AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ivatherm - Ivapur Mat Crema matifianta

Nota 5 / 10 din 484 voturi
Ivatherm - Ivapur Mat Crema matifianta
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Ivatherm

 

Descriere Ivatherm - Ivapur Mat Crema matifianta

Ivapur Mat Crema matifianta

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Crema matifianta Ivatherm are efect matifiant durabil asupra pielii mixte sau grase. Formula non-grasa regleaza excesul de sebum si are efect anti-stralucire de durata. Hidrateaza pielea din interior prin stimularea sintezei aquaporinelor, canale transportatoare de apa la nivel celular. Rezulta o piele neteda, fina, confortabila.

Cantitate: 40 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 38 ingrediente dintre care 21 sunt considerate a fi sigure, 16 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.

 

Ingrediente Ivatherm - Ivapur Mat Crema matifianta

AQUA, BUTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, ISOHEXADECANE, PEG-8, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, CYCLOPENTASILOXANE, C12-16 ALCOHOLS, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, CYCLOHEXASILOXANE, BUTYL AVOCADATE, POLYACRYLAMIDE, HYDROGENATED LECITHIN, PALMITIC ACID, C13-14 ISOPARAFFIN, PARAFFINUM LIQUIDUM, FRAGRANCE/PARFUM, METHYLPARABEN, BISABOLOL, PROPYLPARABEN, LAURETH-7, O-CYMEN-5-OL, GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER, DISODIUM EDTA, PROPYLENE GLYCOL, SILICA, VIOLA TRICOLOR (PANSY) EXTRACT, SODIUM HYDROXIDE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL (LILIAL), HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, LINALOOL, CITRONELLOL, HEXYL CINNAMAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, ETHYLHEXYL GLYCERIN, PROPYL GALLATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Cyclopentasiloxane, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent. Este un fluid derivat din silicon cu proprietati emoliente si de lubrifiere. International Journal of Toxicology a ajuns la concluzia ca acest ingredient nu penetreaza pielea in profunzime si ca, sub aceste conditii, poate fi considerat, in general, fara riscuri.


Lecitina hidrogenata, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  surfactant si agent de ingrijire a pielii. Lecitina hidrogenata (lecitina cu adaos de hidrogen) are toate calitatile bune ale lecitinei naturale, dar stabilitatea sa este cu mult imbunatatita. Desi Lecitina hidrogenata a fost recunoscuta ca fiind un ingredient sigur (GRAS) de catre FDA, exista unele preocupari cu privire la proprietatile sale cancerigene si capacitatea sa de a penetra pielea. Desi aceasta capacitate ii permite sa fie un ingredient eficient intr-un produs, acesta trebuie sa fie utilizat cu precautie in ceea ce priveste celelalte ingrediente ale produsului. Ea are capacitatea de a depozita substante chimice daunatoare sub piele daca este folosita in concentratii mari.

Parabeni - Methylparaben, Propylparaben - ingrediente cu risc mediu de dauna. Acestea au rolul de conservant si protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare prin prevenirea sau intarzierea fermentarii. Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san. Cercetatori din Marea Britanie au descoperit concentratii mari de parabeni in tumorile mamare. Acest lucru este posibil din cauza ca parabenii au capacitatea de a traversa bariera pielii, ajungand foarte usor in sistemul circulator.
 
Paraffinum liquidum, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii, derivat din petrol.Conform www.innocentoil.com, acest ingredieant impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului. De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect. Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate ingrediente non-iritante. 

Laureth-7, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de sufactant si agent de emulsifiere. Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie. Environment Canada Domestic Substance List clasifica acest ingredient ca fiind nociv si daunator pentru mediu.

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.

Lyral (hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde), ingredient cu risc mediu de dauna, are functia de ingredient de parfum. Lyral este un agent de mascare al mirosului, folosit in multe produse de ingrijire a pielii. Este o aldehida care patrunde cu usurinta in piele, facand-o ideala pentru utilizarea in produse de frumusete, cum ar fi deodorantele, cremele si produsele de ingrijire a pielii. Este considerata una dintre aromele din "Top 10 Parfume" din ultimii 25 de ani, in conformitate cu Uniunea Europeana, si se gaseste in peste 35% din toate produsele de frumusete. Directiva UE a interzis utilizarea acestui ingredient in formulele parfumurilor din cauza toxicitatii sale la nivelul sistemului imunitar. De asemenea, este un alergen. Lyral este identificat ca fiind cauza reactiilor alergice de contact la 2-3% din pacientii cu eczeme identificate in timpul testarilor.

