de Elena-Alina Constantinescu 16 Iun 2016
Tags:
Potrivit unor studii recente, consumul de cereale integrale poate reduce riscul de mortalitate cauzat de bolile cardiovasculare sau de cancer. Sursa bogata de fibre, antioxidanti, vitamine, minerale, carbohidrati complecsi si fitonutrienti, reprezinta o alegere corecta pentru o alimentatie echilibrata.
Cele mai cunoscute cereale integrale sunt graul, porumbul, secara, orzul, ovazul, hrisca, amarantul, meiul, sorgul, quinoa. Au un profil nutritional ridicat, promovand in acest fel un stil de viata sanatos.
Cercetatorii de la universitatea Harvard din Boston au avut in vedere 12 studii desfasurate in SUA, Marea Britanie si Scandinavia pe un esantion de 786.000 de participanti.
Astfel, potrivit cercetarii aparute in publicatia "Circulation", cei care consuma in fiecare zi 70g de cereale integrale au un risc cu 22% mai mic de a suferi de boli decat cei care nu le includ in dieta.
"Aceste rezultate vin sa confirme sfaturile nutritionistilor care recomanda consumul zilnic a cel putin 48 de grame de astfel de alimente pentru a ameliora sanatatea in mod durabil si a preveni riscul unei mortalitati premature", a subliniat Qi Sun, profesor la Harvard si autorul principal al cercetarii.
Bogate in fibre, cerealele integrale regleaza digestia si aduc numeroase beneficii pentru sanatate.
Datorita continutului de fibre alimentare ajuta la prevenirea obezitatii, deoarece pot inlocui alimentele bogate in calorii. Fibrele induc rapid senzatia de satietate, ajutand astfel la scaderea in greutate.
De asemenea, sunt ideale pentru a asigura o functionare optima a sistemului digestiv.
Asadar, cerealele integrale contribuie la scaderea nivelului de colesterol rau si previn fomarea cheagurilor de sange, reducand riscul dezvoltarii bolilor de inima.
Mai mult, fitoestrogenii din compozitia lor protejeaza organismul impotriva mai multor tipuri de cancer.
Sursa: Agerpres
Foto: pixabay.com
Pentru un somn linistit si o digestie usoara, alimentele pe care le consumi la cina nu trebuie sa fie foarte grase si nici consumate in cantitati prea mari. [detalii]
Salatele trebuie sa faca parte din alimentatia ta! [detalii]
Daca nu stii ce sa mananci la pranz sau ce gustare sa iei intre mese, iti recomandam sa incerci migdalele. Le poti consuma si simple si sunt delicioase! [detalii]
Pranzul este o masa pe care nu trebuie sa o omiti, mai ales daca esti la munca, deoarece reuseste sa iti dea energie pentru restul zilei, dar si o stare de bine. [detalii]
Ai cumparat recent prea multe portocale si nu ai reusit sa le consumi pe toate in timp util? Iti venim in ajutor cu o serie de preparate in care le poti include! [detalii]