AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jason - Sampon tratament cu arbore de ceai

Nota 6 / 10 din 601 voturi
Jason - Sampon tratament cu arbore de ceai
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Jason

 

Descriere Jason - Sampon tratament cu arbore de ceai

Sampon tratament cu arbore de ceai

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Acest sampon curata delicat parul, normalizeaza productia de sebum si hidrateaza pielea scalpului. Ulei de arbore de ceai australian este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice, iar in combinatie cu extractul de grapefruit, purifica si intareste foliculii de par in timp ce extractul de calendula calmeaza iar extractele de hamei, salvie si germeni de grau amelioreaza disconfortul creat de mancarime.

Poate fi utilizat in fiecare zi, parul devine moale, lucios si cu volum.

Cantitate: 200 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 44 ingrediente dintre care 29 sunt considerate a fi sigure, 13 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 2 ingrediente prezinta risc mare de dauna.



 

Ingrediente Jason - Sampon tratament cu arbore de ceai

AQUA, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM LAURYL SULFOACETATE, LAURYL GLUCOSIDE, BABASSU OIL POLYGLYCERYL-4 ESTERS, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, ALGAE MARINAE EXTRACT, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, CITRUS GRANDIS (GRAPEFRUIT) FRUIT/SEED EXTRACT, EQUISETUM ARVENSE EXTRACT, HUMULUS LUPULUS (HOPS) EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) LEAF EXTRACT, URTICA DIOICA EXTRACT, CITRIC ACID, GLYCERIN, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, LECITHIN, PANTHENOL, POTASSIUM HYDROXIDE, RETINYL PALMITATE, SODIUM CHLORIDE, SODIUM COCO SULFATE, SODIUM LAURYL GLUCOSIDES HYDROXYPROPYL SULFONATE, SODIUM PCA, SODIUM SULFATE, TOCOPHEROL, TOCOPHERYL ACETATE, ALCOHOL (ETHANOL), BENZOIC ACID, BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, BENZYL BENZOATE, BENZYL SALICYLATE, HEXYL CINNAMAL, HYDROXYCITRONELLAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, FRAGRANCE/ PARFUM

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Retinyl Palmytate, ingredient cu risc de dauna ridicat, este un agent de ingrijire a pielii. Este compus din acid palmitic si vitamina A (retinol). Imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea. Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti, cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu, un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase. Si, mai ales, sa le spuna frumos. Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta, in volumele pe care le-a publicat, tot la editura Rentrop & Straton, in anii din urma: Calatorind prin aer, pe apa,...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cocamidopropyl Betaine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant si agent de ingrijire a parului si a pielii. Derivat din ulei de nuca de cocos, acesta are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor. Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.


Lecithin (lecitina), ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent de ingrijire a pielii, emusifiant, antistatic si emolient. Se regaseste in boabe de soia, porumb, galbenus de ou si poate fi de origine vegetala sau animala. Poate provoca alergii in cazul expunerilor repetate. Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Sodium Coco Sulfate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de surfactant, emulsifiant si agent de curatare. Este varianta mai putin pura a Sodium Laureth Sulfate (SLS). Nu este un spumant la fel de puternic ca SLS. Sodium Coco Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un anul 1991 un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.


Acid Benzoic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un reglor de pH, conservant. Se regaseste in mod natural in caise, merisoare, ciuperci, miere. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5). Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Benzyl Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un analgezic extern, ingredient parfum, dar si conservant. Ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, care este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate provoca iritatii.


Potassium Sorbate, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de ingredient parfum si conservant. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor) si este o alternativa la parabeni. Poate produce toxicitate la nivelul organelor. Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).

Benzyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum si absorbant UV. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene.

Benzyl benzoate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum, solvent, antimicrobian si rol de mascare/acoperire a mirosului. Poate cauza probleme la nivel endocrin si alergii. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Benzyl Benzoate in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.


Hydroxycitronellal, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de: ingredient parfum si rol de mascare/acoperire a mirosului. Apare in mod natural in plante precum levantica. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Hydroxycitronellal in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare. Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.


Hexyl Cinnnamal, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum si rol de mascare/acoperire a mirosului. Derivat din ulei de musetel, poate cauza alergii. Food and Drug Administration (FDA) aproba folosirea acestui ingredient in mancare. German Institute of Medical Documentation and Information (DIMDI) considera acest ingredient alergen de clasa B atunci cand este folosit in concentratie mare.