Linalool, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent de aroma cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Este produs, in mod natural, de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructele de citru. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati. Poate provoca eczeme conform unui studiu prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009.

Citronellol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient  de parfum si agent cu rol de mascare/acoperire a mirosului. Apare in mod natural si este produs de anumite plante (trandafir). Citronellolul are cel mai mare efect antioxidant (34.2%) dintre componentele uleiului de trandafiri. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.
 
Alpha-isomethyl ionone, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Este un chimical cu miros care apare in mod natural sau care poate fi produs in mod sintetic. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Alpha-Isomethyl Ionone in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.


Data analizei: 2019-06-24


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare

In produsele cosmetice si de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formularea produselor pentru par si baie, produse de machiaj pentru ochi si fata, parfumuri, produse pentru ingrijire personala si produse pentru barbierit. 
 
Butilen Glicolul este utilizat ca solvent si agenti de scadere a vascozitatii in produsele cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: 2,2,4,4,6,6,8 HEPTAMETHYLNONANE

Functii: agent de ingrijire a pielii, solvent, emolient

 

Descriere:

  • hidrocarbura cu 16 carboni
  • component al petrolului
  • fara culoare si miros
  • rol de catifelare a pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct , pe post de invelis al fructelor si legumelor si ca aditiv alimentar direct, secundar pe post de agent antispumant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTAETHYLENE GLYCOL; POLYETHYLENE GLYCOL 400

Functii: umectant, solvent

 

Descriere:

  • polimer din etilen glicol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

PEG-8 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Citeste mai mult

Sinonime: BUXUS CHINENSIS OIL; JOJOBA OIL; JOJOBA SEED OIL; OILS, JOJOBA; JOJOBA OILS

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, emolient, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • extract din semintele arbustului Simmondsia chinensis
  • diferit de alte uleiuri din plante deoarece este similar sebumului si uleiului de balena (compus in proportie de 97% din ceara din acizi si alcool cu greutate moleculara mare)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: DECAMETHYLCYCLOPENTASILOXANE, CYCLOPENTASILOXANCE, CYCLOPENASILOXANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent

 

Descriere:

  • fluid derivat din silicon cu proprietati emoliente si de lubrifiere
  • lasa pielea moale si catifelata, avand si rol de hidrofug (nu permite patrunderea apei)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

International Journal of Toxicology a ajuns la concluzia ca acest ingredient nu penetreaza pielea in profunzime si ca, sub aceste conditii, poate fi considerat, in general, fara riscuri (1991, Vol 10, No 1 pages 9-19).

Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS) considera ca Cyclopentasiloxane nu prezinta riscuri pentru sanatate atunci cand este folosit in produse cosmetice. 

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si nu a gasit dovezi care sa indice ca acest ingredient poate cauza iritatii la nivelul ochilor, pielii sau plamanilor. 

Conform unui studiu desfasurat de Department of Environmental and Radiological Health Sciences, Cyclopentasiloxane poate provoca iritatii medii la nivelul ochilor si pielii. S-a descoperit, de asemenea, ca o mica parte din acesta patrunde in sistemul circulator, prin intermediul pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: (C12-C16) ALKYL ALCOHOL; ALCOHOLS, C12-16; ALCOHOLS, C1216

Functii: stabilizator de emulsie, emolient, antistatic

 

Descriere:

  • amestec de alcooli sintetici grasi 
  • ajuta la procesul de emulsionare si imbunatateste stabilitatea emulsiei si durata de viata.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ca si majoritatea alcoolilor, ingredientul are potentialul de a irita pielea.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: METHYL 2-METHYL-2-PROPENOATE, POLYMER WITH 2-METHYL-2-PROPENOIC ACID, 1,2-ETHANEDIYL ESTER; 2-METHYL-2-PROPENOIC ACID, 1,2-ETHANEDIYL ESTER, POLYMER WITH METHYL 2-METHYL-2-PROPENOATE

