AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antos - Masca de argila

Nota 7 / 10 din 392 voturi
Antos - Masca de argila
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Antos

 

Descriere Antos - Masca de argila

Masca de argila

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Este indispensabila pentru o minutioasa si profunda curatare a tenului, faciliteaza eliminarea impuritatilor si a celulelor moarte din pori.

Cantitate: 30 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 14 sunt considerate a fi sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Antos - Masca de argila

AQUA, FULLER'S EARTH (SOLUM FULLONUM), KAOLIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, PHENETHYL ALCOHOL, HAMAMELIS VIRGINIANA EXTRACT, MALVA SYLVESTRIS EXTRACT, PROPOLIS, SALVIA SCLAREA (CLARY) OIL, MELALEUCA ALTERNIFOLIA OIL, CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) FRUIT EXTRACT, XANTHAN GUM, CAPRYLYL GLYCOL, LIMONENE

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatorul ingredient:
 

Limonene, ingredient cu risc mediu de dauna, este un solvent si un agent de aroma, disponibil in doua variante: cu miros de pin si cu miros de portocala. Nu este toxic, dar in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii.
 

Data analizei: 2020-04-14


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: SOLUM FULLONUM

 

Descriere:

  • Compus argilos, cunoscut sub denumirea de Pamantul lui Fuller, care are capacitatea de a decolora uleiul sau alte lichide, fara tratament chimic. Este format din palygorskite sau bentonita. 
Acest tip de lut contine diferite minerale, inclusiv magneziu, cuart, dioxid de siliciu, fier, calciu, calcit si dolomit.
Este disponibil sub forma de pulbere, in urmatoarele culori: alb, verde, albastru, maro, masliniu.
 
In ingrijirea personala, compusul a fost utilizat pe continentul indian pe post de demachiant.
In prezent, acesta este folosit ca ingredient in forma de pulbere in produsele pentru piele si par (sampoanele uscate).
 
Proprietati:
  • Absorbant - absoarbe uleiul in exces de pe suprafata pielii
  • Agent de curatare – curata pielea de impuritati
  • Agent antiseptic
  • Ajuta la minimizarea semnelor de la rani sau arsuri
  • Trateaza acneea, micsorand porii si absorbind sebumul
  • Imbunatateste elasticitatea pielii
  • Elimina matreata
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost depistate efecte secundare negative sau avertismente asociate cu acest ingredient in urma utilizarii sale in produsele de ingrijire a pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: KAOLINITE; ARGILLA, BOLUS ALBA, CAOLIN, CHINA CLAY, HEAVY KAOLIN, HYDRATED ALUMINUM SILICATE, LIGHT KAOLIN, PORCELAIN CLAY, WHITE BOLE

 

Descriere:

  • Mineral natural, silicat de aluminiu, este compus din siliciu, fier, magneziu, calciu, sodiu, zinc si alte minerale.
  • Argila alba
     
Pudra alba este insolubila, are calitati de absorbtie datorita carora sunt eliminate excesul de impuritati si toxine. Astfel piele este curatata de ulei si murdarie.
 
  • stimuleaza procesele organice ale pielii
  • actioneaza ca un remineralizant astfel ca namolul termal
  • imbunatateste circulatia sanguine
  • revitalizeaza celulele
  • exfoliaza pielea. 
  • este ingredientul de baza pentru mastile de fata si este potrivit pentru orice tip de piele
     
In produsele combinate, kaolinul este utilizat pentru tratarea diareei, pentru a calma durerea și umflaturile din interiorul gurii cauzate de tratamentele cu radiatii. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) a declarat kaolinul un ingredient Generally Recognized as Safe (GRAS) si a permis utilizarea lui in produse alimentare ca aditiv alimentar indirect.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si in produsele de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENEETHANOL; BENZYL CARBINOL; 2-PHENYLETHANOL

Functii: ingredient parfum, conservant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid fara culoare, transparent
  • alcool aromatic
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si ca substanta de aroma sintetica.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenethyl Alcohol in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.


Citeste mai mult

Sinonime: HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) EXTRACT; EXTRACT OF HAMAMELIS; EXTRACT OF HAMAMELIS VIRGINIANA; EXTRACT OF WITCH HAZEL

Functii: astringent cosmetic, agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, calmant

 

Descriere:

  • produs din coaja, frunzele si ramurile „alunului vrajitoarelor” (Hamamelis virginiana)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF MALLOW FLOWER; EXTRACT OF MALVA SYLVESTRIS (MALLOW) FLOWER; MALLOW FLOWER EXTRACT; MALVA SYLVESTRIS FLOWER EXTRACT

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Extract din nalba de padure
 
Extras din flori de nalba poate avea unele proprietati anti-inflamatorii si calmante pentru piele, precum si potentiale beneficii antioxidante.
Datorita continutului ridicat de mucilagii, extractul de floare formeaza un gel calmant, de protectie.

Frunzele de nalba sunt calmante, ceea ce inseamna ca ele contin usoare proprietati analgezicele si formeaza un strat protector pe rani, intepaturi de insecte si vanatai. Cel mai comun mod de a utiliza aceste proprietati de vindecare presupune o cataplasma facuta din frunze sau flori.
Infuzia de frunze sau radacini folosita impreuna cu un gel poate fi utilizata ca un sampon pentru par deteriorat sau ca un emolient pentru mainile uscate si pielea arsa de soare.

