AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sabio - Deodorant Stick Pentru Barbati 100% Natural, Fara Alcool

Nota 5.3 / 10 din 663 voturi
Sabio - Deodorant Stick Pentru Barbati 100% Natural, Fara Alcool
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sabio Cosmetics S.R.L.

 

Descriere Sabio - Deodorant Stick Pentru Barbati 100% Natural, Fara Alcool

Deodorant Stick Pentru Barbati 100% Natural, Fara Alcool

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Deodorantul stick pentru barbati 100% natural de la Sabio iti va asigura protectie si confort, oferind totodata si o aroma masculina, datorita uleiurilor esentiale de eucalipt, tea-tree si lamaie verde. 
 
Celelalte ingrediente naturale din compozitia lui iti vor proteja pielea axilei.
 
Astfel:
- piatra de alaun te va proteja de bacterii si va actiona in directia reglarii transpiratiei, insa fara a bloca porii,
- uleiul de cocos va repara tesuturile pielii in caz de iritatii,
- ceara de albine iti va calma si vindeca pielea,
- amidonul de porumb va actiona ca antiseptic,
- vitamina E va oferi hidratare pielii si va actiona ca un remarcabil antioxidant.

Cantitate: 75 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 9 ingrediente considerate a fi sigure.


 

Ingrediente Sabio - Deodorant Stick Pentru Barbati 100% Natural, Fara Alcool

COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, CERA ALBA, POTASSIUM ALUM, ZEA MAYS (CORN) STARCH, SODIUM BICARBONATE, TOCOPHEROL, EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT\ EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, CITRUS AURANTIFOLIA (LIME) FRUIT EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Uleiul de cocos va hrani si hidrata pielea sensibila a axilei si va ajuta la vindecarea eventualelor iritatii. Amidonul de porumb are calitatea de a lasa pielea supla si neteda, fiind un antiseptic natural, iar vitamina E este un remarcabil antioxidant.

Piatra de alaun este o sare care se gaseste sub forma de cristal translucid, alb si inodor. Piatra de alaun 100% naturala provine din minele de alaun din Siria sau din zacamintele de suprafata.

Piatra de alaun 100% naturala este total inofensiva organismului uman pentru ca oxizii si hidroxizii de aluminiu pe care ii elibereaza la contactul cu pielea sunt din punct de vedere chimic extrem de stabili. Ei nu pot sa reactioneze in acest stadiu cu pielea si nu pot sa elibereze aluminiul. Nu patrund in epiderma, pentru ca nu sunt solubili.

Piatra de Alaun se formeaza in mod natural dar poate fi obtinut si pe cale sintetica. Alaun de potasiu sintetic este de altfel cunoscut sub numele de "sulfat de potasiu si aluminiu".
 
Aluminiu a fost in mod repetat indicat ca o cauza a cancerului de san, bolii Alzheimer, oaselor fragile, autismului, infertilitatatii si daunelor permanente ale sistemului nervos central. Mai mult, aluminiu imita estrogenul ducand astfel la dezechilibru de hormoni: conduce indirect la hipotiroidism, endometrioza, scaderea fertilitatii, si aproape toate bolile care se adreseaza femeilor. Produsele folosite pentru zona subbratului sunt una dintre cele mai mari cauze ale cancerului de san, deoarece aluminiul este absorbit aproape direct in ganglionii limfatici de la subsuori. 
 
De obicei, sulfatul de potasiu si aluminiu constituie 25%  din compozitia deodorantelor si nu poate fi eliminat din organism, fara interventia medicala alternativa. Acest lucru inseamna ca se acumuleaza in organism in cantitati tot mai mari pe tot parcursul vietii unei persoane, astfel incat aluminiu devine mai distructiv odata cu inaintarea in varsta.
 
Asadar, trebuie sa fim atenti ce tip de aluminiu contine deodorantul pe care il folosim pentru a evita diverse probleme de sanatate.


Amidonul de porumb imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea gradului de exfoliere, restaureaza supletea.

Bicarbonatul de sodiu este utilizat in produse de ingrijire personala si produse cosmetice pentru a controla echilibrul acido-bazic al produselor. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca abraziv, agent deodorant si agent de ingrijire orala.

 

Data analizei: 2020-01-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: COCONUT ABSOLUTE; COCONUT FATTY ACID TRIGLYCERIDE; COCONUT OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent

 

Descriere:

  • extras din miezul semintelor din nuca de cocos (Cocos nucifera)
  • ulei galben pal, semi-solid
  • sursa de acizi grasi precum acid lauric, capric, miristic si palmitic
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, drept inlocuitor pentru untul de cacao. Cocos Nucifera Oil poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite la ambalajele alimetelor. Este permisa si folosirea sa in bumbacul utilizat in ambalajele alimentelor uscate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Cocos Nucifera Oil in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CERA MICROCRISTALINA

 

Descriere:

Ceara alba de albine extrasa din fagure de albine.
 
