Laptele de corp Anthyllis cu fitocomplex de struguri rosii si ulei din samburi de struguri, este o crema fluida si hidratanta, emolienta si hranitoare, pentru pielea uscata si deshidratata.
Este ideala pentru hidratarea zilnica si de lunga durata a pielii. Usoara si fluida, aceasta lotiune contine hidrolat de struguri si este bogata (9%) in uleiuri vegetale non grase: ulei din struguri de samburi, ulei din tarate de orez, ulei de migdale si unt de shea. Contine extract biolichefiat din coji proaspete de struguri rosii, selectionati dintre cei mai bogati in biofenoli, proveniti din agricultura ecologica certificata. Extractul este bogat in proantocianidine, polifenoli galici si catechine, care au un efect puternic impotriva radicalilor liberi (ofera protectie pentru stresul oxidativ), si sunt cunoscuti in literatura de specialitate pentru efectele pozitive asupra microcirculatiei, efecte antiinflamatorii si de protectie impotriva razelor UV.
Cantitate: 150 ml.
Alte informatii:
Acest produs contine 22 ingrediente dintre care 16 este considerat a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER
Functii: solvent
Descriere:
-
ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
-
cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.
Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.
Citeste mai mult
Sinonime: GRAPE SEED OIL; VITIS VINIFERA SEED OIL; GRAPESEED
Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient
Descriere:
-
obtinut din seminte de struguri
-
antioxidant, usor astringent
-
usor absorbit de piele
-
non-comedogenic
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Functii: emolient, emulgator
Descriere:
Este utilizat in principal in produsele cosmetice ca emolient si emulgator pentru formulari.
Este un ester de alcool gras de nuca de cocos, acidul caprilic si acidul capric. In timpul aplicarii si lasa un non-gras, moale dupa atingere.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Desi exista putine informatii disponibile cu privire la acest ester, componentele prezente in aceast ingredient (alcool de nuca de cocos, acidul caprilic si acidul capric) sunt acceptate pe scara larga ca ingrediente sigure, non-toxice din produsele de ingrijire a parului si a pielii.
Citeste mai mult
Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN
Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent
Descriere:
-
compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
-
baza pentru multe lipide
-
poate fi de origine animala sau vegetala
-
echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
-
poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.
Citeste mai mult
Sinonime: OLEUM ORYZAE, RICE BRAN OIL, RICE GERM OIL
Functii: emolient
Descriere:
Ulei extras din germeni de orez.
Este compus din gliceridele acizilor grasi: linoleic, oleic, palmetic, stearic.
Contine:
-
antioxidanti
-
squalene, care are proprietati anti-rid
-
un nivel ridicat de acizi grasi
-
vitamina E
Actiuni:
-
are proprietati anti-imbatranire
-
sustine nivelul natural de colagen al pielii
-
este folosit pentru reducerea nivelului inalt de colesterol
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala.
-
Poate contine impuritati.
Citeste mai mult
Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL
Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient
Descriere:
-
combinatie de alcool cetilic si stearic
-
poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
-
alcool gras
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Da
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).
Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.
Citeste mai mult
Sinonime: ALMOND OIL, SWEET ALMOND OIL, PRUNUS AMYGDALUS (SWEET ALMOND) OIL
Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
-
derivat din migdale (Prunus Amygdalus Dulcis)
-
are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
-
compus in principal din trigliceride din acid linoleic si oleic
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, conform Food and Drug Administration's (FDA), produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient pe arii localizate (uz extern), atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
Citeste mai mult
Descriere:
-
extract de struguri hdidrolizati
Actiuni:
-
antioxidant, usor astringent
-
usor absorbit de piele
-
non-comedogenic
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.
Citeste mai mult
Sinonime: GLYCERYL MONOSTEARATE; GMS; SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE, STEARINE
Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii, emolient
Descriere:
-
derivat din glicerina si acid stearic
-
ceara solida de culoare alba sau crem
-
are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
-
previne deshidratarea pielii
-
protejeaza pielea de radicalii liberi
Apare in mod natural in organism ca un produs secundar de defalcare al grasimilor, si, prin urmare, se gaseste in alimentele grase.
