Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sensodyne - Cool Mint Apa de gura

Nota 8 / 10 din 451 voturi
Sensodyne - Cool Mint Apa de gura
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: GlaxoSmithKline

 

Descriere Sensodyne - Cool Mint Apa de gura

Cool Mint Apa de gura

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Cantitate: 500 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 9 sunt considerate a fi sigure, 6 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.


 

Ingrediente Sensodyne - Cool Mint Apa de gura

AQUA, GLYCERIN, SORBITOL, POTASSIUM NITRATE, PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL, POLOXAMER 407, SODIUM BENZOATE, FLAVOR (AROMA), DISODIUM PHOSPHATE, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, SODIUM PHOSPHATE, SODIUM FLUORIDE, SODIUM SACCHARIN, CI 42090

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, surfactant, agent de emulsifiere. Este derivat din ulei de ricin. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea PEG-60 Hydrogenated Castor Oil in concentratii de pana la 100%. Nu este recomandata folosirea sa pe pielea vatamata. Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide, PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons, 1,4-dioxane, fier, arsenic.

parabeni: Methylparaben, Propylparaben, ingrediente cu risc mediu de dauna. Acestia sunt conservant si au rolul de a proteja cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare prin prevenirea sau intarzierea fermentarii. Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san. Cercetatori din Marea Britanie au descoperit concentratii mari de parabeni in tumorile mamare. Acest lucru este posibil din cauza ca parabenii au capacitatea de a traversa bariera pielii, ajungand foarte usor in sistemul circulator.


Sodium Fluoride, ingredient cu risc mediu de dauna, este agent anti-carii, agent igiena orala, anti-placa. Reprezinta sarea anorganica a fluorului. In Canada, Sodium Fluoride si alti compusi pe baza de fluor nu pot fi folositi in pasta de dinti, apa de gura sau in pastilele/bomboanele pentru improspatarea respiratiei. Poate avea urmatoarele reactii adverse: toxicitate la nivelul organelor, iritatii la nivelul ochilor, pielii sau a plamanilor, cancer, toxicitate la nivel reproductiv.

Poloxamer 407, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de surfactant, agent de emulsifiere si solvent. Poate produce alergii  si toxicitate la nivelul organelor.

Data analizei: 2019-06-26


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: D-GLUCITOL; D-SORBITOL; SORBITOL SOLUTION; SORBITOL SOLUTION, 70%; DGLUCITOL; CHOLAXINE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, plastifiant

 

Descriere:

  • tip de alcool de zahar (polyalcohol), ce apare in mod natural dar poate fi si produs sintetic
  • apare in fructe de padure, cirese, prune, pere si alge
  • ajuta la hidratarea pielii, prin atragerea apei din atmosfera (prin osmoza)
  • poate insa sa si usuce pielea in anumite conditii (lipsite de umiditate)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta pentru adaugarea directa la mancare si drept component al produselor laxative farmaceutice, fara prescriptie medicala.

Joint FAO/WHO Expert Committee nu condidera a fi necesara limitarea consumului zilnic de Sorbitol si alti indulcitori de acelasi tip.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 420.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Nitratul sau azotatul de potasiu este o sare a potasiului cu acidul azotic.
 
Azotatul de potasiu este un ingredient bine cunoscut pentru actiunea sa de desensibilizare asupra dintilor inflamati. Prin urmare, este, un ingredient comun in pastele de dinti.
 
Alte utilizari:
  • in procesul de saramurare al produselor alimentare
  • la obtinerea prafului de pusca sau alt produse pirotehnice. 
  • la producerea grenadelor fumigene
  • la obtinerea ingrasamintelor chimice
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E252 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
 
Nitratii nu prezinta efecte secundare, dar prin incalzire sau in stomac pot fi convertiti in nitriti (E250). Nitritii de sodiu reactioneaza cu proteinele si formeaza substante cancerigene numite nitrozamine.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este considerat sigur pentru utilizarea in produse cosmetice, neexistand studii care sa demonstreze existenta unor efecte adverse negative.