Functii: peliculogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer ce absoarbe excesul de sebum si uleiurile ce provoaca acneea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: CYCLOHEXASILOXANE, DODECAMETHYL-

Functii: agent de ingrijire a parului si pielii, emolient, solvent

 

Descriere:

  • polimer derivat din silicon
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
  • ajuta la reducerea reziduurilor asociate cu deodorantele si anti-perspirantele
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

In Canada, folosirea acestui ingredient in cosmetice si implanturi de silicon este restrictionata.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ester din alcool butilic si acid gras derivat din uleiul de avocado
Ingrijieste pielea, o hidrateaza si o mentine intr-o stare buna.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ACRYLAMIDE HOMOPOLYMER

Functii: liant, peliculogen, fixativ par, antistatic

 

Descriere:

  • polimer sintetic de acrilamida
  • se regaseste sub 3 forme: solida (pudra sau boabe), solutie apoasa, emulsie inversata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient (cu mai putin de 0.2% monomeri de acrilamida) ca peliculogen in capsulele gelatinoase moi. Polyacrylamide poate fi folosit si ca adeziv dentar (dispozitiv medical).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie. Este recomandat ca monomerul de acrilamida sa se regaseasca in cosmetice si produse de ingrijire personala intr-o concentratie de pana la 5ppm (parti per milion). 

Conform Directivei UE 1223/2009, Polyacrylamide este restrictionat conform Anexei III, Partea I si poate fi folosit in produsele leave-on destinate ingrijirii corpului si alte produse cosmetice in concentratii reziduale de acrilamida de pana la 0.1 mg/kg, respectiv 0.5 mg/kg.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda continuarea eforturilor de a reduce concentratia de acrilamida din produsele alimentare.


Citeste mai mult

Sinonime: HYDROGENATED EGG YOLK PHOSPHOLIPIDS; HYDROGENATED LECITHINS; LECITHIN, HYDROGENATED; LECITHINS, HYDROGENATED

Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Produsul final al hidrogenarii controlate de lecitina
Un agent de emulsionare care are proprietati de penetrare a pielii.

Lecitina este un agent natural de emulsifiere si una dintre cele mai importante componente ale celulelor. Joaca un rol important in metabolismul unei celule, in special in ceea ce priveste penetrarea membranei si a fost folosit ca un agent tensioactiv in produsele cosmetice.

Utilizarea lecitinei in produsele cosmetice a fost anterior limitata, din cauza oxidarii si instabilitatii caldurii sale, cu toate acestea, lecitina hidrogenata (Lecitina cu adaos de hidrogen) are toate calitatile bune ale lecitinei naturale, dar stabilitatea sa este cu mult imbunatatita.


 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi Lecitina hidrogenata a fost recunoscuta ca fiind un ingredient sigur (GRAS) de catre FDA, exista unele preocupari cu privire la proprietatile sale cancerigene si capacitatea sa de a penetra pielea. Desi aceasta capacitate ii permite sa fie un ingredient eficient intr-un produs, acesta trebuie sa fie utilizat cu precautie in ceea ce priveste celelalte ingrediente ale produsului. Ea are capacitatea de a depozita substante chimice daunatoare sub piele daca este folosit in concentratii mari.

Prin urmare, Lecitina hidrogenata este considerat sigura in concentratii de pana la 15% (sursa: National Institutes of Health).
 


Citeste mai mult

Sinonime: CETYLIC ACID, N-HEXADECANOIC ACID, HEXADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, opacifiant, surfactant, agent de curatare, agent de emulsifiere, emolient

 

Descriere:

  • acid gras care apare in mod natural
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Palmitic Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).
 


Citeste mai mult

Sinonime: ISOALKANES; ALKANES, C13-14-ISO-

Functii: solvent, emolient

 

Descriere:

  • amestec de hidrocarburi derivate din petrol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Siguranta ingredientului a fost evaluata de catre Cosmetic Ingredient Review (CIR) care a aprobat utilizarea lui in produsele cosmetice si de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: MINERAL OIL; DEOBASE; LIQUID PARAFFIN; PARAFFINE; LIQUID PETROLATUM ; PARAFFIN OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, solvent, antistatic

 

Descriere:

  • complex lichid de hidrocarburi derivat din petrol
Conform www.innocentoil.com, acest ingredient impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului.
De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect.

Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate cele mai sigure ingrediente non-iritante. Intr-adevar, acestea permit aerului sa patrunda in piele intr-o oarecare masura, dar ca antioxidant el nu sufoca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct multifunctional. Paraffinum Liquidum poate fi de asemenea folosit si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala, drept protector al pielii si emolient oftamologic.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and Contaminants permite un consum zilnic acceptabil cuprins intre 0 si 10 mg/kg pentru clasa intai a acestui ingredient – vascozitate mica pana la medie.


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Sinonime: P-CARBOMRYHOXYPHENOL, METHYL 4-HYDROXYBENZOATE;

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • derivat din acid para-aminobenzoic
  • antifungic
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
  • se absoarbe rapid in piele sau in tractul intestinal (cand este folosit drept conservant alimentar)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare. Methylparaben poate fi folosit si ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Methylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita totala, zilnica de consum a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.

Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san.


Citeste mai mult

Sinonime: ALPHA.-BISABOLOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului, calmant

 

Descriere:

  • ingredient cu miros care apare in mod natural in musetel
  • lichid uleios, fara culoare
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome permise.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca Bisabolol poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.


Citeste mai mult

Sinonime: PROPYL P-HYDROXYBENZOATE; PROPYL PARAHYDROXYBENZOATE

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • derivat din acid para-aminobenzoic
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Propylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita totala, zilnica de consum a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.

Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san.


Citeste mai mult

Sinonime: HYPTAETHYLENE GLYCOL DODECYL ETHER; PEG-7 LAURYL ETHER

Functii: sufactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • surfactant avand la baza Polietilenglicol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.
 


Citeste mai mult

Functii: conservant

 

Descriere:

  • O-Cymen-5-Ol este un conservant antifungic folosit in cosmetice si produse de frumusete pentru a preveni formarea bacteriilor daunatoare, in curs de dezvoltare, si de a prelungi perioada de valabilitate a formulelor.
Este, de asemenea, folosit ca un biocid cosmetic, ca ingredient care ajuta la curatarea pielii. Previne mirosul neplacut prin distrugerea sau inhibarea dezvoltarii microorganismelor.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

O-Cymen-5-OL este aprobat de FDA pentru utilizare ca aditiv alimentar direct si indirect si a fost aprobat de catre Cosmetic Ingredient Review (CIR) pentru utilizare in produsele cosmetice la o concentratie de pana la 5%.

Cu toate acestea, in Uniunea Europeana se aproba pentru utilizare in cantitate de numai pana la 0.1%.

Studile din Japonia, unele datand din 1956, au constatat O-Cymen-5-OL poate fi neurotoxic pentru animale, iar acest lucru a condus la restrictii de utilizare a ingredientului  in produsele cosmetice de acolo.

Potrivit www.CosmeticsInfo.org, "datele disponibile au demonstrat ca m-crezol si o-crezol , in cantitati de pana la 0,5% nu cauzeaza leukoderma chimica (efect de albire al pielii). Se poate ca O-Cymen-5-OL sa nu cauzeze leukoderma nici la concentratii mai mari de 0,5%, dar nu exista alte date care sa sustina aceasta posibilitate”.


Citeste mai mult

Functii: umectant, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

  • Polimer sintetic
Formeaza o celula care contine apa si care, dupa eliberare, furnizeaza lubrifiere si hidratare a pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost inregistrate efecte secundare asociate cu acest ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: METHYLETHYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL ; PROPANE-1,2-DIOL

Functii: ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool organic
  • rol de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect (drept agent antispumant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 25 mg/kg, (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1520, Propane-1, 2-diol (propylene glycol).


Citeste mai mult

Sinonime: SILICA, AMORPHOUS SILICA; AMORPHOUS SILICON OXIDE HYDRATE; SILICIC ANHYDRIDE; SILICON DIOXIDE

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerant, agent de umplutura, agent opacifiant, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • constituent al nisipului
  • denumit si dioxid de siliciu
  • folosita sub forma amorfa, fara structura, in cosmetice
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala nu contin Silica cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent antiaglomerant si pentru  alte intrebuintari in alimente.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Extract din planta cunoscuta sub denumirea de “Trei frati patati”.
Viola tricolor este una dintre multele specii de plante care contin ciclotide. Majoritatea ciclotidelor sunt citotoxice. Aceasta caracteristica o face utila in tratamentul pentru cancer. 
 
