AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Kinky Curly - Come Clean Sampon

Nota 9 / 10 din 511 voturi
Kinky Curly - Come Clean Sampon
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Kinky-Curly Hair Care LLC

 

Descriere Kinky Curly - Come Clean Sampon

Come Clean Sampon

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Acest sampon este ideal pentru parul cret.

Cantitate: 236 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 21 ingrediente dintre care 18 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Kinky Curly - Come Clean Sampon

DEIONIZED WATER/ PURIFIED WATER, CITRUS RETICULATA (MANDARIN ORANGE) FRUIT, SALIX ALBA BARK EXTRACT, MACROCYSTIS PYRIFERA (SEA KELP) EXTRACT, SODIUM C14-16 OLEFIN SULFONATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, PHYTIC ACID, CITRIC ACID, MARIS SAL, PHENOXYETHANOL, PARFUM (ESSENTIAL OILS)

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 
Parfum (essential oils), ingredient cu risc mediu de dauna. Uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante. Proprietati: redau tonicitatea si elasticitatea pielii. Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele. Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

Cocamidopropyl Betaine, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant si agent de ingrijire a parului si a pielii. Derivat din ulei de nuca de cocos, acesta are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate. Poate produce iritatii la nivelul ochilor, pielii si a plamanilor. Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.
 

Data analizei: 2020-01-06


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: DEMINERALIZED WATER, DI WATER, DIW, DE-IONIZED WATER

 

Descriere:

Apa deionizata sau apa pura.
 
Apa deionizata este apa obtinuta prin filtrarea acesteia cu metoda "osmoza inversa". Altfel, sunt eliminati ionii din apa. 
 
Este considerata a fi un antioxidant, de asemenea incetineste procesul de imbatranire si previne bolile.
 
Apa deionizata este un ingredient pentru multe produse cosmetice si farmaceutice si adesea este trecuta in prospect sub numele de “aqua”.
 
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

extract din mandarine 

Proprietati:
agent de protectie solara: extractul contine o abundenta de antioxidanti care actioneaza ca o bariera impotriva razelor solare mai puternice.
efect anti-imbatranire: fiind bogat in vitamina C, extractul de mandarina este extrem de util in reducerea liniilor fine si a ridurilor, facand pielea sa para mai tanara.
imbunatateste tonusul pielii: extractul de portocal de mandarina contine un flavonoid numit hesperidin, care ajuta la cresterea cantitatilor de colagen din piele. 
Vindeca ranile: acest extract este deosebit de util in vindecarea ranilor, deoarece promoveaza cresterea de noi celule.
Reduce acneea: cu proprietati antiinflamatorii, extractul de portocal de mandarina poate fi utilizat pentru a reduce cosurile si acneea.
Curata pielea: Extractul de portocale mandarin contine o serie de vitamine care ajuta la curatarea pielii de uleiuri si ii confera o stralucire revigoranta.
Ajuta la combaterea infectiilor cutanate: Infectiile pielii cauzate de diverse bacterii si ciuperci sunt vindecate eficient prin utilizarea acestui extract.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingredientele botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice poate include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

 

Descriere:

Extract din coaja de salcie alba.
 
Este arhicunoscut pentru continutul ridicat de salicin, un element natural ce ajuta la inlaturarea oricarui fel de durere. 
 
Versiunea sintetica a acestui compus este chiar aspirina (acid acetil salicilic). 
 
Extractul de scoarta de salcie alba este extraordinar pentru durerile lombare.
 
Datorita proprietatilor antiinflamatoare si analgezice, actioneaza eficient in tratarea naturala a:
  • durerilor de cap
  • nevralgiilor
  • durerilor articulare
  • durerilor muscular
  • reumatismului
  • durerilor menstruale.
Datorita proprietatilor antiagregant-plachetare, extractul din scoarta de salcie ajuta in:
  • vindecarea aterosclerozei
  • reduce riscul de atac cerebral si atac de cord.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Planta este contraindicata in:

  • hemoragii
  • hemofilie
  • sarcina
  • alaptare
  • alergie la salicilati
  • alergie la salcie.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF KELP; EXTRACT OF MACROCYSTIS PYRIFERA; EXTRACT OF MACROCYSTIS PYRIFERAE; KELP (MACROCYSTIS PYRIFERA) EXTRACT; KELP EXTRACT; MACROCYSTIS PYRIFERAE EXTRACT

Functii: Agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

  • Extract de alge gigantice marine de culoare maro, gasite in Antarctica.
Potrivit cercetarilor, alga marina este considerata utila pentru utilizarea in produsele de ingrijire a pielii datorita cantitatii mari de iod, de vitamine si minerale.
Are proprietati anti-septice si anti-iritante, poate vindeca nu doar pielea deteriorata de soare, dar poate preveni si aparitia ridurilor.
De asemenea, este utilizat in produse cosmetice datorita proprietatii sale gelatinoase care transmite stralucire parului si pielii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost depistate efecte secundare adverse asociate cu extractul de Macrocystis pyrifera, iar Environmental Working Group  i-a acordat un rating de siguranta de 100%, desi nu este aporbat inca de Cosmetic Ingredient Review (CIR) sau de Food and Drug Administration (FDA).

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM TETRADECENE SULFONATE; SULFONIC ACIDS, C-16-16-ALKANE, SODIUM SALTS; SULFONIC ACIDS, C1416ALKANE HYDROXY AND C1416ALKENE, SODIUM SALTS

Functii: Agent de curatare, surfactant, spumant

 

Descriere:

 
  • Amestec de lanturi lungi ale sarurilor de sulfonati obtinut prin sulfonarea alfa olefinelor. Numerele indica lungimile medii ale lanturilor de carbon ale alfa olefinelor.
     