Citeste mai mult

Functii: emulgator, surfactant

 

Descriere:

  • Polietilenglicol derivat din ulei de ricin
Este utilizat in produsele cosmetice pentru proprietatile de curatare pe care le are atunci cand este aplicat pe piele.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat pentru adaugarea directa in alimente, cat si ca aditiv alimentar indirect in textile si materiale, drept componente ale unor articole care au ca scop folosirea repetata.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea PEG-60 Hydrogenated Castor Oil in concentratii de pana la 100%. Nu este recomandata folosirea sa pe pielea vatamata.

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie), PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons (cancer la san), 1,4-dioxane (cancer), fier, arsenic.


Citeste mai mult

Sinonime: POLOXAMER 407

Functii: surfactant, agent de emulsifiere, solvent

 

Descriere:

  • polimer Polietilenglicol, Polioxipropilen
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv indirect in mancare. Este permisa si folosirea sa in solutii sanitare care au contact intamplator cu mancarea. 

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Poloxamer 407 in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE

 

Descriere:

  • substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
  • adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS DISODIUM HYDROGENPHOSPHATE; DIBASIC SODIUM PHOSPHA TE; DIBASIC SODIUM PHOSPHATE; DISODIUM HYDROGEN PHOSPHATE; DISODIUM HYDROGENORTHOPHOSPHATE; DISODIUM HYDROGENPHOSPHATE, ANHYDROUS; DISODIUM ORTHOPHOSPHATE; DISODIUM SALT HEPTAHYDRATE PHOSPH

Functii: inhibitor de coroziune

 

Descriere:

  • Substante solide cristaline de culoare alba.
     
  • este utilizat ca aditiv alimentar pentru proprietatile sale de stabilizarea, emulsionare si fortificare.
  • acesta poate fi, de asemenea, utilizat in scopuri industriale ca un inhibitor de coroziune, ca ingredient de pesticid in produse industriale si alte curatare. Desi e sigur in formula in care se adauga in produse alimentare, acest ingredient in forma sa pura poate fi uneori toxic la contactul cu pielea sau daca este ingerat.
  • In produsele cosmetice este folosit pentru capacitatea sa de regulator de pH si agent de aroma.
  • Acest ingredient este folosit si in laxative.
 
  • In Codus Alimentarius difosfatul de sodiu are denumirea de E450i.
  • aditiv alimentar artificial utilizat de industria alimentara pentru a creste capacitatea de a retine apa, cu actiune emulsifianta, reduce pierderea de suc celular la decongelarea carnurilor si a fileului de peste, are capacitate dispersanta si antiaglomeranta.
     
  • Efectele adverse asupra organismului printre cele mai grave se enumera faptul ca poate duce la impiedicarea asimilarii si fixarii calciului in oase, putand induce osteoporoza sau depuneri anormale de calciu – osteofite (ciocuri de ,,papagal’’).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include fosfatul de sodium (mono-, di- si tribazic) in lista substantelor considerate Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizare in scopuri alimentare multiple, ca nutrient si agent chelator.


Citeste mai mult

Sinonime: P-CARBOMRYHOXYPHENOL, METHYL 4-HYDROXYBENZOATE;

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • derivat din acid para-aminobenzoic
  • antifungic
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
  • se absoarbe rapid in piele sau in tractul intestinal (cand este folosit drept conservant alimentar)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare. Methylparaben poate fi folosit si ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Methylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita totala, zilnica de consum a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.

Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san.


Citeste mai mult

Sinonime: PROPYL P-HYDROXYBENZOATE; PROPYL PARAHYDROXYBENZOATE

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • derivat din acid para-aminobenzoic
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Propylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita totala, zilnica de consum a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.

Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san.


Citeste mai mult

Functii: agent de tamponare

 

Descriere:

  • Substanta solida cristalina
Fosfatul de sodiu, in special fosfatul trisodic, este un agent de curatare eficient si este utilizat intr-o varietate de produse.

In cosmetice si produse de ingrijire personala, ingredientele din fosfatul de sodiu sunt utilizate in produse de baie, produse pentru ingrijirea dintilor, ape de gura, balsamuri de par, sampoane, produse de machiaj si produse de ingrijire a pielii.

