AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bio Oil - Ulei pentru ingrijirea pielii

Nota 6.5 / 10 din 443 voturi
Bio Oil - Ulei pentru ingrijirea pielii
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Bio-Oil Customer

 

Descriere Bio Oil - Ulei pentru ingrijirea pielii

Bio Oil - Ulei pentru ingrijirea pielii
 
Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Bio Oil este un produs revolutionar, un ulei pentru ingrijirea pielii creat special pentru a diminua aspectul cicatricilor, vergeturilor, arsurilor fiind de asemenea eficient si in ingrijirea pielii deshidratate si imbatranite.

Bio Oil este hipoalergic si nu contine conservanti. Acest produs este ideal pentru orice tip de piele si se foloseste atat pentru pielea fetei cat si pentru pielea corpului.

Bio Oil este o combinatie de extracte de plante, mai exact, rozmarin, musetel, galbenele, lavanda si vitaminele A si E transformate intr-o baza uleioasa.

Cantitate: 60 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 27 ingrediente dintre care 11 ingrediente sunt considerate sigure, 14 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 2 ingrediente prezinta risc mare de dauna.
 

 

Ingrediente Bio Oil - Ulei pentru ingrijirea pielii

PARAFFINUM LIQUIDUM, TRIISONONANOIN, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, ISOPROPYL MYRISTATE, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, ANTHEMIS NOBILIS EXTRACT, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) OIL, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, BHT, BISABOLOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, AMYL CINNAMAL, FRAGRANCE/ PARFUM, BENZYL SALICYLATE, COUMARIN, EUGENOL, FARNESOL, GERANIOL, HYDROXYCITRONELLAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, LIMONENE, LINALOOL, CI 26100

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Retinyl Palmytate, ingredient cu risc de dauna ridicat, este un agent de ingrijire a pielii. Este compus din acid palmitic si vitamina A (retinol). Imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea. Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).
 

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un anul 1991 un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Culegere de teste rezolvate la limba si comunicare - limba engleza clasa a VI-a


Pregatirea care asigura copilului tau succesul la Evaluarea de clasa a VI-a - Limba si comunicare - limba engleza! Stimate parinte, Va propunem, pentru pregatirea eficienta a examenului de limba romana din finalul clasei a VI-a, o solutie verificata: Culegerea de teste rezolvate pentru limba romana si comunicare - limba engleza cls. a VI-a. ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Paraffinum liquidum, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii, derivat din petrol. Conform www.innocentoil.com, acest ingredieant impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului. De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect. Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate ingrediente non-iritante.

BHT, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Are rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Alpha-isomethyl ionone, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Este un chimical cu miros care apare in mod natural sau care poate fi produs in mod sintetic. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Alpha-Isomethyl Ionone in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Amyl Cinnamal, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Amyl Cinnamal in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Benzyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum si absorbant UV. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene.

Coumarin, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si are rol de acoperire/mascare a mirosului. Se regaseste in levantica, leustean. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Coumarin in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare. European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) a hotarat ca  acest ingredient este un bine-cunoscut alergen.

Eugenol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de denaturant, ingredient de parfum si rol de mascare/acoperire a mirosului. Se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin. Prezinta toxicitate la nivelul organelor. Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.


Geraniol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum cu rol de mascare/acoperire a mirosului si tonic. Este, de asemenea, un feromon secretat de albine cu rolul de a semnaliza locatia nectarului. Geraniolul este o componenta naturala a uleiurilor esentiale, cum ar fi uleiul de trandafir, uleiul de muscata, uleiul Palmarosa, uleiul de lavanda si ylang-ylang. Se recomanda evitarea acestui ingredient persoanelor alergice la parfumuri.

Hydroxycitronellal, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de: ingredient parfum si rol de mascare/acoperire a mirosului. Apare in mod natural in plante precum levantica. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Hydroxycitronellal in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare. Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.


