de Alege Sanatos 11 Iun 2014
Tags:
Cand organismul este dezechilibrat tanjim dupa dulciuri, spun nutritionistii. Cu toate acestea, consumul de zahar alb nu va rezolva acest dezechilibru. Vom prezenta prin randurile de mai jos 6 inlocuitori pentru zaharul alb, potrivit naturalnews.com:
Prin consumul de alimente bogate in zahar se pot agrava unele probleme de sanatate. Cea mai eficienta metoda de a mentine nivelul glicemiei la un nivel scazut este evitarea zaharurilor procesate dar si includerea de proteine la fiecare masa. Mai jos va prezentam 6 inlocuitori pentru zaharul alb:
Miere
Mierea este o alternativa la zaharul alb pentru ca este naturala, ajuta la intarirea sistemului imunitar, previne tusea, raceala si febra. S-a constatat de asemenea ca ajuta la purificarea sangelui. Cei care sufera de hipertensiune arteriala trebuie sa consume miere pentru ca acetilcolina din miere ajuta la cresterea fluxului de sange catre inima. Mierea poate fi adaugata si in ceaiuri sau in alte bauturi racoritoare sau poate fi folosita la prepararea deserturilor.
Sirop din trestie de zahar
Siropul din trestie de zahar contine vitaminele B si C, saruri minerale precum fier, calciu si magneziu si este benefic pentru cei care sufera de anemie si icter. Pentru aroma, in siropul natural din trestie de zahar se poate adauga lamaie sau ghimbir.
Melasa
Este utilizata frecvent pentru a trata constipatia, indigestia sau tusea. Are o cantitate mare de minerale si este o alternativa excelenta a zaharului.
Fructe uscate
Stafidele, prunele uscate, smochinele sunt o sursa minunata de fier, vitamina B, potasiu si fibre. Stafidele pot fi folosite pentru a indulci alte alimente. Smochinele sunt foarte bune pentru cei care au probleme digestive. Iar prunele uscate sunt bogate in fibre si ajuta la imbunatatirea digestiei, lupta impotriva astmului, tusei sau racelilor.
Cand ai pofta de ceva dulce, fructele uscate sunt alegerea ideala.
Fructe proaspete
Merele, portocalele, pepenii verzi, papaya sunt fructe pline de substante nutritive si au o concentratie de zahar mult mai mica.
Sirop de stevie
Cultivata in America de Sud, aceasta planta reduce hipertensiune arteriala si aciditatea gastrca. In plus, trebuie spus ca este singurul indulcitor recomandat pentru diabetici.
Spune-ne opinia ta despre
"Cei mai buni inlocuitori ai zaharului"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Zaharul de mesteacan. 3 beneficii pentru sanatate
Zaharul de mesteacan este cunoscut pentru faptul ca poate inlocui cu succes zaharul. [detalii]
TOP 3 alimente care mentin satietatea timp indelungat
Daca simti ca ai inceput sa mananci foarte mult, necontrolat, trebuie sa iei masuri in acest sens. Mancarea buna ne face cu ochiul, insa in acest fel vom pierde lupta cu kilogramele in plus. [detalii]
De ce sa introduci boabele de hrisca in alimentatie
Hrisca este o planta care produce seminte bune de consum. Acestea sunt bogate in proteine, fibre, minerale, dar si alti nutrienti esentiali pentru sanatate si de aceea este bine sa o introduci mai des in alimentatie. [detalii]
Beneficii aronia: fructe bogate in antioxidanti
Aronia, cunoscuta si sub numele de "aronia neagra" sau "aronia americana", are o bogata istorie. Aceste fructe unice, originare din America de Nord, sunt apreciate global pentru continutul lor de antioxidanti. Consumul regulat de aronia, sub forme variate, ofera beneficii semnificative. Acestea variaza de la intarirea sistemului imunitar, la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. [detalii]
Cum sa pregatesti o salata vegana ridicata in proteine
Daca ai devenit vegan de putin timp si nu stii cum sa mananci mai multe proteine, iti venim in ajutor si iti propunem o idee de salata delicioasa cu putine ingrediente, printre care si nautul. [detalii]