  • Ajuta la curatarea pielii si a parului prin amestecare cu uleiul si murdaria, astfel incat acestea sa fie usor eliminate prin clatire.
     
  • Se poate obtine din nuca de cocos.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA)  permite utilizarea acestui ingredient  ca aditiv alimentar indirect in component adezivilor, emulsifiantilor si a agentilor activi de suprafata.
     
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele de curatare intr-o concentratie de pana la 2%.
     
  • Poate provoca uscarea si iritarea pielii.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAPB, INNER SALT, COCAMIDO BETAINE, COCAMIDOPROPYL DIMETHYL GLYCINE, COCOYL AMIDE PROPYLBETAINE

Functii: antistatic, agent de curatare, surfactant, agent de crestere a vascozitatii, spumant, agent de ingrijire a parului si a pielii

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
  • poate tine locul Cocamide DEA
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in produsele cu spalare (rinse-off).

Toxline si PubMed Citations evalueaza acest ingredient drept potential sensibilizant al pielii ce poate cauza dermatita de contact. Astfel, anumite persoane pot dezvolta o alergie la acest ingredient.

United States Environmental Protection Agency (EPA) a estimat toxicitatea acvatica a acestui ingredient la un nivel moderat de risc.


Citeste mai mult

Sinonime: FYTIC ACID; HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) MYO-INOSITOL; INOSITOL HEXAPHOSPHATE; MYO-INOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; MYOINOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; ALKOVERT; FYTIC ACID; HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) MYO-INOSITOL (9CI) ; IN

Functii: Agent de ingrijire orala, agent chelant

 

Descriere:

  • ester al acidului hexaphosphoric de inozitol
Component extras din plante, care are proprietati antioxidante. Acid organic extras din tarate de orez.
 
Acidul fitic are multe avantaje pe care i le ofera produselor cosmetice.
Acesta hidrateaza si controleaza secretia de sebum.
De asemena, este un agent de luminozitate pielii.
 
 
.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

CIR permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: SARE DE MARE

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Sare marina este extrasa apa de mare, mai ales din Marea Moarta. Apa unica din Marea Moarta contine 27% de saruri diferite in comparatie cu doar 3% din apa normala de mare. Mai mult, spre deosebire de apa normala de mare, sodiul nu este elementul dominant in Marea Moarta, care contine mai degraba un amestec variat de magneziu, potasiu, clorura de calciu si bromuri. 
 
  • Magneziul are capacitatea retentie a lichidelor semnificative din piele si incetineste imbatranirea pielii. Potasiul energizeaza corpul si ajuta la echilibrul de umiditate al pielii. 
  • Calciul este eficace in prevenirea retentiei de apa si cresterea circulatiei. 
  • Bromurile relaxeaza muschii. In plus, sarea de mare actioneaza ca un umectant.
Sarea de mare este folosita si pentru exfolierea pielii, intrucat nu doar inlatura celulele moarte ci si imbunatateste circulatia sangelui. Nu se recomanda exfolierea pielii cu rani.
 
De asemenea, sarea de mare formeaza o bariera la nivelul pielii, impiedica deshidratarea si reduce inflamatiile.
 
In acelasi timp, sarea de mare contine sulf care combate afectiunile cutanate si curata pielea.

Baile cu sare marina elimina celulita.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PARFUM DIN ULEIURI ESENTIALE

 

Descriere:

  • uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante.
Uleiurile esentiale reprezinta concentrate vegetale veritabile care au capacitatea de a induce starea de buna dispozitie atunci cand sunt folosite in aromoterapie si de a oferi o aroma produselor atunci casn sunt utilizate ca agenti de parfum.

Proprietatile uleiurilor esentiale consta in redarea tonicitatii si elasticitatii pielii.

Pentru obtinerea uleiurilor sunt folosite florile, fructele, frunzele, scoarta, radacinile si semintele. Cantitatea de ulei obtinuta variaza de la planta la planta. Pentru un litru de lavanda este nevoie de 50 de kilograme de flori, in schimb pentru un flacon de 25 ml de esenta de trandafir sunt supuse procesului de distilare aproximativ 100 de kilograme de petale. 

Utilizari:
  • pe cale interna: in scop terapeutic, in tratarea afectiunilor virale, distrugand microbii, bacteriile, ciuperciile, toxinele infectioase
  • pe cale externa: ingrijire corporala: fata, par, corp.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele.

Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. 
Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Kinky Curly - Come Clean Sampon"

10 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Kinky Curly - Come Clean Sampon"

5 sfaturi pentru a spala fructele si legumele in mod eficient

5 sfaturi pentru a spala fructele si legumele in mod eficient

de AlegeSanatos.ro 15 Iun 2020

Fructele si legumele se numara printre cele mai utilizate alimente. Chiar daca nu obisnuiesti sa le consumi foarte des, trebuie sa acorzi o atentie ridicata curatarii acestora. [detalii]

4 motive pentru care ti se rup unghiile

4 motive pentru care ti se rup unghiile

de Raluca Garbea 21 Aug 2019

Daca ti se rup usor unghiile, trebuie sa le protejezi cand folosesti produse de curatare, sa nu le rozi si sa le hidratezi cu ajutorul unei lotiuni speciale. Descopera in articol care sunt principalele cauze care duc la ruperea unghiilor. [detalii]

Cele mai eficiente alimente diuretice

Cele mai eficiente alimente diuretice

de Raluca Garbea 28 Sep 2018

Alimentele diuretice au rolul de a elimina disconfortul creat de retentia de apa, ajutand la ameliorarea simptomelor provocate de sindromul premenstrual si la curatarea organismului de toxine. [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016