de Alege Sanatos 26 Feb 2019
Tags:
Folosite de mii de ani in medicina traditionala, unele uleiurile sunt recunoscute si astazi pentru efectele benefice asupra sanatatii fizice si mentale. Pentru a-i asigura organismului o sursa importanta de vitamina E, dar si de grasimi “sanatoase”, trebuie sa alegi cu atentie uleiul pe care il consumi. Produsele de calitate au proprietati unice, care contribuie la stimularea regenerarii tesuturilor, la reducerea colesterolului si a hipertensiunii sau la echilibrarea sistemului hormonal.
Insa, avand in vedere gama variata de uleiuri disponibila pe piata, inevitabil apar si semnele de intrebare: care sunt cele mai bune uleiuri si cum contribuie acestea la sanatatea organismului? Descopera 4 uleiuri excelente si avantajele pe care le ofera.
Recunoscut pentru continutul bogat de acizi grasi mononesaturati si antioxidanti, uleiul de masline este un ingredient cheie in dietele sanatoase. Totodata, este un aliment bine tolerat de stomac, de aceea, poate fi consumat in stare cruda, in salate, sau poate fi folosit pentru gatirea la foc mic a anumitor preparate. Pe de alta parte, uleiul de masline nu este recomandat pentru gatire la temperaturi ridicate intrucat acesta are punctul de ardere mai mic fata de alte uleiuri, iar dupa atingerea acestui nivel, ar putea fi daunator sanatatii.
Datorita compusilor sai, uleiul de masline contribuie la prevenirea anumitor boli, precum cele cardiovasculare, diabetul zaharat sau cancerul, dar poate fi folosit si in ameliorarea durerilor de urechi, a astmului sau a artritei. Efectele benefice se resimt si la nivelul pielii, uleiul de masline fiind recunoscut ca un produs cosmetic natural.
Acest ulei, extras din seminte de rapita, are o concentratie bogata de acizi grasi Omega 3, fiind recomandat pentru scaderea nivelului de colesterol. In comparatie cu uleiul de masline, cel de canola are un punct de ardere mai inalt, ceea ce inseamna ca il poti folosi la prajirea sau coacerea mancarurilor. In plus, gustul neutru al uleiul de canola se potriveste si in salate sau prajituri.
Pe langa faptul ca te ajuta sa tii sub control colesterolul, acest ulei reduce inflamatiile si riscul aparitiei bolilor de inima, fiind, totodata, un bun aliat in combaterea problemelor pielii si ale parului.
Bogat in vitamine, minerale si acizi grasi sanatosi Omega 3 si Omega 6, uleiul de in ofera multiple beneficii organismului. Il poti adauga in salate sau in mancaruri deja gatite, insa nu este recomandat pentru prajeli. Pentru ca nu contine gluten, il poti consuma si daca suferi de intoleranta.
Uleiul de in functioneaza ca un laxativ natural, punand sistemul digestiv in miscare si astfel, te ajuta sa slabesti sau sa te mentii in forma. Intrucat ajuta organismul sa produca colagen, uleiul de in te poate scapa de celulita sau chiar de unele eczeme. In plus, s-a demonstrat ca acest ulei poate preveni multiplicarea celulelor canceroase.
Obtinut prin presarea la rece a fructului avocado, acest ulei are un continut bogat de vitamine si acizi grasi mononesaturati, care ofera o varietate de beneficii nutritionale si medicinale. Uleiul pastreaza aroma, culoarea si caracteristicile fructului, putand fi folosit atat in salate, smoothie-uri, sosuri sau dressing-uri, cat si pentru gatirea la temperaturi ridicate.
Uleiul de avocado este recunoscut ca tratament natural pentru tensiunea arteriala, artrita sau afectiuni parodontale. Folosind acest ulei iti vei imbunatati digestia si poti pierde mai usor kilogramele in plus. Totodata, uleiul de avocado este bogat in clorofila, substanta care ajuta la detoxifierea organismului, in timp ce vitaminele si mineralele contribuie la regenerarea pielii si a parului.
Este bine sa ai in casa aceste uleiuri si sa profiti din plin de avantajele pe care le ofera. Pentru a scapa de griji, iti poti asigura un stoc mai mare, care sa iti ajunga o perioada mai lunga de timp. Daca o astfel de achizitie nu se regaseste pe lista cheltuielilor din aceasta luna, ai optiunea de a aplica pentru un credit gandit special pentru cumparaturi neprevazute. Banii ii primesti rapid, direct in cont si ii poti rambursa la salariu, impreuna cu dobanda acumulata pana in ziua respectiva. Intre timp, nu ramane decat sa te bucuri de beneficiile uleiurilor achizitionate.
Castiga lupta cu bolile de inima!
Comanda lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos >>Spune-ne opinia ta despre
"4 uleiuri benefice pentru sanatatea organismului tau"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
3 metode pentru a tine sub control transpiratia vara
Transpiratia excesiva apare, de obicei, atunci cand este foarte cald afara, insa poate fi si efectul ingerarii anumitor medicamente sau al unor conditii medicale. [detalii]
Cum sa nu racesti cand este frig afara
Imunitatea organismului nostru poate scadea drastic in anumite conditii, iar acest lucru iti poate afecta sanatatea. Vei raci mai repede si poti dezvolta si alte boli mai acute. [detalii]
Bicarbonatul de sodiu. 3 beneficii mai putin cunoscute
Bicarbonarul de sodiu a fost dintotdeauna de mare ajutor oamenilor, fiind folosit in diferite scopuri. [detalii]
Ingrijirea parului. Greseli frecvente care il strica
Daca si tu iti doresti sa ai un par stralucitor, ferm, care sa nu se rupa, trebuie sa ai o ingrijire a parului bine stabilita, sa folosesti produse de calitate, adaptate tipului tau de par, dar si sa eviti cateva greseli frecvente pe care le faci dupa baie. [detalii]
Cele mai importante utilizari ale uleiului de rozmarin
Uleiul de rozmarin este foarte cunoscut pentru utilizarea sa in imbunatatirea aspectului si cresterii parului. Desi este minunat de folosit in acest scop, mai exista si alte utilizari importante ale sale. [detalii]