In acelasi timp, GMS este si un aditiv alimentar utilizat drept agent de ingrosare, emulgator, antiaglomerant si conservant. Este folosit in unele produse pentru a le da forma cum ar fi in inghetata si in frisca. Uneori este utilizat in paine ca agent impotriva “invechirii” painii.
In industria cosmetic este utilizat ca agent de emulsionare in uleiuri, ceruri, si solventi. Prin urmare, este folosit in produse cosmetice si produse de ingrijire a parului.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept aditiv alimentar direct.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Environment Canada Domestic Substance List considera acest ingredient o potentiala toxina de mediu.
Citeste mai mult
Sinonime: OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL; OLEA EUROPAEA OIL; OLIVE OIL
Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
-
extras din fructele Olea europaea (maslin)
-
des folosit ca ulei de gatit
-
compus in principal din acid oleic
Cu proprietati antiimflamatorii si antioxidante, uleiul de masline iti face o piele mai catifelata si mai luminoasa. Folosit atat in masajul corpului, cat si in alimentatie, uleiul de masline iti ofera antioxidantii necesari pentru a lupta impotriva radicalilor externi.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient la ambalarea conservelor de ton. Acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar indirect, de exemplu - ca adeziv in agentii antispumanti.
Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).
Citeste mai mult
Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER
Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii
Descriere:
Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).
Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Sinonime: SSL
Functii: Surfactant, aditiv alimentar, emulgator
Descriere:
Aditiv alimentar aprobat de Food and Drug Administration (FDA) care ajuta la consolidarea aluatuluii amesteca lichide si uleiuri impreuna si poate inlocui chiar unele grasimi si zaharul.
Utilizare cosmetica
Initial utilizat ca emulgator de tip alimentar, in prezent este folosit ca ingredient multifunctional in produsele de ingrijire personala. Stearoil lactilat de sodiu poate fi utilizat ca agent de emulsionare pentru balsamurile de par si piele si ca un agent de curatare.
Aceasta sare de sodiu a esterului de acid stearic de lactyl lactat este derivat vegetal. Stearoil lactilat de sodiu poate fi folosit in creme, lotiuni, produse de curatare faciala si produse de baie: cum ar fi unt de baie si scrub.
Ofera hidratare pielii, o face neteda. Deosebit de potrivit pentru produsele faciale si produse de hidratare. Stearoil lactilat de sodiu, spre deosebire de sodiu lauroil lactilat de sodiu nu este un spumant bun.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu are nicio restrictie pe teritoriul Uniunii Europene.
Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
Citeste mai mult
Functii: laxativ, remineralizant, antitoxic
Descriere:
Vita de vie (Vitis vinifera L.) este o specie de plante din genul Vitis, familia Vitaceae, originara din regiunea mediteraneana.
Fructul vitei de vie, strugurele, denumit si el Vitis vinifera, contine:
-
apa 72%
-
zahar fermentabil
-
crema de tartru
-
acid tartric liber
-
acid malic
-
materii azotate
-
materii neazotate
-
materii minerale
-
lignoase insolubile
-
acizi liberi
-
acizi volatile
-
tannin
-
ulei
-
materii rasinoase
-
enocianina
-
vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E.
Proprietatile strugurelui:
-
foarte digest
-
energic muscular si nervos
-
remineralizant
-
antitoxic
-
stimulent si decongestionant hepatic
-
racoritor
-
colagog
-
diuretic
-
laxative
-
antiputrid
-
reduce cantitatea de colesterol din sange
-
elimina acidul uric in exces
-
ajuta in cazul cancerului.
In fitoterapie se utilizeaza fructele proaspete sau uscate (stafide).
Reactii adverse:
- Restrictii de folosinta:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
Strugurii nu pot fi consumati de cei care sufera de:
-
diabet
-
probleme renale grave
-
diaree cronica.
Citeste mai mult
Sinonime: CARRAGEENAN, CARAGENAN
Functii: agent de ingrosare, stabilizator, gelifiant
Descriere:
Chondrus crispus este o alga, muschi irlandez, specie de alge rosii creste din belsug de-a lungul coastelor stancoase a Atlanticului de Nord din America si Europa.