Lyral (hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde), ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de ingredient de parfum. Lyral este un agent de mascare al mirosului, folosit in multe produse de ingrijire a pielii. Este o aldehida care patrunde cu usurinta in piele, facand-o ideala pentru utilizarea in produse de frumusete, cum ar fi deodorantele, cremele si produsele de ingrijire a pielii. Este considerata una dintre aromele din "Top 10 Parfume" din ultimii 25 de ani, in conformitate cu Uniunea Europeana, si se gaseste in peste 35% din toate produsele de frumusete. Directiva UE a interzis utilizarea acestui ingredient in formulele parfumurilor din cauza toxicitatii sale la nivelul sistemului imunitar. De asemenea, este un alergen. Lyral este identificat ca fiind cauza reactiilor alergice de contact la 2-3% din pacientii cu eczeme identificate in timpul testarilor.

Data analizei: 2015-12-29


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.


Citeste mai mult

Sinonime: SLSA; 1-DODECYL ESTER SODIUM SALT ACETIC ACID, SULFO-; 1-DODECYL ESTER SODIUM SALT SULFOACETIC ACID; ACETIC ACID, SULFO, 1DODECYL ESTER, SODIUM SALT; ACETIC ACID, SULFO-, 1-DODECYL ESTER, SODIUM SALT; DODECYL SODIUM SULFOACETATE;

Functii: Surfactant, agent spumant

 

Descriere:

  • Sare organica
Acest ingredient este derivat din uleiuri de nuca de cocos si de palmier si este in conformitate cu standardul cosmeticelor naturale si organice Ecocert fiind 100% de origine naturala. 
 
Aceasta pulbere fina, alba este excelenta pentru spumante de baie, saruri de baie, sampoane si scruburi, formand bule ce dureaza mult.
 
Este un agent de curatare bland, fara potential de iritare. 
 
Deoarece dimensiunea moleculara a acestui surfactant este mare, acesta nu penetreaza pielea sau membranele mucoase, astfel nu provoca iritatii pielii.
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu are nicio restrictie pe teritoriul Uniunii Europene.
 
Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: DODECYL D-GLUCOSIDE; D-GLUCOPYRANOSIDE, DODECYL; LAURYL D-GLUCOPYRANOSIDE

Functii: agent de curatare, surfactant

 

Descriere:

  • derivat din zaharuri si lipidederivat din zaharuri si lipide
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • compus organic
Surfactant natural obtinut prin transesterificarea petrolului cu poligliceroli vegetali. 
 
Acesta este utilizat in sampoane si alte formulari de curatare pentru a cotrablanasa efectul altor surfactanti.
Uleiul de babassu incetineste pierderea apei din piele prin formarea unei bariere la suprafata ei. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) ESSENTIAL OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA ESSENTIAL OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL; OILS, TEA TREE; OILS, TEATREE; TEA EXTRACT; TEA LEAF, ABSOLUTE; TEA OIL; TEA TREE OIL; TEA

Functii: antioxidant, aromatizant

 

Descriere:

Ulei distilat obtinut din frunzele arborelui de ceai, Melaleuca alternifolia, Myrtaceae.
 
Ulei cu multiple utilizari in infectii virale, bacteriene sau fungice, este dezinfectant puternic. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.
 
Ulei antiseptic care mentine sistemul imunitar sanatos si echilibrat. Are proprietati de curatare adanca, antibacteriale, util in tratamentele pentru pielea problematica.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu este toxic, dar poate fi un iritant pentru persoanele sensibile. 

Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.


Citeste mai mult

Sinonime: OIL OF WHEAT GERM; TRITICUM AESTIVUM GERM OIL; TRITICUM VULGARE GERM OIL; WHEAT GERM OIL; BRAN ABSOLUTE; CAV-ECOL; TRITICUM GERMINATUM; MYOPONE; UNIDERM WGO; WHEAT GERM OIL; WHEAT HUSK OIL;

Functii: emolient, agent de ingrijire

 

Descriere:

  • Uleiul din germeni de grau Triticum vulgare este obtinut din germenii de grau si se prezinta ca un ulei galben sau rosu.
  • Este utilizat in formulele unei game largi de cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Acest ingredient este folosit in principal ca agent de ingrijire a pielii. 
  • Uleiul de germeni de grau Triticum vulgare contine cantitati semnificative de vitamina E, un ingredient esential in dieta omului, ceea ce a dus la utilizarea sa ca un supliment alimentar.
  • Deoarece uleiul din germeni de grau este obtinut din surse naturale, cantitatea de vitamina E poate varia in functie de diferite soiuri de grau cultivate in conditii climatice variabile.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include unul dintre componentele uleiului de germeni de grau, Tocopherolul sau vitamina E pe lista lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF ALGAE; EXTRACT OF LAMINARI

Functii: ingredient parfum, umectant, agent de igiena orala, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract din diverse specii de alge
Fiind bogat in proteine, vitamine, minerale si acizi grasi, are o multime de actiuni pozitive asupra pielii:
  • Energizeaza pielea
  • Trateaza cearcanele
  • Are actiuni antiimbatranire
  • Detoxifiaza pielea
  • Intareste unghiile
  • Promoveaza cresterea parului
  • Impiedica caderea parului
  • Trateaza matreata

Alte actiuni:
  • Regleaza fazele somnului
  • Previne si combate depresia
  • Anti-oxidant de forta (preventia si tratamentul cataractei, alterarilor vasculare, cutanate etc.). 
  • Regleaza functia tiroidiana
  • Ajuta la digestie
  • Efecte anti-aterosclerotice
  • Hipolipemiant si hipocolesterolemiant
  • Poate fi utilizata in curele de slabire (daca este luata inaintea unei mese principale, scade apetitul)
  • Anti-artrozic important
  • Functie detoxifianta
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Frunzele de Aloe barbadensis sau aloe vera, sunt zdrobite pentru a forma un lichid.  Acest lichid se numeste suc de aloe. 
 
Planta de aloe este apreciata pentru proprietatile sale medicinale, dar si sucul extras din frunzele sale, de a calma si de a grabi vindecarea anumitor boli.
 
Exista doua tipuri diferite de suc de frunze de aloe:
  • produs preambalat, comercializat in magazine
  • suc proaspat, facut la domiciliu. 
 
Beneficiile consumului de suc de aloe:
  • imbunatateste digestia
  • o mai buna circulatie a sangelui, 
  • controleaza zaharul din sange si tensiunea arteriale, 
  • intareste sistemul imunitar
 
Atunci cand este utilizat extern si local, sucul de aloe vera poate calma pielea si serveste ca un antiinflamator. 
Cel mai adesea, sucul este aplicat pe pielea arsa de soare sau utilizat intr-o cada de baie pentru reducerea durerii si a senzatiei de ardere.
Ajuta la stabilizarea metabolismului astfel incat corpul arde mai multe calorii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi efectele secundare a consumului de suc de frunze de Aloe barbadensis sunt rare, ele pot sa apara. 
Acesta poate provoca:
  • disconfort intestinal nespecificat (crampe) 
  • pierderea de electroliti
  • dezechilibru de lichide in organism. 
Food and Drug Administration (FDA) a revizuit siguranta diferitelor specii de aloe, inclusiv Aloe Barbadensis si a stabilit ca aceasta poate fi utilizata ca substanta aromatizanta naturala si poate fi adaugata in mod direct in produsele alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetic si produse de ingrijire personala.
 
CIR a mai observat ca derivatele din aloe pot contine antrachinone, care poate fi periculos daca este prezent intr-un nivel ridicat.
 


Citeste mai mult

Sinonime: MARIGOLD EXTRACT, POT MARIGOLD FLOWER EXTRACT, CALENDULA EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/ acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • extract de galbenele
  • proprietati antiinflamatoare si antibacteriene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma si condiment (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAMOMILLE EXTRACT, CHAMOMILE EXTRACT; MATRICARIA CHAMOMILLA

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de flori de musetel
  • antimicrobian, antiinflamator, tonic
  • prezinta proprietati emoliente si antioxidante
Are multiple intrebuintari sub forma de cataplasme, gargara, clisme, bai in diferite afectiuni : arsuri, hemoroizi, rani, dureri de gat, diferite ulceratii ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmeaza tenurile inrosite si iritate.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CITRUS DECUMANA EXTRACT; CITRUS GRANDIS EXTRACT; EXTRACT OF CITRUS GRANDIS; EXTRACT OF GRAPEFRUIT

Functii: conservant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din fructul de grapefruit
Extractul din seminte de grapefruit  contine vitamine, aminoacizi, acizi grasi si polifenoli (glicozide si bioflavonoide).