Lyral (hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde), ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de ingredient de parfum. Lyral este un agent de mascare al mirosului, folosit in multe produse de ingrijire a pielii. Este o aldehida care patrunde cu usurinta in piele, facand-o ideala pentru utilizarea in produse de frumusete, cum ar fi deodorantele, cremele si produsele de ingrijire a pielii. Este considerata una dintre aromele din "Top 10 Parfume" din ultimii 25 de ani, in conformitate cu Uniunea Europeana, si se gaseste in peste 35% din toate produsele de frumusete. Directiva UE a interzis utilizarea acestui ingredient in formulele parfumurilor din cauza toxicitatii sale la nivelul sistemului imunitar. De asemenea, este un alergen. Lyral este identificat ca fiind cauza reactiilor alergice de contact la 2-3% din pacientii cu eczeme identificate in timpul testarilor.

Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.
 
Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.

CI 26100, ingredient cu risc mediu de dauna, este un colorant cosmetic. International Agency for Research on Cancer a inclus acest ingredient pe lista celor cancerigene. Environment Canada Domestic Substance List clasifica acest ingredient ca fiind toxic si nociv. Conform CosIng acest ingredient este interzis/nu este sigur pentru utilizarea in produsele cosmetice.

Parfum (essential oils), ingredient cu risc mediu de dauna. Uleiurile esentiale sunt substante odorizante volatile extrase din diferite plante. Proprietati: redau tonicitatea si elasticitatea pielii. Anumite uleiuri esentiale sunt fotosensibilizante (lamaia, cedru, lavanda), astfel ca dupa aplicarea lor este absolut contraindicat expunerea la soare, altfel riscati sa va apara pete pe piele. Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.
 

Data analizei: 2022-04-12


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: MINERAL OIL; DEOBASE; LIQUID PARAFFIN; PARAFFINE; LIQUID PETROLATUM ; PARAFFIN OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, solvent, antistatic

 

Descriere:

  • complex lichid de hidrocarburi derivat din petrol
Conform www.innocentoil.com, acest ingredient impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului.
De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect.

Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate cele mai sigure ingrediente non-iritante. Intr-adevar, acestea permit aerului sa patrunda in piele intr-o oarecare masura, dar ca antioxidant el nu sufoca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct multifunctional. Paraffinum Liquidum poate fi de asemenea folosit si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala, drept protector al pielii si emolient oftamologic.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and Contaminants permite un consum zilnic acceptabil cuprins intre 0 si 10 mg/kg pentru clasa intai a acestui ingredient – vascozitate mica pana la medie.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,2,3-PROPANETRIOL TRIISONONOATE; 1,2,3-PROPANETRIYL ESTER ISONONANOIC ACID; ISONONANOIC ACID, 1,2,3-PROPANETRIYL ESTER; PROPANE-1,2,3-TRIYL 3,5,5-TRIMETHYLHEXANOATE

Functii: Solvent, emolient, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • Derivat al petrolului, triglicerida (asemenea uleiului de floarea-soarelui si de masline).
Odata utilizat in produs, ajuta la dispersarea sa uniforma si la o utilizare cat mai usoara a acestuia.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review permite utilizarea acestui ingredient in produse cosmetice si de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-ETHYLHEXANOIC ACID, CETYL/STEARYL ESTER; CETEARYL OCTANOATE; CETOSTEARYL 2-ETHYL HEXANOATE; CETOSTEARYL OCTANOATE; CETYL/STEARYL 2-ETHYLHEXANOATE; CETYL/STEARYL ESTER 2-ETHYLHEXANOIC ACID

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • Ester de alcool cetearil si acid 2-etilhexanoic.
  • Substanta limpede, uleioasa.
  • Actioneaza ca un lubrifiant pe suprafata pielii, ii da un aspect moale si neted.
  • Este un excelent agent filmogen ce confera stralucire parului.
  • Are proprietati de intindere excelente ce cresc fluiditatea emulsiilor.
  • Este folosit, in special, in produsele pentru piele uscata. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: IPM; ISOPROPYL TETRADECONOATE; 1-METHYLETHYL TETRADECANOATE

Functii: liant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent

 

Descriere:

  • compus din isopropyl alcohol (alcool izopropilic) si myristic acid (acid miristic)
  • folosit si in medicamentele cu aplicare zonala, externa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite adaugarea directa a acestui ingredient la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Isopropyl Myristate in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5).
 


