de Alege Sanatos 09 Dec 2022
Tags:
In cazul in care in urma unor investigatii amanuntite si in urma unor discutii purtate cu un medic proctolog, ai fost diagnosticat cu boala hemoroidala, este important sa stii ca nu esti singura persoana in aceasta situatie. De asemenea, este important sa stii ca hemoroizii, acele vene dilatate situate in peretele anusului si rectului, pot fi tratati intr-un mod mult mai usor atunci cand sunt depistati intr-o faza incipienta.
De ce mentionam acest lucru inca de la inceput? Pentru ca desi mai bine de jumatate din populatia adulta se confrunta cel putin o data in viata cu un episod hemoroidal, numarul celor care se prezinta la un medic specialist si aleg sa urmeze un tratament recomandat de acesta este extrem de mic.
De asemenea, este extrem de important de retinut faptul ca, pe langa faptul ca urmezi cel mai bun tratament pentru hemoroizi pentru stadiul bolii tale, prescris de un medic specialist, este esential sa ai o dieta alimentara corecta. Alimentatia joaca un rol extrem de important atat in tratarea hemoroizilor, cat si in prevenirea aparitiei si reaparitiei lor,
Alimentatia in boala hemoroidala
Hemoroizii pot produce un disconfort destul de mare persoanei care sufera de aceasta afectiune, iar calitatea vietii poate fi diminuata semnificativ. Prin urmare, pentru o vindecare cat mai rapida si pentru a reduce din efectele pe care hemoroizii le produc (durere, sangerare, usturime, mancarime si arsuri in zona anala), pe langa tratamentul prescris de medicul specialist, pacientul trebuie sa urmeze si un regim alimentar adecvat. Iata cateva aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere daca suferi de aceasta afectiune.
Alimente bogate in fibre
Constipatia este una dintre principalele cauze care conduc la aparitia hemoroizilor. Consumul alimentelor bogate in fibre te poate ajuta sa ai un tranzit intestinal normal si sa previi aparitia constipatiei. Este bine cunoscut faptul ca fibrele faciliteaza functionarea intregului organism, contribind astfel, la bunafunctionare a sistemului digestiv.
Prin urmare, iti recomandam sa introduci in dieta ta zilnica alimente bogate in fibre, precum: nuci, seminte de in, cereale integrale, sfecla, porumb, mazare, fasole, soia.
De asemenea, un aport mare de fibre poate fi obtinut din consumul de fructe.. Acestea asigura o doza importanta de substante nutritive, vitamine si minerale, si contribuie la prevenirea aparitiei constipatiei. Poti include in dieta ta zilnica fructe, precum: prune, kiwi, mere, portocale, pepene rosu, pepene galben etc..
Hidratarea
Chiar daca te-ai plictisit sa auzi ca este important sa iti mentii corpul hidratat si sa consumi cel putin 6-8 pahare de lichide pe zi, trebuie sa stii ca facand acest lucru te poti feri de o serie de afectiuni, inclusiv de hemoroizi.
Alimente interzise in boala hemoroidala
Ei bine, daca pana acum am discutat despre alimentele care ar fi bine sa fie consumate pentru prevenirea aparitiei hemoroizilor, trebuie sa stii ca exista si alimente care pot facilita aparitia lor sau chiar agrava situatia in care te afli. Prin urmare, iti recomandam:
- Sa eviti consumul de alimente extrem de condimentate sau picante.
- Sa eviti consumul de alcool;
- Sa eviti consumul de alimente tip fast-food.
- Sa eviti consumul de alimente de patiserie.
Pe langa o alimentatie corecta este la fel de important sa acorzi o atentie deosebita si igienei intime. Prin urmare iti recomandam:
- Sa eviti folosirea servetelelor intime ce contin alcool sau parfum. Specialistii in domeniu recomanda ca dupa folosirea toaletei sa curatam foarte bine zona intima, cu apa calduta.
- Sa eviti folosirea hartiei igienice aspre, sau cea care contine parfum.
Castiga lupta cu bolile de inima!
Comanda lucrarea Inima Sanatoasa in Corp Sanatos >>Spune-ne opinia ta despre
"Alimentatia in boala hemoroidala"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cum sa-ti mentii corpul sanatos indiferent de varsta si stilul de viata adoptat?
Indiferent de varsta, gen sau stil de viata, cu totii ne dorim sa ne mentinem sanatosi si plini de energie. Dar ne lovim de foarte multe informatii contradictorii si metode "de ultima ore, extrem de eficiente" si nu mai stim ce anume functioneaza si ce nu. Adevarul este ca, pentru a avea corpul sanatos, trebuie doar sa adoptam cateva obiceiuri simple si sa ne asiguram ca le respectam in fiecare zi. [detalii]
9 moduri prin care microbiomul ne influenteaza sanatatea
Microbiomul uman reprezinta totalitatea microorganismelor care traiesc atat pe suprafata, cat si in interiorul corpurilor noastre si care joaca un rol crucial in sanatatea noastra generala. Aceste componente au un impact major asupra starii de echilibru a tuturor proceselor organismului. Citeste mai departe si afla 9 moduri prin care microbiomul ne influenteaza sanatatea. [detalii]
Cum influenteaza dieta si nutritia recuperarea neurologica?
Recuperarea neurologica este un proces complex, menit sa ajute la ameliorarea simptomelor si la imbunatatirea calitatii vietii pacientului si ingrijitorilor acestuia.[1] Exista mai multi factori ce joaca un rol important in acest proces, intre care si dieta si nutritia, al caror rol este adesea trecut cu vederea. De ce sunt ele atat de importante vei afla mai jos! [detalii]
Totul despre ecografia Doppler - ce trebuie sa stii despre aceasta procedura
Lumea dinamica a medicinei moderne a dus la dezvoltarea de noi tehnologii revolutionare, una dintre cele mai importante proceduri pentru monitorizarea sanatatii inimii si a vaselor de sange este ecografia Doppler. Poate ai auzit de aceasta investigatie, dar te intrebi ce presupune exact si cum te poate ajuta. [detalii]
Strategii de gestionare a gastritei: suplimente recomandate si modificari ale stilului de viata
Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului care poate cauza durere, disconfort si alte probleme digestive. Aceasta poate fi acuta sau cronica si are multiple cauze, inclusiv infectii bacteriene, utilizarea excesiva a antiinflamatoarelor nesteroidiene, consumul excesiv de alcool, stresul si dieta nesanatoasa. Gestionarea gastritei implica, de obicei, o combinatie de tratamente medicale si schimbari ale stilului de viata. Iata care sunt suplimentele recomandare si care sunt modificarile stilului de viata care pot ajuta la ameliorarea simptomelor gastritei si la prevenirea recurentei acesteia! [detalii]