AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Beauty Formulas - Masca de curatare cu carbune pentru nas

Beauty Formulas - Masca de curatare cu carbune pentru nas
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Drammock International Ltd

 

Descriere Beauty Formulas - Masca de curatare cu carbune pentru nas

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

curata eficient porii
previne formarea excesiva de sebum

Cantitate: 6 bucati.

Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 12 sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Beauty Formulas - Masca de curatare cu carbune pentru nas

VP/VA COPOLYMER, PVP (POLYVINYLPYRROLIDONE), AQUA, BUTYLENE GLYCOL, CHARCOAL POWDER, CI 77499, BENTONITE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, HAMAMELIS VIRGINIANA EXTRACT, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL, 1,2 HEXANEDIOL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parabeni: Methylparaben - ingrediente cu risc mediu de dauna. Acestea au rolul de conservanti si protejeaza  cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare prin prevenirea sau intarzierea fermentarii. Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san. Cercetatori din Marea Britanie au descoperit concentratii mari de parabeni in tumorile mamare. Acest lucru este posibil din cauza ca parabenii au capacitatea de a traversa bariera pielii, ajungand foarte usor in sistemul circulator.

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate cauza iritatii. 

Data analizei: 2024-01-10


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: P/VA COPOLYMER, ACETIC ACID, ETHENYL ESTER, POLYMER WITH 1-ETHENYL-2-PYRROLIDINONE; POLYVINYLPYRROLIDONE/VINYL ACETATE (VP/VA) COPOLYMER

Functii: liant, peliculogen, fixativ par, nonsurfactant

 

Descriere:


  • polimer sintetic compus din acetat de vinil (VA) si vinilpirrolidona (VP)
  • pudra alba
  • prin uscare formeaza o bariera la nivelul pielii, unghiilor sau parului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PVP

 

Descriere:

Ingredient versatil folosit in industria cosmetica si infrumusetare cu functia de liant, filmogen, stabilizator de emulsie, agent de suspendare si fixativ de par.
Este gasit in produse cum ar fi: rimel, dermatograf, balsamuri pentru par, sprayuri pentru par, sampoane si alte produse de ingrijire a parului.

Impiedica emulsiile sa se separare in ulei si alte lichide, leaga ingredientele unui produs. Are capacitatea de a forma si usca un strat subtire pe piele, unghii sau par, iar atunci cand este vazuta ca ingredient in produse pentru par, este folosit pentru a fixa parul prin prevenirea capacitatii parului de a absorbi umezeala.

De asemenea, este folosit in solutiile pentru lentile de contact si ca agent de ingrosare in pastele de dinti de albire si gelurile de albire a dintilor.
Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Polivinilpirolidona (PVP) este considerat un ingredient sigur si a fost evaluat ca fiind un ingredient cu risc scazut de catre Cosmetic Database.
Desi au existat suspiciuni privind potentialul cancerigen al ingredientului, Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului a constatat ca acesta nu este cancerigen.


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Functii: agent abraziv, agent matifiere

 

Descriere:

  • pudra de carbune
Carbunele curata pielea in profunzime si ii da o stralucire superba.

Textura sa ajuta la indepartarea usoara a murdariei, curata si lustruieste dintii si ajuta la absorbtia exceselor de uleiuri.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi descoperit efectele secundare negative cauzate de tridecil stearate.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: DETOXIFIANT

 

Descriere:

Varietate de argila.
 
Tipuri:
  • Sodium bentonite
  • Calcium bentonite
  • Potassium bentonite
Este un tip de argila comestibila aparuta in mod natural din sedimente de cenusa vulcanica si contine peste 70 de minerale 
este una dintre cele mai eficiente si puternice cand vine vorba de vindecare, fiind utilizata pentru a trata boli atat pe cale interna, cat si externa.
Extern, bentonitul este utilizat ca si cataplasma, pentru impachetare, in baie sau in alte retete pentru ingrijirea pielii.