Citeste mai mult

Sinonime: RETINYL PALMITATE, AXEROPHTHOL PALMITATE; RETINOL, HEXADECANOATE; RETINOL PALMITATE; VITAMIN A PALMITATE

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus din acid palmitic si vitamina A (retinol)
  • material galben/galben spre rosu sau substanta uleioasa
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri, ce pot fi adaugati in alimente (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Retinyl Palmitate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratie de pana la 1%.

Atentie! Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului.

Conform ultimelor studii FDA, aplicarea de Retinyl Palmitate pe piele, urmata de expunerea la soare, poate accelera procesul de crestere a tumorilor de piele si alte leziuni. De asemenea, vitamina A se poate acumula in corpul femeilor (prin aplicarea zilnica a cremelor cu retinol), putand afecta fatul.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: SUNFLOWER SEED OIL, SUNFLOWER OIL, HELIANTHUS ANNUUS OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract din seminte de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
 
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
 
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
 
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
Protejeaza pielea si a parului de daunele factorilor externi din mediul inconjurator.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Acesta poate fi folosit drept component al invelisurilor polimerice si rasinoase ce intra intamplator/accidental in contact cu mancarea.
 
Atentie la administrarea interna a uleiului deorece tulpina, frunzele, floarea, dar si radacinile acestei plante cauzeza frecvent reactii alergice. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ANTHEMIS NOBILIS FLOWER EXTRACT, ANTHEMIS NOBILIS EXTRACT; ANTHEMIS NOBILIS, EXT.; CHAMOMILE (ANTHEMIS NOBILIS) EXTRACT; CHAMOMILE EXTRACT; CHAMOMILE EXTRACT, ENGLISH; CHAMOMILE EXTRACT, ROMAN; CHAMOMILE FLOWER EXTRACT; CHAMOMILE FLOWER, ROMAN, EXTRA

Functii: Agent de ingrijire a pielii, mascant

 

Descriere:

  • Extract de musetel roman
Atunci cand este combinat cu alun, uleiul esential de musetel roman poate fi folosit pentru atenuarea mancarimilor si iritatiilor asociate cu diferite afectiuni ale pielii, inclusiv eczeme.

Are proprietati calmante, antiinflamatorii si antiseptic si este potrivit chiar si pentru pielea sensibila. 

Extractul este utilizat si in aromoterapie pentru a ajuta la fluctuatiile hormonale si a usura durerile menstruale.

Este considerat a fi un calmant pentru minte, trup si suflet, calmand atat emotiile cat si pielea. Acesta este denumit in continuare "ulei pentru orice". 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: LAVANDULA (LAVENDER) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din planta Lavandula officinalis (levantica)
  • cunoscut si sub denumirea de Lavandulae aetheroleum
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (Code of Federal Regulations Title 21, partea 182).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

Ulei de rozmarin este extras din planta de Rosmarinus officinalis (de asemenea, cunoscuta sub numele de Rosmarinus coronarium) a familiei Labiatae.
 
Principalele componente chimice:
  • a-pinene
  • borneol
  • b-pinene
  • camphor
  • bornyl acetate
  • camphene
  • 1,8-cineole
  • limonene
Proprietatile terapeutice ale uleiului de rozmarin:
  • analgezic
  • antidepresiv
  • astringent
  • carminativ
  • colagog cefalic
  • digestiv
  • diuretic
  • hepatic
  • hipertensiv
  • rubefacient
  • stimulen
  • sudorific 
  • tonic.
 
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ulei de rozmarin nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si nu este recomandat pentru persoanele cu epilepsie sau hipertensiune arteriala.


