AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

doTerra - Gel pentru imbunatatirea luminozitatii tenului

doTerra - Gel pentru imbunatatirea luminozitatii tenului
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: doTERRA International

 

Descriere doTerra - Gel pentru imbunatatirea luminozitatii tenului

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Gelul pentru imbunatatirea luminozitatii tenului doTERRA reprezinta o modalitate delicata si eficienta prin care poti conferi luminozitate tenului, reducand aspectul petelor întunecate si al hiperpigmentarii fara substantele chimice agresive folosite in alte produse ce vizeaza luminozitatea tenului. Poate fi utilizat prin aplicare pe toata suprafata tenului sau numai pe petele intunecate.

Cantitate: 30 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 18 ingrediente dintre care 16 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente doTerra - Gel pentru imbunatatirea luminozitatii tenului

AQUA, PENTYLENE GLYCOL, BELLIS PERENNIS (DAISY) FLOWER EXTRACT, GLYCERIN, SCLEROTIUM GUM, CELLULOSE ACETATE BUTYRATE, HYDROXYACETOPHENONE, CETYL HYDROXYETHYLCELLULOSE, CHLORPHENESIN, ASCORBYL TETRAISOPALMITATE, ZINGIBER OFFICINALE (GINGER) EXTRACT, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, CITRUS AURANTIUM BERGAMIA OIL, JUNIPERUS COMMUNIS (JUNIPER) FRUIT EXTRACT, BIOSACCHARIDE GUM-1, MELISSA OFFICINALIS FLOWER/LEAF/STEM OIL, CITRIC ACID, SODIUM HYDROXIDE

 

Grad de risc produs:  

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase.

Trisodium Ethylenedimine Disuccinate, ingredient cu risc mediu de dauna. Are functia de de a micsora reactivitatea ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs. Unele teste pe animale au aratat ca ingredientul poate provoca iritatii si poate avea urmari asupra sistemelor de reproducere si nervos atunci cand este folosit in concentratii mari.

Data analizei: 2021-04-28


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,2-DIHYDROXYPENTANE; 1,2-PENTANEDIOL

Functii: solvent, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • umectant sintetic ce poate fi folosit si pe post de conservant
  • beneficiaza de proprietati asemanatoare cu Propylene glycol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform unui studiu din Belgia, Pentylene glycol este suspectat a cauza dermatita de contact, avand proprietati asemanatoare alergenilor.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de margareta 
Extractul amelioreaza durerile grele menstruale, migrenele, guturaiul, afectiunile caracterizate prin producerea excesiva de mucus din cauza inflamarea mucoaselor.
 
Rezultatele in vitro au aratat urmatoarele beneficii cheie la nivelul pielii: 
> Reducerea formarea melaninei. 
> Reducerea transferului de melanoame 
> Reducerea anti-oxidarii
> Inhibarea activitatii tirozinazei. 
 
In rezultatele in vivo au aratat urmatoarele beneficii cheie la nivelul pielii: 
> Efect de iluminare reversibila si semnificativa.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Functii: Gel de stabilizare si ingrosare

 

Descriere:

  • Gel de stabilizare si ingrosare folosit in produsele cosmetice si de infrumusetare
  • Este un polizaharid format printr-un process de fermentare (zahar fermentat)
  • Are propietati emoliente si de netezire a pielii.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

  • Confrom comisiilor de evaluare din domeniu acest ingredient are un risc scazut (este sigur intr-un procent de 99%). Este considerat un ingredient natural si nu exista studii care sa demonstreze efecte adverse sau efecte negative cu privire la acesta.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETATE BUTANOATE CELLULOSE; ACETOBUTYRATE CELLULOSE; ACETYLPROPIONYLCELLULOSE; CELLULOSE BUTYRATE ACETATE; CELLULOSE, ACETATE BUTANOATE

Functii: Filmogen, stabilizator de emulsie

 

Descriere:

  • Polimer de celuloza modificata.
Celuloza este un component natural gasit in peretii celulelor de plante.

Celuloza este un material derivat din plante. Aceasta este o molecula mare compusa din compusi chimici relativ mici, numite monomeri. Celuloza este compus din monomeri de glucoza si difera putin de amidon, care este de asemenea format din monomeri de glucoza.

Acest ingredient are functia de filmogen: produce, la cerere, o pelicula continua pe piele, par sau unghii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredint review (CIR) a aprobat utilizarea acestui ingredient pentru utilizarea in produse cosmetice.


