Alege-ti bine creditul pentru o sanatate mintala buna
de AlegeSanatos.ro 11 Dec 2020
Tags: credit probleme financiare imprumut suma de bani bani platforme financiare
Credem ca nu este nicio surpriza pentru nimeni sa descopere ca mare parte a celor care intra intr-un cabinet psihiatric sau psihologic se confrunta cu diverse stadii de stres mintal, care se poate exprima intr-o multitudine de moduri.
Partea care ne poate surprinde este ca multi dintre acesti oameni stresati au de-a face si cu anumite probleme financiare.
Asociatia Americana de Psihologie estimeaza ca 72 % dintre americani se streseaza din cauza banilor cel putin o data in viata lor, iar un studiu din 2013 arata ca multi dintre cei care se confrunta cu diverse probleme psihice, trec si prin probleme financiare, multe dintre ele cauzate de
creditele active care sunt greu de suportat.
Iata de ce ne-am gandit sa scriem acest articol in care dorim sa prezentam 4 practici care te-ar putea ajuta inainte de a-ti alege un imprumut pe care apoi sa ajungi sa il regreti si/ sau care sa te streseze suficient de mult incat sa te faca sa ceri ajutor de specialitate.
1. Intotdeauna inainte de a lua un credit, compara ofertele existente pe piata
La o simpla cautare pe internet, vei putea gasi o multime de
platforme financiare care doar cu asta se ocupa - compararea imprumuturilor. Cel mai bine ar fi consultarea lor inainte de accesarea oricarui produs financiar.
Ba mai mult decat atat, intrucat ofertele efective ale creditorilor pot diferi fata de cele prezentate pe internet pe diverse site-uri, te sfatuim sa adopti urmatoarea strategie:
• Solicita un credit de la cat mai multe companii
• In baza solicitarilor, vei primi contractele de credit, de obicei in format electronic, pe care ar trebui sa le parcurgi din scoarta in scoarta
• Abia dupa ce analizezi atent toate costurile, avantajele si dezavantajele fiecarei oferte in parte, semneaza doar acel contract pe care il consideri cel mai bun pentru tine
* simpla solicitare a unui credit nu atrage dupa sine nici un fel de obligatie sau cost; abia dupa ce semnezi contractul de imprumut iar banii iti sunt virati in cont poti fi considerat client al respectivei institutii si vei incepe sa acumulezi dobanda pentru sumele datorate.
2. Imprumuta doar suma de bani de care ai nevoie
Ai nevoie de 500 lei? Imprumuta doar acea suma si nimic mai mult. Adesea vei observa ca cei care lucreaza in institutiile de credit vor incerca sa te ademeneasca sa faci imprumuturi cat mai mari. Este si usor de inteles de ce: cu cat iei tu mai multi bani, cu atat comisionul agentilor este mai bun.
Dar poate fix acele sume suplimentare pe care ei ti le prezinta ca un castig fac ca dobanzile lunare sa fie greu de suportat si, inevitabil, duc la acumularea de stres mintal.
3. Utilizeaza atent sumele imprumutate
Nu spunem noi cum sa folosesti sau sa iti dramuiesti banii. Dar un lucru este simplu de inteles: sumele pe care le imprumuti acumuleaza dobanda. Asa ca, inainte de a cumpara ceva cu credit intreaba-te daca merita, intr-adevar, sa platesti costul produsului respectiv plus dobanda aferenta sau daca nu mai poti cumva astepta achizitia pana la primul salariu.
Spre exemplu, este perfect in regula si de inteles sa iti faci un credit pentru a-ti cumpara o casa, o masina, pentru a repara aragazul sau frigiderul, dar nu este deloc bine sa utilizezi bani imprumutati pentru a juca la jocuri de noroc. Iar exemplele de genul pot continua.
4. Intreaba-te daca chiar nu ai alta varianta de a face rost de bani
Dupa cum spuneam si mai sus, indiferent de suma pe care o imprumuti, aceasta va acumula dobanda, te va obliga sa platesti niste rate lunare si, inevitabil, te va stresa. Asa ca, inainte de a face un credit, intreaba-te daca nu cumva poti obtine fondurile prin alte mijloace.
Poate ai un prieten mai instarit si care este dispus sa iti imprumute banii pentru cateva luni si, deodata, ai scapat de dobanda. Sau poate cheltuiala nu este chiar urgenta si poti aduna tu suma de bani dupa doua sau trei salarii. Sfatul nostru ar fi sa amani cat poti de mult accesarea unui produs financiar.
Parerea ta conteaza pentru noi!
Scriem pentru tine. Spune-ne daca a fost util acest articol!
Voteaza articolul!
Alege o nota de la 0 la 5
de AlegeSanatos.ro 20 Feb 2020
Meseria de asistent medical se invata initial in scoala dar (mai ales, am spune) in practica si implica un interes mare pentru formarea continua. In spitale si clinici asistentul medical se confrunta cu situatii - de tipul urgentelor medico-chirurgicale - care il scot din zona de confort pe care o avea in timpul scolarizarii si il obliga sa reactioneze rapid, eficient si la timp. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 15 Ian 2020
Daca esti pasionata de moda si iti place sa petreci mult timp atunci cand iti alegi outfit-ul, inseamna ca esti curioasa sa afli ce culori sunt la moda in noul an. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 28 Aug 2019
Daca ai nevoie de un mic ajutor atunci cand gatesti, un robot de bucatarie poate fi solutia perfecta! Acesta poate avea numeroase functii, extrem de utile, mai ales atunci cand vrei sa prepari rapid mancarea. Un robot de bucatarie te poate ajuta sa amesteci compozitia pentru prajituri, sa feliezi diverse alimente sau sa storci fructe pentru sucuri fresh. Totusi, ca sa te poti bucura de toate aceste functii, trebuie sa stii cum sa alegi cel mai bun robot de bucatarie, iar noi iti venim in ajutor cu cateva sfaturi!
[detalii]
de AlegeSanatos.ro 01 Iul 2019
Rareori ne gandim cat se important este pentru sanatatea noastra sa mestecam corect alimentele, la fiecare masa. Din pacate, fiind mai mereu pe fuga, de cele mai multe mancam repede si nu avem rabdare sa mestecam asa cum trebuie. [detalii]
de AlegeSanatos.ro 13 Iun 2019
Trendurile verii 2019 aduc in prim-plan piese vestimentare care caracterizeaza femeia puternica. Imprimeurile, culorile si croielile propuse de designeri in acest an sunt create special pentru a promova femeia increzatoare, dinamica, independenta, care imbratiseaza schimbarea si care poarta cu atitudine orice stil stil vestimentar. [detalii]