AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Jackson Reece - Gel de dus pentru copii, fara miros

Nota 7 / 10 din 394 voturi
Jackson Reece - Gel de dus pentru copii, fara miros
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Jackson Reece Ltd

 

Descriere Jackson Reece - Gel de dus pentru copii, fara miros

Gel de dus pentru copii, fara miros

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Noile produse de la Jackson Reece fara parfum sunt special create pentru pielea delicata a copiilor. Ele sunt create de experti, iar mai multe de 99% din ingrediente sunt naturale.

Cantitate: 200 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 9 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient are risc de dauna mediu.
 

 

Ingrediente Jackson Reece - Gel de dus pentru copii, fara miros

AQUA, LAURYL BETAINE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERIN, THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, POLYGLYCERYL-9 OLEATE, GLYCERYL STEARATE SE, LEVULINIC ACID, POTASSIUM SORBATE, CANANGA ODORATA (YLANG YLANG)OIL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Potassium Sorbate, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de ingredient parfum si conservant. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor) si este o alternativa la parabeni. Poate produce toxicitate la nivelul organelor. Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).
 
 

Data analizei: 2017-06-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: (CARBOXYLATOMETHYL) DODECYLDIMETHYLAMMONIUM; 1-DODECANAMINIUM, N- (CARBOXYMETHYL) -N,N-DIMETHYL-, INNER SALT; 1DODECANAMINIUM, N (CARBOXYMETHYL) N,NDIMETHYL, HYDROXIDE, INNER SALT; DODECYLBETAINE; DODECYLDIMETHYLBETAINE; LAURYL DIMETHYL GLYCINE; LAUR

Functii: Agent antistatic, agent de ingrijire a parului si a pielii, surfactant, spumant

 

Descriere:

Ingredient sintetic, lichid derivat din produse vegetale.
 
Poate fi transparent sau galben pal. 
 
Acesta a fost descoperit pentru prima data in extractul de sfecla de zahar. 
 
Este un balsam de par si piele, un agent activ de suprafata (surfactant) si functioneaza bine in sampon, gel de dus sau orice produs de curatare. Agentii tensioactivi sunt solubili in apa dar si in ulei, permitand dispersia acestora .
 
De asemenea, ajuta la imbunatatirea calitatii si stabilitatii spumei.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in acest moment, nu a fost demonstrata existenta efectelor secundare negative sau avertismentelor asociate cu acest ingredient in produsele de ingrijire a pielii si a parului.


Citeste mai mult

Sinonime: COCOGLUCOSIDE

Functii: surfactant, agent de curatare, spumant

 

Descriere:

  • derivat in urma reactiei dintre glucoza si ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • neiritant, cel mai bland dintre surfactanti
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CACAO BUTTER; CACAO OIL; CACAO SEED BUTTER; COCOA BUTTER; COCOA SEED BUTTER; OILS, THEOBROMA; THEOBROMA CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO SEED BUTTER; THEOBROMA OIL; THEOBROMA OILS

Functii: emolient, agent de mascare, agent de protectie si ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Untul din seminte de cacao Theobroma, cunoscut sub denumirea de untul de cacao, este o grasime obtinuta din semintele prajite ale plantei de cacao Theobroma. Este grasimea care este utilizata, de obicei,  in ciocolata.
  • Se extrage in timpul procesului de obtinere a ciocolatei si pudrei de cacao.
  • Contine aproximativ 34-36% de acid stearic, 30-40% acid oleic si 24-29% de acid palmitic.
  • Acest ingredient protejeaza temporar  pielea ranita sau expusa la stimuli nocivi sau iritatii si poate oferi protectie pielii.
  • De asemenea, incetineste pierderea de apa din piele prin formarea unei bariere la suprafata pielii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include untul din seminte de cacao pe lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: emulgator

 

Descriere:

  • Ester al acidului oleic si al Polyglyceryl-9
  • Origine: derivat de plante.
Este un derivat natural non-etoxilat, un emulgator cu proprietati de ingrijire a pielii. Ideal pentru produse de protectie solara, fonduri de ten, creme pentru copii, produse cosmetice "naturale" si produse de toaleta.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative asociate cu acest ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE, STEARINE

Functii: surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • lipid folosit ca agent de emulsifiere
  • derivat din glicerina si acid stearic
  • forma a Glyceryl Stearate ce contine o cantitate mica de sodiu si/sau de stearat de potasiu
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este un aditiv alimentar sigur, care nu prezinta riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Stearate SE in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Sinonime: INGREDIENT ANTIMICROBIAN

 

Descriere:

  • ingredient de parfumare de origine vegetala.
  • Are rol antimocrobian, folosit in cosmeticele care contin plante(cu precadere in cosmeticele de origine bio).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: KALII SORBAS; 2,4-HEXADIENOIC ACID, POTASSIUM SALT; POTASSIUM SALT 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • sare de potasiu a acidului sorbic
  • pudra alba, cristalina
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce se adauga direct in mancare. Potassium Sorbate este eficient in controlul mucegaiului din branzeturi, sucuri de fructe, vinuri, muraturi, etc.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 202 – Potassium Sorbate.


Citeste mai mult

Sinonime: YLANG YLANG (CANANGA ODORATA) OIL, YLANG YLANG OIL EXTRA

Functii: ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • ulei obtinut din florile de Ylang Ylang
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in mancare.

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Jackson Reece - Gel de dus pentru copii, fara miros"

2 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Jackson Reece - Gel de dus pentru copii, fara miros"

5 sfaturi pentru a spala fructele si legumele in mod eficient

5 sfaturi pentru a spala fructele si legumele in mod eficient

de AlegeSanatos.ro 15 Iun 2020

Fructele si legumele se numara printre cele mai utilizate alimente. Chiar daca nu obisnuiesti sa le consumi foarte des, trebuie sa acorzi o atentie ridicata curatarii acestora. [detalii]

4 motive pentru care ti se rup unghiile

4 motive pentru care ti se rup unghiile

de Raluca Garbea 21 Aug 2019

Daca ti se rup usor unghiile, trebuie sa le protejezi cand folosesti produse de curatare, sa nu le rozi si sa le hidratezi cu ajutorul unei lotiuni speciale. Descopera in articol care sunt principalele cauze care duc la ruperea unghiilor. [detalii]

Cele mai eficiente alimente diuretice

Cele mai eficiente alimente diuretice

de Raluca Garbea 28 Sep 2018

Alimentele diuretice au rolul de a elimina disconfortul creat de retentia de apa, ajutand la ameliorarea simptomelor provocate de sindromul premenstrual si la curatarea organismului de toxine. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016