de Alege Sanatos 12 Sep 2022
Tags:
Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si daca nu obisnuiesti sa mananci de dimineata, odata cu venirea toamnei ai putea sa faci cateva schimbari in privinta stilului tau de viata si sa introduci aceasta masa in rutina zilnica.
Sunt foarte multe motive pentru a manca dimineata, pe langa faptul ca vei avea energia necesara pentru a incepe ziua in forta: trebuie sa mananci inainte de a merge la munca sau daca iei un tratament medicamentos. De asemenea, copiii trebuie sa plece hraniti de acasa, la fel si batranii.
Altfel spus, toata lumea va beneficia de aceasta prima masa a zilei.
Este foarte important sa nu sarim peste aceasta masa deoarece organismul arde mai multe calorii in prima parte a zilei si este supus la scaderea imunitatii generale daca nu il hranesti corespunzator.
Cateva combinatii de baza pe care le putem personaliza si modifica pentru un mic dejun sanatos si creativ.
1. Branza usoara de vaci, amestecata cu struguri si miez de nuca, servita pe paine prajita. Bea si un suc fresh de portocale.
2. Cartof copt in cuptor amestecat cu ton din conserva. Poti stropi pestele cu lime si ulei de masline pentru un delicios.
3. Toast din paine integrala cu humus, avocado si telemea. Prajeste o felie normala de paine si adauga hummus, felii intregi de avocado si putina branza. Poti face separat si o salata simpla cu rosii si castraveti.
4. Lapte cu cereale integrale sau fulgi de ovaz. Se lasa de seara in frigider la inmuiat cerealele sau fulgii de ovaz si se consuma dimineata, in amestec cu stafide si miere.
5. Iaurt cu fulgi de ovaz, seminte de chia si prune sau pere. Inmoaie fulgii de ovaz si semintele de chia in lapte si apoi adauga pere proaspete sau prune. In acest fel vei indulci in mod natural combinatia si te vei bucura de un mic dejun sanatos.
Spune-ne opinia ta despre
"Idei pentru un mic dejun sanatos la inceput de toamna"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
5 tipuri populare de lapte si beneficiile lor: vaca, oaie, capra, bivolita si magarita
Cand vine vorba de alimentatie echilibrata, laptele este in topul meniului pentru multi dintre noi. Fie ca il consumi pentru gust, nutrienti sau doar din obisnuinta, alegerea tipului de lapte poate dezvalui multe despre nevoile organismului tau sau despre stilul de viata. [detalii]
Prepara branza acasa: mai sanatos, mai ieftin, mai gustos
Adoptarea unui stil de viata sanatos implica alegeri alimentare informate, bazate pe calitatea si provenienta produselor consumate zilnic. Branza si lactatele sunt surse esentiale de nutrienti, dar este important sa optam pentru variante sigure, fara aditivi sau conservanti artificiali. [detalii]
Cum sa prepari si sa incorporezi in dieta ta zilnica tofu
Daca ai vrea sa devii vegan sau vegetarian, trebuie sa stii ca este extrem de important sa mananci proteine, pentru a suplini lipsa carnii. O sursa bogata de proteine se regaseste in tofu, un ingredient aparent simplu, care care se poate pregati in foarte multe feluri. [detalii]
Cum sa verifici daca ouale sunt proaspete. Metode utile
Oul este alimentul complet, contine proteine, vitamine, minerale, grasimi sanatoase si are efecte pozitive asupra sanatatii. [detalii]
Efectele negative ale consumului de ciocolata seara
Desi ciocolata este delicioasa si indragita de foarte multe persoane, in special de copii, consumul ei seara poate aduce cateva dezavantaje pentru sanatate. [detalii]