Extractul are proprietati antimicrobene, antiiflamatorii si antioxidante.
 
Planta mai este cunoscuta si pentru proprietatile sale calmante si de vindecare, a fost mult timp folosita pentru a trata diferite afectiuni ale pielii, cum ar fi eczema si acneea.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Citeste mai mult

Sinonime: LILIAL, LILYAL; 2-(4-TERT-BUTYLBENZYL) PROPIONALDEHYDE

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid sintetic fara culoare sau de culoare galben pal cu miros floral, puternic
  • compus sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea acestui ingredient in parfumuri datorita posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Butylphenyl Methylpropional trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: LYRAL LINALOOL, LYRAL; HMPCC

Functii: ingredient parfum sintetic

 

Descriere:

  • lichid fara culoare cu miros dulce, floral
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

In UE, conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Conform unui studiu publicat in Contact Dermatitis, acest ingredient provoaca o reactie alergica la 89% dintre oamenii ce sufera de dermatita de contact.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: LINALYL ALCOHOL, LINALOOL ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid galben foarte pal sau fara culoare, cu miros floral 
  • apare natural, este produs de anumite plante precum: menta, scortisoara, fructe de citru 
  • poate fi folosit in productia de vitamina E
  • impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Linalool trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Intr-un nou studiu, prezentat la Sahlgrenska Academy (Suedia) in 2009, s-a demonstrat ca Linalool este a treia substanta ce poate provoca eczeme (atunci cand intra in contact cu oxigenul), dupa nichel si cobalt.


Citeste mai mult

Sinonime: DL-CITRONELLOL, L-CITRONELLOL, CEPHROL, RHODINOL, RODINOL

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid fara culoare, uleios, cu miros floral
  • apare in mod natural si este produs de anumite plante (trandafir)
  • folosit si in produsele impotriva insectelor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: ALPHA-HEXYLCINNAMALDEHYDE, HEXYL CINNAMIC ALDEHYDE, OCTANAL, HEXYLCINNAMALDEHYDE

Functii: ingredient parfum,rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic ce apare in mod natural, cu miros
  • derivat din ulei de musetel
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aproba folosirea acestui ingredient in mancare.

German Institute of Medical Documentation and Information (DIMDI) considera acest ingredient alergen de clasa B atunci cand este folosit in concentratie mare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: 3-BUTEN-2-ONE, CETONE, ISOMETHYL-A –IONONE, ALPHA-ISO-METHYLIONONE

Functii: ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • chimical cu miros care apare in mod natural sau care poate fi produs in mod sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) si permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Alpha-Isomethyl Ionone in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Alpha-Isomethyl Ionone trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.


Citeste mai mult

Functii: Antioxidant, agent de parfum

 

Descriere:

Conservant cu rol de antioxidant folosit in produse cosmetice si de ingrijire personala: rujuri de buze, produse de baie, produse de curatare, produse hidratante.

Este adaugat atat in produse de ingrijire a pielii cat si  in produse alimentare ce contin uleiuri si grasimi pentru a preveni oxidarea.
Daca oxidarea intervine, produsul se rancezeste, culoarea se schimba, la fel si vascozitatea, afectand astfel ingredientele active ale produselor.

A fost demonstrat ca Propyl Gallate, odata inclus in produse de ingrijire orala, ajuta la procesul de preventie, reduce aparitia cancerului si a cariilor. Acest lucru este posibil datorita proprietatii ingredientului de a capta radicalii liberi.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug  Administratrion a inclus Propyl Gallate pe lista sa de ingrediente GRAS – sigure pentru utilizare cu mentiunea ca maxima concentratie ar trebui sa fie de 0.02%.

Nu este permisa utilizarea acestui ingredient in produsele destinate ingrijirii buzelor intrucat poate fi toxic pentru pielea fina din aceasta zona.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ivatherm - Ivapur Mat Crema matifianta"

3 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ivatherm - Ivapur Mat Crema matifianta"

Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere - Alimente eficiente si retete recomandate"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016