Bogat in ulei organic de floarea soarelui, unt de cacao organic si extract organic de hibiscus, crema de dus hraneste pielea si o face moale si matasoasa.
protejeaza temporar pielea ranita sau expusa la stimuli nocivi sau iritatii si poate oferi protectie pielii.
Extractul de hibiscus impiedica descompunerea fibrelor de elastina si mentine hidratarea straturilor superficiale ale pielii.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER
Functii: solvent
Descriere:
-
ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
-
cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.
Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.
Citeste mai mult
Sinonime: COCOGLUCOSIDE
Functii: surfactant, agent de curatare, spumant
Descriere:
-
derivat in urma reactiei dintre glucoza si ulei de nuca de cocos
-
rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
-
neiritant, cel mai bland dintre surfactanti
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Sinonime: GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, SOYBEAN OIL, SOY OIL, DEGUMMED SOYBEAN OIL
Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient
Descriere:
-
obtinut din planta Glycine Soja
-
contine trigliceride din acid oleic, linoleic, linolenic si acid saturat
-
bogat in vitamina E
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Da
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si permite folosirea sa ca aditiv indirect in mancare. Glycine Soja Oil poate fi folosit si in ambalajele si textilele care intra in contact cu mancarea.
Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).
Citeste mai mult
Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN
Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent
Descriere:
-
compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
-
baza pentru multe lipide
-
poate fi de origine animala sau vegetala
-
echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
-
poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.
Citeste mai mult
Sinonime: SUNFLOWER SEED OIL, SUNFLOWER OIL, HELIANTHUS ANNUUS OIL
Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient
Descriere:
-
extract din seminte de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Acesta poate fi folosit drept component al invelisurilor polimerice si rasinoase ce intra intamplator/accidental in contact cu mancarea.
Atentie la administrarea interna a uleiului deorece tulpina, frunzele, floarea, dar si radacinile acestei plante cauzeza frecvent reactii alergice.
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Citeste mai mult
Sinonime: D-GLUCITOL; D-SORBITOL; SORBITOL SOLUTION; SORBITOL SOLUTION, 70%; DGLUCITOL; CHOLAXINE
Functii: agent de aroma, ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, plastifiant
Descriere:
-
tip de alcool de zahar (polyalcohol), ce apare in mod natural dar poate fi si produs sintetic
-
apare in fructe de padure, cirese, prune, pere si alge
-
ajuta la hidratarea pielii, prin atragerea apei din atmosfera (prin osmoza)
-
poate insa sa si usuce pielea in anumite conditii (lipsite de umiditate)
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta pentru adaugarea directa la mancare si drept component al produselor laxative farmaceutice, fara prescriptie medicala.
Joint FAO/WHO Expert Committee nu condidera a fi necesara limitarea consumului zilnic de Sorbitol si alti indulcitori de acelasi tip.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 420.
Citeste mai mult
Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN
Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen
Descriere:
-
polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
-
pudra colorata, fara miros
-
derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.
Proprietati:
-
gelifiant
-
stabilizator in emulsii
-
vascozant pentru produse lavante
-
adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
-
foarte stabil pana la temperatura de +70°C
-
nu este influentat de pH-ul compozitiei
Recomandari:
-
este potrivit pentru orice tip de piele
-
prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
-
geluri fermizante pentru contur de ochi
-
geluri dupa ras
-
deodorante tip gel
-
stabilizarea emulsiilor
-
ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.
Citeste mai mult
Sinonime: L-GLUTAMIC ACID, N-COCO ACYL DERIVS., DISODIUM SALT
Functii: surfactant, agent de curatire
Descriere:
-
aminoacid derivat din acid glutamic
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Sinonime: CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CACAO BUTTER; CACAO OIL; CACAO SEED BUTTER; COCOA BUTTER; COCOA SEED BUTTER; OILS, THEOBROMA; THEOBROMA CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO SEED BUTTER; THEOBROMA OIL; THEOBROMA OILS
Functii: emolient, agent de mascare, agent de protectie si ingrijire a pielii
Descriere:
-
Untul din seminte de cacao Theobroma, cunoscut sub denumirea de untul de cacao, este o grasime obtinuta din semintele prajite ale plantei de cacao Theobroma. Este grasimea care este utilizata, de obicei, in ciocolata.
-
Se extrage in timpul procesului de obtinere a ciocolatei si pudrei de cacao.
-
Contine aproximativ 34-36% de acid stearic, 30-40% acid oleic si 24-29% de acid palmitic.
-
Acest ingredient protejeaza temporar pielea ranita sau expusa la stimuli nocivi sau iritatii si poate oferi protectie pielii.