Are capacitatati de a absorbi:
  • toxine
  • impuritati
  • metale grelt
  • alti contaminanti din organism 
Argila din bentonit este ingerata in scopuri medicinale, precum detoxifiere sau deficiente minerale.
Este ingerata pentru a trata deficientele de: 
  • Minerale
  • Anemie
  • ulcere ale stomacului
  • diareea
  • probleme intestinale
  • hemoroizi
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) a declarat kaolinul un ingredient Generally Recognized as Safe (GRAS) si a permis utilizarea lui in produse alimentare ca aditiv alimentar indirect.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si in produsele de ingrijire personala. 
 
Conform www.cancer-new-drug.com, bentonita este considerata o substanta cancerigena, poate colmata porii si sufoca pielea.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: P-CARBOMRYHOXYPHENOL, METHYL 4-HYDROXYBENZOATE;

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • derivat din acid para-aminobenzoic
  • antifungic
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
  • se absoarbe rapid in piele sau in tractul intestinal (cand este folosit drept conservant alimentar)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare. Methylparaben poate fi folosit si ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Methylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita totala, zilnica de consum a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.

Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san.


Citeste mai mult

Sinonime: HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) EXTRACT; EXTRACT OF HAMAMELIS; EXTRACT OF HAMAMELIS VIRGINIANA; EXTRACT OF WITCH HAZEL

Functii: astringent cosmetic, agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, calmant

 

Descriere:

  • produs din coaja, frunzele si ramurile „alunului vrajitoarelor” (Hamamelis virginiana)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Frunzele de Aloe barbadensis sau aloe vera, sunt zdrobite pentru a forma un lichid.  Acest lichid se numeste suc de aloe. 
 
Planta de aloe este apreciata pentru proprietatile sale medicinale, dar si sucul extras din frunzele sale, de a calma si de a grabi vindecarea anumitor boli.
 
Exista doua tipuri diferite de suc de frunze de aloe:
  • produs preambalat, comercializat in magazine
  • suc proaspat, facut la domiciliu. 
 
Beneficiile consumului de suc de aloe:
  • imbunatateste digestia
  • o mai buna circulatie a sangelui, 
  • controleaza zaharul din sange si tensiunea arteriale, 
  • intareste sistemul imunitar
 
Atunci cand este utilizat extern si local, sucul de aloe vera poate calma pielea si serveste ca un antiinflamator. 
Cel mai adesea, sucul este aplicat pe pielea arsa de soare sau utilizat intr-o cada de baie pentru reducerea durerii si a senzatiei de ardere.
Ajuta la stabilizarea metabolismului astfel incat corpul arde mai multe calorii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi efectele secundare a consumului de suc de frunze de Aloe barbadensis sunt rare, ele pot sa apara. 
Acesta poate provoca:
  • disconfort intestinal nespecificat (crampe) 
  • pierderea de electroliti
  • dezechilibru de lichide in organism. 
Food and Drug Administration (FDA) a revizuit siguranta diferitelor specii de aloe, inclusiv Aloe Barbadensis si a stabilit ca aceasta poate fi utilizata ca substanta aromatizanta naturala si poate fi adaugata in mod direct in produsele alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetic si produse de ingrijire personala.
 
CIR a mai observat ca derivatele din aloe pot contine antrachinone, care poate fi periculos daca este prezent intr-un nivel ridicat.
 


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • sare derivatadin planta de lemn dulce, cunoscuta sub numele de extract de radacina de lemn dulce.
acest agent de ingrijire a pielii imbunatateste aspectul de piele uscata/afectata de reducerea exfolierii si restabileste supletea.

Functioneaza ca un antiiritant cu capacitati linistitoare antiinflamatorii asupra pielii. De fapt, testele clinice indica ingredientul ca un tratament eficient pentru dermatita atopica.

Mai mult, studiile sugereaza ca poate inhiba, de asemenea, activitatea tirozinazei pielii si productia de melanina, transformandu-l intr-un agent care previne hiperpigmentarea.

Studii suplimentare au demonstrat ca reduce roseata si iritarea frecvent asociate cu diverse afectiuni, cum ar fi acneea rozacee, psoriazisul si acneea.

