de Alege Sanatos 06 Dec 2016
Tags:
Ceaiul de cicoare poate fi folosit pentru a trata o gama variata de boli, de la anemie pana la cancer intestinal.
Ceaiul de cicoare mentine sanatatea ficatului si a vezicii biliare si ajuta la eliminarea apei din organism. De asemenea, daca ai calculi biliari sau pietre la ficat, cicoarea te va ajuta sa scapi de aceste probleme. Frunzele au un gust usor amarui, se pot adauga in salate avand actiune benefica asupra ficatului, de curatare a sangelui si detoxifiere a organismului.
Principiile active din radacina sporesc secretia de bila si de sucuri gastrice, imbunatatind digestia si eliminand problemele, precum balonarea, inapetenta, atonia gastrica.
In medicina populara romaneasca, cicoarea constituie un remediu excelent pentru durerile abdominale. Mai mult, inulina este folosita pentru a combate o serie de probleme intestinale, inclusiv refluxul gastric, indigestia, arsurile la stomac, reducand aciditatea sistemului digestiv.
Inulina, o substanta din compozitia ei, are o puternica actiune de reducere a colesterolului LDL. Colesterolul "rau" este una dintre principalele cauze pentru ateroscleroza si hipertensiune arteriala.
Cicoarea este bogata in antioxidanti, iar studiile au aratat ca poate reduce cresterea tumorilor canceroase. Fitochimicalele si polifenolii au un efect pozitiv asupra prevenirii aparitiei cancerului.
Un alt motiv pentru a bea ceai de cicoare este pentru ca reduce durerile cauzate de artrita, gratie proprietatilor antiinflamatorii.
De asemenea, substantele prezente in compozitia ei tin sub control greutatea corporala. Reduce senzatia de foame, fiind eficienta in proceseul de slabire.
Cataplasmele din frunze si flori proaspete zdrobite sunt indicate pentru eczeme si alte afectiuni ale pielii.
Ceaiul de cicoare se prepara foarte usor: peste 200 ml de apa calda se pun 2 lingurite de planta uscata si maruntita. Se lasa la infuzat cateva minute, apoi se strecoara. Puteti bea pana la 3 cesti de ceai de cicoare pe zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de mesele pricipale.
Atentie, ceaiul de cicoare este contraindicat persoanelor care sufera de inflamatie a intestinelor, de gastrita si de ulcer.
Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com
Spune-ne opinia ta despre
"Ceaiul de cicoare - tonic hepatic si digestiv, ideal in curele de slabire"
Spune-ne opinia ta despre
"Ceaiul de cicoare - tonic hepatic si digestiv, ideal in curele de slabire"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cum sa arzi excesul de grasime corporala?
Excesul de grasime corporala nu este doar o problema estetica, ci si una de sanatate. Este important de mentionat ca aceasta problema afecteaza nu doar persoanele obeze sau supraponderale, ci si pe cele slabe care au putina masa musculara, dar un procent ridicat de grasime. Arderea grasimii acumulate in organism contribuie la reducerea inflamatiilor si la reglarea echilibrului hormonal. Cum poti elimina excesul de grasime din corp? Afla cum sa arzi definitiv tesutul adipos inutil. [detalii]
Cum sa reduci celulita printr-o alimentatie corecta
Celulita nu este o problema estetica de care poti scapa usor, mai ales daca nu ai un regim alimentar bine pus la punct sau daca nu faci sport deloc. [detalii]
Adevarul despre dieta daneza - Mituri despre regimul care se spune ca iti modifica metabolismul
In ultima vreme, multi dintre noi am trecut prin momente de frustrare cand, uitandu-ne in oglinda, am simtit nevoia unei schimbari rapide. Auzim frecvent despre dieta daneza si despre cum ar... [detalii]
Cum sa scapi de burta. Sfaturi simple si utile
Nu doar barbatii, ci si femeile care nu au o dieta sanatoasa si echilibrata, au o grasime abdominala mai ridicata decat ar fi normal, care se transforma in burtica de care toata lumea vrea sa scape. [detalii]
Ce sa mananci seara pentru a avea un abdomen plat
Nu ai nevoie neaparat de o cura de slabire drastica sau sa te abtii de la toate mancarurile care iti plac pentru a avea un abdomen plat. Este mai important ce mananci seara, inainte de culcare, la cina. [detalii]