AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Purito - Spuma de curatare

Purito - Spuma de curatare
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: HINATURE Inc

 

Descriere Purito - Spuma de curatare

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Spuma faciala pentru curatare in profunzime, Purito From Green, imbogatita cu gotu kola, indeparteaza impuritatile din pori, mentine pH-ul optim al pielii si ii fortifica bariera protectoare. Dupa utilizare, tenul ramane perfect curat, proaspat si hidratat. 

Cantitate: 150 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 20 ingrediente dintre care 19 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc de dauna mediu.

 

 

Ingrediente Purito - Spuma de curatare

AQUA, SODIUM COCOYL ISETHIONATE, GLYCERIN, SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, BUTYLENE GLYCOL, COCO BETAINE, POTASSIUM COCOYL GLYCINATE, POTASSIUM BENZOATE, SODIUM CHLORIDE, POLYQUATERNIUM-67, POTASSIUM COCOATE, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, CITRIC ACID, CAMELLIA SINENSIS EXTRACT / LEAF EXTRACT, GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT, AGRIMONIA EUPATORIA EXTRACT, DISODIUM EDTA, HOUTTUYNIA CORDATA EXTRACT, PERILLA FRUTESCENS LEAF EXTRACT, SODIUM ACETATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Sodium Cocoyl Isethionate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de surfactant si agent tensioactiv.  Se gaseste in produsele de ingrijire a parului, cum ar fi sampoanele, datorita capacitatii sale de a ajuta apa sa se amestece cu uleiul si murdaria, permitandu-le sa fie mai usor spalate. Desi este considerat in general sigur, toti agentii tensioactivi pot fi iritanti si tind sa fie si mai iritanti in concentratii mai mari.

Data analizei: 2023-01-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: FATTY ACIDS, COCO, 2SULFOETHYL ESTERS, SODIUM SALTS; FATTY ACIDS, COCONUT OIL, SULFOETHYL ESTERS, SODIUM SALTS; SODIUM COCOYL ETHYL ESTER SULFONATE; SODIUM SALTS FATTY ACIDS, COCONUT OIL, SULFOETHYL ESTERS; SULFOETHYL ESTERS SODIUM SALTS FATTY ACIDS,

Functii: Agent surfactant

 

Descriere:

  • agent activ de suprafata pe baza de acizi grasi
  • extras din uleiul de nuca de cocos si din acidul isoethionic, un tip de acid sulfonic.
Este folosit in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala ca agent surfactant.  

Se gaseste in produsele de ingrijire a parului, cum ar fi sampoanele, datorita capacitatii sale de a ajuta apa sa se amestece cu uleiul si murdaria, permitandu-le sa fie mai usor spalate.
Ca surfactant, creeaza o senzatie de umeditate, dizolva uleiuri, reduce tensiunea de suprafata si poate ajuta la formarea spumei.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a aprobat utilizarea de cocoil de sodiu izetionat in concentratii de pana la 50% pentru produsele cu clatire si pana la 17% de in produsele fara clatire.

Desi este considerat in general sigur, toti agentii tensioactivi pot fi iritanti si tind sa fie si mai iritanti in concentratii mai mari.

A fost demonstrat ca Sodiu Cocoyl isetionat provoaca iritarea ochilor daca este folosit in concentratii mai mari.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: AMIDES, COCONUT OIL, WITH N-METHYLTAURINE, SODIUM SALTS; SODIUM N-COCOYL-N-METHYL TAURATE; SODIUM N-METHYL-N-COCOYL TAURATE; SODIUM SALTS AMIDES, COCONUT OIL, WITH N-METHYLTAURINE; WITH N-METHYLTAURINE SODIUM SALTS AMIDES, COCONUT OIL

Functii: surfactant, spumant

 

Descriere:

  • Sare de sodiu al acidului gras de nuca de cocos si al N-metil taurinei.
  • Derivat din plante.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Poate produce iritatii la nivelul ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: BETAINES, COCO ALKYLDIMETHYL; COCO DIMETHYL GLYCINE; COCONUT BETAINE; DEHYTON AB 30; MIRATAINE CDMB; NISSAN ANON BF; STANDAPOL AB 45; TEGO-BETAIN BL 158; VARION CDG; VELVETEX AB 45

