1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota
Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor
Booster pentru pielea uscata, deshidratata. Formula super-concentrata cu o combinatie suedeza de ingrediente naturale si vitamina E, pentru hranirea pielii. Se utilizeaza in amestec cu crema de fata, asigurând pielii hranire si refacere instantanee. Pentru uz zilnic sau lunar, in functie de nevoile pielii. Pentru toate tipurile de piele.
Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:
Grad de risc ingrediente:
Sinonime: ULEI DE RAPITA; LOW ERUCIC ACID RAPESEED OIL; OILS, GLYCERIDIC, CANOLA
Functii: Emollient, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
Rapita este o planta ce face parte din familia varzei si a mustarului, uleiul de rapita fiind cunoscut si sub denumirea de ulei de canola. Trebuie insa mentionat faptul ca uleiul de canola este un tip de ulei de rapita, fiind derivat din acesta.
Astfel, uleiul de canola este compus 100% din grasimi (7% saturate, 63% mononesaturate, 28% polinesaturate), avand 884 de calorii pe 100 g. Acesta nu contine carbohidrati, proteine, fibre sau zaharuri, ci doar vitaminele K si E.
Datorita prezentei vitaminelor E si K, uleiul de rapita ajuta la tratamentul problemelor pielii cum ar fi riduri, linii fine, acnee, pete.
Este folosit ca baza in multe creme si lotiuni, deoarece face pielea supla si stralucitoare.
Conform Codex Alimentarius, Standardul 210-1999, uleiul vegetal se regaseste in categoria 02.0 Grasimi, uleiuri si emulsii grase, grupa 02.1 Grasimi si uleiuri esentiale fara apa, subgrupa 02.1.2 Uleiuri si grasimi vegetale: grasimi si uleiuri comestibile obtinute din plante(produsele pot proveni dintr-o singura planta sau promovate drept un amestec de uleiuri).
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Consumul de ulei de rapita poate cauza:
-
Reactii alergice
-
Crestere in greutate (obezitate)
-
Boli cardiovasculare (cresterea colesterolului)
-
Deficiente nutritionale
-
Toxicitate datorata acidului euricic
Consumul de ulei de rapita nu este in acest moment restrictionat, neexistand astfel o limita zilnica care trebuie respectata. Se recomanda insa consumul cu moderatie.
Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produsele alimentare ca aditiv.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produse cosmetice.
Citeste mai mult
Sinonime: IPM; ISOPROPYL TETRADECONOATE; 1-METHYLETHYL TETRADECANOATE
Functii: liant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent
Descriere:
-
compus din isopropyl alcohol (alcool izopropilic) si myristic acid (acid miristic)
-
folosit si in medicamentele cu aplicare zonala, externa
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Da
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) permite adaugarea directa a acestui ingredient la mancare.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Isopropyl Myristate in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5).
Citeste mai mult
Sinonime: ALKYL (C12-C15) BENZOATE; BENZOIC ACID, C12-15 ALKYL ESTERS
Functii: agent de ingrijire, emolient, antimicrobian
Descriere:
-
compus din acid benzoic si alcooli cu lant lung
-
lasa pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Da
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Functii: emolient, emulgator
Descriere:
Este utilizat in principal in produsele cosmetice ca emolient si emulgator pentru formulari.
Este un ester de alcool gras de nuca de cocos, acidul caprilic si acidul capric. In timpul aplicarii si lasa un non-gras, moale dupa atingere.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Desi exista putine informatii disponibile cu privire la acest ester, componentele prezente in aceast ingredient (alcool de nuca de cocos, acidul caprilic si acidul capric) sunt acceptate pe scara larga ca ingrediente sigure, non-toxice din produsele de ingrijire a parului si a pielii.