-
De asemenea, incetineste pierderea de apa din piele prin formarea unei bariere la suprafata pielii.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Food and Drug Administration (FDA) include untul din seminte de cacao pe lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
-
Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Sinonime: HIBISCUS SABDARIFFA FLOWER EXTRACT, EXTRACT OF HIBISCUS; EXTRACT OF HIBISCUS SABDARIFFA
Functii: agent de ingrijire a pielii
Descriere:
-
extract din hibiscus, Hibiscus sabdariffa
Extractul de hibiscus impiedica descompunerea fibrelor de elastina si mentine hidratarea straturilor superficiale ale pielii.
Contribuie la scaderea in greutate, reduce depozitele de grasimi din organism, reduce nivelul de acizi grasi responsabili pentru aparitia obezitatii.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Sinonime: GLYCERINE MONOOLEATE; GLYCERIN MONOOLEATE; GLYCERIN 1-MONOOLEATE; GLYCERIN OLEATE; GLYCEROL 1-MONOOLEATE
Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant, emulsifiant
Descriere:
-
compus din glicerina si acid oleic (acid gras ce apare in mod natural)
-
lichid galben pal
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Da
- Ecotoxicologie:
- Da
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Oleate in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
Citeste mai mult
Sinonime: L-GLUTAMIC ACID, N-COCO ACYL DERIVS., MONOSODIUM SALTS; MONOSODIUM SALTS L-GLUTAMIC ACID, N-COCO ACYL DERIVS.; N-COCO ACYL DERIVS. MONOSODIUM SALTS L-GLUTAMIC ACID; SODIUM N-COCOYL-L-GLUTAMATE
Functii: Surfactant, agent de curatare
Descriere:
-
Clorura de sodiu a acidului glutamic cocoyl
-
Surfactant natural, bland care nu produce iritatii.
Agent de curatare derivat din uleiul de nuca de cocos sau glucoza de porumb.
Acest ingredient este, de asemenea, folosit pentru a ajuta la “inmuierea” apei dure (elimina excesul de minerale).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Nu exista nici un risc cunoscut asociat cu utilizarea de sodiu cocoyl glutamat. Totusi, oamenii cu pielea sensibila trebuie sa efectueze un test pe o portiune mica de piele inainte sa foloseasca un produs care contine acest ingredient.
Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Sinonime: P-ANISIC ACID, 4-ANISIC ACID, BENZOIC ACID, 4-METHOXY-, DRACONIC ACID, 4-METHOXYBENZOIC ACID, P-METHOXYBENZOIC ACID, 4-METHOXY- BENZOIC ACID, BENZOIC ACID, 4METHOXY, BENZOIC ACID, 4-METHOXY- (9CI)
Functii: agent aromatizant
Descriere:
Acid p-anisic se gaseste in mod natural in anason. Acesta este un solid cristalin alb, care este insolubil in apa si solubil in alcooli, eteri, si acetat de etil.
Acidul p-anisic are proprietati antiseptice si este folosit drept conservant in produsele cosmetice.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Conform studiilor facute, acidul p-anisic poate provoca iritatii ale pielii, ale ochilor, iritarea tractului respirator, iritatii ale tractului digestiv.
Proprietatile toxicologice ale acestei substante nu au fost pe deplin investigate.
Citeste mai mult
Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN
Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor
Descriere:
-
pudra alba, cristalina
-
acid alfa hidroxi (AHA)
-
se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
-
proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.
Citeste mai mult
Sinonime: PARFUM DIN ULEIURI ESENTIALE
Descriere:
-
uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante.
Uleiurile esentiale reprezinta concentrate vegetale veritabile care au capacitatea de a induce starea de buna dispozitie atunci cand sunt folosite in aromoterapie si de a oferi o aroma produselor atunci casn sunt utilizate ca agenti de parfum.
Proprietatile uleiurilor esentiale consta in redarea tonicitatii si elasticitatii pielii.
Pentru obtinerea uleiurilor sunt folosite florile, fructele, frunzele, scoarta, radacinile si semintele. Cantitatea de ulei obtinuta variaza de la planta la planta. Pentru un litru de lavanda este nevoie de 50 de kilograme de flori, in schimb pentru un flacon de 25 ml de esenta de trandafir sunt supuse procesului de distilare aproximativ 100 de kilograme de petale.
Utilizari:
-
pe cale interna: in scop terapeutic, in tratarea afectiunilor virale, distrugand microbii, bacteriile, ciuperciile, toxinele infectioase
-
pe cale externa: ingrijire corporala: fata, par, corp.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele.
Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.
Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.
Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.