Citeste mai mult

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • ingredient cosmetic multifunctional cu antioxidant si agent calmant. Ingrijeste pielea si o protejeaza.
Imbunateste actiunea conservantilor din formula cosmetica in care este folosit.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Sinonime: CELLULOSE, HEXADECYL 2-HYDROXYETHYL ETHER; HEXADECYL 2-HYDROXYETHYL ETHER CELLULOSE; HEXADECYL HYDROXYETHYL CELLULOSE

Functii: Stabilizator, filmogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • Eter de alcool cetilic si hidroxietilceluloza
Face parte din grupul gume, coloizi hidrofili si alti derivati. 
 
Agent de ingrosare pentru solutii apoase si un stabilizator pentru emulsii. Ajuta la pastrarea unui nivel de umiditate in piele si par.
Este folosit in produsele cosmetice cum ar fi: crema hidratanta faciala, tratamente anti-imbatranire, produse de protectie solara, demachiante, fonduri de ten.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat pentru utilizare de catre Cosmetic Ingredient Review (CIR).


Citeste mai mult

Sinonime: 3- (4-CHLOROPHENOXY) -1,2-PROPANEDIOL; P-CHLOROPHENYL GLYCERYL ETHER; 1,2-PROPANEDIOL, 3- (4-CHLOROPHENOXY) -; 3- (4-CHLOROPHENOXY) - 1,2-PROPANEDIOL

Functii: compus organic folosit pe post de conservant sintetic

 

Descriere:

  • antimicrobian, conservant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient este restrictionat in Japonia in timp ce FDA nu il recomanda femeilor insarcinate si copiilor.


Citeste mai mult

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

O forma de vitamina C, mai precis, tetraester de acid ascorbic si acid isopalmitic.
  • Functioneaza ca un antioxidant puternic si agent de albire, cu capacitati atat anti-acnee cat si anti-imbatranire.
  • Este o forma a vitaminei C, un ester puternic, solubil in ulei.
  • Ca si alte forme de vitamina C, ajuta la prevenirea imbatranirii celulare prin inhibarea reticularii de colagen, oxidarea proteinelor si peroxidarea lipidelor.
  • De asemenea, functioneaza sinergic cu antioxidantul vitamina E, si-a demonstrat absorbtia cutanata superioara si stabilitatea.
Multe studii au confirmat proprietatile de iluminare a pielii, foto-protectie, hidratare. Acesta poate fi gasit in diverse produse de ingrijire a pielii, cum ar fi seruri anti-imbatranire, tratamente pentru ochi, geluri pentru piele, lotiuni si creme.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Spre deosebire de acidul L-ascorbic, ascorbil Tetraisopalmitate nu va exfolia sau irita pielea.
  • Este bine tolerat de chiar si de tipurile de piele cele mai sensibile.
  • De asemenea, spre deosebire vitamina C, acesta poate fi utilizat in doze mari, pana la optsprezece luni fara a se oxida.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF GINGER ROOT; EXTRACT OF ZINGIBER OFFICINALE ROOT; GINGER (ZINGIBER OFFICINALE ROSC.) ; GINGER EXTRACT; GINGER EXTRACT (ZINGIBER OFFICINALE ROSC.) ; GINGER OLEORESIN (ZINGIBER OFFICINALE ROSC.) ; GINGER ROOT EXTRACT; GINGER, EXT.; ZINGIBER

Functii: Tonic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de ghimbir
Substantele active importante pe care le contine ghimbirul sunt compusi specifici numiti gingeroli, fenoli, ulei volatil.
 
Utilizari:
 
In industria parfumurilor: gratie uleiului esential pe care il contine, rizomul de ghimbir emana o savoare de lamaie piperata si confera astfel caldura si personalitate parfumurilor.
 
In industria cosmeticelor: Cosmetologii europeni au fabricat lotiuni cu ghimbir pentru tonificarea si revitalizarea parului. Lotiunile de corp pe baza de ghimbir au efecte de intinerire: hranesc epiderma si ii confera finete si suplete. Fiind bogat in magneziu, fosfor si acizi aminati, ghimbirul este omniprezent in formule revitalizante ale cremelor de fata.
 
Proprietati:
  • afrodiziace
  • stimulative
  • tonifiante
  • antitoxic
  • hipotensiv
  • antitusiv.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingredientele botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice poate include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ​ L-ASPARTIC ACID, N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS-, TRISODIUM SALT; N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS- TRISODIUM SALT L-ASPARTIC ACID; TRISODIUM SALT L-ASPARTIC ACID, N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS-; ASPARTIC ACID, N,N'-ETHYLENEDI- (7CI) ; ASPARTIC ACID, N,N'-ETHYLENEDI-, L,L-

Functii: Agent chelator derivat natural

 

Descriere:

  • Agent chelator derivat natural
Are functia de de a micsora reactivitatea ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Unele teste pe animale au aratat ca ingredientul poate provoca iritatii si poate avea urmari asupra sistemelor de reproducere si nervos atunci cand este folosit in doze mari.
 
