de Alege Sanatos 23 Oct 2023
Tags:
Sarcina este o perioada speciala si emotionanta in viata unei femei, dar unele aspecte devin cu atat mai importante, cu cat femeia are o varsta mai inaintata. Fiecare femeie trebuie sa fie mai atenta si sa acorde mai mult interes proprii sanatati, mai ales atunci cand vine vorba de sarcina la o varsta trecuta de 35 de ani.
In ultima perioada, tot mai multe femei au ales sa ramana insarcinate la o varsta mai inaintata. Totusi, aceasta decizie poate veni la pachet cu unele riscuri si provocari suplimentare si, cu atat mai mult, vizitele la ginecolog sunt si mai importante. Mai jos iti prezentam riscurile asociate cu sarcina dupa 35 de ani si iti oferim sfaturi importante pentru o sarcina sanatoasa si fericita.
Riscuri asociate cu sarcina dupa 35 de ani
Risc crescut de complicatii - Sarcina la varsta de 35 de ani si peste poate fi asociata cu un risc mai mare de complicatii. Printre acestea se numara diabetul gestational, tensiunea arteriala crescuta si preeclampsia.
Defecte congenitale – Cu cat varsta mamei este mai inaintata, cu atat creste riscul de aparitie a unor defecte congenitale la bebelusi. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt sindromul Down si alte afectiuni genetice.
Risc crescut de sarcina multipla - La varste mai inaintate, exista o probabilitate mai mare de sarcina multipla (gemelara sau multipla), care poate aduce cu sine riscuri suplimentare pentru mama, dar si pentru bebelusi.
Probleme legate de fertilitate - Chiar daca multi oameni considera ca fertilitatea scade odata cu inaintarea in varsta, acest lucru nu este adevarat in toate cazurile. Totusi, conceperea poate deveni mai dificila si poate necesita tratamente de fertilitate.
Sfaturi pentru o sarcina sanatoasa dupa 35 de ani
Stil de viata sanatos - Sanatatea trebuie pusa mereu pe primul loc. Astfel, pentru o sarcina sanatoasa, va trebui sa adopti un stil de viata sanatos cu o dieta echilibrata, exercitii regulate si suficient somn. De asemenea, va trebui sa renunti la obiceiurile nesanatoase, cum ar fi fumatul sau alcoolul.
Suplimente si nutritie - Multe viitoare mamici apeleaza la suplimente nutritionale. Discuta si tu cu medicul tau despre suplimentele cu acid folic si alte vitamine esentiale pentru dezvoltarea sanatoasa a bebelusului.
Monitorizare medicala constanta - Urmeaza recomandarile medicului si programeaza vizitele prenatale regulate pentru a monitoriza evolutia sarcinii si pentru a depista eventualele complicatii in stadii incipiente.
Informatie si sprijin emotional - Informeaza-te cu privire la procesul de sarcina si nastere, si cauta sprijin din partea partenerului, familiei si prietenilor pentru a te ajuta sa te simtiti sustinuta in aceasta perioada importanta.
In concluzie, sarcina dupa 35 de ani vine cu anumite riscuri, dar, cu o planificare adecvata si un stil de viata sanatos, multe femei pot avea o sarcina sanatoasa si fericita. In plus, intr-un astfel de moment, grija si atentia trebuie sa fie la nivel maxim astfel incat, fiecare dintre voi sa fie o mamica sanatoasa si fericita, indiferent de varsta.
Spune-ne opinia ta despre
"Sarcina dupa 35 de ani: riscuri si sfaturi pentru o sarcina sanatoasa"
Ti-a placut acest articol? Atunci poate te intereseaza si:
Cum sa-ti mentii corpul sanatos indiferent de varsta si stilul de viata adoptat?
Indiferent de varsta, gen sau stil de viata, cu totii ne dorim sa ne mentinem sanatosi si plini de energie. Dar ne lovim de foarte multe informatii contradictorii si metode "de ultima ore, extrem de eficiente" si nu mai stim ce anume functioneaza si ce nu. Adevarul este ca, pentru a avea corpul sanatos, trebuie doar sa adoptam cateva obiceiuri simple si sa ne asiguram ca le respectam in fiecare zi. [detalii]
9 moduri prin care microbiomul ne influenteaza sanatatea
Microbiomul uman reprezinta totalitatea microorganismelor care traiesc atat pe suprafata, cat si in interiorul corpurilor noastre si care joaca un rol crucial in sanatatea noastra generala. Aceste componente au un impact major asupra starii de echilibru a tuturor proceselor organismului. Citeste mai departe si afla 9 moduri prin care microbiomul ne influenteaza sanatatea. [detalii]
Cum influenteaza dieta si nutritia recuperarea neurologica?
Recuperarea neurologica este un proces complex, menit sa ajute la ameliorarea simptomelor si la imbunatatirea calitatii vietii pacientului si ingrijitorilor acestuia.[1] Exista mai multi factori ce joaca un rol important in acest proces, intre care si dieta si nutritia, al caror rol este adesea trecut cu vederea. De ce sunt ele atat de importante vei afla mai jos! [detalii]
Totul despre ecografia Doppler - ce trebuie sa stii despre aceasta procedura
Lumea dinamica a medicinei moderne a dus la dezvoltarea de noi tehnologii revolutionare, una dintre cele mai importante proceduri pentru monitorizarea sanatatii inimii si a vaselor de sange este ecografia Doppler. Poate ai auzit de aceasta investigatie, dar te intrebi ce presupune exact si cum te poate ajuta. [detalii]
Strategii de gestionare a gastritei: suplimente recomandate si modificari ale stilului de viata
Gastrita este o inflamatie a mucoasei stomacului care poate cauza durere, disconfort si alte probleme digestive. Aceasta poate fi acuta sau cronica si are multiple cauze, inclusiv infectii bacteriene, utilizarea excesiva a antiinflamatoarelor nesteroidiene, consumul excesiv de alcool, stresul si dieta nesanatoasa. Gestionarea gastritei implica, de obicei, o combinatie de tratamente medicale si schimbari ale stilului de viata. Iata care sunt suplimentele recomandare si care sunt modificarile stilului de viata care pot ajuta la ameliorarea simptomelor gastritei si la prevenirea recurentei acesteia! [detalii]