AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sabio - Crema protectoare pentru ten FPS 20 - Bronz

Nota 5.1 / 10 din 765 voturi
Sabio - Crema protectoare pentru ten FPS 20 - Bronz
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Sabio Cosmetics S.R.L.

 

Descriere Sabio - Crema protectoare pentru ten FPS 20 - Bronz

Crema protectoare pentru ten FPS 20 – Bronz

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Crema luxoasa, hranitoare, bogata in substante nutritive, revitalizante si regenerante, cu factor de protectie solara (FPS) 20.
 
Colorata natural in nuanta pielii inchise, pentru o estetica sporita. Potrivita pentru toate tipurile de piele. Actioneaza asupra ridurilor profunde si asupra celor de expresie.  Folosind-o zilnic, pielea apare supla, luminoasa si intinerita.

Cantitate: 60 ml.

Alte informatii: 
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 14 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Sabio - Crema protectoare pentru ten FPS 20 - Bronz

AQUA, ZINC OXIDE, SESAMUM INDICUM (SESAME) SEED OIL, HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) OIL, CETEARYL OLIVATE, SORBITAN OLIVATE, RUBUS IDAEUS (RASPBERRY) FRUIT EXTRACT, ROYAL JELLY POWDER, HYDROLYZED YEAST PROTEIN, SALIX NIGRA (BLACK WILLOW) BARK EXTRACT, CITRUS BERGAMIA PEEL OIL EXPRESSED, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CITRUS GRANDIS (GRAPEFRUIT) FRUIT/SEED EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Zinc oxide, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii si un agent de ingrosare. Reflecta si imprastie razele UV. Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Se recomanda folosirea cu atentie a oxidului de zinc atunci cand este aplicat local. Nu este recomandat utilizarea acestui ingredient pentru arsurile si ranile grave. De asemenea, se atentioneaza asupra pericolului la care o persoana este expusa atunci cand inhaleaza vaporii oxidului de zinc care sunt periculosi, cu toate ca acest ingredient in sine nu este toxic.
 

Data analizei: 2017-01-26


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: ZINC OXYDUM; FLOWERS OF ZINC; PHILOSOPHER'S WOOL; PIGMENT WHITE 4

Functii: agent de umplutura/ingrosare, protector piele, agent protectie solara

 

Descriere:

  • oxid anorganic
  • pudra alba
  • reflecta si imprastie razele UV
Oxidul de zinc este folosit in produse cosmetice, mai ales in fonduri de ten.

Reflecta lumina si absoarbe eficient razele UVA si UVB. De asemenea, zincul are proprietati antiinflamatorii, astringente, de calmare si de uscare si este potrivit pentru utilizarea in produse care lupta impotriva cosurilor sau a tenului gras, inflamat si inrosit.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) considera Zinc Oxide drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in cele destinate buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza anumitor specificatii. Poate fi folosit si drept colorant in medicamente. De asemenea, este permisa si utilizarea sa ca aditiv alimentar indirect, in polimerii care au contact cu mancarea. 

FDA permite folosirea Zinc Oxide in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de tipul protector piele si protector zona ano-rectala, in concentratii de pana la 25%, si in produsele cu protectie solara, in concentratii de pana la 25%. Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).

Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Acesta insa trebuie listat drept CI 77947 atunci cand este utilizat pe post de colorant in cosmetice. De asemenea, este permisa folosirea sa drept filtru UV.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: SESAME; SESAME OIL; SESAME SEED OIL; GINGILLI OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ulei galben pal din seminte de susan
  • ajuta la prevenirea evaporarii apei din piele
  • compus in principal din acid oleic, linoleic, palmitic si stearic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome permise.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare.
 


Citeste mai mult

Sinonime: SEA BUCKTHORN OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei din catina alba
Proprietati:
  • Antiinflamatoare
  • Cicatrizante
  • antibiotice
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Functii: emulgator

 

Descriere:

Ester de alcool cetearil si alti acizi grasi derivati din ulei de masline. Vine sub forma de ceara grasa.

