AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Bobbi Brown - Skin Clarifier Concentre Purifiant no.75

Bobbi Brown - Skin Clarifier Concentre Purifiant no.75
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Estee Lauder

 

Descriere Bobbi Brown - Skin Clarifier Concentre Purifiant no.75

Ser de fata

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
Aceasta formula infuzeaza pielea cu uleiuri bune, ajutand-o sa isi consolideze bariera de protectie a pielii, combate excesul de ulei, fara a o deshidrata. 

Echilibreaza
Catifeleaza
Intareste pielea
 
Cantitate: 14 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 9 ingrediente dintre care 7 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Bobbi Brown - Skin Clarifier Concentre Purifiant no.75

LIMNANTHES ALBA (MEADOWFOAM) SEED OIL, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, ROSA RUBIGINOSA SEED OIL, SALICYLIC ACID, SERENOA SERRULATA FRUIT EXTRACT, LEPTOSPERMUM SCOPARIUM (MANUKA) BRANCH/ LEAF OIL, OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL, HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) OIL, TOCOPHERYL ACETATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Acid Salicilic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent antiacneic, anti-matreata, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant. Are efecte exfoliante si poate imbunatati structura si coloratia pielii. Actioneaza la nivelul deschiderilor foliculilor firelor de par din zonele cu secretie de sebum crescuta si in acest fel este util si in tratamentul acneei. Studiile au aratat ca acidul salicilic este mai putin iritabil decat produsele care contin alfa-hidroxi acizi.

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.
 

Data analizei: 2020-04-28


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: LIMNANTHES ALBA SEED OIL; MEADOWFOAM SEED OIL; MEADOWFOAM SEED OILS; OILS, MEADOWFOAM SEED

Functii: Agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, emolient, deodorant

 

Descriere:

  • ulei comestibil extras din seminte de Meadowfoam, Limnanthes alba
Semintele de Meadowfoam contin peste 98% acizi grasi cu lant lung, inclusiv 52-77% acid eicosenoic.

Este un excelent hidratant prezent in emulsia de baza  a produselor datorita capacitatii mare de absorbtie a apei (de 4 ori mai mare decat a lanolinei), extrem de stabil la oxidare (unul dintre uleiurile cele mai stabile), confera senzatie non-grasa, are proprietati de umectare a pigmentilor in produsele cosmetice culorate.

Atunci cand este adaugat in produse cosmetice si creme, uleiul din seminte de meadowfoam hidrateaza pielea fara a o lasa uleioasa. Cand este folosit  in sampoane si sapunuri, hidrateaza scalpul si reda stralucire parului uscat si fragil in urma procesul dur de spalare zilnica. De asemenea, asigura distributia optima a substantelor active si este absorbita la baza firului de par.
 
Atunci cand este prezent in rujuri si balsamuri, ajuta la revitalizarea buzele uscate si crapate si le lasa moi si umede pentru o perioada lunga de timp.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulle de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 


Citeste mai mult

Sinonime: ARGANIA SPINOSA (ARGAN) KERNEL OIL; ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, ARRGANIA SIDEROXYLON OIL; OILS, ARGANIA SIDEROXYLON

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei din samburii copacului Argania spinosa (ulei de argan)
  • contine intre: 45-55% acid oleic, 28-36% acid linoleic, 10-15% acid palmitic si 5-7% acid stearic
Beneficiile uleiului de argan:
- previne pierderea umiditatii pielii;
- estompeaza ridurile;
- previne imbatranirea pielii;
- stimuleaza regenerearea celulelor pielii;
- reduce cicatricile;
- ofera elasticitate pielii;
- previne vergeturile;
- are proprietati tonice;
- contribuie la vindecarea eczemelor si psoriazisului.
(sursa: sfatulmedicului.ro)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • ulei extras din semintele de trandafir ruginiu, planta ce creste in partea sudica a muntilor Anzi, dar si in Chile si Argentina.
Extractul este cunoscut pentru continutul de vitamina A (retinol) si de vitamina C, precum si pentru proprietatile sale antioxidante, diuretice (reduce umflaturile) si astringente.

