Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Avon - Distillery Clean Break Demachiant

Avon - Distillery Clean Break Demachiant
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Avon Cosmetics

 

Descriere Avon - Distillery Clean Break Demachiant

Distillery Clean Break Demachiant 

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Maseaza demachiantul pe ten si vei simti cum formula cremoasa se topeste, transformandu-se intr-o textura laptoasa. Indeparteaza cu apa calduta, inlaturand astfel delicat, dar eficient, chiar si machiajul persistent si impuritatile, fara sa iriti pielea.

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 13 sunt considerate a fi sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Avon - Distillery Clean Break Demachiant

PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, POLYGLYCERYL-3 STEARATE, POLYSORBATE 80, BEHENETH-5, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SILICA, OZOKERITE, DI-C20-40 ALKYL DIMER DILINOLEATE, C18-38 ALKYL HYDROXYSTEAROYL STEARATE, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, ISOPROPYL MYRISTATE, MANGIFERA INDICA (MANGO) SEED BUTTER, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Polysorbate-80, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de denaturant si surfactant. Este folosit in detergenti si produse de ingrijire personala. Polysorbate 80 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide si 1,4-dioxane.
 

 

Data analizei: 2020-05-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: APRICOT KERNEL OIL; APRICOT KERNEL OIL (PRUNUS ARMENIACA L.) ; OIL OF APRICOT KERNELS; PERSIC OIL; PRUNUS ARMENIACA OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei din caise
  • contine aproximativ 58-66%  acid oleic, 29% acid linoleic, 4-6%  acid palmitic si 0.5-1% acid linolenic
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS), pe post de extract natural.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrjijire personala nu prezinta riscuri.


Citeste mai mult

Sinonime: CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CACAO BUTTER; CACAO OIL; CACAO SEED BUTTER; COCOA BUTTER; COCOA SEED BUTTER; OILS, THEOBROMA; THEOBROMA CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO SEED BUTTER; THEOBROMA OIL; THEOBROMA OILS

Functii: emolient, agent de mascare, agent de protectie si ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Untul din seminte de cacao Theobroma, cunoscut sub denumirea de untul de cacao, este o grasime obtinuta din semintele prajite ale plantei de cacao Theobroma. Este grasimea care este utilizata, de obicei,  in ciocolata.
  • Se extrage in timpul procesului de obtinere a ciocolatei si pudrei de cacao.
  • Contine aproximativ 34-36% de acid stearic, 30-40% acid oleic si 24-29% de acid palmitic.
  • Acest ingredient protejeaza temporar  pielea ranita sau expusa la stimuli nocivi sau iritatii si poate oferi protectie pielii.
  • De asemenea, incetineste pierderea de apa din piele prin formarea unei bariere la suprafata pielii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include untul din seminte de cacao pe lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: MONOESTER WITH 3,3'- [ (2-HYDROXY-1,3-PROPANEDIYL) BIS (OXY) ] BIS [1,2-PROPANEDIOL- OCTADECANOIC ACID; MONOESTER WITH TRI-1,2,3-PROPANETRIOL DIETHER OCTADECANOIC ACID; MONOESTER WITH TRIGLYCEROL OCTADECANOIC ACID; OCTADECANOIC ACID, MONOESTER WITH 3

Functii: Emolient, surfactant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ester al acidului stearic si al poliglicerinei-3
Este de origine vegetala (din ulei de palmier sau ulei de rapita), o resursa alimentara (materie prima regenerabila) si complet biodegradabila.

De asemenea, este folosit ca ingredient alimentar.
 
Polyglyceryl-3 actioneaza in rol de emulgator si ofera o stabilitate excelenta in produse de emulsie.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Aprobat de ECOCERT pentru proprietatile sale blande, biodegradabile.

Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: POLYSORBATE 80, MONO-9-OCTADECENOATE POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN; POLY (OXY-1,2-ETHANEDIYL) DERIVS. SORBITAN, MONO-9-OCTADECENOATE; POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOOLEATE; SORBIMACROGOL OLEATE

Functii: Denaturant, surfactant

 

Descriere:

  • surfactant si emulgator folosit in detergenti si produse de ingrijire personala.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca adjuvant al agentilor de aroma sau ca aditiv multifunctional ce poate fi adaugat direct la mancare. Polysorbate 60 poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect si ca emolient oftamologic.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
 
Polysorbate 80 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • agent de curatare ce poate fi gasit intr-o varietate de produse inclusiv in rimeluri si tusuri.
Poate fi folosit la formarea unui gel care permite produsului de curatare sa elimine murdaria de pe suprafata pielii. 

Este foarte bun la eliminarea murdariei. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu are nicio interdictie pe teritoriul Uniunii Europene.

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult

Sinonime: SILICA, AMORPHOUS SILICA; AMORPHOUS SILICON OXIDE HYDRATE; SILICIC ANHYDRIDE; SILICON DIOXIDE

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerant, agent de umplutura, agent opacifiant, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • constituent al nisipului
  • denumit si dioxid de siliciu
  • folosita sub forma amorfa, fara structura, in cosmetice
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala nu contin Silica cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent antiaglomerant si pentru  alte intrebuintari in alimente.


Citeste mai mult

Sinonime: EARTH WAX, FOSSIL WAX, OZOCERITE

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, agent opacifiant

 

Descriere:

  • ceara de hidrocarburi derivata din surse minerale din petrol
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Actiune: controleaza vascozitatea unui produs de ingrijire personala, mentine pielea intr-o conditie buna. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu are nicio interdictie pe teritoriul Uniunii Europene.

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.


Citeste mai mult

Functii: emolient, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

Actiune: controleaza vascozitatea unui produs de ingrijire personala, inmoaie pielea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu are nicio interdictie pe teritoriul Uniunii Europene.

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: TRIGLYCERIN DIISOSTEARATE

Functii: agent ingrijirea pielii, emolient, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • derivat din acid izostearic si poliglicerina-3
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (4/5).


Citeste mai mult

Sinonime: IPM; ISOPROPYL TETRADECONOATE; 1-METHYLETHYL TETRADECANOATE

Functii: liant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent

 

Descriere:

  • compus din isopropyl alcohol (alcool izopropilic) si myristic acid (acid miristic)
  • folosit si in medicamentele cu aplicare zonala, externa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite adaugarea directa a acestui ingredient la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Isopropyl Myristate in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5).
 


Citeste mai mult

Sinonime: MANGIFERA INDICA SEED BUTTER; MANGO BUTTER; MANGO SEED BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Grasime obtinuta din semintele de mango, Mangifera indica.
Untul de mango este cunoscut pentru proprietatile sale emoliente abundente si este cunoscut pentru abilitatea sa de a ajuta la vindecarea ranilor si la regenerarea celulelor de regenerare.
  • Este cunoscut pentru asigurarea protectiei impotriva radiatiilor UV.
  • Este recomandat de catre multi medici dermatologi ca un tratament pentru riduri, pielea uscata, eruptii cutanate, descuamarea pielii, pete, mancarimi, arsuri solare, piele intarita.
  • Acest unt se mai folosteste pentru tratarea vergeturilor, a muscaturilor de insecte, eczemelor si dermatitei.
Uleiul semisolid din untul din seminte de mango contine aproximativ:
  • 35-50% acid oleic
  • 33-48% acid stearic
  • 5-8% acidul palmitic
  • 4-8% acid linoleic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CUCUMBER EXTRACT; CUCUMBER FRUIT EXTRACT; CUCUMIS SATIVUS EXTRACT; EXTRACT OF CUCUMBER; EXTRACT OF CUCUMIS SATIVUS

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract de castravete
  • proprietati antiinflamatorii
Castravetele este foarte bogat in vitamine, saruri minerale, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul, dar si enzime benefice pentru piele. Coaja are efect calmant pentru piele, restabileste pH-ul natural al pielii, indeparteaza impuritatile depuse in timpul zilei si vindeca iritatiile.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Avon - Distillery Clean Break Demachiant"

5 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Avon - Distillery Clean Break Demachiant"

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016