Frunzele fierte sunt, de asemenea, hidratante si calmante pentru ochi.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulle de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: BEE PROPOLIS

Functii: dezinfectant, anestezic, antiinflamator

 

Descriere:

Propolisul este un produs al albinelor – o substanta densa, de culoare inchisa.
In proportie de 70% este rasina, a carei colectare este o sarcina grea pentru albina. In afara de rasina, propolisul contine substante mirositoare, ceara, polen, flavonoide si substante minerale.
La rece, propolisul este usor de rupt, la cald poate fi modelat.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Are efecte excelente de dezinfectare, fiind un bun bacterigen, virulocid si fungicid.
  • Este un antiinflamator, scade inflamatiile deja existente.
  • Este un anestezic local.
  • Regenereaza pielea, amelioreaza vindecarea ulcerului.
  • Reduce sangerarea.
  • Intareste sistemul imunitar al organismului.
  • Este un antibiotic natural.

Reactii adverse ce pot aparea la persoanele alergice dupa administrarea de propolis (intern sau/si extern):
  • dermatite de contact la propolis (brut sau crema, unguent); 
  • dermatite cosmetice dupa aplicarea de creme cu propolis, lotiuni etc;
  • alergie la inhalarea de propolis cu spasme bronsice; 
  • mucozitati orale cu ulceratii (tablete cu propolis, propolis de mestecat); 
  • eczeme ocupationale la apicultori (propolis natural);
  • hipotensiune arteriala (propolisul este spasmolitic si astfel scade nivelul presiunii arteriale).
 


Citeste mai mult

Sinonime: SALVIA SCLAREA (CLARY) OIL, CLARY OIL; CLARY OIL (SALVIA SCLAREA L.)

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului, tonic

 

Descriere:

  • uleiul volatil al salviei (Salvia sclarea)
  • ajuta la indepartarea sebumului si matretii
  • antiseptic, antibacterian, astringent
  • componentele sale: linalool, linalyl acetate, geraniol, sclareol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) LEAF OIL, TEA TREE LEAF OIL; TEA TREE OIL

Functii: antioxidant, ingredient parfum

 

Descriere:

  • distilat din frunzele arborelui de ceai (Melaleuca alternifolia), din Noua Zeelanda
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

The European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) condidera ca acest ingredient poate sensibiliza pielea si induce iritatii la nivelul ochilor si pielii.

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) EXTRACT; CITRUS MEDICA LIMONUM (LEMON) FRUIT EXTRACT, CITRUS LIMON EXTRACT; CITRUS MEDICA LIMONUM EXTRACT; EXTRACT OF CITRUS MEDICA LIMONUM

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, tonic

 

Descriere:

  • extract din lamaie
In cosmetice, extractul de lamaie este folosit ca astringent. Elibereaza stratul superior de celule ale pielii de ulei, resturi, praf si celule moarte ale pielii si ajuta la indepartarea acestora. Astfel, ajuta ca noul strat de celule ale pielii sa apara.

Vitamina C si carotenoizii sunt antioxidanti puternici, ajuta la combaterea oricaror daune oxidative cauzate de radicalii liberi. Aplicarea locala de produse ce contin acest extract poate imbunatati aspectul pielii prin minimizarea semnelor vizuale ale imbatrânirii. De asemenea, actioneaza ca o crema hidratanta, atunci cand este utilizata sub forma de ulei obtinut din coaja de lamaie si seminte. Nu numai ca hidrateaza, dar hranesc pielea.

Extractul de lamaie este, de asemenea, utilizat ca toner pentru a uniformiza tonul pielii. Se foloseste in creme, tonere, creme pentru arsuri solare, produse pentru iluminarea pielii si a parului, precum si ingrijirea unghiilor.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:


  • polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
  • pudra colorata, fara miros
  • derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.

Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.


Citeste mai mult

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE. 1,2-OCTANEDIOL

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: DL-LIMONENE, DIPENTENE, LIMONENE ESSENTIAL OIL, METHYL-4-ISOPROPENYL CYCLOHEXENE, CAJAPUTENE, CARVENE, CINENE, DIPENTENE, EFCHOLE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • ingredient avand la baza miros, apare in 2 forme active: l-limonene (miros de pin) si d-limonene (miros de portocala).
  • ulei esential din flori de lamaie si alte specii de plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

National Industrial Chemicals Notification and Assessment Scheme (NICNAS) a evaluat acest ingredient si a constatat ca, desi nu este foarte toxic, in contact cu aerul se poate descompune si forma cantitati mici de produse oxidante, care cauzeaza alergii la nivelul pielii. Limonene este asadar considerat alergen.

De asemenea, fiind este un lichid inflamabil, trebuie manevrat cu grija deoarece poate exploda la temperaturi peste 48ºC.

Acest ingredient poate fi folosit conform Directivei UE 1223/2009, Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate). Limonene trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Antos - Masca de argila"

4 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Antos - Masca de argila"

Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016