Este un emulgator neionic, care ajuta ingredientele sa se amestece cu solutiile de cosmetice, de obicei, cele cu proprietati hidratante. Aceasta ajuta la catifelarea pielii si a parului. Este cel mai des utilizat ingredient impreuna cu sorbitan olivate, iar acest amestec cel mai adesea apare ca Olivem 1000 pe o lista de ingrediente.

Puteti gasi acest ingredient in multe produse de ingrijire personala, cum ar fi hidratante faciale, balsamuri, tratamente anti-imbatranire, crème de protectie solara, crema de ras, crema de ochi, luciu de buze, demachiant, tratamente impotriva cicatricilor si lotiuni pentru fermitatea corpului.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Siguranta Cetearyl olivate nu a fost examinata de Cosmetic Ingredint Review (CIR).
  • Cu toate acestea, grupul de experti al CIR a evaluat una dintre principalele sale componente, alcool cetearil, ca non-toxic si non-sensibilizant,clasificandu-l ca fiind sigur pentru utilizarea in produsele cosmetice.
  • Directiva UE privind produsele cosmetice permite, de asemenea, utilizarea alcool cetearil in produsele cosmetice, atata timp cat este derivat din plante.


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROSORBITOL MONOOLIVATE; FATTY ACIDS, OLIVE, MONOESTERS WITH SORBITAN; MONOESTERS WITH SORBITAN FATTY ACIDS, OLIVE; OLIVE MONOESTERS WITH SORBITAN FATTY ACIDS; SORBITAN MONOOLIVATE

Functii: Surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

Sorbitan olivate este un agent tensioactiv pe baza de ulei de masline si sorbitol.

Un emulsificator natural unic fara PEG-uri, organic, obtinut din ulei de masline.

Acesta reduce pierderea de apa din piele, are un efect de hidratare, este hipoalergenic. In plus, datorita compatibilitatii sale cu pielea, particulele de oxid de zinc capturate de acest grad unic de sorbitan olivate sunt mult mai ferm atasate la filmul hidrolipidic unde pot rezista la actiunea de spalare rezultate din activitatile sportive acvatice. Aceasta proprietate unica provine dintr-o noua tehnologie care re-echilibreaza lanturile originale de acizi grasi. Dispersarea omogena a filtrelor fizice pe piele ofera protectie mai completa a pielii impotriva radiatiilor UVA si UVB.
 


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Sorbitan olivate este un produs chimic relativ nou pe piata, astfel incat nu exista date publicate cu privire la acest ingredient. 
  • Potrivit studiilor MSDS, este 90% biodegradabil, definit ca non-toxic si non-iritant.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF RED RASPBERRY; EXTRACT OF RUBUS IDAEUS FRUIT; RASPBERRY EXTRACT; RASPBERRY FRUIT EXTRACT; RED RASPBERRY EXTRACT; RED RASPBERRY FRUIT EXTRACT; RUBUS IDAEUS EXTRACT; RUBUS IDAEUS FRUIT EXTRACT; RUBUS IDAEUS, EXT.

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de fructe de zmeura, Rubus Idaeus.
Atunci cand este utilizat in produse cosmetic poate calma pielea iritata si consolideaza peretii capilarelor.

Are proprietati naturale astringent, antiiritantante, anti-inflamatorii. Este un puternic antioxidant.
 
Extractul de fructe de zmeura ete foarte calmant si relaxant pentru pielea inflamata. Este excelent pentru pielea sensibila si calmeaza orice iritatie de la acnee, ras sau asuri solare.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Extractul de zmeura poate provoca iritatii din cauza continutului de tanin.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ROYAL JELLY POWDER

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • pudra din Royal Jelly (laptisor de matca)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: HYDROLYSATE PROTEINS, YEAST; PROTEIN HYDROLYZATES, YEAST; PROTEINS, YEAST, HYDROLYSATE; YEAST HYDROLYSATE PROTEINS; YEAST PROTEIN HYDROLYSATE

Functii: antistatic, conditionator de piele si de par

 

Descriere:

  • Proteina de drojdie hidrolizata sau extract de drojdie.
     
