AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ECO Laboratorie - Crema-ser de noapte pentru fata, de intinerire

Nota 8 / 10 din 421 voturi
ECO Laboratorie - Crema-ser de noapte pentru fata, de intinerire
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: ECO Laboratorie / Rusia

 

Descriere ECO Laboratorie - Crema-ser de noapte pentru fata, de intinerire

Crema-ser de noapte pentru fata, de intinerire

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Actiuni: anti-aging, revitalizare, tonifiere, impotriva ridurilora

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii: 
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 10 ingrediente sunt considerate sigure, 3 ingrediente au risc mediu de dauna, 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.


 

Ingrediente ECO Laboratorie - Crema-ser de noapte pentru fata, de intinerire

AQUA, VITIS VINIFERA, TRITICUM VULGARE (WHEAT) GERM OIL, CAFFEINE, OLUS OIL, HYALURONIC ACID, GLYCERIN, HYDROXYETHYL ACRYLATE, SODIUM ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, FRAGRANCE/PARFUM, BENZOIC ACID, SORBIC ACID, DEHYDROACETIC ACID, BENZYL ALCOHOL

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 
Parfum (fragrance), ingredient cu risc de dauna ridicat, care are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Benzyl Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, dar si conservant. Ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.

Acid Sorbic, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de conservant si agent de parfum. O utilizare indelungata poate provoca toxicitate la nivelul organelor si alergii. Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS). Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Data analizei: 2019-12-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Functii: laxativ, remineralizant, antitoxic

 

Descriere:

Vita de vie (Vitis vinifera L.) este o specie de plante din genul Vitis, familia Vitaceae, originara din regiunea mediteraneana.

Fructul vitei de vie, strugurele, denumit si el Vitis vinifera, contine:
  • apa 72%
  • zahar fermentabil
  • crema de tartru
  • acid tartric liber
  • acid malic
  • materii azotate
  • materii neazotate
  • materii minerale
  • lignoase insolubile
  • acizi liberi
  • acizi volatile
  • tannin
  • ulei
  • materii rasinoase
  • enocianina
  • vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E.
Proprietatile strugurelui:
  • foarte digest
  • energic muscular si nervos
  • remineralizant
  • antitoxic
  • stimulent si decongestionant hepatic
  • racoritor
  • colagog
  • diuretic
  • laxative
  • antiputrid
  • reduce cantitatea de colesterol din sange
  • elimina acidul uric in exces
  • ajuta in cazul cancerului.
In fitoterapie se utilizeaza fructele proaspete sau uscate (stafide).

Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Strugurii nu pot fi consumati de cei care sufera de:

  • diabet
  • probleme renale grave
  • diaree cronica.


Citeste mai mult

Sinonime: OIL OF WHEAT GERM; TRITICUM AESTIVUM GERM OIL; TRITICUM VULGARE GERM OIL; WHEAT GERM OIL; BRAN ABSOLUTE; CAV-ECOL; TRITICUM GERMINATUM; MYOPONE; UNIDERM WGO; WHEAT GERM OIL; WHEAT HUSK OIL;

Functii: emolient, agent de ingrijire

 

Descriere:

  • Uleiul din germeni de grau Triticum vulgare este obtinut din germenii de grau si se prezinta ca un ulei galben sau rosu.
  • Este utilizat in formulele unei game largi de cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Acest ingredient este folosit in principal ca agent de ingrijire a pielii. 
  • Uleiul de germeni de grau Triticum vulgare contine cantitati semnificative de vitamina E, un ingredient esential in dieta omului, ceea ce a dus la utilizarea sa ca un supliment alimentar.
  • Deoarece uleiul din germeni de grau este obtinut din surse naturale, cantitatea de vitamina E poate varia in functie de diferite soiuri de grau cultivate in conditii climatice variabile.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include unul dintre componentele uleiului de germeni de grau, Tocopherolul sau vitamina E pe lista lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CAFFEINE; METHYLTHEOBROMINE; 7-METHYLTHEOPHYLLINE; COFFEINUM

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • compus organic ce se regaseste in cafea, ceai, ciocolata si alte frunze si fructe apartinand a peste 60 de specii de plante
  • antioxidant, lupta impotriva ridurilor si celulitei
  • reduce aspectul cearcanelor si pe cel de „ochi umflati” (pungi de sub ochi)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala (de exemplu in bauturile de tip cola) si drept compus activ in produsele farmaceutice cu rol de stimulare, fara prescriptie medicala.


Citeste mai mult

Sinonime: VEGETABLE OIL, OLUS, OLUS (VEGETABLE) OIL

Functii: emolient, hidratant

 

Descriere:

  • vaselina vegetala
Ulei de origine vegetala compus in principal din trigliceride ale acizilor grasi. Hidrateaza pielea si o face moale si catifelata.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: HA; HIALURONAN

 

Descriere:

Acidul hialuronic (HA numit si hialuronan) este o polizaharida liniara care consta din doua monozaharide regulat alternante (acid D-glucuronic si N - Acetil).
 
Acidul hialuronic poate stimula continutul de umiditate din piele si ajuta la prevenirea pierderii de umiditate.
 
Acidul hialuronic este prezent in mod natural in tesuturile umane (de exemplu, in piele, ligamente, artere principale, tendoane, valve sau in lichidul sinovial). 
 
HA este gasit in ambele straturi ale pielii - in derma si epiderma, in cazul in care are rolul de protectie, stabilizare si functia de absorbtie a socurilor.
 
Cantitatea totala de hialuronan in pielea umana este estimata la aproximativ o treime dinvaloarea totala a HA in intregul organism uman.