Este compus din myricyl palmitate, acid cerotic acid, esteri si parafina.
 
Cera alba este ceara inalbita, cunoscuta si sub denumirea de ceara de fildes. 
  • Ceara poate fi inalbita in mod natural, prin expunere la soare, dar acesta este un proces destul de dificil. 
  • Inalbirea poate fi realizata si pe cale chimica cu ajutorul peroxidului de hidrogen, prin inalbirea culorii polenului din care a fost produsa ceara. 
  • Acest proces indeparteaza mirosul delicat de miere si lasa ceara aproape inodora.
Materie prima universala utilizata pentru stabilizarea emulsiilor, fabricarea produselor de machiaj (ruj, rimel etc.) si realizarea de creme nutritive.
  • Ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorită filmului protector pe care il creeaza la suprafata tegumentului.
  • Previne colmatarea porilor.
  • Poate fi utilizant ca agent de vindecare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.
 
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).
 


Citeste mai mult

Sinonime: POTASH, ALUM TAWAS

Functii: astringent

 

Descriere:

Potassium alum este o sare, care se gaseste sub forma de cristal translucid, alb si inodor. 
 
Este utilizat:
  • in deodorante:  regleaza transpiratia si lupta impotriva mirosurilor neplacute 
  • in after-shave-uri:  calmeaza pielea
  • pentru a preveni cresterea parului sub piele si a opri sangerarile de la taieturi dupa ras sau epilat
  • pentru a ingriji acneea 
  • pentru a calma iritatiile datorate de piscaturi de insecte.

Piatra de alaun (potassium alum) este o substanta diferita fata de aluminiu, acestea doua fiind diferite din punct de vedere chimic. Piatra de alaun nu patrunde in piele deoarece moleculele substantei sunt incarcate negativ. Potassium alum este total inofensiv, nu reactioneaza atunci cand intra in contact cu pielea si nu elibereaza aluminiu.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

 
The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestuin ingredient ca agent de inalbire in prepararea de sosuri si cascaval. 
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse de ingrijire personala. 
 
Cristalele de deodorant care contin potassium alum obtinut pe cale sintetica sunt usor iritante pentru piele.


Citeste mai mult

Sinonime: OPICAL STARCH; STARCH, CORN; STARCH, ZEA MAYS; ZEA MAYS STARCH

Functii: Agent abraziv, absorbant, agent de matifiere, agent de protectie a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • Amidon de porumb
Amidonul de porumb poate fi utilizat in scopuri culinare, in special ca agent de ingrosare.

Utilizare cosmetica:

Imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea gradului de exfoliere, restaureaza supletea.

Este un bun absorbant, facandu-l ideal pentru utilizarea in pulberi pentru corp care elimina umiditatea. Textura sa fina face pielea matasoasa si neteda.

Este utilizat in deodorante deoarece contine particule micro-fine care asigura o piele uscata si confortabila pe tot parcursul zilei.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat pentru utilizare in produse alimentare (Food and Drug Administration) si in produse de ingrijire personala si in produse cosmetice (Cosmetic Ingredient Review).


Citeste mai mult

Sinonime: BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; CARBONIC ACID, MONOSODIUM SALT; MONOSODIUM SALT CARBONIC ACID; SODA BICARBONATE; SODIUM HYDROGENCARBONATE; BAKING SODA; BICARBONATE OF SODA; CARBONIC ACID MONOSODIUM SALT; COL-EVAC

 

Descriere:

  • Bicarbonat de sodiu
  • Pulbere cristalina alba-gri
Ingredint utilizat in produse de ingrijire personala si produse cosmetice pentru a controla echilibrul acido-bazic al produselor. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca abraziv, agent deodorant si agent de ingrijire orala.

Bicarbonatul de sodiu este un calmant, folosit pentru muscaturile de insecte, eczeme, arsuri solare. Acesta calmeaza indigestia si arsurile la stomac. Neutralizeaza gazele acide.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat siguranta carbonatului de sodiu si a bicarbonatului de sodiu si le-a declarat ingrediente in general recunoscute ca fiind sigure (GRAS), cu posibilitatea de a le adauga direct in alimente.
Bicarbonatul de sodiu a fost aprobat pentru utilizarea cu functiile de protector piele si ingredient anticarie in produsele medicamentoase eliberate fara prescriptie medicala.