Potrivit Cosmetic Database acest ingredient are un rating de siguranta de 1/10 – risc redus de dauna.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ERGAMOT FRUIT OIL; BERGAMOT OIL; BERGAMOT OIL (FUROCOUMARIN FREE) (CITRUS BERGAMIA RISSO ET POITEAU) ; BERGAMOT OIL EXPRESSED; BERGAMOT OIL, ESSENTIAL; BERGAMOT OIL, TERPENELESS; BERGAMOT OIL; BERGAMOT OIL; BERGAMOT OIL, CONCENTRATED; BERGAMOT OIL, T

Functii: Agent de parfum, agent mascant al mirosului

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din fructe de bergamota, Citrus aurantium bergamia.
Uleiul are un miros de citrice, dulce. Culoarea variaza de la verde la galben-verzuie.
 
Uleiul de bergamota este cunoscut pentru proprietatile sale de lifting, aceasta poate fi foarte racoritoar si are proprietati foarte relaxante. 
 
Proprietatile sale antibacteriene pot ajuta in tratamentul acneei si a altor infectii cutanate. Cum bergamota este un fruct, este usor acid, aceasta aciditate incurajeaza parul sa ramana drept, oferind stralucire si luciu parului.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul de bergamota poate cauza arsuri atunci cand este utilizat pe o piele sensibila expusa la soare din cauza continutului ridicat de bergaptene care poate provoca foto-toxicitate. Este recomandata evitarea luminii solare atunci cand uleiul este aplicat pe piele.

Acest ingredient este aprobat de Food and Drug Administration pentru utilizarea ca aditiv alimentar.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: JUNIPERUS COMMUNIS FRUIT EXTRACT, EXTRACT OF JUNIPER; EXTRACT OF JUNIPERUS COMMUNIS; JUNIPER BERRIES (JUNIPERUS COMMUNIS L.) ; JUNIPER EXTRACT; JUNIPER EXTRACT (JUNIPERUS COMMUNIS L.) ; JUNIPER, JUNIPERUS COMMUNIS, EXT.; JUNIPERUS COMMUNIS

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din fructe de ienupar, conifer care apartine genului Juniperus
Fructele sale – niste boabe mari, negre, zbarcite - se utilizeaza in bucatarie drept condiment (in marinade, pentru vanat sau varza) si ca ingredient la fabricarea ginului.

Uleiul din fructele de ienupar are multe proprietati foarte benefice pentru piele. Calitatea antiseptica a uleiului este benefica tenului gras, predispus la acnee. De asemenea,  este utilizat de catre terapeuti pentru tratarea tenului gras, a acneei si a altor afectiuni ale pielii cat si in ingrijirea pielii uscate.

Atentie, se pot produce cu pseudobacele de Juniperus sabina L. (cetina de negi) care sunt toxice.


 
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Functii: agent de conditionare, agent de emulsionare, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

Este este o guma de fermentatie produsa din sorbitol. Acesta este un polizaharid format din fucozei, reziduuri acide de galactoza si galacturonic.

Acest ingredient este utilizat intr-o gama larga de produse cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv produse de baie, machiaj, de ingrijire a pielii si a parului, pasta de dinti etc.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Analizele realizate de grupul de experti CIR au indicat faptul ca nu este considerata o substanta toxica pentru reproducere sau de dezvoltare. Biosaccharide Gum-1 nu au fost considerat un ingredient care poate cauza iritatii sau sensibilizari cutanate.

Poate fi utilizat in compozitia produselor cosmetice si produse de ingrijire personala comercializate in Uniunea Europeana in conformitate cu dispozitiile generale ale Directivei privind produsele cosmetice a Uniunii Europene.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei din florile, frunzele si tulpina de roinita
Frunzele de roinita au o aroma proaspata, de citrice. Gustul lor este asemanator cu al lamaii, mirtului lamaios si lemongrass-ului.

Din frunzele de roinita se extrage un ulei esential care contine substante chimice numite terpene, care joaca cel putin un rol in efectele relaxante si antivirale in plante medicinale. Roinita contine, de asemenea, substante numite tanine, care pot fi responsabile pentru multe din efectele antivirale ale plantelor medicinale.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"doTerra - Gel pentru imbunatatirea luminozitatii tenului"

3 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"doTerra - Gel pentru imbunatatirea luminozitatii tenului"

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016