Pulberea obtinuta din semintele florii serveste ca exfoliant natural: asigura indepartarea usoara a celulelor moarte ale pielii, fara a provoca leziuni ale pielii, deoarece nu are margini ascutite.
 
Uleiul de trandafir ruginiu este considerat un ingredient antiimbatranire eficient datorita continutului sau ridicat de vitamina C si datorita capacitatii sa de a stimula regenerarea si elasticitatea pielii.

De asemenea, este bogat in GLA, un acid gras esential, care ajuta la reducerea liniilor fine si a combate efectele negative asupra pielii in urma expunerii la soare.

Alti acizi grasi care se gasesc in concentratii mari in acest ulei: acid linoleic (47,4%) si acid linolenic (33%) - ajuta la vindecarea si regenerarea pielii, prevenind in acelasi timp formarea de tesut gros (cicatrici, vergeturi).
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.
 
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: BHA; SALICYLATES, 2-HYDROXYBENZOIC, SALICYLIC ACID, BETA HYDROXY ACID

Functii: agent antiacneic, anti-matreata, impotriva bataturilor, denaturant, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid beta-hidroxi
  • similar d.p.d.v. chimic cu aspirina (dar nu identic)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala (impotriva acneei, bataturilor, negilor, matretii).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atata timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare, sau atunci cand se asteapta o astfel de senzitivitate, instructiunile de folosire sa recomande folosirea protectiei solare.   

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.5% (Anexa VI). Salicylic Acid mai poate fi folosit si in produsele rinse-off (cu spalare/clatire) in concentratii de pana la 2% si in produsele rinse-off destinate parului in concentratii de pana la 3% (Anexa III). Nu este permisa folosirea sa in produsele destinate copiilor sub 3 ani, exceptie facand formulele de tip sampon. 

Health Canada permite folosirea Salicylic Acid in in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2%.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF SAW PALMETTO; EXTRACT OF SERENOA SERRULATA

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din fructul de palmier pitic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Ulei de frunze de manuka, planta originara din Australia si Noua Zeelanda. Mai este cunoscuta si sub denumirea de arbore de ceai sau arbore de jeleu.
Uleiul de manuka are proprietati semnificative de vindecare. Este compus din tricetone in proportie de 25%.
 
Datorita proprietatii sale principale tonice, acest ingredient mentine pielea si parul intr-o stare buna, energizandu-le.
 
Alte proprietati:
  • Agent de protectie
  • Antioxidant
  • Purifiant
  • Detoxifiant
  • Stimulant
  • Calmant
Alte utilizari:
Uleiul de Manuka este folosit pentru a reduce durerile musculare si articulare, inflamatiile asociate cu leziuni si artrita.
 
S-a dovedit a fi efficient in combaterea mirosului de picioare, in ingrijirea acneei si a tenului gras, erupptiilor cutanate si a iritatiilor precum si in tratarea taieturilor si a zgarieturilor.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.


Citeste mai mult

Sinonime: OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT OIL; OLEA EUROPAEA OIL; OLIVE OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extras din fructele Olea europaea (maslin)
  • des folosit ca ulei de gatit
  • compus in principal din acid oleic
Cu proprietati antiimflamatorii si antioxidante, uleiul de masline iti face o piele mai catifelata si mai luminoasa. Folosit atat in masajul corpului, cat si in alimentatie, uleiul de masline iti ofera antioxidantii necesari pentru  a lupta impotriva radicalilor externi. 


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient la ambalarea conservelor de ton. Acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar indirect, de exemplu - ca adeziv in agentii antispumanti.

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: SEA BUCKTHORN OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei din catina alba
Proprietati:
  • Antiinflamatoare
  • Cicatrizante
  • antibiotice
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Bobbi Brown - Skin Clarifier Concentre Purifiant no.75"

1 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Bobbi Brown - Skin Clarifier Concentre Purifiant no.75"

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016