AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Gerocossen - Manuka Bio Apa micelara

Gerocossen - Manuka Bio Apa micelara
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Gerocossen Laboratoires

 

Descriere Gerocossen - Manuka Bio Apa micelara

Manuka Bio Apa micelara 

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Apa micelara 3 in 1 Manuka BIO indeparteaza delicat si eficient machiajul si impuritatile, datorita agentilor de curatare blanzi. Complexul activ: miere de Manuka BIO si extract de rodie, bogat in polizaharide, vitamine, minerale, are efect hranitor, tonifiant si protector. Dupa demachiere, pielea ramane cu o senzatie de prospetime si confort.

Cantitate: 300 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 8 sunt considerate a fi sigure, 1 ingredient prezinta risc moderat de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc ridicat de dauna.
 

 

Ingrediente Gerocossen - Manuka Bio Apa micelara

AQUA, POLYGLYCERYL-4 CAPRATE, SODIUM COCOYL APPLE AMINO ACIDS, MANUKA HONEY, PUNICA GRANATUM EXTRACT, FRAGRANCE/PARFUM, PHENOXYETHANOL, ETHYLHEXYL GLYCERIN, TETRASODIUM EDTA, CITRIC ACID

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau Fragrance, ingredient cu risc ridicat de dauna, care are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate cauza iritatii. 



Data analizei: 2020-06-04


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: DECANOIC ACID, MONOESTER WITH TETRAGLYCEROL; MONOESTER WITH TETRAGLYCEROL DECANOIC ACID; TETRAGLYCERYL MONOCAPRATE

Functii: Emolient, surfactant

 

Descriere:

  • Ester al acidului caprilic si al polyglyceryl-4
  • Ingredient pe baza vegetala, surfatant non-ionic si agent de ingrijire a pielii
  • Inmoaie si catifeleaza pielea
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative ale acestui ingredient.
 


Citeste mai mult

Functii: Surfactant, spumant, agent de ingrijire a pielii.

 

Descriere:

  • Ingredient derivat din aminoacizii izolati din sucul de mere. 
Este bland si produce usor spuma. Este o alegere buna pentru pielea sensibila, in produse faciale sau pentru copii. Fiind un agent activ de suprafata, nu irita, netezeste pielea si ingrijeste pielea. Lasa pielea moale la atingere.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • miere care se face din nectarul copacului de Manuka.
Proprietati: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice.

Este folosita, de obicei, ca medicament alternativ. Mierea protejeaza impotriva daunelor cauzate de bacterii. Mai multe studii sustin ca mierea de Manuka poate scurta timpul de vindecare a arsurilor usoare si a ranilor, amelioreaza durerea si scade nivelul inflamatiilor. Este un remediu bun pentru tratarea acneei.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: POMEGRANATE EXTRACT

Functii: astringent, antibacterial

 

Descriere:

Extract de rodie.
  • este un super antioxidant cu proprietati astringente si antibacteriale.
  • este folosit in produsele de ingrijire a pielii pentru proprietatea sa de a lupta impotriva radicalilor liberi si a semnelor de imbatranire.
  • hidrateaza pielea atunci cand este aplicat local
  • scade riscul de cancer indus de substantele chimice din mediu
  • este utilizat impotriva dispepsiei, diareei și dizenteriei
  • are efect antivacterial impotriva placii dentare

Poate fi folosit in urmatoarele cazuri:
  • inflamatiilor la stomac
  • durerilor de inima si altor probleme cardiace
  • fermentarii si productiei de vin si suc de fructe
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Nu exista studii care sa atentioneze asupra efectelor adverse al acestui ingredient.

Extractul de rodie este considerat 99% sigur.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: EDETATE SODIUM, TETRASODIUM EDETATE, TETRASODIUM EDETATE DIHYDRATE; SODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic

 

Descriere:

  • folosit pentru a indeparta si reduce reactivitatea ionilor de metal ce pot fi prezenti intr-un produs
  • protejeaza ingredientele cu rol de parfum
  • previne rancezirea ingredientelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Tetrasodium EDTA in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Gerocossen - Manuka Bio Apa micelara"

7 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Gerocossen - Manuka Bio Apa micelara"

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016