AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ducray - Kelual DS Sampon

Nota 8.8 / 10 din 634 voturi
Ducray - Kelual DS Sampon
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Laboratoires Dermatologiques Ducray

 

Descriere Ducray - Kelual DS Sampon

Kelual DS Sampon

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Samponul Ducray Kelual DS elimina matreata si calmeaza scalpul iritat si previne aparitia ei. O aplicare pe saptamana poate preveni aparitia matretii pentru o perioada lunga de timp.
 
Formula sa contine 2 activi microbieni complementari, Ciclopiroxolamina si Piritionul de Zinc a caror eficacitate clinica a fost stabilita stiintific prin studii asupra Malassezia - ciuperca direct implicata in aparitia matretii.

Cantitate: 100 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 11 sunt considerate sigure, 5 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.

 

 

Ingrediente Ducray - Kelual DS Sampon

AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, PEG-7 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES, PEG-7 GLYCERYL COCOATE, DISTEARYL PHTHALIC ACID AMIDE, POLYSORBATE 20, COCO-GLUCOSIDE, CICLOPIROX OLAMINE, LAURYL BETAINE, LACTAMIDE MEA, CETEARETH-60 MYRISTYL GLYCOL, FRAGRANCE/PARFUM, GLYCYRRHETINIC ACID, POLYQUATERNIUM-10, SODIUM CHLORIDE, SODIUM POLYNAPHTHALENE SULFONATE, ZINC PYRITHIONE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Sodium laureth sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un surfactant, agent de curatare, emulsifiant. Este, de asemenea, un spumant puternic. Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Polysorbate 20, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, surfactant, emulsifiant. Este obtinut in urma reactiei dintre sorbitol cu oxid de etilena. Polysorbate 20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide  si 1,4-dioxane.


Data analizei: 2020-02-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: DODECYL SODIUM SULFATE, SODIUM POLYOXYETHYLENE LAURYL SULFATE

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din alcool laric etoxilat
  • spumant puternic
Sodium laureth sulfate este folosit in primul rand ca agent de curatare si poate fi derivat din nuca de cocos.

Este considerat un ingredient bland si eficient si este de obicei utilizat in produse cosmetice (sampoane faciale sau corporale). 

In ciuda numelui similar, Sodium laureth sulfate nu este acelasi cu Sodium lauyl sulfate. Primul este un agent de curatare mai bland datorita structurii chimice diferite. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.

Sodium Laureth Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Functii: emolient, surfactant

 

Descriere:

  • derivat de polietilenglicol dintr-un amestec de mono-, di-și trigliceride ale acizilor caprilic și capric, cu o medie de 6 moli de oxid de etilenă.
  • hidrateaza si catifeleaza pielea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a analizat acest ingredient si a concluzionat ca folosirea sa in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Acest ingredient poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

In ciuda a multor temeri legate de PEG-uri 
(acestea pot sa contina impuritati periculoase), ele se regasesc in lista de ingrediente a unui numar mare de produse din cauza proprietatilor lor diferite.
 
Intr-un studiu publicat in revista Toxicology, in anul 2005, intitulat "Evaluarea sigurantei a polietilenglicolilor (PEG) si a derivatilor acestora utilizati in produsele cosmetice", s-a ajuns la concluzia: "luand in considerare toate informatiile disponibile, precum si modul si mecanismul de actiune, nicio problema de siguranta cu privire la aceste ingrediente nu au fost identificate".

Pe baza datelor disponibile s-a concluzionat ca PEG-urile de o gama larga de greutate moleculara (de la 200 la peste 10.000), eterii (laureths, ceteths, ceteareths, steareths, si oleths) si esterii acizilor grasi (laurates, dilaurates, stearati, distearates) sunt siguri pentru utilizarea in produsele cosmetice.
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL (7) GLYCERYL MONOCOCOATE

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • polimer sintetic avand la baza Polietilenglicol (PEG) si acizi grasi derivati din nuca de cocos
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off si, in concentratii de pana la 10%, in produsele leave-on.

PEG-7 Glyceryl Cocoate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

Ingredientul asigura emulsionare si/sau suspendare uniforme ingredientelor active si face mai usoara productia sampoanelor pe baza de silicon.
Ingrijeste parul si il mentine intr-o stare buna.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYSORBATE-20; POLYSORBATE 20, POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOLAURATE; TWEEN 20

Functii: ingredient parfum, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • rezultat in urma reactiei dintre sorbitol cu oxid de etilena
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca adjuvant al agentilor de aroma sau ca aditiv multifunctional ce poate fi adaugat direct la mancare. Polysorbate 20 poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect si ca emolient oftamologic.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 432 - Polyoxyethylene sorbitan monolaurate (polysorbate 20).