Aceste substante exercita o actiune regulatoare asupra metabolismului, antiinflamatoare, mentin structura si elasticitatea pielii.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: EQUISETUM ARVENSE (HORSETAIL) EXTRACT; EQUISETUM ARVENSE EXTRACT, ARVENSE (HORSETAIL) EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii , emolient

 

Descriere:

  • extract din planta Equisetum arvense (coada-calului)
  • bogat in potasiu si calciu
  • proprietati astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF HOPS; EXTRACT OF HUMULUS LUPULUS; HOP EXTRACT; HOPS EXTRACT; HOPS EXTRACT SOLID (HUMULUS LUPULUS L.) ; HUMULUS LUPULUS (HOP) EXTRACT; HUMULUS LUPULUS EXTRACT

Functii: Emolient, antibacterian, astringent, tonic, ingredient de parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din hamei, Humus Lupus
Hameiul contine ulei volatil, ester valerianic, lupulina, humulona, rezint, substante minerale, tanin, derivati flavonici, substante estrogene. Planta are actiune bacteriostatica, antispastica, diuretica, antiseptica, sedativa.

Este indicat impotriva acneei, a unor probleme precum hirsutismul (cresterea parului, la femei, in unele zone in care acesta este in mod normal minim sau absent).

Uleiul de hamei are capacitatea de a proteja pielea de crapaturi, o catifeleaza si ii pastreaza elasticitatea. Este foarte eficient si impotriva caderii parului 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produsele alimentare.
  • Nu se recomanda utilizarea hameiului fara recomandarea medicului intrucat acesta ar putea determina puterea scaderii de concentrare. Recoltarea hameiului poate determina intoxicatii manifestate prin iritatii cutanate, respiratie sacadata.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF SAGE; EXTRACT OF SALVIA OFFICINALIS; SAGE EXTRACT; SAGE LEAF EXTRACT; SALVIA EXTRACT

Functii: agent igiena orala, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunze de salvie
  • antiseptic, astringent, antioxidant
  • antimicrobian, antibacterian
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera Salvia Officinalis Leaf Extract fara riscuri si l-a adaugat atat pe lista cu condimente si alte arome naturale permise, cat si cea cu uleiuri esentiale, oleorasini si extracte naturale

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: URZICA; URTICA DIOICA EXTRACT

 

Descriere:

Urzica (Urtica dioica) este o specie de plante erbacee, perene, din genul Urtica, familia Urticaceae.
 
Urzica contine: 
  • numar mare de amino-acizi
  • substante de natura glucidica, amine
  • steroli
  • ulei volatile
  • provitamina a
  • vitamina B2, 
  • vitamina C
  • vitamina K
  • acid folic
  • saruri de calciu
  • fosfati.
 
 
Actiuni farmacologice ale urzicii:
  • Datorita vitaminei K urzica are proprietati hemostatice.
  • Datorita mucilagiilor urzica fluidifica secretiile bronsice.
  • Datorita flavonoidelor au actiune diuretica.
  • Urzica ctiveaza circulatia sangelui cu eliberare de histamine, elimina acidul uric, este astringenta si antiseptica , antimicrobiana si antidiareica.
  • Urzica vitaminizeaza si scade zaharul din sange.
  • Urzica are actiune depurativa si galactogaga.
  • Extern este cicatrizanta si stimuleaza refacerea tesuturilor.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • In cantitati mari, duce la marirea coagulabilitatii sangelui. 
  • Contraindicata la hipertensiune arteriala, aterioscleroza, polipi, adenom testicular, la hemoragie uterina provocata de fibroame si mioame. 
  • La varstnici poate agrava tromboflebita.
  • Cercetarile de laborator au dovedit ca urzica determina contractiile uterului, deci si femeile gravide ar trebui sa se fereasca de consumul de urzici.
  • Datorita actiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Lauzele nu trebuie sa consume urzici, iar oamenii care mananca în mod repetat aceasta planta trebuie sa aiba grija ca în dieta lor zilnica au introdus destul potasiu.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: GUAR GUM, 2-HYDROXY-3- (TRIMETHYLAMMONIO) PROPYL ETHER, CHLORIDE

Functii: antistatic, agent de ingrijire a parului, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:

  • derivat cuaternar de amoniu din guma de guar
  • pudra alba-galbena, solubila in apa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Environmental Working Group a aprobat folosirea acestui ingredient.