  • Aceasta este o denumire comuna pentru mai multe produse de drojdie prelucrata care sunt utilizate ca arome si ca aditivi alimentari pentru a imbunatati gustul si aroma din mancaruri si produse alimentare
  • In produsele de ingrijire personala, proteinele hidrolizate de drojdie sunt folosite ca agenti antistatici si de conditionare in produsele pentru par.
     
  • Acesta poate contine impuritati constand in principal din glucide si lipide, dar si cantitati mici de diverse substante organice.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu se recomanda folosirea produselor ce contin acest ingredient pe pielea infectata sau inflamata.


Citeste mai mult

Sinonime: SALIX NIGRA (WILLOW) BARK EXTRACT, BLACK WILLOW BARK EXTRACT; BLACK WILLOW EXTRACT; SALIX NIGRA BARK EXTRACT; WILLOW EXTRACT

Functii: Agent de protectie a pielii

 

Descriere:

  • Extract din coaja de salcie neagra
  • Colagen vegetal.
Coaja de copac contine acid salicilic, un compus chimic similar cu aspirina (acid acetilsalicilic).

Utilizat in in formule cosmetice in cantitati de 0,5% la 1%, acidul salicilic imbunatateste starea celulelor pielii, ajuta la o buna exfoliere a pielii, ceea ce duce la o imbunatatire generala a aspectului sau si la un efect de netezire cu reducerea liniilor fine si a ridurilor.

De asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale antimicrobiene, poate fi util ca un remediu pentru pielea cu prebleme.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Planta este contraindicata in:

  • hemoragii
  • hemofilie
  • sarcina
  • alaptare
  • alergie la salicilati
  • alergie la salcie.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii, agent de parfum

 

Descriere:

  • ulei esential de bergamota, fara bergapten
Uleiul esential este compus din diferiti constituenti chimici si include: o-pinen, mircen, limonen, un bergaptene, b-bisabolen, linalol, acetat de linalil, nerol, acetat de neryl, geraniol, acetat de geraniol si-terpineol.

Proprietati terapeutice: analgezice, antidepresive, antiseptice, antibiotice, anti-spasmodice, stomahice, calmative, cicatrizante, deodorante, digestive, febrifuge, vermifuge.

Uleiul de bergamota poate fi utilizat in tratamentul depresiei, stresului, tensiunii, temerii, isteriei, infectiei (toate tipurile, inclusiv cele de piele), anorexiei, psoriazisului, eczemei si convalescentei generale.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul de bergamot poate provoca arsuri atunci cand este utilizat pe pielea sensibila care este apoi expusa la lumina soarelui, deoarece continutul ridicat de bergaptene poate provoca foto-toxicitate. Este recomandabil sa se evite prezenta la soare in cazul atunci cand acest ulei este folosit pe piele.
 
Chiar si atunci cand ingredientul Bergaptene (Furocoumarin) este indepartat din ulei si, prin urmare, toxicitatea foto este redusa la minimum, este recomandabil sa protejati de soare, si sa foloseasiti uleiul in concentratie mai mica de 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: IRON OXIDE, FERRIC OXIDE, PIGMENT RED 101

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77491 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT YELLOW 11, IRON OXIDE YELLOW, HYDRATED FERRIC OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77492 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: CITRUS DECUMANA EXTRACT; CITRUS GRANDIS EXTRACT; EXTRACT OF CITRUS GRANDIS; EXTRACT OF GRAPEFRUIT

Functii: conservant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din fructul de grapefruit
Extractul din seminte de grapefruit  contine vitamine, aminoacizi, acizi grasi si polifenoli (glicozide si bioflavonoide).

Aceste substante exercita o actiune regulatoare asupra metabolismului, antiinflamatoare, mentin structura si elasticitatea pielii.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Crema protectoare pentru ten FPS 20 - Bronz"

3 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sabio - Crema protectoare pentru ten FPS 20 - Bronz"

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016