de Alege Sanatos 07 Apr 2023
Tags:
Chiar daca tulburarile de vedere pot avea numeroase cauze si tipuri, erorile de refractie reprezinta cele mai comune probleme oculare. Acestea includ miopia, hipermetropia si astigmatismul si necesita de obicei tratement corector realizat prin purtarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.
Afla in continuare mai multe despre miopie, pentru a fi mai bine informat despre aceasta eroare de refractie si despre optiunile terapeutice disponibile!
Ce este miopia
Miopia este o problema de vedere caracterizata prin incapacitatea de a observa clar obiectele, persoanele sau lucrurile indepartate.
Chiar daca obiectele din apropiere pot fi observate destul de clar, cele aflate la distanta pot aparea incetosate. Aceasta problema apare atunci cand ochiului nu focalizeaza lumina corespunzator pe retina, ceea ce duce in cele din urma la aparitia formelor incetosate.
Miopia se dezvolta de obicei in perioada adolescentei si devine mai evidenta in jurul varstei de 20-40 de ani. Intrucat miopia poate reduce calitate vietii si poate creste riscul de accidentare in anumite circumstante, este recomandata tratarea acesteia cat mai curand posibil.
4 metode de tratament pentru miopie
Miopia poate fi diagnosticata in urma unui control optometric. In functie de rezultate si de preferinte, tratamentul pentru miopie poate include:
Purtarea ochelarilor de vedere
Cea mai populara metoda de a corecta miopia este prin purtarea ochelarilor de vedere. In functie de gradul de corectare necesar, purtarea ochelarilor poate fi necesara doar in anumite circumstante sau zilnic.
Chiar daca persoanele tinere pot beneficia doar de lentile axate pe vederea la distanta, varstnicii pot opta si pentru lentile de ochelari bifocale, care pot ajuta atat vederea de aproape, cat si cea de la distanta.
Intrucat exista un catalog mare de rame si lentile, iar pretul poate varia de la foarte accesibil, la foarte scump, nu este greu de observat de ce ochelarii reprezinta optiunea cea mai populara pentru aceasta problema de refractie.
Lentilele de contact
Miopia poate fi corectata si prin purtarea lentilelor speciale de contact. Aceasta optiune este ideala pentru persoanele care doresc un tratament corector mai putin evident sau pentru cele care au o viata mai activa.
Chiar daca lentilele de contact ofera mai multa libertate decat ochelarii de vedere, ambele optiuni au avantaje si dezavantaje specifice, motiv pentru care trebuie discutat cu specialistul despre acest subiect, pentru a lua o decizie cat mai bine informata.
Tehnica LASIK
LASIK se refera la keratomileoza laser in-situ, o procedura chirurgicala cu laser prin care poate fi remodelat tesutul interior al ochiului astfel incat lumina sa fie focalizata corespunzator pe retina.
Operatia implica realizarea unei incizii la nivelul superior corneean pentru a crea o "fereastra" spre interiorul ochiului, dupa care un laser special va remodela corneea si va corecta viciul de refractie.
Tehnica LASIK este una dintre cele mai realizate proceduri chirurgicale pentru tratarea miopiei, intrucat efectul obtinut este permanent.
In functie de caz, medicul specialist poate recomanda si alte optiuni chirurgicale cu laser, cum ar fi cea LASEK sau PRK.
Implantul intraocular
Procedura prin care specialistul implanteaza chirurgical o lentila noua in ochi, inlocuind-o astfel pe cea naturala.
Deoarece miopia poate creste riscul de cataracta, implantul intraocular se va realiza inainte de dezvoltarea acestei probleme aditionale.
Miopia este o problema de vedere foarte des intalnita. Cu toate acestea, optiunile terapeutice sunt numeroase, ceea ce inseamna ca poti alege metoda preferata de tine. Discuta cu un optometrist daca prezinti simptome asociate cu miopia pentru a primi un control de specialitate si recomandarile corespunzatoare!
Spune-ne opinia ta despre
"Metode de tratament pentru miopie"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Ce sa faci in cazul in care un dinte este complet scos din alveola: 3 solutii
In acest articol poti afla cum sa reactionezi corect imediat dupa smulgerea accidentala a unui dinte, cum sa il pastrezi in conditii optime si cum sa gestionezi durerea si sangerarea. In plus, vei intelege care sunt procedurile si optiunile pentru restaurarea dintelui, atunci cand aceasta poate fi luata in calcul. [detalii]
Cum sa alegi jucarii interactive potrivite pentru varsta copilului tau
Imbogatirea universului de joaca al copilului cu jucarii interactive adecvate varstei sale este esentiala pentru dezvoltarea sa armonioasa. In acest articol vei descoperi cum intelegerea etapelor de dezvoltare ale copilului influenteaza alegerea jucariilor si cum sa selectezi cele mai potrivite jucarii interactive pentru fiecare grupa de varsta. De asemenea, vei intelege importanta jocului interactiv in viata micutilor. [detalii]
Matcha: beneficii sau de ce este indicat sa consumi Matcha
Faimoasa ceremonie japoneza a ceaiului este o traditie cu o lunga istorie si este mentionata in documente ce dateaza de la inceputul secolului IX. In mod normal, in orice alta tara a lumii, o ceremonie a ceaiului ar fi ramas doar o ceremonie insa japonezii au transformat-o in mult mai mult de atat creand spatii dedicate acestei ceremonii sau chiar folosindu-se de aceasta ceremonie pentru a sterge diferentele de clasa si avere. [detalii]
Cum suplimentezi spatiile de depozitare din casa
Suplimentarea spatiilor de depozitare din casa impune organizare si inventivitate. Solutiile si ideile sugerate in articol pot fi adaptate la nevoile si la stilul tau de viata si au scopul de a-ti simplifica viata si de a-ti face casa mai practica si mai frumoasa. Ideile sunt simple si le poate pune in practica oricine, cu usurinta. [detalii]
Boost de energie, la tine acasa: 5 idei pentru a te energiza vara asta
Aportul suplimentar de vitamina D, pe care, vara, il primim in mod natural, are, de regula, un impact pozitiv asupra intregului organism. Ne simtim mai energici, ne concentram mai bine si cheful de viata parca nu a lipsit niciodata. Acesta este, desigur, cazul ideal, in care fizicul si mentalul sunt pe aceeasi linie si dau o stare generala de bine. Aceasta trebuie sustinuta din cat mai multe unghiuri, in asa fel incat sa se mentina si dupa trecerea anotimpului insorit. Iata cateva idei accesibile, care sa contribuie la echilibrul tau din fiecare zi. [detalii]