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: GLUTENS, ENZYME-MODIFIED; HYDROLYSATE PROTEINS, WHEAT; PROTEINS, WHEAT, HYDROLYSATE; WHEAT GLUTEN, ENZYME-MODIFIED; WHEAT HYDROLYSATE PROTEINS; WHEAT PROTEIN HYDROLYSATE

 

Descriere:

Acest ingredient este produs prin hidroliza enzimatica sau cu acid a proteinelor de grau.
 
Caracteristici:
  • lichid de culoarea chihlimbarului
  • non- vascos
  • miros caracteristic
  • solubil in apa
Proteinele de grau sunt benefice parului datorita proprietatilor sale de intarire. Penetrand cortexul, acestea asigura reaprovizionarea cu cistina pentru parul slabit de tratamente chimice si de intretinere periodica a parului. 
 
Acest ingedient poate fi gasit in formulele pentru ondularea parului, conditionere si produse pentru par deteriorat.
 
A fost demonstrat ca acest ingredient este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru inchiderea  porilor in ingrijirea faciala, confera aspectul de portelan atunci cand este utilizat in produse de curatare, tonere faciale, seruri, geluri sau lotiuni. Ofera umiditate echilibrata si hraneste delicat.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Acest produs poate fi alergic pentru persoanele cu pielea sensibila. 


Citeste mai mult

Sinonime: LECITHINE; LECITHINS; SOY LECITHIN; EGG YOLK LECITHIN

Functii: agent de ingrijire a pielii, emusifiant, atistatic, emolient

 

Descriere:

  • component predominant al tesutului nervos
  • se regaseste in boabe de soia, porumb, galbenus de ou
  • poate fi de origine vegetala sau animala
Componentele benefice ale lecitinei includ fosfolipide, acizi grasi si trigliceride care pot ajuta la refacerea pielii.
De asemenea, lecitina poate fi utilizata pentru a incapsula o gama larga de ingrediente active.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Lecitina este un ingredient sigur, deoarece este natural si nu are efecte secundare. Nu exista restrictii de utilizare in produsele care se clatesc (rinse off), insa in produsele care nu se clatesc (leave on) procentul de utilizare recomandat este de 1,5%, dar poate ajunge si pana la 15-20% in anumite produse, cum sunt cremele pentru calcaie.

Lecitina se potriveste tuturor tipurilor de piele si par - este benefica in special pentru cele uscate.

Cu toate acestea, ar trebui evitat in general daca pielea este predispusa la acnee.
Putinele date existente arata ca nu exista riscuri ale utilizarii lecitinei in timpul sarcinii sau in timpul alaptarii, dar este recomandat consultul medical inainte de administrare.

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 322 - Lecithins.


Citeste mai mult

Sinonime: PANTOTHENIC ACID; DEXPANTHENOL, PANTOTHENOL, PANTOTHENYL ALCOHOL, PANTENOL, D-PANTHENOL

Functii: agent de ingrijire a parului, antistatic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • penetreaza pielea  fiind absorbit in celule si procesat in vitamina B5
  • poate fi de origine vegetala sau animala
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • beneficiaza de proprietati antiinflamatoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii si/sau suplimentele considerate a fi fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Panthenol in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC POTASH; CAUSTIC POTASH; POTASSIUM HYDROXIDE; POTASSIUM HYDROXIDE

Functii: adjustor ph

 

Descriere:

  • baza anorganica caustica
  • prezinta abilitatea de a atrage si dizolva moleculele de apa din jur
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Potassium Hydroxide poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph. Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 525 - Potassium Hydroxide.
 


Citeste mai mult

Sinonime: RETINYL PALMITATE, AXEROPHTHOL PALMITATE; RETINOL, HEXADECANOATE; RETINOL PALMITATE; VITAMIN A PALMITATE

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus din acid palmitic si vitamina A (retinol)
  • material galben/galben spre rosu sau substanta uleioasa
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri, ce pot fi adaugati in alimente (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Retinyl Palmitate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratie de pana la 1%.

Atentie! Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului.

