AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Kiehls - Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Kiehls - Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Kiehl's | L'Oreal Paris

 

Descriere Kiehls - Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Curata delicat si improspateaza pielea
Nu contine alcool sau ingrediente sintetice care pot usca tenul
Calmeaza tenul, lasand pielea echilibrata
Pentru ten normal spre gras
Potrivit si pentru tenul sensibil

Cantitate: 250 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 11 ingrediente dintre care 9 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Kiehls - Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner

AQUA, PROPYLENE GLYCOL, PENTYLENE GLYCOL, METHYLPARABEN, DISODIUM EDTA, ARCTIUM LAPPA (BURDOCK) EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, HYDROLYZED CORN STARCH, ALLANTOIN, HEDERA HELIX EXTRACT, ALTHAEA OFFICINALIS ROOT EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Propylene glycol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool organic si are rolul de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Parabeni - Methylparaben - ingrediente cu risc mediu de dauna. Acestea au rolul de conservant si protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare prin prevenirea sau intarzierea fermentarii. Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san. Cercetatori din Marea Britanie au descoperit concentratii mari de parabeni in tumorile mamare. Acest lucru este posibil din cauza ca parabenii au capacitatea de a traversa bariera pielii, ajungand foarte usor in sistemul circulator.

 

Data analizei: 2021-02-24


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: METHYLETHYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL ; PROPANE-1,2-DIOL

Functii: ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool organic
  • rol de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect (drept agent antispumant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 25 mg/kg, (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1520, Propane-1, 2-diol (propylene glycol).


Citeste mai mult

Sinonime: 1,2-DIHYDROXYPENTANE; 1,2-PENTANEDIOL

Functii: solvent, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • umectant sintetic ce poate fi folosit si pe post de conservant
  • beneficiaza de proprietati asemanatoare cu Propylene glycol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform unui studiu din Belgia, Pentylene glycol este suspectat a cauza dermatita de contact, avand proprietati asemanatoare alergenilor.


Citeste mai mult

Sinonime: P-CARBOMRYHOXYPHENOL, METHYL 4-HYDROXYBENZOATE;

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • derivat din acid para-aminobenzoic
  • antifungic
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
  • se absoarbe rapid in piele sau in tractul intestinal (cand este folosit drept conservant alimentar)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare. Methylparaben poate fi folosit si ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Methylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita totala, zilnica de consum a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.

Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ARCTIUM LAPPA ROOT EXTRACT; ARCTIUM LAPPA LEAF EXTRACT

 

Descriere:

Extract de brusture.
 
Brusturele este o planta erbacee bienala din familia Asteraceae, cultivata in gradini pentru radacinile sale comestibile sau intalnita frecvent ca buruiana.
 
Utilizare:
  • tonic hepatic
  • tonic diuretic
  • laxative
  • purificator al sangelui
  • in tratamentul diabetului.
 
Extractul de radacina de brusture contine: 
  • Inulina
  • acid palmitic
  • acid steric
  • acid cofeic
  • ulei volatil
  • viatmine din complexul B
  • nitrat de potasiu
  • steroli
  • hormoni vegetali
  • taninuri
  • mucilagii. 
Extractul de frunze de brusture contine:
  • Fitoncide
  • Arctiina
  • lapanol.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Persoanele diabetic trebuie sa-si ajusteze dozele de insulina la administrarea acestui remediu.
  • Semintele (nu si radacina) de brusture sunt contraindicate in caz de sarcina, deoarece pot provoca contractii uterine.
  • In cazuri foarte rare, au fost semnalate dermatite alergice, prin aplicarea externa a radacinii de brusture.


Citeste mai mult

Sinonime: MARIGOLD EXTRACT, POT MARIGOLD FLOWER EXTRACT, CALENDULA EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/ acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • extract de galbenele
  • proprietati antiinflamatoare si antibacteriene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma si condiment (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Functii: absrobant, agent de ingrijire a parului, umectant,

 

Descriere:

Amidon de porumb hidrolizat

O forma de amidon de porumb natural, absorbant, care a fost hidrolizat, ceea ce inseamna ca a fost supus hidrolizei. Amidonul este o substanta organica ce se gaseste in semintele, fructele si tuberculii plantelor si care se foloseste in industria alimentara, chimica.

Hidroliza implica schimbarea unui ingredient dintr-o forma in alta prin adaugarea de apa sau prin hidroliza cu acizi sau enzime.

Imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea gradului de exfoliere si restaurarea supletii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYOXYLDIUREID, GLYOXYLIC DIUREIDE, 5-UREIDOHYDANTOIN

Functii: agent de ingrijire a pielii, protector piele, calmant

 

Descriere:

  • azotat ce apare in mod natural
  • pudra alba, fara miros
  • se regaseste atat in urina mamiferelor cat si in anumite plante precum tataneasa, strugurii ursului, castan
  • ajuta la vindecarea ranilor si iritatiilor pielii si stimuleaza cresterea/regenerarea de tesut nou
  • antiinflamator, antialergic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice de protectie a pielii, fara prescriptie medicala, in concentratii cuprinse intre 0.5-2%.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Allantoin in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: IVY EXTRACT

Functii: Astringent, antimicrobian, tonic, agent de ingrijire a pielii, revigorant

 

Descriere:

  • Extract din planta de iedera, Ivy, Hedera helix L., Araliaceae
  • Este cunoscut pentru proprietatile sale de a calma pielea arsa, este foarte nutritiv si ajuta la dispersarea fluidelor si substantelor prinse in capcana atunci cand lupta mpotriva celulitei. De asemenea, iedera este foarte utila in combaterea vergeturilor.
  • Mai mult, iedera imbunatateste circulatia, iar atunci cand este aplicata local - strange si tonifica pielea.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ALTHAEA EXTRACT; EXTRACT OF ALTHAEA; EXTRACT OF ALTHAEA OFFICINALIS

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din radacina de Althaea officinalis (nalba)
  • prezinta proprietati antioxidante
  • ajuta la vindecarea iritatiilor, arsurilor, ranilor
  • catifeleaza si calmeaza pielea
  • anti-inflamator
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Kiehls - Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner"

10 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Kiehls - Calendula Herbal Extract Alcohol-Free Toner"

Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine

Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine
Descarca GRATUIT
"Detoxifiere Sanatoasa: GHID COMPLET pentru o stare de bine"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016