Functii: Agent antistatic, agent de ingrijire a parului, surfactant, agent de curatire, agent de marire a spumei, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

Un derivat de Cocamide si glicina betainica.
  • Este obtinut din din ulei de nuca de cocos si se prezinta sub forma unui lichid de culoare galben pal.
  • Ca agent surfactant, in cea mai mare parte este utilizat in produsele pentru baie, deoarece curata delicat pielea si parul, ajutand la amestecarea cu apa a uleiului si a murdariei, astfel incat acestea sa poata fi indepartate.
  • Nivelul sau de pH are efect antimicrobian ceea ce il pozitioneaza ca un ingredient de curatare efectiv dar bland in produsele personale sanitare.
  • Emulsioneaza si ingroasa formulele anumitor cosmetice, reducand potentialele iritatii provocate de ingredientele de curatare continute respectivul produs.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera acest ingredient sigur si permite utilizarea acestuia in produse de ingrijire personala.
  • Poate produse iritatii in anumite cazuri.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Un agent de curatare pe baza de aminoacizi, extrem de bland, cu o spumabilitate remarcabila. De asemenea, poate reduce duritatea si resturile de surfactanti mai puternici, cum ar fi SLS sau sapunurile cu acizi grasi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, POTASSIUM SALT; POTASSIUM SALT BENZOIC ACID

Functii: conservant

 

Descriere:

  • Potassium benzoate este sarea de potasiu a acidului benzoic.
  • Conservantii sunt substante care pot fi adaugate la produsele cosmetice cu scopul principal de a inhiba dezvoltarea microorganismelor in astfel de produse.
  • Benzoatul de sodiu este un conservant chimic, care este de obicei adaugat in unele produse alimentare si bauturi, dar mai ales bauturi racoritoare. Benzoatul de sodiu este un conservant eficient, deoarece blocheaza dezvoltarea unor bacterii, drojdii si mucegaiuri. Atunci cand dizolvat in lichid, se separa in doua parti, in electrolit de potasiu si sare benzoat.
  • Potasiul este extrem de important pentru multe procese biologice, inclusiv contractia musculara asociate cu ritmul inimii tale.
  • In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E212.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drugs Administration (FDA) a analizat acest ingredient si l-a desemnat ca unul sigur pentru utilizarea generala sau specifica,  limitata in produsele alimentare. 
  • FDA a stabilit ca bauturile care au in compozitia sa atat benzoat de sodiu cat si vitamina C contin cantitati minime de benzen.
  • Agentia pentru Protectia Mediului defineste apa potabila sigura ca avand mai putin de 5 parti pe miliard (ppb) de benzen. In consecinta, FDA a adoptat aceasta limita maxima admisa pentru bauturile de consum.
  • Environment Canada Domestic Substance List a clasificat acest ingredient ca nefiind potential toxic sau nociv.


Citeste mai mult

Sinonime: ROCK SALT, NACL

Functii: agent de aroma, agent de igiena dentara, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • sare anorganica
  • cunoscut sub denumirea de sare de bucatarie
  • folosit des in produsele de igiena orala:  ofera prospetime respiratiei, curata dintii si gura
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala pentru ochi, in concentratii cuprinse intre 2 si 5%. Este de asemenea, permisa folosirea sa ca substanta ce migreaza din ambalaj in alimente.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYQUATERNIUM-67

Functii: antistatic, peliculogen, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • asemanator din punct de vedere al structurii cu Polyquaternium-10
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: FATTY ACIDS, COCONUT OIL, POTASSIUM SALTS; POTASSIUM COCOATE SOLUTION

Functii: surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • sarea de potasiu a acidului de nuca de cocos
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient  in cosmetice.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Este o planta originara din India, folosita dintotdeauna in medicina ayurvedica (medicina traditionala Indiana), pentru proprietatile sale cicatrizante si regenerante.
  • Cicatrizant si antimicrobian
  • Regenerant, cutanant, reparator, anti-age
  • Stimulator al circulatiei sanguine si a microcirculatiei
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSE (GREEN TEA) LEAF EXTRACT; CAMELLIA SINENSIS (TEA PLANT) LEAF EXTRACT; THEA SINENSIS EXTRACT; EXTRACT OF CAMELLIA SINENSIS LEAVES; GREEN TEA; GREEN TEA LEAF EXTRACT; TEA LEAF ABSOLUTE

 

Descriere:

Extract din frunzele  plantei de ceai camellia sinensis. Cunoscut si sub denumirea de extract de ceai verde.
 