Conform ultimelor studii FDA, aplicarea de Retinyl Palmitate pe piele, urmata de expunerea la soare, poate accelera procesul de crestere a tumorilor de piele si alte leziuni. De asemenea, vitamina A se poate acumula in corpul femeilor (prin aplicarea zilnica a cremelor cu retinol), putand afecta fatul.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.


Citeste mai mult

Sinonime: MONOCOCOYL ESTER SODIUM SALT SULFURIC ACID; SODIUM SALT SULFURIC ACID, MONOCOCOYL ESTER; SULFURIC ACID, MONOCOCO ALKYL ESTERS, SODIUM SALTS; SULFURIC ACID, MONOCOCOYL ESTER, SODIUM SALT

Functii: Surfatant, emulsifiant, agent de curatare

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a esterului sulfat de alcool de nuca de cocos
Este varianta mai putin pura a Sodium Laureth Sulfate (SLS).
Nu este un spumant la fel de puternic ca SLS. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie si atunci cand are ca scop sa fie non-iritant.
  • Sodium Coco Sulfate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 
 


Citeste mai mult

Functii: surfactant

 

Descriere:

  • Surfactant, derivat din zahar natural.
Este preparat prin combinarea glucozei cu alcooli grasi naturali (de exemplu, ulei de cocos) si prin procesarea lor in continuare pana la obtinerea unui agent de curatare slab, fara sulfati.
Datorita originii sale naturale, acest surfactant este foarte bland si usor degradabil.

Ajuta la formarea spumei si este folost in produse pentru bebelusi si in produse pentru pielea sensibila.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: 5-OXO-DL-PROLINE, MONOSODIUM SALT; PCA SODA; DL-PROLINE, 5-OXO-, MONOSODIUM SALT; SODIUM PYROGLUTAMATE; SODIUM DL-2-PYRROLIDONE-5-CARBOXYLATE

Functii: agent de ingrijire a parului, umectant, agent de ingrijire a pielii, antistatic

 

Descriere:

  • derivat din aminoacidul prolina
  • in produsele destinate ingrijirii pielii, are rolul de a creste nivelul apei din primele straturi ale pielii
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Sodium PCA nu trebuie insa folosit in produsele care contin agenti de nitrozare.


Citeste mai mult

Sinonime: DISODIUM SULFATE, EXSICCATED SODIUM SULFATE

Functii: agent de crestere a vascozitatii, agent de umplutura

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • creste consistenta apei apartinand produsului final
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Sulfate in cosmetice, in formulele cu spalare/clatire (rinse off) si in anumite limite, in formulele leave-on.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENECARBOXYLIC ACID, BENZENEFORMIC ACID, BENZENEMETHANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, reglor ph, conservant, agent de umplutura/incarcare

 

Descriere:

  • substanta ce se formeaza in mod natural si sintetic
  • pudra alba, cristalina
  • se regaseste in mod natural in caise, merisoare, ciuperci, miere
Acidul benzoic este folosit in produse de ingrijire pe post de conservant, stabilizator de produs, aditiv de parfum si emolient.
Aplicarea topica a acidului benzoic poate juca, de asemenea, un rol  pozitiv in consolidarea barierei de protectie a pielii, ajutand astfel pielea sa retina umezeala.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Benzoic Acid cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, Benzoic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la: 2,5% pentru produsele cu clatire (rinse-off) (exceptie facand produsele destinate igienei orale), 1,7% pentru produsele de igiena orala si 0,5% pentru produsele leave-on (Anexa VI).

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate.  

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 210 – Benzoic acid.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENEMETHANOL, BENZYLIC ALCOHOL, PHENYLCARBINOL, PHENYLMETHANOL, BENZENECARBINOL

Functii: conservant; analgezic extern, ingredient parfum, medicament igiena orala, conservant, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere
  • poate fi gasit si in uleiul esential al multor plante precum iasomia, zambila
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Benzyl Alcohol poate, de asemenea, fi folosit ca anestezic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala precum produsele ano-rectale, de igiena orala si de tipul analgezice locale.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%. In plus, Benzyl Alcohol poate fi folosit si in produsele de vopsire a parului, in concentratii de pana la 10%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Alcohol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1519 Benzyl Alcohol.