Acesta poate fi folosit ca aditiv in alimente, in produse de curatare de uz casnic si detergenti.

Fosfatul de sodiu si fosfatul disodic poate fi folosit in unele laxative, in special cele utilizate pentru curatarea intestinului inaintea procedurilor de diagnostic, cum ar fi colonoscopiile.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient este arobat de Food and Drug Administration (FDA) si de Cosmetic Ingredient Review (CIR) si este considerat ca fiind o substanta sigura pentru utilizare.


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM FLUORIDE (NAF) ; ALCOA SODIUM FLUORIDE; ANTIBULIT; CAVI-TROL; CHEMIFLUOR; CREDO

Functii: agent anti-carii, agent igiena orala, anti-placa

 

Descriere:

  • sare anorganica a fluorului
  • solid alb, cristalin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect si drept component in produsele farmaceutice anti-carii, fara prescriptie medicala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Fluoride poate fi folosit in produsele de igiena orala in concentratie de pana la 0.15%, calculata ca F. Atunci cand este amestecata cu alti compusi pe baza de fluor, concentratia totala F nu trebuie sa depaseasca 0.15% (Anexa III). De asemenea, acest ingredient trebuie listat pe eticheta produsului, sub forma: „Contine Fluorura de Sodiu”.

In Canada, Sodium Fluoride si alti compusi pe baza de fluor nu pot fi folositi in pasta de dinti, apa de gura sau in pastilele/bomboanele pentru improspatarea respiratiei.


Citeste mai mult

Sinonime: O-BENZOYLSULFIMIDE SODIUM SALT; CRYSTALLOSE; 1,2-BENZISOTHIAZOL-3 (2H) -ONE, 1,1-DIOXIDE, SODIUM SALT, DIHYDRATE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului, agent igiena orala; indulcitor

 

Descriere:

  • indulcitor sintetic
  • sarea de sodiu a zaharinei
  • zaharina sodica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Saccharin in mancare.


Joint FAO/WHO Expert Committee condidera ca folosirea lui acestui ingredient in mancare nu prezinta riscuri.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar (E 954).

Desi Zaharina a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.


Citeste mai mult

Sinonime: BLUE 1, BRILLIANT BLUE FCF, ACID BLUE 9

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare/vopsea Triarylmethane
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in mancare, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si celor pentru ingrijirea suprafetei din jurul ochilor, atata timp cat se respecta specificatiile FDA. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in produsele de vopsire a parului non-oxidante, in concentratii de pana la 0.5% (Anexa III). Acid Blue 9 mai poate fi folosit, sub denumirea CI 42090, drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala (Anexa IV).


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sensodyne - Cool Mint Apa de gura"

2 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sensodyne - Cool Mint Apa de gura"

Igiena orala in 5 pasi simpli

Igiena orala in 5 pasi simpli

de AlegeSanatos.ro 06 Ian 2020

Iti doresti dinti mai frumosi si mai sanatosi, care sa atraga atentia tuturor atunci cand razi? Atunci trebuie sa urmaresti cu rigurozitate cateva reguli de igiena orala, care iti vor aduce cu siguranta zambetul pe buze. [detalii]

Alimente pe care trebuie sa le consumi pentru o dantura sanatoasa

Alimente pe care trebuie sa le consumi pentru o dantura sanatoasa

de AlegeSanatos.ro 16 Dec 2019

Cu totii ne dorim dinti frumosi si puternici. Pentru acest lucru este important sa avem o igiena orala corecta si sa vizitam dentistul macar o data la sase luni pentru un control de rutina. Dar te-ai gandit vreodata ca si alimentatia poate contribui la sanatatea dintilor tai? [detalii]

Sfaturi pentru o igiena orala de top

Sfaturi pentru o igiena orala de top

de AlegeSanatos.ro 20 Nov 2017

Igiena orala este esentiala daca iti doresti sa stai cat mai departe de stomatolog si sa zambesti cat mai des, plin de incredere. Respecta pasii de mai jos si, cu siguranta, sanatatea dintilor tai va fi una perfecta! [detalii]

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016