Poate fi gasit in produse de ingrijire personala, cum ar fi creme hidratante / lotiuni pentru piele, tratamente antiimbatranire, produse de protectie solara, tratamente pentru acnee, demachiante, masti faciale si creme de ochi.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista sa de ingrediente sigure (GRAS) ca aditiv alimentar direct.
  • Testele clinice au demonstrat ca dipotasiu glycyrrhizate nu patrunde in piele si nici nu o irita.
  • Directivele atat a UE, cat si a Cosmetic Ingredient Review (CIR) au stabilit ca ingredientul nu este toxic si poate fi folosit in produsele farmaceutice eliberate fara prescriptie medicala.
  • Cu toate acestea, pentru ca este un ingredient vegetal derivat, CIR recomanda producatorilor de cosmetice sa ia masurile necesare pentru a se asigura ca pesticidele si reziduurile de metale toxice sunt prezente sub un nivel acceptabil.


Citeste mai mult

Functii: Agent de aroma; analgesic, antiseptic, astringent, hepatic

 

Descriere:

  • Ulei de menta, lichid galben pal sau incolor cu miros puternic, penetrant.
  • Uleiul de menta este extras din planta intreaga chiar inainte de inflorire.Uleiul este extras prin distilare cu vapori a plantelor proaspete sau partial uscate.
  • De asemenea, are un gust picant, care este urmat de senzatia de raceala cand aerul este aspirat in gura.
  • Compozitie chimica: menthol, menthone, 1,8-cineole, methyl acetate, methofuran, isomenthone, limonene, b-pinene, a-pinene, germacrene-d, trans-sabinene hydrate and pulegone.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include menta pe lista sa de mirodenii si condimente naturale si a altor aroma considerate general recunoscute ca fiind sigure (GRAS). Menta este, de asemenea, pe lista de uleiuri esentiale GRAS, oleorasini si extractibile naturale.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse de ingrijire personala  cu conditia ca concentratia de pulegone (o componenta natural a uleiului de menta) din aceste ingrediente sa nu depaseasca 1%.
  • Uleiul de menta nu este toxic si nu produce iritatii in in dilutii joase, dar sensibilizare poate fi o problema datorita continutului de mentol.
  • Acesta poate provoca iritatii la nivelul pielii si a membranelor mucoase si ar trebui sa fie tinute departe de ochii.
  • Ar trebui sa fie evitata in timpul sarcinii si nu trebuie administrat copiilor sub sapte ani.


Citeste mai mult

Functii: umectant, agent de cuplare

 

Descriere:

  • este deosebit de util in lipirea produselor din silicon si poate fi utilizat la concentratii mai mici decat alti agenti de cuplare, reducand astfel probabilitatea de iritare.
1,2-hexanediol contine multe substante chimice in compozitia sa, printre care:
  • Acizd alfa-lipoic, un antioxidant;
  • Chrysin, un bioflavonoid antiinflamator,
  • diosgenin, un operator de intretinere a nivelului colesterolului din sange
  • clorhidrat de glucozamina, care incetineste degenerarea comune
  • indol-3-carbinol, un nutrient care poate preveni cancerul

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Momentan nu exista avertizari legate de siguranta pentru 1,2-hexanediol.
  • Cu toate acestea, este cunoscut a fi un iritant in unele cazuri, mai ales la nivelul ochilor. Acesta poate provoca, de asemenea dermatita, desi Cosmetics Working Group nu ofera avertismente de utilizare pentru acesta.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Beauty Formulas - Masca de curatare cu carbune pentru nas"

7 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Beauty Formulas - Masca de curatare cu carbune pentru nas"

Tratament facial cu capsuni si iaurt

Tratament facial cu capsuni si iaurt

de Alege Sanatos 28 Mai 2021

In general, obisnuim sa mancam capsuni si iaurt atunci cand simtim nevoia de ceva dulce, insa aceasta combinatie poate fi folosita cu succes si in tratamentele faciale. [detalii]

Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine

Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
Descarca GRATUIT
"Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016