoferol (E 306)
  • Gama-tocoferol (E 308)
  • Delta-tocoferol (E 309)
  • Galati, TBHQ si BHA, individual sau combinati (E 310-320)
  • Butilhidroxitoluen (BHT) (E 321)
  • Lecitine (E 322)
  • Acid citric (E 330)
  • Citrati de sodiu (E 331)
  • Citrati de potasiu (E 332)
  • Citrati de calciu (E 333)
  • Esteri ai acidului citric cu mono- si diglicerideler acizilor grasi (E 472c)
  • Extracte de rozmarin (E 392)
  • Dimetilpolisiloxan (E 900)
  • Monogliceride si digliceride ale acizilor grasi (E 471)
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de ulei de floarea soarelui poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate (obezitate)
  • Interferente asupra efectului anumitor medicamente
  • Cresterea numarului de celule canceroase
  • Inflamatii
  • Depresie
Consumul de ulei de floarea soarelui nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Sinonime: POTATO STARCH

 

Descriere:

           Dintre amidonurile alimentare folosite în mod curent, amidonul de cartofi are particule de dimensiuni mari (5 - 100 microni). Faţă de celelalte amidonuri din cereale, amidonul din cartofi are un conţinut foarte mic de lipide şi glucide, transformăndu-se în pastă la temperaturi mai mici, iar pasta respectivă este mult mai clară. Pe de altă parte văscozitatea soluţiei de amidon de cartofi este foarte mare.

            Caracteristici:
  • aspect :               pudra alba
  • miros si gust  :  neutru
  • umiditate :          4-20%
  • ph :                       6.5-8.5
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de amidon din cartofi nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

 

Descriere:

 
  • Condiment de culoare rosie, obtinut din pisarea ardeiului rosu uscat.
  • Acest ingredient pastreaza toate proprietatile ardeiului.
Astfel, boiaua de ardei contine:
  • Vitamina A, C, E, vitamine din complexul B
  • Potasiu
  • Zinc
  • Proteine vegetale
  • Fibre
  • Acid folic
Ardeiul mai contine si antioxidanti puternici care lupta impotriva cancerului si substante care ard grasimea.
 

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Nu se recomanda consumul de boia de ardei iute in cazul urmatoarelor boli:

  • cancer de prostata si prostatita (poate duce la inflamarea glandului)
  • inflamatii gastrice
  • ulcer gastro-duodenal
  • intolerante digestive
 


Citeste mai mult

 

Descriere:


Usturoiul prezinta urmatoarele caracteristici nutritionale (28,35 g):
  • 42 calorii
  • 1 g de grasimi
  • 9 g de carbohidrati
  • 2 g de proteine
Contine, de asemenea, mangan, vitamina B6, vitamina C, fosfor, seleniu, calciu, potasiu, fier si cupru.

Conform Codex Alimentarius, usturoiul se regaseste in categoria 04.0 Fructe si legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, grupa 04.2 Legume (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase si aloe vera), alge, nuci si seminte, subgrupa 04.2.1.1 Legume proaspete netratate (inclusiv ciuperci si fungi, radacini si tuberculi, leguminoase – inclusiv boabe de soia - si aloe vera), alge, nuci si seminte: legume proaspete prezentate dupa recoltare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Consumul de usturoi poate cauza:
  • Reactii alergice
  • Probleme la nivel digestiv (crampe, balonari, flatulenta, arsuri)
  • Dureri de cap
  • Ameteli
  • Sangerari abundente (spontane sau in cazul unor leziuni)
  • Hyphema 
  • Interactiuni asupra efectului anumitor medicamente
Consumul de usturoi nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.


Citeste mai mult

Functii: condiment

 

Descriere:

 
Mustarul poate fi consumat sub forma de:
  • Boabe
  • Pasta
  • Pulbere
 
Pasta de mustar se obtine prin zdrobirea boabelor de mustar si adaugarea de otet, sare, vin, apa, bere, piper, cuisoare, hrean, zahar.
Rezulta o melasa de mustar care se lasa in butoaie cam 3 saptamani, inainte de a fi trasa in borcane sau tuburi sub forma de pasta de mustar.
 
Sortimente de baza
  • Mustar dulce - se face din boabe de mustar deschise la culoare. 
  • Mustar mediu iute - este mustarul de masa, facut din amestec de boabe deschise si inchise la culoare. 
  • Mustar iute - este facut aproape numai din boabe maronii.
  • Mustar Dijon - specialitate de mustar veche, iute, care se prepara amestecandu-se in must.
  • Mustar Colman - specialitate de mustar foarte fin si iute, realizat din combinatia a doau feluri de boabe.
  • Rotisseur - facut din boabe macinate mare. 
  • Mustar bavarez - boabele macinate mare se incalzesc cu zahar, primind astfel aroma de caramel. 
Este un remdiu impotriva:
  • Durerilor de cap
  • Simptomelor menopauzei
  • Carentelor de vitamine si minerale
Semintele de mustar contin fitonutrienti ce impiedica dezvoltarea celulelor canceroase si previn aparitia cancerului gastrointestinal. 
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Mustarul este contraindicat in tratarea bolilor de rinichi si a tuberculozei.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Planta bianuala din familia Apiaceae. Are nevoie de foarte mult soare pentru a se dezvolta in conditii ideale si pentru a produce fructe aromate.