Proprietati:
  • antioxidant puternic 
  • antiinflamatorii 
  • antiimbatranire 
  • anticarigen
  • antiinflamator
  • umectant
  • conditionator
  • absorbant de raze UV
 
Ceaiul verde are capacitatea de a diminua aparitia ridurilor si a pierderea elasticitatii pielii.
 
De asemenea, incetineste dezvoltarea unora dintre semnele vizuale de imbatranire datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Un studiu efectuat de American Association for Cancer Research si revista Preventative Medicine au demonstrat modul in care consumul de ceai verde poate ajuta la prevenirea formarii tumorilor canceroase.


Citeste mai mult

Sinonime: LICORICE ROOT OIL

 

Descriere:

Extract de lemn dulce.

Folosit ca un iluminator, antioxidant, antiinflamator si agent hidratant.

Potrivit Institutului National al Cancerului, acest ingredient a fost folosit ca un anti-inflamator si antioxidant, in primul rand din cauza licochalcone, o molecula care este continuta in extractul de radacina de lemn dulce care controleaza productia de ulei, inmoaie si calmeaza pielea predispusa la acnee.
 
Desi este utilizat in prezent in multe de ingrijire a pielii si produse de frumusete, nu exista pic de cercetare pe capacitatea sa reala de albire sau hidratare. Atunci cand sunt combinate cu alte uleiuri vegetale, acizi alfa-hidroxi acizi, beta-hidroxi, ceto-acizi amide, saruri de amoniu si saruri anorganice acesta poate fi utilizat pentru a reduce pete de varsta intunecate si albirea pielii, potrivit unor studii.
 
Potrivit National Institutes of Health, gel cu aplicare topica cu extract de lemn dulce s-a dovedit a fi eficace in tratamentul dermatitei atopice in studiu preliminar uman si este folosit uneori pentru a ajuta la scaderea inflamatiei din cauza efectului sau asupra metabolismului steroizilor. Cu toate acestea, ambele aceste avantaje au nevoie de mai multa cercetare.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi exista multe efecte secundare negative la ingerarea Glycyrrhiza glabra, acesta este considerat sigur pentru uz topic, chiar si pe pielea sensibila. Atunci cand sunt ingerate, aceasta poate afecta negativ rinichii, tensiunea arteriala si determina o crestere periculoasa  a cortizolului.

Exista o legatura intre Glycyrrhiza glabra si o crestere a nivelului de testosteron. Desi acest legatura este slaba si se refera numai la ingestie, femeile gravide ar trebui sa fie mai atente atunci cand se utilizeaza Glycyrrhiza glabra din cauza efectelor sale hormonale.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din planta numita turita-mare
Actiune: ingrijeste pielea si o mentine intr-o stare buna. Grabeste vindecarea ranilor cutanate deschise si suturate.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure, dar in unele cazuri pot produce reactii alergice din cauza compusilor cu potential alergen pe care acestea le contin.

Spre urmare,  este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.


 


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de planta cameleon. 
Principalele componente active din planta sunt aceste substante chimice de lux numite flavonoide. Houttuynia cordata are în mod specific o cantitate buna de flavonoide polifenolice, cele patru frecvente fiind quercetina, quercitrina, hiperozidul si rutina. Toate prezinta proprietati antiinflamatorii, antioxidante si antibacteriene. 
 
S-a dovedit ca Quercitrin scade daunele cauzate de razele UVB, ceea ce reprezinta un bonus suplimentar. Un lucru de retinut, totusi, este ca continutul de flavonoizi al acestui extract poate depinde de daca extractul este luat din radacini sau frunze, precum si daca este vorba de o extractie prin apa sau alcool.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunzele de susan salbatic
Actiune: ingrijeste pielea si o mentine intr-o stare buna. Confera o aroma placuta produsului finit. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM SALT ACETIC ACID; ANHYDROUS SODIUM ACETATE

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, adjustor ph

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului acetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 262 – Sodium acetates.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Purito - Spuma de curatare"

3 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Purito - Spuma de curatare"

Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016