Sinonime: COCOGLUCOSIDE
Functii: surfactant, agent de curatare, spumant
Descriere:
-
derivat in urma reactiei dintre glucoza si ulei de nuca de cocos
-
rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
-
neiritant, cel mai bland dintre surfactanti
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Descriere:
Conform Codex Alimentarius, apa se regaseste in categoria 14.0 Bauturi, excluzand produsele lactate, grupa 14.1 Bauturi non-alcoolice, subgrupa 14.1.1 Ape: ape naturale sau imbuteliate, carbonate sau nu.
Conform celor 2 legi in vigoare - Legea nr. 458 din 08/07/2002 privind calitatea apei potabile si Legea nr. 311 din 28 iunie 2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile), apa potabila (si deci si cea folosita in industria alimentara) este apa destinata consumului uman:
„a) orice tip de apa in stare naturala sau dupa tratare, folosita pentru baut, la prepararea hranei,ori pentru alte scopuri casnice, indiferent de originea ei si indiferent daca este furnizata prin retea de distributie, din rezervor sau este distribuita in sticle ori in alte recipiente;
b) toate tipurile de apa folosita ca sursa in industria alimentara pentru fabricarea, procesarea, conservarea sau comercializarea produselor ori substantelor destinate consumului uman.
c) apa provenind din surse locale, precum fantani, izvoare etc., folosita pentru baut, gatit sau in alte scopuri casnice.
Apa potabila trebuie sa fie sanogena si curata, indeplinind urmatoarele conditii:
a) sa fie lipsita de microorganisme, paraziti sau substante care, prin numar sau concentratie, pot constitui un pericol potential pentru sanatatea umana;
b) sa intruneasca cerintele minime prevazute in lege.”
De asemenea, apa potabila trebuie sa nu contina:
-
Bacterii coliforme
-
Escherichia coli (E.coli)
-
Enterococi
-
Pseudomonas aeruginosa
-
Clostridium perfringens
Conform Normei tehnice (HG 1020/2005) de exploatare si comercializare a apelor minerale naturale, exista un numar de compusi prezenti in mod natural in apele minerale naturale ale caror limite maxime, daca sunt depasite, pot constitui un factor de risc pentru sanatatea publica:
-
Stibiu – 0,005 (mg/l)
-
Arsen – 0,01 (mg/l)
-
Bariu – 1,0 (mg/l)
-
Bor (mg/l)
-
Cadmiu – 0,003 (mg/l)
-
Crom – 0,05 (mg/l)
-
Cupru – 1,0 (mg/l)
-
Cianuri – 0,07 (mg/l)
-
Fluoruri – 5,03 (mg/l)
-
Plumb – 0,01 (mg/l)
-
Mangan – 0,5 (mg/l)
-
Mercur – 0,001 (mg/l)
-
Nichel – 0,020 (mg/l)
-
Nitrati – 50 (mg/l)
-
Nitriti – 0,1 (mg/l)
-
Seleniu – 0,01 (mg/l)
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de apa contaminata poate cauza:
-
Methemoglobinemia
-
Cancer (gastric, in principal)
-
Intoxicatii si alergii
-
Afectiuni dermatologice
-
Toxicitate la nivelul diverselor organe
-
Hepatita
-
Dizenterie
-
Holera
In Uniunea Europeana, concentratia maxima pe care o poate contine apa potabila este de 50 de miligrame/litru. Conform medicilor insa, o concentratie de peste 10 mg/l nitraţi şi peste 0,05 mg/l nitriţi poate pune in pericol viata bebelusilor (
http://www.evz.ro/detalii/stiri/apa-imbuteliata-pericol-pentru-nou-nascuti-vezi-ce-cantitate-de-nitrati-contine-o-sticla-de.html).
Citeste mai mult
Sinonime: ARCTIUM LAPPA ROOT EXTRACT; ARCTIUM LAPPA LEAF EXTRACT
Descriere:
Extract de brusture.
Brusturele este o planta erbacee bienala din familia Asteraceae, cultivata in gradini pentru radacinile sale comestibile sau intalnita frecvent ca buruiana.
Utilizare:
-
tonic hepatic
-
tonic diuretic
-
laxative
-
purificator al sangelui
-
in tratamentul diabetului.
Extractul de radacina de brusture contine:
-
Inulina
-
acid palmitic
-
acid steric
-
acid cofeic
-
ulei volatil
-
viatmine din complexul B
-
nitrat de potasiu
-
steroli
-
hormoni vegetali
-
taninuri
-
mucilagii.
Extractul de frunze de brusture contine:
-
Fitoncide
-
Arctiina
-
lapanol.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Persoanele diabetic trebuie sa-si ajusteze dozele de insulina la administrarea acestui remediu.
-
Semintele (nu si radacina) de brusture sunt contraindicate in caz de sarcina, deoarece pot provoca contractii uterine.
-
In cazuri foarte rare, au fost semnalate dermatite alergice, prin aplicarea externa a radacinii de brusture.
Citeste mai mult
Sinonime: AMMONIUM BITUMINOSULFONATE; ICHTHYOL; ICHTHAMMOL
Descriere:
-
ulei sulfuros, din roci care contin fosile de pesti, folosit in tratamentul diverselor boli de piele.
Produs obtinut prin distilarea sisturilor bituminoase si folosit in medicina ca antiseptic, antipruriginos - sulfonat din sisturi bituminoase.
Acesta poate fi prezentat in doua forme: sulfonat pal din sisturi bituminoase sulfonat (PSSO), si sulfonat intunecat al sisturilor (DSSO).
Actiuni:
-
antiinflamator
-
emollient
-
antiseptic
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Pana in prezent nu au fost identificate efecte adverse negative ale acestui ingredient cu conditia ca s-au respectat concentratiile indicate.
Citeste mai mult