Citeste mai mult

Sinonime: MARIGOLD EXTRACT, POT MARIGOLD FLOWER EXTRACT, CALENDULA EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/ acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • extract de galbenele
  • proprietati antiinflamatoare si antibacteriene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma si condiment (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCINE SOJA (SOYBEAN) OIL, SOYBEAN OIL, SOY OIL, DEGUMMED SOYBEAN OIL

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • obtinut din planta Glycine Soja
  • contine trigliceride din acid oleic, linoleic, linolenic si acid saturat
  • bogat in vitamina E
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si permite folosirea sa ca aditiv indirect in mancare. Glycine Soja Oil poate fi folosit si in ambalajele si textilele care intra in contact cu mancarea.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (3/5).


Citeste mai mult

Sinonime: BUTILHIDROXITOLUEN; DBPC, ADVASTAB 401, AGIDOL, ALKOFEN BP, ANTIOXIDANT 29, ANTIOXIDANT 30

Functii: antioxidant, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • se mai numeste si Butylated hydroxytoluene
  • ingredient avand la baza toluen
  • rol de prevenire sau incetinire a deteriorarii cosmeticelor sau produselor de ingrijire personala, deteriorare datorata reactiilor chimice cu oxigenul
In Codex Alimetarius, acest ingredient are numarul E321 si poarte denumirea de Butil hidroxi toluen, antioxidant sintetic.

Antioxidant in grasimi si produse grase, folosit pentru a preveni rancezirea.

Doza zilnica admisa: Pana la 0,3 mg/kg corp.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite in mancare, evaluate drept sigure (GRAS). BHT poate fi folosit drept conservant alimentar la o concentratie de pana la 0.02%. Este, de asemenea, aprobat drept aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea BHT in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum temporar acceptabil cuprins intre 0-0.125 mg/kg.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 321, Butylated hydroxytoluene (BHT).

BHT poate provoca leziuni la nivelul ficatului in concentratii mari; de asemenea, s-au semnalat simptome (pseudo-)alergice.

La unele persoane care poseda un izomer ereditar al unei anumite enzime hepatice, poate cauza migrene.

Din cauza efectelor secundare, Uniunea Europeana a limitat utilizarea BHT. 


Citeste mai mult

Sinonime: ALPHA.-BISABOLOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului, calmant

 

Descriere:

  • ingredient cu miros care apare in mod natural in musetel
  • lichid uleios, fara culoare
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome permise.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca Bisabolol poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.


Citeste mai mult

Sinonime: 3-BUTEN-2-ONE, CETONE, ISOMETHYL-A –IONONE, ALPHA-ISO-METHYLIONONE

Functii: ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • chimical cu miros care apare in mod natural sau care poate fi produs in mod sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) si permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Alpha-Isomethyl Ionone in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Alpha-Isomethyl Ionone trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: AMYL CINNAMAL, ALPHA-AMYLCINNAMALDEHYDE; A-AMYL CINNAMIC ALDEHYDE

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben pal cu miros floral
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma ce poate fi adaugat direct la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Amyl Cinnamal in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

In UE, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Amyl Cinnamal trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER, SALICYLIC ACID, HYDROXYBENZOIC ACID

Functii: ingredient parfum, mascare/ acoperire, absorbant UV

 

Descriere:

  • derivat din alcool benzilic si acid salicilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Standardul International Fragrance Association (IFRA) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Benzyl Salicylate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Citeste mai mult

Sinonime: 2H-1-BENZOPYRAN-2-ONE, TONKA BEAN CAMPHOR, COUMARINIC ANHYDRIDE, CUMARIN

Functii: ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • chimical cu miros care apare in mod natural sau poate fi produs sintetic
  • solid alb cristalin cu miros dulce, de vanilie
  • lactona aromata
  • se regaseste in levantica, leustean
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) nu permite folosirea acestui ingredient in mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Coumarin in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Coumarin trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.

European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) a hotarat ca  acest ingredient este un bine-cunoscut alergen.