Fructele au un miros si gust puternice, asemanatoare cu ale anasonului, care provin de la uleiurile aromatice continute.

Chimenul contine vitamine (raportat la 100 de grame):
  • retinol, B3 sau niacina - 3600 mg
  • vitamina E - 25 mg
  • vitamina C - 21 mg
  • vitamina B9 sau acid folic – 10 mcg
Chimenul contine minerale (raportat la 100 de grame)
  • fier  - 16.200 de mg
  • zinc  - 5.500 de mg
  • potasiu - 1351 de mg
Beneficii:
  • amelioreaza greturile
  • creste metabolismul
  • reechilibreaza flora intestinala
  • creste apetitul
  • favorizeaza circulatia cerebrala
  • intareste imunitatea
  • regleaza menstruatia
Chimenul are proprietatile de a regla functiile stomacului, fiind si un antiinflamator intestinal.
Este folosit in tratamentul anumitor boli ca:
  • anorexia
  • hemoroizii (pulbere de seminte de chimen)
  • dismenoreea
  • bronsita
  • colicile intestinale
Doza zilnica recomandata:7 g/zi

Fructele de chimen, intregi sau macinate, sunt folosite ca mirodenie in diverse feluri de paine, in special painea de secara.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Se recomanda administrarea de chimen cu prudent la copiii mici deoarece, foarte rar, poate declansa crize de epilepsie.
  • La femeile insarcinate, supradozarea semintelor de chimen (peste 7 g luate zilnic) poate produce avortul.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Piperul este un o planta cataratoare vesnic vere din familia Piperaceae.
Semintele sale sunt folosite pe post de condiment, prezentandu-se sub forma de boabe sau dub forma praf (piper maruntit).

Piperul contine potasiu, mangan, vitamina K, vitamina C, calciu, cupru, fier, fibre, calciu, crom.

In functie de perioada de recoltare si de prelucrare distingem 4 feluri de piper:
  • piperul verde  - recoltat inainte de coacere. Este foarte aromat.
  • piperul negru - recoltat necopt si uscat la soare dupa ce a fost cules. Are un gust iute.
  • piperul alb – cules atunci cand boabel au culoarea rosie, adica sunt coapte. Dupa ce li se indeparteaza coaja, se tin la inmuiat o saptamana. Dupa aceasta sunt uscate la soare, de unde isi capata culoarea gaben-albicioasa. Are un gust mai putin iute si este mai fin.
  • piperul rosu – recoltat atunci cand boabele sunt de culoare roz, nu este prelucrat. Are un gust dulceag, picant si putin iute.
Gustul piperului este asigurat de substanta prezenta in el numita piperina alcaloida.

Beneficii pentru sanatate:
  • Trateaza raceala
  • Combate durerile de cap
  • Combate celulita
  • Vindeca taieturile
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Consumat in cantitati mari, piperul rosu poate duce la otravire.
  • Se recomanda consumul de piper numai amestecat in/cu diverse alimente.
  • Consumul in cantitati generoase poate cauza probleme ale rinichilor.
  • Atentie la zona ochilor: piperul poate provoca senzatie de arsura sau iritatii.
  • Pacientii care sufera de afectiuni gastro-intestinale trebuie sa evite consumul de piper.
  • Femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de piper. Aroma si gustul usor iute se transfera si in laptele matern.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Ardeii chili contin capsaicina (o substanta care ucide celulele canceroase si responsabila pentru gustul picant), vitamina C si A. 
 
Capsicina este folosita si pentru productia de gaz iritant, lacrimogen
 
Stimuleaza circulatia sangelui, are proprietati antibacteriene si sudorifice.
 
Soiurile de ardei chili se diferentiaza in funtie de culoare (rosu, verde, galben), de forma (lunguiet sau gras), si de gust (dulceag sau sarat).
 
Ardeii iuti obisnuiti ating 3.000-4.000 de unitati Scoville. Cel mai iute ardei din lume se numeste Naga Jolokia si atinge 1.000.000 de SHU (sursa: culinar.ro).
 
Actiuni:
  • Scad colesterolul
  • Previn cancerul
  • Ajuta la reglarea circulatiei sangelui
  • Amelioreaza durerile
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ardeii iuti nu se administreaza intern in caz de fisuri anale, hemoroizi, interventii chirurgicale recente pe tubul digestiv, colon iritabil. In cazurile de gastrita sau ulcer, se vor administra cu prudenta, mai ales in timpul crizelor. Ardeii iuti nu se administreaza persoanelor care iau anticoagulante, pentru ca pot potenta excesiv efectul acestora.
  • Chiar si cea mai mica cantitate de capsicina, in contact cu mucoasele, ochii si cu portiuni delicate ale pielii poate da efecte neplacute.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Aivia - Salam vegan afumat cu boia iute"

4 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Aivia - Salam vegan afumat cu boia iute"

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016