Extractul contine mai multe substante nutritive minerale, inclusiv pigmentul beta-caroten si antioxidanti puternici (zeaxantina, luteina) care ajuta la protejarea pielii de efectele vizibile ale expunerii la lumina albastra. Polizaharidele, peptidele si aminoacizii naturali din algele rosii ajuta ca pielea sa ramana hidratata si o pot proteja de poluantii daunatori din aer.
Muschiul irlandez serveste ca un agent de ingrosare, agent filmogen precum si ca balsam de piele. Acesta poate fi utilizat pentru a trata tesuturile inflamate.
Chondrus crispus mai contine si un compus cunoscut sub numele de caragenan, care formeaza un film flexibil pe piele si ofera o aparare suplimentara impotriva factorilor de stres din mediul inconjurator.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Citeste mai mult
Sinonime: DEXTROZA; DGLUCOSE; ANHYDROUS DEXTROSE; CARTOSE; CERELOSE; CORN SUGAR; D-GLUCOSE, ANHYDROUS; DEXTROPUR; DEXTROSE
Functii: agent de aroma, umectant, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).
Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor.
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
-
sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
-
glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
-
glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
-
Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic.
-
Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des.
-
Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca indulcitor in alimente.
Citeste mai mult
Sinonime: SODIUM SALT 3-ACETYL-6-METHYL-2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE, ION (1-) ; 3-ACETYL-6-METHYLPYRAN-2 4[3H]-DIONE
Functii: conservant
Descriere:
-
sarea de sodiu a Dehydroacetic Acid
-
pudra alba, fara gust sau miros
-
agent antimicrobian
-
protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Da
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant (in sucurile de fructe taiate sau decojite) si drept aditiv alimentar indirect, ce intra in compozitia adezivilor.
Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala si il considera fara riscuri atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.
Citeste mai mult
Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN
Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen
Descriere:
-
polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
-
pudra colorata, fara miros
-
derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.
Proprietati:
-
gelifiant
-
stabilizator in emulsii
-
vascozant pentru produse lavante
-
adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
-
foarte stabil pana la temperatura de +70°C
-
nu este influentat de pH-ul compozitiei
Recomandari:
-
este potrivit pentru orice tip de piele
-
prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
-
geluri fermizante pentru contur de ochi
-
geluri dupa ras
-
deodorante tip gel
-
stabilizarea emulsiilor
-
ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.
Citeste mai mult
Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306
Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
-
compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
-
se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
-
antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Da
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri. Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).
Citeste mai mult
Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE
Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului
Descriere:
-
sarea de sodiu a Benzoic Acid
-
conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
-
pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate.
Citeste mai mult
Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -
Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
-
eter de gliceril (gliceril eter)
-
derivat din glicerina
-
poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu exista informatii
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Da
- Ecotoxicologie:
- Nu exista informatii
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele. De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.
Citeste mai mult
Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID
Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare
Descriere:
-
acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
-
poate fi produs si pe cale sintetica
-
rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).
Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.
Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.
Citeste mai mult
Sinonime: PARFUM DIN ULEIURI ESENTIALE
Descriere:
-
uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante.
Uleiurile esentiale reprezinta concentrate vegetale veritabile care au capacitatea de a induce starea de buna dispozitie atunci cand sunt folosite in aromoterapie si de a oferi o aroma produselor atunci casn sunt utilizate ca agenti de parfum.
Proprietatile uleiurilor esentiale consta in redarea tonicitatii si elasticitatii pielii.
Pentru obtinerea uleiurilor sunt folosite florile, fructele, frunzele, scoarta, radacinile si semintele. Cantitatea de ulei obtinuta variaza de la planta la planta. Pentru un litru de lavanda este nevoie de 50 de kilograme de flori, in schimb pentru un flacon de 25 ml de esenta de trandafir sunt supuse procesului de distilare aproximativ 100 de kilograme de petale.
Utilizari:
-
pe cale interna: in scop terapeutic, in tratarea afectiunilor virale, distrugand microbii, bacteriile, ciuperciile, toxinele infectioase
-
pe cale externa: ingrijire corporala: fata, par, corp.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele.
Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.
Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.
Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.
Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.
Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.