Citeste mai mult

Sinonime: ALLYLGUAIACOL, CARYOPHYLLIC ACID, EUGENIC ACID

Functii: denaturant, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic

 

Descriere:

  • se regaseste in mod natural in ulei de cuisoare, nucsoara, scortisoara si frunze de dafin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS).

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea Eugenol in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic acceptabil de pana la 2.5 mg/kg (greutate corporala), atunci cand acest ingredient este folosit pe post de agent de aroma.  

Flavor and Extract Manufacturers Association Expert Panel a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Eugenol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: TRIMETHYL DODECATRIENOL; FARNESYL ALCOHOL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent, calmant

 

Descriere:

  • apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • lichid uleios, fara culoare, cu miros dulce
  • se regaseste in uleiurile de: lemongrass, trandafir, mosc, citronella
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic ce poate fi adaugat direct in mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Farnesol in parfmuri datorita posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Farnesol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: GERANIOL ALCOHOL, GERANIOL EXTRA, GERANYL ALCOHOL, GUANIOL

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic

 

Descriere:

  • ingredient cu miros, care apare in mod natural
  • poate fi gasit anumite uleiuri esentiale (trandafir, lamai)
  • impotriva insectelor
  • feromon secretat de albine cu rolul de a semnaliza locatia nectarului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Citeste mai mult

Sinonime: 7-HYDROXY-3,7-DIMETHYLOCTANOL, CYCLALIA

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid de culoare galben pal cu aroma dulce, florala
  • apare in mod natural in plante precum levantica
  • compus organic – aldehida
  • compus in principal din Citral si Geraniol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Hydroxycitronellal in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Hydroxycitronellal trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: LYRAL LINALOOL, LYRAL; HMPCC

Functii: ingredient parfum sintetic

 

Descriere:

  • lichid fara culoare cu miros dulce, floral
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

In UE, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Conform unui studiu publicat in Contact Dermatitis, acest ingredient provoaca o reactie alergica la 89% dintre oamenii ce sufera de dermatita de contact.


Citeste mai mult

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Citeste mai mult

Sinonime: RED 225; RED NO. 225; SUDAN III

Functii: colorant cosmetic

 

Descriere:

  • Culoare Disazo
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • International Agency for Research on Cancer a inclus acest ingredient pe lista celor cancerigene.
  • Environment Canada Domestic Substance List clasifica acest ingredient ca fiind toxic si nociv.
 


Citeste mai mult
Important! Informatiile despre ingredientele si produsele prezentate pe site-ul www.alegesanatos.ro au caracter informativ, sunt realizate utilizand informatiile oferite de producator privind ingredientele si nu inlocuiesc indicatiile unui medic sau ale unui specialist. Va recomandam sa cereti o opinie avizata inainte de a cumpara un produs, daca nu sunteti sigur ca vi se potriveste.

Va rugam sa cititi cu atentie lista de ingrediente, atentionarile si instructiunile tiparite pe produs inainte de a-l consuma sau folosi. Este posibil ca in unele cazuri lista de ingrediente a unui produs sa se schimbe, iar aceste informatii sa nu ajunga la noi in timp util. Aparitia efectelor adverse mentionate pe site in urma consumului sau folosirii unui produs nu este obligatorie si poate varia de la o persoana la alta, in functie de starea de sanatate, varsta si stilul de viata.
Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Bio Oil - Ulei pentru ingrijirea pielii"

10 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Bio Oil - Ulei pentru ingrijirea pielii"

Tratamente cu avocado pentru frumusete si sanatate

Tratamente cu avocado pentru frumusete si sanatate

de Andreea Pestisan 12 Iul 2017

Tratamentele naturiste cu avocado sunt extrem de eficiente in ritualurile de infrumusetare si ingrijire corporala. Acest fruct este bogat in potasiu, vitamina E, acizi grasi si antioxidanti, astfel ca mentine sanatatea pielii si a parului. Iata cateva retete pe care iti recomandam sa le incluzi in rutina ta beauty! [detalii]

Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Descarca GRATUIT
"Alimente si ingrediente TOXICE pentru sanatate. Sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016