Siguranta carbonatului de sodiu si a ingredientelor sale conexe a fost evaluata si de catre grupul de experti al Ingredient Review Cosmetic (CIR). Raportul final sustine ca aceste ingrediente sunt sigure pentru utilizare.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Sinonime: EUCALYPTUS GLOBULUS LEAF EXTRACT, EUCALYPTUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS EXTRACT; EUCALYPTUS GLOBULUS, EXT.; EXTRACT OF EUCALYPTUS; EXTRACT OF EUCALYPTUS GLOBULUS; TASMANIAN BLUE GUM LEAF EXTRACT

Functii: agent de aroma, antibacterial, conditionator

 

Descriere:

Extract din frunzele de eucalipt.

Frunzele degaja un miros puternic aromat si au gust amar si astringent.
 
Principalele componente chimice regasite in frunze sunt: flavonide, ulei esential bogat in cineol si eucaliptol, tanin, rasini, ceara, terpene, cumarine.

Cele mai importante calitati ale eucaliptului sunt:
  • antifungic
  • antibacterian
  • decongestionant
  • hipoglicemiant. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in mancare, substante aromatizante si medicamente pentru raceli si tuse.


Citeste mai mult

Sinonime: MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) ESSENTIAL OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA ESSENTIAL OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL; OILS, TEA TREE; OILS, TEATREE; TEA EXTRACT; TEA LEAF, ABSOLUTE; TEA OIL; TEA TREE OIL; TEA

Functii: antioxidant, aromatizant

 

Descriere:

Ulei distilat obtinut din frunzele copacului de ceai, Melaleuca alternifolia, Myrtaceae.
 
Ulei cu multiple utilizari in infectii virale, bacteriene sau fungice, este dezinfectant puternic. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.
 
Ulei antiseptic care mentine sistemul imunitar sanatos si echilibrat. Are proprietati de curatare adanca, antibacteriale, util in tratamentele pentru pielea problematica.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu este toxic, dar poate fi un iritant pentru persoanele sensibile. 

Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Extract de lime (lamaie verde)
Extractul de lime este bogat in vitamina C. Prin proprietatile sale antioxidante, vitamina C protejeaza ochii de efectele imbatranirii si de degenerarea maculara, iar flavonoizii previn aparitia infectiilor. De asemenea,  este excelent in reducerea liniilor fine si a ridurilor.
 
Sucul de lime si uleiul esential de lime sunt benefice pentru piele atat consumate pe cale orala, cat si aplicate extern.

Uleiul ofera pielii o actiune tonica, deblocheaza porii si decongestioneaza pielea.

Actiuni:
  • Intinereste pielea
  • reda stralucire pielii
  • protejeaza piela de infectii.
Aceste proprietati se datoreaza cantitatii mari de vitamina C si flavonoizilor, componente cu proprietati antioxidante, antibiotice si dezinfectante.
 
Cand este aplicat direct pe piele, acizii din uleiul de lime indeparteaza celulele moarte, trateaza matreata, eruptiile cutanate, vanataile.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Deodorant Stick Pentru Barbati 100% Natural, Fara Alcool"

5 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Deodorant Stick Pentru Barbati 100% Natural, Fara Alcool"

Ingrijirea parului la barbati. Ce sampon alegi in functie de problemele scalpului

Ingrijirea parului la barbati. Ce sampon alegi in functie de problemele scalpului

de AlegeSanatos.ro 04 Iun 2020

Desi rutina de ingrijire a unui barbat este ceva mai modesta decat cea a femeilor, aceasta nu trebuie neglijata. De obicei parul necesita o atentie deosebita, mai ales daca te confrunti cu matreata sau cu caderea parului. Important este sa alegi produse in functie de nevoile scalpului astfel incat sa ai o podoaba capilara sanatoasa si un par stralucitor. [detalii]

Cum sa ai gene mai lungi in DOAR o luna

Cum sa ai gene mai lungi in DOAR o luna

de Viorica Ghinea 28 Oct 2019

Genele bogate nu numai ca iti scot in evidenta privirea, dar te ajuta si sa devii mai atragatoare in ochii barbatilor. Daca nu te-a inzestrat Mama Natura cu unele demne de lauda si te intrebi cum sa ai gene mai lungi in mod natural, afla ca exista cateva remedii eficiente. Iata ce ingrediente naturiste te ajuta sa obtii rezultatele dorite in doar o luna! [detalii]

Cum afecteaza organismul consumul de alcool

Cum afecteaza organismul consumul de alcool

de Raluca Garbea 24 Ian 2018

Potrivit unui nou studiu, barbatii care au baut alcool in timpul adolescentei lor sunt predispusi sa dezvolte boli de ficat mai tarziu. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016