Polysorbate 20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: COCOGLUCOSIDE

Functii: surfactant, agent de curatare, spumant

 

Descriere:

  • derivat in urma reactiei dintre glucoza si ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • neiritant, cel mai bland dintre surfactanti
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic
Este cunoscut pentru proprietatile sale antimicrobiene, lupta impotriva matretii. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Sinonime: (CARBOXYLATOMETHYL) DODECYLDIMETHYLAMMONIUM; 1-DODECANAMINIUM, N- (CARBOXYMETHYL) -N,N-DIMETHYL-, INNER SALT; 1DODECANAMINIUM, N (CARBOXYMETHYL) N,NDIMETHYL, HYDROXIDE, INNER SALT; DODECYLBETAINE; DODECYLDIMETHYLBETAINE; LAURYL DIMETHYL GLYCINE; LAUR

Functii: Agent antistatic, agent de ingrijire a parului si a pielii, surfactant, spumant

 

Descriere:

Ingredient sintetic, lichid derivat din produse vegetale.
 
Poate fi transparent sau galben pal. 
 
Acesta a fost descoperit pentru prima data in extractul de sfecla de zahar. 
 
Este un balsam de par si piele, un agent activ de suprafata (surfactant) si functioneaza bine in sampon, gel de dus sau orice produs de curatare. Agentii tensioactivi sunt solubili in apa dar si in ulei, permitand dispersia acestora .
 
De asemenea, ajuta la imbunatatirea calitatii si stabilitatii spumei.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in acest moment, nu a fost demonstrata existenta efectelor secundare negative sau avertismentelor asociate cu acest ingredient in produsele de ingrijire a pielii si a parului.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETAMIDE DEA

Functii: agent de ingrijire a parului, surfactant, agent antistatic

 

Descriere:

Lactamide MEA este utilizata in formularile produselor de baie cu bule, balsamurilor de par, a sampoanelor si a altor produse de baie si de ingrijire a parului.

Creste continutul de apa in straturile superioare ale pielii prin atragerea umezelii din mediul inconjurator. Imbunatateste aspectul parului prin sustinerea cresterii firului de par. Ii ofera suplete, luciu, imbunatateste textura parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-60 CETYL/STEARYL ETHER; POLYETHYLENE GLYCOL 3000 CETYL/STEARYL ETHER

Functii: surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din Polietilenglicol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Ceteareth-60 in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

Ceteareth-60 Myristyl Glycol poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • derivat obtinut din hidroliza acidului glicirizic, care a fost obtinut din planta de lemn dulce.
  •  functioneaza ca agent de aromatizare sau agent de conditionare a pielii
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: CELLULOSE, 2-HYDROXYETHYL 2- (2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPOXY) ETHYL; 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER, CHLORIDE

Functii: antistatic, peliculogen, fixativ par

 

Descriere:

  • polimer sintetic
  • pudra alba
  • reduce electrizarea parului si imbunatateste aspectul sau, crescandu-i volumul, supletea si stralucirea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.


Citeste mai mult

Functii: Surfactant, hidrotrop

 

Descriere:

  • Sarea de sodiu a produsului obtinut prin polimerizarea prin condensare a acidului naftalinsulfonic si a formaldehidei.



Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse cosmetic si de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: BIS[1-HYDROXY-2(1H)-PYRIDINETHIONATO]ZINC, PYRITHION ZINK, ZINC OMADIN

Functii: Agent de ingrijire al pielii, agent antimatreata, agent antiseboreic, agent antibacterian

 

Descriere:

Agent de control al matretii, al dermatitei seboreice si al psoriazisului. 

Zinc Pyrithione contribuie la imbunatatirea aspectului parului, prin stimularea cresterii lui, a supletii si a luciului; prin imbunatatirea texturii parului care a fost deteriorat fizic sau prin tratament chimic.
 
Acest ingredient curata pielea si previne mirosul neplacut prin distrugerea sau inhibarea cresterii microorganismelor. 
 
Acesta mai poate fi folosit pentru protectia produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala de la alterare,  prin prevenirea sau intarzierea dezvoltarii bacteriilor.
 
Piritiona de zinc are proprietati antibacteriene si antifungice si este eficienta impotriva multor agenti patogeni.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient ca un ingredient activ antimatreata si in medicamente impotriva dermatitei seboreice.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ducray - Kelual DS Sampon"

8 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ducray - Kelual DS Sampon"

Cum alegi un sapun lichid benefic pentru intreaga familie

Cum alegi un sapun lichid benefic pentru intreaga familie

de Elena-Alina Constantinescu 04 Dec 2020

In zilele noastre, pe piata se gasesc o varietate de produse de curatare, astfel ca alegerea unui sapun lichid pentru intreaga familie devine o adevarata provocare. Sa fie intens parfumat, sa hidrateze pielea, sa fie ambalat frumos sau sa contina anumite ingrediente si nutrienti. [detalii]

5 sfaturi pentru a spala fructele si legumele in mod eficient

5 sfaturi pentru a spala fructele si legumele in mod eficient

de Alege Sanatos 15 Iun 2020

Fructele si legumele se numara printre cele mai utilizate alimente. Chiar daca nu obisnuiesti sa le consumi foarte des, trebuie sa acorzi o atentie ridicata curatarii acestora. [detalii]

4 motive pentru care ti se rup unghiile

4 motive pentru care ti se rup unghiile

de Alege Sanatos 21 Aug 2019

Daca ti se rup usor unghiile, trebuie sa le protejezi cand folosesti produse de curatare, sa nu le rozi si sa le hidratezi cu ajutorul unei lotiuni speciale. Descopera in articol care sunt principalele cauze care duc la ruperea unghiilor. [detalii]

Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016