Odata cu varsta, continutul de hialuronan in piele scade, ceea ce poate contribui la pierderea de prospetime, hidratare, umiditate si elasticitate in piele si duce la dezvoltarea ridurilor. Acest lucru este rezolvat prin adaugarea de acid hialuronic in produsele cosmetice.

Capacitatea sa unica de penetrare a pielii si de hidratare cat si proprietatile vascoelastice fac pielea mai moale si ii restabilesc elasticitatea. Prin urmare, un efect antirid semnificativ antirid.
 
Produselor cosmetice care contin HA pot proteja pielea de iradierea UV datorita proprietatilor sale.
 
Acidul hyaluronic hidrateaza in profunzime si are rol esential la refacerea colagenului si a elastinei.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Formele de acid hialuronic din prescriptile medicale sunt sigure pentru majoritatea oamenilor.
  • Nu exista suficiente informatii despre acidul hialuronic pentru a sti daca acesta este sigur atunci cand este ingerat pe cale orala.
  • Uneori, acidul hialuronic poate provoca durere si roseata in cazul in care este injectat.
  • Presiune crescuta in interiorul ochiului poate aparea dupa ce acidul hialuronic este folosit pentru interventii chirurgicale la ochi.
  • Rareori, acidul hialuronic poate provoca reactii alergice.
 


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-HYDROXYETHYL ACRYLATE; 2PROPENOIC ACID, 2HYDROXYETHYL ESTER; 2- (ACRYLOYLOXY) ETHANOL; 2-HYDROXYETHYL ACRYLATE;

 

Descriere:

ingrijeste pielea, o lasa moale si catifelata
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

In urma studiilor nu s-a inregistrat nicio toxicitate semnificativa in urma aplicarii ingredientului pe piele.


Citeste mai mult

Sinonime: NATRIUMACRYLAT / NATRIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE / ACRYLAMID-COPOLYMER IST NATRIUM-2-PROPENOAT, POLYMER MIT 2-PROPENAMIDE UND NATRIUM-2-METHYL-2-(2-PROPENAMIDO) PROPANESULFONATE

Functii: Stabilizator, agent de crestere a vascozitatii, nonsurfactant, opacifiant

 

Descriere:

  • copolimer de sodiumacrylate si monomeri de sodiu taurate acryloyldimethyl.
Permite fluxul liber al particulelor solide si astfel se evita aglomerarea de praf in produse cosmetice sub forma de noduli sau mase dure
Ajuta la procesul de emulsionare si imbunatateste stabilitatea emulsiei si durata de viata a acesteia.
  • Produce, la cerere, un film continuu pe piele, par sau unghii.
  • Reduce transparenta sau transluciditatea produselor cosmetice.
  • Creste sau scade vascozitatea produselor cosmetice
Organismul uman contine multe polimeri in forma de diverse proteine​​, acizi nucleici, si glicoge care este o sursa de energie. Sute, daca nu mii, de ingrediente cosmetice au fost create pe evolutia bazei stiintifice a polimerilor.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire a corpului.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENECARBOXYLIC ACID, BENZENEFORMIC ACID, BENZENEMETHANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, reglor ph, conservant, agent de umplutura/incarcare

 

Descriere:

  • substanta ce se formeaza in mod natural si sintetic
  • pudra alba, cristalina
  • se regaseste in mod natural in caise, merisoare, ciuperci, miere
Acidul benzoic este folosit in produse de ingrijire pe post de conservant, stabilizator de produs, aditiv de parfum si emolient.
Aplicarea topica a acidului benzoic poate juca, de asemenea, un rol  pozitiv in consolidarea barierei de protectie a pielii, ajutand astfel pielea sa retina umezeala.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct in mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Benzoic Acid cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, Benzoic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la: 2,5% pentru produsele cu clatire (rinse-off) (exceptie facand produsele destinate igienei orale), 1,7% pentru produsele de igiena orala si 0,5% pentru produsele leave-on (Anexa VI).

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate.  

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 210 – Benzoic acid.


Citeste mai mult

Sinonime: 2,4-HEXADIENOIC ACID; 2,4-HEXADIENOIC ACID, (E,E) -; 1,3-PENTADIENE-1-CARBOXYLIC ACID; (E,E) - 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • prezinta proprietati antifungice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sorbic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0,6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 200 – Sorbic Acid.


Citeste mai mult

Sinonime: 3-ACETYL-4-HYDROXY-6-METHYL-2H-PYRAN-2-ONE

Functii: conservant

 

Descriere:

  • pudra alba fara gust si miros
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant pentru sucul de fructe terci, fara coji, atata timp cat nu se gaseste in concentratii mai mari de 65 ppm in produsul tratat. Dehydroacetic Acid poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect in adezivi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform Directivei UE 1223/2009, Dehydroacetic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice in concentratii de pana la 0,6%. Nu este permisa folosirea sa in produsele de tip aerosol (spray).


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENEMETHANOL, BENZYLIC ALCOHOL, PHENYLCARBINOL, PHENYLMETHANOL, BENZENECARBINOL

Functii: conservant; analgezic extern, ingredient parfum, medicament igiena orala, conservant, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere
  • poate fi gasit si in uleiul esential al multor plante precum iasomia, zambila
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Benzyl Alcohol poate, de asemenea, fi folosit ca anestezic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala precum produsele ano-rectale, de igiena orala si de tipul analgezice locale.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%. In plus, Benzyl Alcohol poate fi folosit si in produsele de vopsire a parului, in concentratii de pana la 10%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Alcohol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1519 Benzyl Alcohol.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"ECO Laboratorie - Crema-ser de noapte pentru fata, de intinerire"

8 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"ECO Laboratorie - Crema-ser de noapte pentru fata, de intinerire"

Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016