Citeste mai mult

Sinonime: 3-ACETYL-4-HYDROXY-6-METHYL-2H-PYRAN-2-ONE

Functii: conservant

 

Descriere:

  • pudra alba fara gust si miros
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant pentru sucul de fructe terci, fara coji, atata timp cat nu se gaseste in concentratii mai mari de 65 ppm in produsul tratat. Dehydroacetic Acid poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect in adezivi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform Directivei UE 1223/2009, Dehydroacetic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice in concentratii de pana la 0,6%. Nu este permisa folosirea sa in produsele de tip aerosol (spray).


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: KALII SORBAS; 2,4-HEXADIENOIC ACID, POTASSIUM SALT; POTASSIUM SALT 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • sare de potasiu a acidului sorbic
  • pudra alba, cristalina
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce se adauga direct in mancare. Potassium Sorbate este eficient in controlul mucegaiului din branzeturi, sucuri de fructe, vinuri, muraturi, etc.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 202 – Potassium Sorbate.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 


Citeste mai mult

Sinonime: BENYLATE, PHENYLMETHYL BENZOATE, ASCABIN, ASCABIOL

Functii: ingredient parfum, solvent, antimicrobian, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid fara culoare sau de culoare galben pal
  • rezultat in urma condensarii acidului benzoic si alcoolului benzilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Benzyl Benzoate in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

In UE, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Benzoate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER, SALICYLIC ACID, HYDROXYBENZOIC ACID

Functii: ingredient parfum, mascare/ acoperire, absorbant UV

 

Descriere:

  • derivat din alcool benzilic si acid salicilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Standardul International Fragrance Association (IFRA) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Benzyl Salicylate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Citeste mai mult

Sinonime: ALPHA-HEXYLCINNAMALDEHYDE, HEXYL CINNAMIC ALDEHYDE, OCTANAL, HEXYLCINNAMALDEHYDE

Functii: ingredient parfum,rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic ce apare in mod natural, cu miros
  • derivat din ulei de musetel
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aproba folosirea acestui ingredient in mancare.

German Institute of Medical Documentation and Information (DIMDI) considera acest ingredient alergen de clasa B atunci cand este folosit in concentratie mare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: 7-HYDROXY-3,7-DIMETHYLOCTANOL, CYCLALIA

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid de culoare galben pal cu aroma dulce, florala
  • apare in mod natural in plante precum levantica
  • compus organic – aldehida
  • compus in principal din Citral si Geraniol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Hydroxycitronellal in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Hydroxycitronellal trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: LYRAL LINALOOL, LYRAL; HMPCC

Functii: ingredient parfum sintetic

 

Descriere:

  • lichid fara culoare cu miros dulce, floral
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

In UE, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Conform unui studiu publicat in Contact Dermatitis, acest ingredient provoaca o reactie alergica la 89% dintre oamenii ce sufera de dermatita de contact.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Jason - Sampon tratament cu arbore de ceai"

2 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Jason - Sampon tratament cu arbore de ceai"

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

5 metode naturale pentru igienizarea locuintei

de Alege Sanatos 25 Apr 2024

Stiai ca igienizarea si curatarea locuintei nu trebuie sa fie sinonima cu utilizarea produselor chimice agresive? Din fericire, in ziua de astazi, exista o multime de variante alternative, naturale si eficiente, pe care le poti folosi pentru igienizarea locuintei si pentru mentinerea unui mediu curat si sanatos. Iata cateva dintre ele: [detalii]

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

Cum are loc dezinfectarea in unitatile medicale? 5 etape esentiale

de Alege Sanatos 12 Feb 2024

Sanatatea pacientilor si a personalului medical poate fi protejata doar in conditii stricte de curatenie si igiena. Problemele din ultimii ani ne-au aratat ca, la nivel mondial, grija pentru dezinfectarea unitatilor spitalicesti sta la baza unor servicii medicale de calitate. Se impune respectarea unor norme specifice in alegerea substantelor dezinfectante si urmarea unor proceduri speciale pentru curatarea diferitelor tipuri de suprafete din unitatile medicale. [detalii]

3 ceaiuri care iti curata sangele

3 ceaiuri care iti curata sangele

de Alege Sanatos 11 Feb 2024

Nu doar o alimentatie echilibrata, sanatoasa si lipsa consumului de fast-food si alcool pot sa iti curete sangele, ci si anumite ceaiuri care au efect extraordinar in acest sens. [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016