Nota 7 / 10 din 542 voturi 1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Contine ingrediente naturale in proportie de 98%.
Apa cu aroma de trandafiri, Rosa centifolia si Rosa canina, ingrijeste delicat pielea.
Lotiunea contine apele florale obtinute prin distilarea cu vapori de apa.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER
Functii: solvent
Descriere:
-
ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
-
cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.
Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.
Citeste mai mult
Sinonime: ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT, CABBAGE ROSE (ROSA CENTIFOLIA) EXTRACT; CABBAGE ROSE EXTRACT; CABBAGE ROSE FLOWER EXTRACT; EXTRACT OF CABBAGE ROSE; EXTRACT OF ROSA CENTIFOLIA; ROSA CENTIFOLIA EXTRACT;
Functii: Astringent, tonic, mascant
Descriere:
-
Extract de floare trandafir, Rosa Centifolia
Se spune ca extractul acestei de flori are proprietati de ingrijire a pielii si este, de asemenea, utilizat in parfumuri.
Extractul de floare de trandafir Rosa Centifolia este mai putin concentrat decat uleiul de trandafir, dar contine, in mare parte, aceleasi beneficii si efecte terapeutice.
Extractul de floare este considerat a fi mai benefic pentru tonifierea pielii.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
-
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulle de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Citeste mai mult
Sinonime: ROSA CANINA SEED OIL
Descriere:
- ulei de seminte presat extras din semintele trandafirilor Rosa Canina (maces).
Majoritatea uleiului de maces este produs in Chile si Argentina.
Ulei de macese contine o lista de ingrediente active cu proprietati antiimbatranire a pielii cum ar fi:
- vitamina C ( ajuta la repararea tesuturilor)
- licopen (antioxidant puternic)
- vitamina A
- omega 9 (un acid gras esential)
- beta - caroten (antioxidant puternic)
- omega 6 (acid gras esential asociat cu reducerea inflamatiei si a liniilor fine (riduri))
Ca rezultat al tuturor acestor ingrediente active, uleiul de macese are o serie de beneficii de infrumusetare:
- nivelul ridicat de acizi grasi esentiali ajuta la protectia umiditatii pielii si trateaza pielea uscata. Acest lucru, la randul sau, are un efect pozitiv asupra ridurilor care apar in urma lipsei de umiditatate.
- cicatricile (varicela), leziunile pielii (de exemplu, vergeturile) si acneea pot fi tratate sau atenuate cu ajutorul uleiului de macese ulei. Acest ulei poate trata si pielea arsa (arsuri solare sau arsuri accidentale).
Ueiul de macese reduce pigmentarea pielii sau opreste imbatranirea prematura.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Citeste mai mult
Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE
Descriere:
-
substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
-
adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.
Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.
Citeste mai mult
Sinonime: 5-CHLORO-2-METHYL-4-ISOTHIAZOLIN-3-ONE; 4-ISOTHIAZOLIN-3-ONE, 5-CHLORO-2-METHYL-
Functii: conservant
Descriere:
-
protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect, drept agent antimicrobian si component al adezivilor si al altor ambalaje.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea amestecului de Methylchloroisothiazolinon (23.3%) si Methylisothiazolinone (76.7%) in concentratii de pana la 15 ppm in produsele rinse-off si 7.5 ppm in produsele leave-on.
Conform Directivei UE 1223/2009, amestecul de Methylchloroisothiazolinon si Methylisothiazolinone poate fi folosit in raportul 3/1 in concentratii de pana la 15 ppm (0.0015%).
Health Canada permite folosirea combinatiei Methylchloroisothiazolinon si Methylisothiazolinone in concentratii de pana la 15 ppm (0.0015%) in produsele rinse-off si 7.5 ppm (0.00075%) in produsele leave-on.
Citeste mai mult
Sinonime: 3 (2H) -ISOTHIAZOLONE, 2-METHYL; 2-METHYL-3 (2H) –ISOTHIAZOLONE; MIT
Functii: conservant
Descriere:
-
compus organic
-
previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Da
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%). Este permisa si folosirea amestecului de Methylchloroisothiazolinon (23.3%) si Methylisothiazolinone (76.7%) in concentratii de pana la 15 ppm in produsele rinse-off si 7.5 ppm in produsele leave-on.
Conform Directivei UE 1223/2009, Methylisothiazolinone poate fi folosit in cosmetice in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%). De asemenea, in amestec cu Methylchloroisothiazolinon, poate fi folosit in raportul 1:3, in concentratii de pana la 15 ppm (0.0015%).
Health Canada permite folosirea acestui ingredient in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%). Este permisa si folosirea combinatiei Methylchloroisothiazolinon si Methylisothiazolinone in concentratii de pana la 15 ppm (0.0015%) in produsele rinse-off si 7.5 ppm (0.00075%) in produsele leave-on.
Citeste mai mult
Sinonime: DL-CITRONELLOL, L-CITRONELLOL, CEPHROL, RHODINOL, RODINOL
Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului
Descriere:
-
lichid fara culoare, uleios, cu miros floral
-
apare in mod natural si este produs de anumite plante (trandafir)
-
folosit si in produsele impotriva insectelor
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.
Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.
Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.
Citeste mai mult
Sinonime: GERANIOL ALCOHOL, GERANIOL EXTRA, GERANYL ALCOHOL, GUANIOL
Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic
Descriere:
-
ingredient cu miros, care apare in mod natural
-
poate fi gasit anumite uleiuri esentiale (trandafir, lamai)
-
impotriva insectelor
-
feromon secretat de albine cu rolul de a semnaliza locatia nectarului
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Da
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.
Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.
Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.
Citeste mai mult
Sinonime: ALLYLGUAIACOL, CARYOPHYLLIC ACID, EUGENIC ACID
Functii: denaturant, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic
Descriere:
-
se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS).
Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic acceptabil de pana la 2.5 mg/kg (greutate corporala), atunci cand acest ingredient este folosit pe post de agent de aroma.
Flavor and Extract Manufacturers Association Expert Panel a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.
Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Eugenol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.
Citeste mai mult
Sinonime: BENZENEMETHANOL, BENZYLIC ALCOHOL, PHENYLCARBINOL, PHENYLMETHANOL, BENZENECARBINOL
Functii: conservant; analgezic extern, ingredient parfum, medicament igiena orala, conservant, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, rol de mascare/acoperire a mirosului
Descriere:
-
ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere
-
poate fi gasit si in uleiul esential al multor plante precum iasomia, zambila
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Da
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Da
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Benzyl Alcohol poate, de asemenea, fi folosit ca anestezic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala precum produsele ano-rectale, de igiena orala si de tipul analgezice locale.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%. In plus, Benzyl Alcohol poate fi folosit si in produsele de vopsire a parului, in concentratii de pana la 10%.
Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.
Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Alcohol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 1519 Benzyl Alcohol.
Citeste mai mult