Citeste mai mult
Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE
Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii
Descriere:
-
ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
-
se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
-
poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Da
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Da
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Da
- Cancer:
- Da
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Da
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Citeste mai mult
Sinonime: CAMELINA SATIVA SEED OIL, GOLD OF PLEASURE (CAMELINA SATIVA) OIL; GOLD OF PLEASURE OIL; GOLD OF PLEASURE SEED OIL; PLEASURE (CAMELINA SATIVA) OIL GOLD; PLEASURE OIL GOLD
Functii: Agent de ingrijire a pielii
Descriere:
Uleiul de camelina se obtine prin presarea semintelor plantei.
Aceasta planta este in prezent in curs de cercetare din cauza nivelului extrem de ridicat (pana la 45%) de acizi grasi omega-3, care se gaseste mai rar in surse vegetale.
Uleiul de camelina este foarte bogat in grasimi sanatoase, Omega 3 si vitamina E.
Semintele contin 38-43% ulei si 27 la 32% proteine.
Uleiul de camelina ajuta la regenerarea celulelor si la hidratarea tenului avand efect antirid.
Uleiul de camelina este recomandat pentru ingrijirea parului. Hraneste si da stralucire parului, protejeaza parul fin si agasat de vopsire si coafare, este benefic pentru un scalp iritat si ajuta la descurcarea parului dificil.
Amelioreaza aparenta tesuturilor cutanate si previne aparitia ridurilor, vergeturilor sau a pielii lasate.
Proprietati:
-
Protector
-
Anti-inflamator
-
Regenerant
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
-
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Citeste mai mult
Descriere:
-
ulei de seminte presat extras din semintele trandafirilor Rosa Canina (maces).
Majoritatea uleiului de maces este produs in Chile si Argentina.
Ulei de macese contine o lista de ingrediente active cu proprietati antiimbatranire a pielii cum ar fi:
-
vitamina C ( ajuta la repararea tesuturilor)
-
licopen (antioxidant puternic)
-
vitamina A
-
omega 9 (un acid gras esential)
-
beta - caroten (antioxidant puternic)
-
omega 6 (acid gras esential asociat cu reducerea inflamatiei si a liniilor fine (riduri))
Ca rezultat al tuturor acestor ingrediente active, uleiul de macese are o serie de beneficii de infrumusetare:
- nivelul ridicat de acizi grasi esentiali ajuta la protectia umiditatii pielii si trateaza pielea uscata. Acest lucru, la randul sau, are un efect pozitiv asupra ridurilor care apar in urma lipsei de umiditatate.
- cicatricile (varicela), leziunile pielii (de exemplu, vergeturile) si acneea pot fi tratate sau atenuate cu ajutorul uleiului de macese ulei. Acest ulei poate trata si pielea arsa (arsuri solare sau arsuri accidentale).
Ueiul de macese reduce pigmentarea pielii sau opreste imbatranirea prematura.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Citeste mai mult
Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306
Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii
Descriere:
-
compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
-
se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
-
antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu exista informatii
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Nu exista informatii
- Contaminati:
- Da
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri. Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).
Citeste mai mult
Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN
Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor
Descriere:
-
pudra alba, cristalina
-
acid alfa hidroxi (AHA)
-
se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
-
proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
- Alergii / Imunotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Expunere multipla, cumulativa:
- Este considerat sigur
- Toxicitate la nivelul organelor:
- Nu
- Probleme la nivel endocrin:
- Nu exista informatii
- Neurotoxicitate:
- Nu exista informatii
- Genotoxicitate / Mutagenicitate:
- Nu exista informatii
- Persistenta si bioacumulare:
- Nu
- Iritatii (piele, ochi, plamani):
- Nu exista informatii
- Ecotoxicologie:
- Nu
- Cancer:
- Nu exista informatii
- Toxicitate la nivel reproductiv:
- Nu exista informatii
- Restrictii de folosinta:
- Da
- Contaminati:
- Nu exista informatii
- Riscuri profesionale:
- Nu exista informatii
- Capacitate absorbtie:
- Nu exista informatii
- Modificari celulare:
- Nu exista informatii
Siguranta/Rating ingredient:
Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.
Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.
Citeste mai mult