de Raluca Garbea 21 Nov 2018
Tags:
Vitamina E este o vitamina liposolubila, pe care organismul o depoziteaza doar pentru o perioada scurta de timp.
Vitamina E este un antioxidant puternic, ce intareste sistemul imunitar.
Aceasta se regaseste in numeroase alimente, cum ar fi - migdale, spanac, cartofi dulci, avocado, germeni de grau, seminte de floarea-soarelui, ulei de palmier, dovleac ghinda, pastrav, ulei de masline si asa mai departe.
Un deficit de vitamina E reprezinta o afectiune foarte rara, insa, daca crezi ca prezinti o deficienta de vitamina E, nu ezita sa consulti medicul specialist!
1) Migdale
Migdalele reprezinta o adevarata sursa de sanatate, avand numeroase beneficii, precum imbunatatirea sistemului cardiovascular, mentinerea sanatatii oaselor, a dintilor si a pielii.
100 de grame de migdale ofera circa 26 mg de vitamina E.
2) Spanac
Spanacul este un “superaliment” deoarece contine o cantitate semnificativa de nutrienti, avand totodata putine calorii. Printre principalele beneficii pe care le ofera organismului, se numara - protejarea sanatatii pielii, a parului si a oaselor.
Spanacul iti ofera doza zilnica recomandata de vitamina E.
3) Papaya
Papaya este un fruct uimitor care nu trebuie sa lipseasca din regimul nostru alimentar.
Consumul acestui fruct ajuta la o digestie mai buna, intareste imunitatea, contribuie la pierderea in greutate, ajuta la ingrijirea pielii si duce la o sanatate mai buna a inimii.
In plus, papaya ofra un plus de vitamina E.
4) Masline
Maslinele intra in categoria de alimente bogate in vitamina E si aminoacizi esentiali.
Acesti nutrienti creeaza o bariera protectoare impotriva impactului radicalilor liberi.
5) Avocado
Avocado este apreciat pentru valoarea nutritiva.
Un singur avocado contine 10% din doza zilnica recomandata de vitamina E.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Vitamina K - Top 5 beneficii pentru sanatate
Sursa foto: pexels.com
Micul dejun nu este o masa foarte complicata. Poti alege oua, branza, rosii, iaurt si lista cu alte tipuri de alimente folosite la masa de dimineata poate continua. [detalii]
Primavara isi va intra cat de curand in drepturi si tocmai de aceea acum este momentul sa faci cateva schimbari in alimentatia de zi cu zi. In acest sezon apar legume noi si usoare pe care le poti include cu usurinta in salate. [detalii]
Pestele este o alternativa minunata pentru carnea rosie care nu trebuie consumata in exces. Pestele contine Omega 3 si grasimi sanatoase de care are nevoie organismul nostru, asa ca nu ezita sa il consumi mai des. [detalii]
Fulgii de ovaz sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa mananci ceva sanatos, nu foarte caloric, dar care sa iti tina totusi de foame. [detalii]
Painea este un aliment popular la romani. Suntem obisnuiti sa o consumam aproape la fiecare masa si sa o combinam cu fel de fel de preparate. [detalii]